Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Η Τουρκία έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις
  • [02] Διάλογος για την Παιδεία

  • [01] Παπανδρέου: Η Τουρκία έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις

    Θα είναι κουτό και εγκληματικό αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα με το πυρηνικά του Ιράν, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στους διαπιστευμένους πρέσβεις στην Αθήνα σε μια εκδήλωση την οποία οργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Λίγο πριν προσέλθει στην αίθουσα, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Μοχάντ ελ Μπαραντέϊ, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ιράν.

    Επίσης, τις δύο προηγούμενες μέρες ο κ. Παπανδρέου είχε για το ίδιο θέμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Νίκολας Μπερνς και τον αρμόδιο για τις εξωτερικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέ Σολάνα.

    Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, η εντύπωση που αποκόμισε από την επίσκεψή του στο Ιράν είναι πως αν ξεφύγουμε από τη χρόνια καχυποψία και το συναισθηματισμό, ο ίδιος είναι βέβαιος ότι μπορεί να βρεθεί ειρηνική λύση και να αποφευχθεί η σύγκρουση, χωρίς να υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Επίσης ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε κατά του ενδεχομένου επέμβασης στο Ιράν, τονίζοντας ότι "δεν δεχόμαστε το Ιράν να γίνει ένα νέο Ιράκ."

    Αναφερόμενος εξάλλου στην κρίση στη Μέση Ανατολή, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με στρατιωτικές επιχειρήσεις, ούτε με απαγωγές. Ο ισραηλινός στρατιώτης, τόνισε, πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα του ζωντανός, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας περιφερειακής διάσκεψης για να ασχοληθεί με την επίλυση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλία η Σοσιαλιστική Διεθνής.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην παγκόσμια κατάσταση, στη διαμορφούμενη κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στις σχέσεις της Ενωσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Κίνα, τα Βαλκάνια, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο Κυπριακό, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι επείγει η λύση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι η μη λύση εξυπηρετεί εκείνους οι οποίοι εργάζονται για τη διχοτόμηση του νησιού. Επανέλαβε ότι το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής και ζήτησε να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες για την επανένωση του νησιού. Αυτό βεβαίως στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά και με πλήρη εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου.

    Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Ελλάδα το 1999 συνέβαλε αποφασιστικά στο να δοθεί η προοπτική ένταξης στην Τουρκία ώστε βήμα-βήμα να εμπεδωθούν κοινές αξίες και αρχές που θα βοηθούσαν στην επίλυση των προβλημάτων. Επανέλαβε ότι η Τουρκία πρέπει να έχει το δικαίωμα να γίνει πλήρες μέλος και ότι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας θα πρέπει να προωθηθεί η λύση του Κυπριακού και του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας.

    Τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας όμως ότι η Τουρκία έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις χώρες- μέλη τις οποίες οφείλει να σεβαστεί. Και ως μία από αυτές ανέφερε την υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Τελωνειακής Ενωσης με τις δέκα νέες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οσο πιο γρήγορα λύσουμε τα προβλήματα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να σταματήσουμε τις αερομαχίες στο Αιγαίο. Επίσης αναφέρθηκε και στην πρότασή του για μια νέα εθνική στρατηγική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Αναφερόμενος στη διεθνή κατάσταση υπογράμμισε τις γρήγορες αλλαγές που γίνονται στον κόσμο, τις οποίες όμως οι πολίτες αισθάνονται ως ανεξέλεγκτες. Ανέφερε επίσης ότι η ανθρωπότητα σήμερα έχει τη δυνατότητα να λύσει προβλήματα όπως η φτώχεια, πρόσθεσε όμως ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν στη βάση στρατηγικών συμφερόντων μιας ή περισσότερων μεγάλων δυνάμεων. Καμία χώρα, υπογράμμισε, από μόνη της δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών.

    Στην Ευρωπαϊκή Ενωση αντί της ενοποίησης και της εμβάθυνσης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, βλέπουμε μία τάση χαλάρωσης και αμηχανίας. Και εξέφρασε φόβους ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι πιθανόν να εντείνουν τον ευρωσκεπτικισμό και να ευνοήσουν τις δυνάμεις του εθνικισμού και του λαϊκισμού. Υπάρχει σαφής φόβος, πρόσθεσε, για μια κατακερματισμένη εθνοκεντρική στάση των κρατών-μελών.

    Τάχθηκε υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλιών ώστε να υπάρξουν ισχυρά και αποτελεσματικά όργανα αποφάσεων στην Ενωση και ταυτόχρονα να αποκατασταθεί το έλλειμμα δημοκρατίας.

    Για το Ευρωπαϊκό Συνταγμα είπε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία ώστε να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σύστημα λήψης αποφάσεων μέσα από το οποίο θα αντιμετωπιστούν και οι τρέχουσες πολιτικές.

    Για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε ότι η Ευρώπη θέλει ενίσχυση των εταιρικών σχέσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε πάντοτε σύμπτωση απόψεων. Αναφέρθηκε στην τραυματική, όπως την χαρακτήρισε, εμπειρία της Ελλάδας με τη σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την εφτάχρονη δικτατορία, η οποία έφερε την εθνική καταστροφή στην Κύπρο.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε, ακολουθούν το νόμο του ισχυρού και όχι την ισχύ του νόμου και αυτό δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια. Γι αυτό, πρόσθεσε, είναι υποχρέωση των Ηνωμένων Πολιτειών να στηρίξουν ένα διεθνές σύστημα αξιών.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης και στις διαφορές μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ηνωμένων Πολιτειών και στις διαφορετικές τους στρατηγικές σε ζητήματα όπως ο εκδημοκρατισμός στη Μέση Ανατολή, η αντιμετώπιση του Παλαιστινιακού, η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, το κλείσμο των φυλακών στο Γκουαντάναμο και η αντιμετώπιση των τοπικών και περιφερειακών προβλημάτων. Για την Κίνα και τη Ρωσία είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να τους βλέπει ως σημαντικούς εταίρους και όχι ως εν δυνάμει αντιπάλους, γι αυτό και ζήτησε ενίσχυση των εταιρικών σχέσεων της Ενωσης με τις χώρες αυτές.

    Αναφερόμενος στην ένταξη των βαλκανικών χωρών στην Ευρωπαίκή Ενωση τόνισε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις. Τάχθηκε κατά του οποιουδήποτε ενδεχομένου αναβολής της ένταξης της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε αρνητικά μηνύματα στην περιοχή.

    Αναφέρθηκε και στη Σερβία τονίζοντας ότι υπάρχει μία τάση απομόνωσης της χώρας αυτής, με την οποία είναι αντίθετος, τονίζοντας ότι ο λαός της Σερβίας δεν μπορεί να είναι όμηρος του παρελθόντος. Και πρόσθεσε ότι το πάγωμα του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν βοηθά, αντίθετα εντείνει τις εθνικιστικές τάσεις στη χώρα.

    Τέλος, αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη βούληση ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.

    [02] Διάλογος για την Παιδεία

    Αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης με το νέο Προϋπολογισμό, εγγυήθηκε η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου διεξάγεται ο διάλογος επί του προσχεδίου νομοθετικής πρότασης για την Παιδεία.

    Η υπουργός Παιδείας, υποστήριξε ότι όσα της αποδίδονται περί «διαρροών» και «εμπρηστικών δηλώσεων είναι εντελώς προσχηματικά: «Τι θα πει «διαρροές»; Στη Δημοκρατία, ο καθένας λέει την άποψή του. Θα θυμώνουμε επειδή την είπε; (?) Έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε ότι αυτοί που δεν θέλουν καμία αλλαγή θα κάθονταν ήσυχα; Μπορεί να μιλάνε οι πάντες εκτός από την κυβέρνηση;»

    «Αν είπα κάτι, είναι τόσο ευαίσθητοι που κατέλαβαν τα Πανεπιστήμια; Εγώ είμαι υπουργός - δεν είμαι τακτικιστής. Δεν παίζω παιχνίδια, ούτε έχω δικαίωμα να το κάνω. Δεν μπορώ να λειτουργώ με βάση την ευαισθησία των αυτιών του ενός, ή του άλλου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γιαννάκου.

    Όσο για την διεξαγωγή διαλόγου πριν από τη συγκρότηση της κυβερνητικής πρότασης, η υπουργός Παιδείας, υπογράμμισε ότι διάλογος πραγματοποιήθηκε και αρκετές από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβάνονται ήδη στο προσχέδιο. «Στο διάλογο κάποιοι πήγαν, θέλοντας να φύγουν - υποστήριξε. Όταν γίνονται δεκτές οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και κάποιοι φεύγουν την επόμενη ημέρα, τι σημαίνει; Οι προτάσεις αυτές είναι εδώ».

    Η υπουργός Παιδείας, έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην άποψη των Πρυτάνεων, θεωρώντας την ως «την έκφραση της πανεπιστημιακής κοινότητας» και εξαίροντας ότι «για πρώτη φορά εκπαιδευτικός φορέας έφερε πρόταση άλλη, πλην χρημάτων». Διαφορετικές υπήρξαν οι εκτιμήσεις της για την ΠΟΣΔΕΠ: «Έχουμε συνεδριάσει και με την ΠΟΣΔΕΠ. Σεβόμαστε τη θεωρία «φέρτε τις προτάσεις και βλέπουμε», όπως και τη θεωρία «να μην αλλάξει τίποτα», αλλά θα κριθούν όλοι».

    Σε σχέση με τις κατηγορίες περί «κομματικών επιλογών», η κα Γιαννάκου τόνισε ότι στην «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων» με επικεφαλής τον Θ. Βερέμη, «ουδείς είναι φίλος της ΝΔ» και πως «μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν την κυβερνητική πρόταση».

    «Ουδέποτε χρησιμοποίησα εγώ στα Πανεπιστήμια κομματικούς (?) Υπήρξα η πρώτη υπουργός από τη μεταπολίτευση, που το 1990 δέχθηκε πρόταση νόμου της αντιπολίτευσης - και επικρίθηκα γιβ αυτό» υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας.

    Τέλος, για το ζήτημα της αξιολόγησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ, η κα Γιαννάκου υπενθύμισε ότι τα Ιδρύματα δέχονται αξιολόγηση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με ευρωπαϊκά προγράμματα. Ό,τι προβλέπει σχετικά η κυβερνητική πρόταση, δεν διαφέρει από τα εφαρμοζόμενα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ΑΕΙ. «Ή λοιπόν η αξιολόγηση δεν είναι εντάξει, ή τα λεφτά είναι αρκετά» σχολίασε η υπουργός. «Δεν θέλουν αξιολόγηση από τον ίδιο τους τον εαυτό; Μήπως φοβούνται;».

    Από το ΠΑΣΟΚ, ο Νάσος Αλευράς, δήλωσε ότι «ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει από τη χρηματοδότηση. Να έρθει και να πάρει μέρος στις επόμενες συνεδριάσεις ο υπουργός Οικονομίας και να συζητήσουμε πώς θα εξευρεθούν οι πόροι τα επόμενα χρόνια». «Εμείς θέτουμε ως ουσιαστικό το θέμα της χρηματοδότησης. Το συζητά η κυβέρνηση ή όχι;» ερώτησε ο κος Αλευράς.

    «Χωρίς τεχνικές αλλαγές, η χρηματοδότηση θα πάει στον πίθο των Δαναΐδων - απάντησε η κα Γιαννάκου. Έχουμε υποσχεθεί το 5% του ΑΕΠ. Βρήκαμε 570 εκ. ευρώ οργανικό έλλειμμα το 2004. Δεν υπήρχαν υπουργικές αποφάσεις για τη χρηματοδότηση των συγγραμμάτων. Αυτό δεν είναι σωστή πολιτική?»

    «Είναι δεδομένες οι δημοσιονομικές δυσκολίες, αλλά να είστε βέβαιος ότι με το νέο προϋπολογισμό θα υπάρξει συγκεκριμένη αναβάθμιση. Ήμασταν άλλωστε και το μόνο υπουργείο που πήρε πρόσθετες χρηματοδοτήσεις και φαίνεται και από τις αυξήσεις που δώσαμε. Υπάρχει χρηματοδότηση από το ΕΠΕΑΕΚ. Έπρεπε να αξιολογηθεί από το 2003 για να ολοκληρωθεί - και την κάναμε εμείς. Δεν πρόκειται να χάσουμε ούτε μισό ευρώ. Εξασφαλίσαμε μάλιστα και 170 εκ. ευρώ για την Επιμόρφωση».

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση προτάσσει ζητήματα ήσσονος σημασίας που δεν αφορούν τα πραγματικά προβλήματα του Πανεπιστημίου.

    Η βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Μανωλιά, χαρακτήρισε το προσχέδιο πρότασης «ένα άτακτο μάζεμα όλων των προηγούμενων κυβερνητικών θέσεων και μια αναδίπλωση κάτω από τη γενική κατακραυγή και σύσσωμη αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας (?) Με αντίθετη την πανεπιστημιακή κοινότητα, κανένας εκσυγχρονισμός, μεταρρύθμιση, αναβάθμιση δεν μπορεί να επιτευχθεί» σημείωσε.

    Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχαήλ Παντούλας, χαρακτήρισε την πρόταση «κείμενο συμβιβασμού μεταξύ της ΔΑΠ και του υπουργείου Παιδείας» και προειδοποίησε ότι με τις ρυθμίσεις για την περίφημη «βάση του δέκα» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, «σε 120 τουλάχιστον τμήματα, κάποιοι θα περάσουν με βαθμό πρόσβασης 8, καθώς θα έχουν καλή βαθμολογία στα ειδικά μαθήματα. Δεν ήξεραν στο υπουργείο, ποιό είναι το σύστημα εισαγωγής» υποστήριξε ο βουλευτής.

    Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης, σημείωσε ότι «κόβονται φέτος 15000 παιδιά από το θεσσαλικό κάμπο, που θα μπορούσαν να σπουδάσουν στα ΤΕΙ Φυτικής Καλλιέργειας, επειδή δεν έγραψαν καλά μαθηματικά και φυσική - και οι μόνες λύσεις που έχουν, είναι να γίνουν παραδοσιακοί αγρότες στο χωριό χωρίς καμία εκπαίδευση, να πάνε σε ιδιωτικά ΙΕΚ για ένα πτυχίο απβ αυτά που παίρνουν μετά από διετή φοίτηση στο εξωτερικό, ή να πάνε στις χώρες που συνήθως πηγαίνουν και να έρθουν με πτυχίο γιατρού».

    «Ούτε ένας από τους σπουδαστές Φυτικής Καλλιέργειας δεν έγινε αγρότης» απάντησε η υπουργός Παιδείας. «Όλοι βρίσκονται στην Αθήνα και ετεροαπασχολούνται».

    Ενδιαφέρουσα υπήρξε η άποψη του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Γιώργου Δεικτάκη, ο οποίος παρατήρησε ότι «ο ισόβιος φοιτητής, δεν ζημιώνει τη δημόσια Παιδεία και δεν πρέπει να αποτελεί στόχο κυβερνητικό». Ο κος Δεικτάκης εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι «οι πορείες περνούν στα χέρια των κουκουλοφόρων» και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει να καταλύσει το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά να το προστατεύσει από τους «γνωστούς-άγνωστους»».

    «Υπερασπίζεστε την ελάχιστη προσπάθεια - κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Χρυσή Καρύδη. Ο μαθητής κάτω του 10, πέραν της έλλειψης βασικών γνώσεων, δεν έχει μάθει να προσπαθεί. Η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι για όλους. Καλύτερα θα είναι να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες επιλογές για κατάρτιση και επαγγελματική αποκατάσταση» ανέφερε η βουλευτής.

    Η βουλευτής Σερρών, Μαρία Τσαρουχά-Κόλλια, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι βασικές αλλαγές που προτείνονται, δείχνουν την πρόθεση να μπει τάξη στα Πανεπιστήμια, (όπως στην περίπτωση των προαπαιτούμενων μαθημάτων) και παρατήρησε ότι «η αξιολόγηση έπρεπε να εφαρμόζεται από χρόνια, για να ξέρουμε τι έργο γίνεται μέσα στα Πανεπιστήμια».

    «Αυτού του είδους την ευταξία, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα, η κοινωνία τη θεωρεί ως εκ των ων ουκ άνευ» σημείωσε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης, ενώ η Κατερίνα Παπακώστα (Ββ Αθηνών), υποστήριξε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «είναι όμηροι των αναδιπλώσεων του προέδρου τους, που, άλλα είπε στην αρχή και μετά έκανε στροφή 180 μοιρών».

    «Το προσχέδιο θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρό - υποστήριξε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Ανδρέας Καραγκούνης.. Πρέπει να πάμε παραπέρα και στο πανεπιστημιακό άσυλο και να διευρύνουμε το άρθρο του νόμου για την αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας (?) Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά των εχόντων πρέπει να παίρνουν δωρεάν συγγράμματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

    «Μην προσπαθείτε να καπηλευθείτε τις φοιτητικές κινητοποιήσεις» προειδοποίησε το ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Κώστας Αγοραστός, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αντιπροτείνει τίποτε το συγκεκριμένο στο κυβερνητικό προσχέδιο. «Να παραμερίσουν τις αμφίβολες δάφνες του χαϊδέματος και της κολακείας των νεανικών ώτων» ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Χριστιάνα Καλογήρου (ΝΔ - Λέσβος) προτείνοντας από την άλλη, «να προτρέψουμε τους φοιτητές να αφήσουν τις κινητοποιήσεις-αυτοσκοπό και τις άγονες καταλήψεις και να προσέλθουν σε έναν διάλογο ουσίας». Για τις θέσεις της Αριστεράς, η βουλευτής παρατήρησε ότι «τα Πανεπιστήμια οφείλουν να προηγούνται της αγοράς και των αναγκών της. Η εμμονή στο γενικό εκπαιδευτικό μοντέλο, είναι ξεπερασμένη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 June 2006 - 16:30:24 UTC