Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γ.Αλογοσκούφη με τον γγ του ΟΟΣΑ

  • [01] Συνάντηση Γ.Αλογοσκούφη με τον γγ του ΟΟΣΑ

    Η Ελλάδα είναι διακεκριμένο μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αngel Gurria, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και συμπλήρωσε ότι ο Οργανισμός είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις. Η δήλωση αυτή έγινε μετά τη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας με τον υπουργό Οικονομίας, ο οποίος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ενημέρωσε τον κ. Gurria για το γεγονός ότι ξεκίνησε ήδη ο διάλογος προκειμένου να υπάρξει κατάληξη για το τι θα γίνει με το ασφαλιστικό στη χώρα μας.

    "Θα μας βοηθήσει", πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, "και η έκθεση που θα συντάξει ο ΟΟΣΑ, διότι είναι ένας αντικειμενικός Οργανισμός και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα δεν θα αμφισβητηθούν από κανένα". Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε πρωτοβουλίες και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογές.

    Τόσο ο κ. Αλογοσκούφης όσο και ο κ. Gurria αναφέρθηκαν στην επιτυχή διοργάνωση της υπουργικής συνόδου που έγινε στο Παρίσι. Οι δύο πλευρές συζήτησαν το μέλλον του Οργανισμού και θέματα διεύρυνσής του. Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    Οι προκλήσεις είναι περισσότερο δύσκολες, είπε ο κ. Gurria, αναφερόμενος στις δραστηριότητες του ΟΟΣΑ και δήλωσε με έμφαση ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός χρειάστηκε να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις, διότι τα οικονομικά δεν είχαν προσδιοριστεί σωστά.

    Παρά το κίνδυνο διασυρμού, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, της δημόσιας εικόνας της χώρας, έγινε με τρόπο διαφανή ο σωστός προσδιορισμός των δημοσίων οικονομικών. Επισήμανε επίσης ότι υπάρχει πολύ θετική βελτίωση σε ό,τι αφορά το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας και ότι διαφαίνεται θετική τάση όσον αφορά την ανάπτυξη.

    Εξάλλου, ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ επισήμανε ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας των νέων, αφού είναι τρείς φορές υψηλότερο στην Ελλάδα απ' ό,τι ο μέσος όρος στην ΕΕ και επίσης υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες, οπότε θα πρέπει να εξεταστούν τρείς τομείς: η συνταξιοδότηση, το σύστημα υγείας και η απάντηση με κίνητρα στους τομείς όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας.

    Ο κ. Gurria πρόσθεσε ότι "σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ θα έκανα τις ίδιες παρατηρήσεις". Υπάρχει ανάγκη, όπως είπε, να διορθώσουμε τις τάσεις αυτών των φαινομένων. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στη δοκιμασία του χρόνου.

    Τέλος, τόσο ο γενικός γραμματέας όσο και ο υπουργός Οικονομίας δήλωσαν ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί επι αυτών των τομέων αλλά και άλλων.

    Συνάντηση Αλογοσκούφη και προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

    Καμιά τάση φυγής από το δημόσιο δεν δικαιολογείται ενόψει ενδεχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, νωρίτερα, μετά από συνάντηση που είχε με τον προεδρείο της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Οικονομίας.

    Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι είναι σαφής η θέση της κυβέρνησης να μη γίνουν αλλαγές στο ασφαλιστικό μέχρι τις εκλογές και συμπλήρωσε ότι για το ασφαλιστικό θα γίνει διάλογος με την ΑΔΕΔΥ μετά τις 15 Αυγούστου.

    Ο υπουργός Οικονομίας και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συζήτησαν θέματα σχετικά με την πορεία προς το ενιαίο μισθολόγιο, τον τρόπο καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ, τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και θέματα σχετικά με τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων στην Εργατική Εστία.

    Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχεια των συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο και μετά τις 15 Αυγούστου να επαναληφθεί συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

    Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι το 2007 να είναι ανετότερο του 2006 σε ό,τι αφορά την εισοδηματική πολιτική, δήλωσε ο κ.Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι το 2007 θα δοθούν αυξήσεις άνω του 3% θα δοθούν στους δημόσιους υπαλλήλους.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος είπε ότι κεντρικό θέμα των συζητήσεων είναι η ενσωμάτωση των επιδομάτων και η ενίσχυση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

    Θα εκτιμήσουμε τις ορατές λύσεις, πρόσθεσε ο κ. Παπασπύρος, και θα επανέλθουμε μετά τις 15 Αυγούστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 June 2006 - 12:30:20 UTC