Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γ.Αλογοσκούφη με τον γγ του ΟΟΣΑ
  • [02] Οι Ενοπλες Δυνάμεις στην ΄Ερευνα - Τεχνολογία
  • [03] ΣΥΝ για τη μείωση των εξοπλισμών

  • [01] Συνάντηση Γ.Αλογοσκούφη με τον γγ του ΟΟΣΑ

    Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντάται, στις 10.00 το πρωί, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Στη συνέχεια, θα έχει συνομιλίες με το νέο γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Angel Gurria.

    Ο κ.Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" το Σάββατο, δήλωσε ότι θα ισχύσει νέα φορολογική κλίμακα από την 1η Ιανουαρίου 2007.

    ΄Οπως τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης το αφορολόγητο όριο θα αυξηθεί στα 12.000 Ευρώ, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στους συντελεστές φορολόγησης. Ειδικότερα για τα εισοδήματα πάνω από 100.000 Ευρώ ο συντελεστής θα παραμείνει 40%, ενώ πρόκειται να καθιερωθεί ενδιάμεσος συντελεστής 39% για το τμήμα των εισοδημάτων από 30.000 έως 100.000 Ευρώ. Ο συντελεστής αυτός θα μειωθεί, το 2008, σε 37%. Ο κεντρικός συντελεστής για τα εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 Ευρώ θα διαμορφωθεί σε 29% για το 2007, σε 27% για το 2008 και σε 25% για το 2009. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κλιμακίου του κεντρικού συντελεστή από 30.000 Ευρώ που είναι σήμερα, στα 50.000 Ευρώ. ΄Οταν γίνουν όλα αυτά θα προκύψει ελάφρυνση για μεσαία εισοδήγματα τρης τάξεως του 6%, ανέφερε ο υπουργός.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε επίσης ότι στη διετία 2007-2008 θα αυξηθεί η κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ στα 300 Ευρώ και του ΕΚΑΣ στα 230 Ευρώ το μήνα.

    Οι αυξήσεις που θα δοθούν στους μισθούς και στις συντάξεις το 2007 θα είναι μεγαλύτερες από εκείνες που δόθηκαν το 2006, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, αλλά δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένα ποσοστά, καθώς αυτά θα εξαρτηθούν από την αντοχή του προϋπολογισμού.

    Σχετικά με την χρηματοδότηση της Παιδείας ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρει ότι το πρόβλημα στην παιδεία είναι πιο σύνθετο και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, που δεν αφορούν, στις περισσότερες περιπτώσεις, τη χρηματοδότηση.

    Αναφορικά με τα κονδύλια του Δ΄ΚΠΣ, ο υπουργός αναφέρει ότι "θα είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε το Δ΄ΚΠΣ από την 1η Ιανουαρίου 2007". ΄Οπως τονίζει, "δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για την κατανομή τους" (αυτό θα γίνει ύστερα από διαβουλεύσεις με τους άλλους υπουργούς και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου) αλλά υπάρχει ως δεδομένο ότι "ο Πρωθυπουργός ευνοεί την κατανομή υπέρ της Περιφέρειας". Ο κατ΄αρχήν προσανατολισμός, όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι να πάει το 70% στην Περιφέρεια και το 30% στην Αττική.

    [02] Οι Ενοπλες Δυνάμεις στην ΄Ερευνα - Τεχνολογία

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Γιάννης Τσουκαλάς συναντώνται στις 10.00 με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη και στελέχη του υπουργείου Εθνική Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Στη συνάντηση, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη συντονισμένη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη χρηματοδότηση και την ερευνητική προσπάθεια της χώρας. Επίσης, θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο για την Έρευνα και την Τεχνολογία.

    [03] ΣΥΝ για τη μείωση των εξοπλισμών

    Με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, καθώς και του Πανελλήνιου Δίκτυου Οικολογικών Οργανώσεων, συναντάται στις 11.00 το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Στο μεταξύ, ο ΣΥΝ όρισε την 28η Ιουνίου 2006 ως «Πανελλαδική Ημέρα Δράσης» για την προβολή της πρότασής του για την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών και στρατιωτικών δαπανών Ελλάδας - Τουρκίας και καλεί τις οργανώσεις του κόμματος τα μέλη και τους φίλους να πραγματοποιήσουν ποικίλες δραστηριότητες, στις 28η Ιουνίου.

    Ο ΣΥΝ δεν απευθύνει την πρότασή του μόνο στις κυβερνήσεις των δύο χωρών, αλλά επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση για τη διεκδίκηση της και την ανάδειξή της σε ισχυρό κρίκο συνεργασίας των φιλειρηνικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    Ηδη έχει υπάρξει κοινή δήλωση του ΣΥΝ και του ODP Τουρκίας (Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης), όπου τα δύο κόμματα τονίζουν ότι «δεν μπορούμε να συμφιλιωθούμε με την σκληρή πραγματικότητα ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες παγκοσμίως σε στρατιωτικές δαπάνες και εισαγωγές όπλων», προσθέτοντας ότι «οι μόνοι που ωφελούνται από αυτό είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι βιομηχανίες όπλων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 June 2006 - 6:30:52 UTC