Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αλέκα Παπαρήγα σε Ξάνθη-Ροδόπη

  • [01] Η Αλέκα Παπαρήγα σε Ξάνθη-Ροδόπη

    Κάλεσμα να τιμωρήσουν με όλους τους τρόπους τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε από την Ξάνθη προς στα εργατικά λαϊκά στρώματα, στη φτωχή αγροτιά, στους μικρούς επαγγελματίες, η γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ξάνθη και τη Ροδόπη.

    «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά. Δεν θέλουν και δεν μπορούν να αλλάξουν. Είναι κόμματα από τη φύση τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής», τόνισε η κα Παπαρήγα και σημείωσε ότι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν "μια θαυμάσια ευκαιρία να χάσουν όσο γίνεται περισσότερες δυνάμεις".

    «Να τους τιμωρήσουν με όλους τους τρόπους και τα μέσα που έχει σήμερα ο λαός [...] Να πέσουν κάτω οι μπλε και οι πράσινες σημαίες και στους δύο γύρους», είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι και στη μάχη των τοπικών εκλογών αυτό που είναι ρεαλιστικό σήμερα είναι να ενισχυθούν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών μαζί με όλους εκείνους που σε τοπικό επίπεδο είναι διατεθειμένοι να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στα δύο κόμματα. Η μάχη των τοπικών εκλογών αντικειμενικά μπορεί να φέρει διπλό καρπό. Καταρχήν να φέρει ένα πολιτικό πλήγμα στα δύο κόμματα, στην κυβέρνηση, στην αξιωματική αντιπολίτευση και δεύτερο ένα πολιτικό πλήγμα στις δυνάμεις τους μέσα στην Τοπική αυτοδιοίκηση».

    Η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε και στα ζητήματα της Παιδείας και Υγείας, χαρακτηρίζοντας παραπλανητικά τα συνθήματα για δημόσια παιδεία σύγχρονη ή δημόσια υγεία σύγχρονη και αημείωσε ότι το ΚΚΕ προσθέτει ότι πρέπει να είναι και δωρεάν. «Το δημόσιο και το λαϊκό πρέπει να ταυτιστεί με το δωρεάν» τόνισε η γραμματέας του ΚΚΕ.

    Το πρωί, η κα Παπαρήγα επισκέφθηκε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τη ΣΕΚΑΠ, όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

    Αύριο, η γραμματέας του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τη μονάδα αποκατάστασης και αποθεραπείας "Αγιος Γεώργιος" και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους. Το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Οργάνη και το βράδυ σε συγκέντρωση στην πλατεία της Κομοτηνής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 June 2006 - 14:30:15 UTC