Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή
  • [02] Γ.Παπανδρέου: Εναλλακτικό σχέδιο για την Παιδεία

  • [01] Νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή

    Το νομοσχέδιο για τη νέα μορφή οργάνωσης του επαγγελματικού αθλητισμού στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ ενέκρινε ομόφωνα η κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός δήλωσε μετά τη συνεδρίαση πως το μήνυμα που στέλνουμε προς τους επενδυτές και σε όσους συναινούν σε αυτή την καινούργια πορεία, είναι να βλέπουν οι φίλαθλοι καλύτερο θέαμα, λιγότερα επεισόδια και ελάχιστα οικονομικά προβλήματα.

    "Δείτε τα αθλητικά σας και η πολιτεία θα έχει αυστηρή παρουσία στο κομμάτι που της αναλογεί", υπογράμμισε ο κ.Ορφανός.

    Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι δεν έγινε συζήτηση για επιμέρους προβλήματα ή θέματα που αφορούν τις ομάδες, όπως τα διοικητικά του ΠΑΟΚ ή το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ενώ σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της βίας, υπογράμμισε ότι ήδη έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετική διάταξη, με την οποία δεν αναστέλλονται οι ποινές για τη βία στα γήπεδα και πως έχουν πάρει το δρόμο τους οι υπουργικές αποφάσεις για θέματα οργάνωσης της αστυνομίας και της έκδοσης ονομαστικών εισιτηρίων.

    [02] Γ.Παπανδρέου: Εναλλακτικό σχέδιο για την Παιδεία

    Η κυβέρνηση φέρει τη μεγάλη ευθύνη για την έκρηξη στην παιδεία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη νέα του σύνθεση.

    Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά ταυτόχρονα θα διαμορφώσει και ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη νέα γενιά. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει με αυταρχισμό την κατάσταση στην παιδεία και οι κινήσεις της αποδεικνύουν ότι αδυνατεί να μεταρρυθμίσει την κοινωνία με προεξέχοντα τον τομέα της παιδείας.

    Η παιδεία, πρόσθεσε, χρειάζεται μεταρρύθμιση, αλλά όχι αυτή που προωθεί η κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε επίσης, θέλει ανταγωνιστική δημόσια παιδεία, η οποία θα δίνει προοπτική στη νέα γενιά.

    Η παιδεία, ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο η κυβέρνηση επιδεικνύει αυταρχισμό. Με αυταρχισμό, πρόσθεσε, αντιμετώπισε χθες την πρόταση της αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών μεταναστών, μια υπόθεση στην οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και το Σύνταγμα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συντηρεί κλίμα ανασφάλειας, για να κάνει συντηρητική την κοινωνία, ώστε να μην αγωνίζεται, να μη διαμαρτύρεται, να μη θέλει να αλλάξει τίποτα, να μη βλέπει με ελπίδα το μέλλον.

    Αντίθετα, πρόσθεσε, το ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις του δίνει δύναμη στην κοινωνία να ανοίξει νέους δρόμους για να γίνουν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε γενικότερα την κυβέρνηση ότι κάνει συνεχώς λάθος επιλογές, όπως γίνεται και με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου κυριαρχεί η αντίληψη της μη πολιτικής, της μη πρωτοβουλίας, της ακινησίας και της ατολμίας, ο φόβος για τις εξελίξεις που αποδυναμώνουν το κύρος της χώρας και δημιουργούν προϋποθέσεις έντασης.

    Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για τη νέα εθνική στρατηγική και τόνισε ότι μέχρι στιγμής είχε θετικά αποτελέσματα από τις περισσότερες συναντήσεις τις οποίες έκανε.

    Αναφερόμενος στις αλλαγές στο συντονιστικό όργανο, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι έγινε μια διάταξη μάχης για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και παράλληλα μπήκαν οι βάσεις και για τις εθνικές εκλογές.

    Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, θα δώσει τη μάχη του σε τρεις άξονες: το πρόγραμμα, την ανασυγκρότηση του Κινήματος και τη διαβούλευση και επικοινωνία με τον πολίτη.

    Ευχαρίστησε τους τρεις αποχωρήσαντες από το Συντονιστικό όργανο, τους οποίους, όπως είπε, θα έχει κοντά του στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου θα προσφέρουν σημαντικό έργο σε ευαίσθητους τομείς του Κινήματος.

    Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο όργανο με τη νέα του σύνθεση και προειδοποίησε τα στελέχη του ότι τα περιμένει σκληρή δουλειά και το καλοκαίρι, διότι, όπως τόνισε, ο κόσμος θέλει να αισθάνεται το ΠΑΣΟΚ κοντά του.

    Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει επιτυχία στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Ο Β.Λυσσαρίδης στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Α.Παπανδρέου

    Κορυφαία στελέχη του ΠΑΚ, από το οποίο δημιουργήθηκε το ΠΑΣΟΚ, θα καταθέσουν για πρώτη φορά δημόσια σε κοινή εκδήλωση ανέκδοτες μαρτυρίες τους, απόψε στις 8μμ, στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Στην συζήτηση, στην οποία θα χαιρετίσει ο σοσιαλιστής ηγέτης της Κύπρου Βάσος Λυσσαρίδης, θα μιλήσουν πολλοί αντιστασιακοί, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (αρχηγός του ΠΑΚ εσωτερικού την περίοδο 72-74), ο Αντώνης Λιβάνης, η Αγγέλα Κοκκόλα, ο Θανάσης Τσούρας, ο Γιώργος Κείσονας, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, κ.ά., καθώς και αντιστασιακοί που προέρχονται από άλλες οργανώσεις, όπως ο Μένος Δελούκας.

    Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ε. Διακογιάννης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 June 2006 - 10:30:19 UTC