Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέκα χρόνια χωρίς τον Ανδρέα
  • [02] Στα Δωδεκάνησα ο κ.Κ.Παπούλιας
  • [03] Επίδειξη δύναμης από την Αργεντινή

  • [01] Δέκα χρόνια χωρίς τον Ανδρέα

    Αρχίζει σήμερα το δεκαήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ για να τιμήσει τον ιδρυτή του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και να αναδείξει το έργο και την προσφορά του που σηματοδότησε τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

    Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με τα εγκαίνια Εκθεσης για τη ζωή και το έργο του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο Μέγαρο όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στις 19.30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    Στόχος του επετειακού αφιερώματος είναι, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, να παρουσιαστεί "η πολυσχιδής πολιτική προσωπικότητα του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και να αναδειχθούν οι διαχρονικές αξίες που εξέφρασε με το όραμα, τις ιδέες του, με τον αγώνα του για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη".

    Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 25 Ιουνίου με μεγάλη λαϊκή συναυλία στο γήπεδο του μπέιζ-μπόλ στο Ελληνικό όπου θα συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί τραγουδιστές. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 8 το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Νίκου Πιλάβιου με τίτλοι η "Επιστροφή του Ανδρέα 1953-1967".

    Επίσης τη Δευτέρα 19 του μηνός στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Ανδρέας Παπανδρέου ο ηγέτης της Αλλαγής".

    Την Τρίτη την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Ανδρέας Παπανδρέου ΠΑΚ και αντιδιδακτορικός αγώνας".

    Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας.

    Την Παρασκευή 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Α Νεκροταφείου το ετήσιο μνημόσυνο, ενω το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Καλέντζι, τον τόπο της καταγωγής του θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αγάλματος που έχει στηθεί στην πλατεία του χωριού.

    [02] Στα Δωδεκάνησα ο κ.Κ.Παπούλιας

    Επίσκεψη στα Δωδεκάνησα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε χθές στο αεροδρόμιο της Κω, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Γιάννης Παρασκευάς, Κώστας Καϊσερλής και Βασίλης Χρύσης, ο νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και η έπαρχος Κω κ. Μαρία Κυπραίου.

    Αμέσως μετά ο κ. Παπούλιας αναχώρησε για τη Νίσυρο, όπου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος του νησιού κ. Παναγιώτης Κατσιματίδης και μέλη του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια ο Πρόεδρος ξεναγήθηκε στο νησί.

    Στις 8.30 το βράδυ, σε ειδική τελετή, ο κ. Παπούλιας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Νισύρου και του επιδόθηκε το Μετάλλιο της πόλης ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

    Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το ηφαίστειο της Νισύρου και το απόγευμα θα μεταβεί στην Τήλο όπου θα παραμείνει και αύριο ενώ τη Δευτέρα το απόγευμα θα επισκεφθεί τη Σύμη. Και στα δύο νησιά έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις φιλοξενίας από τις δημοτικές αρχές και πρόκειται ο κ. Παπούλιας να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης.

    Την Τετάρτη απόγευμα ο κ. Παπούλιας θα έρθει στη Ρόδο και θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [03] Επίδειξη δύναμης από την Αργεντινή

    Με τα παιχνίδια Πορτογαλία-Ιράν (16:00), Τσεχία-Γκάνα (19:00) και Ιταλία-ΗΠΑ (22:00) ανοίγει σήμερα η αυλαία της 9ης μέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Χθές η Ομάδα - μοντέλο η Αργεντινή διέλυσε τη Σερβία/Μαυροβούνιο με 6-0 κι έγινε η πρώτη ομάδα του 3ου ομίλου που πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Μουντιάλ, σε αντίθεση με τους «γείτονές» μας, οι οποίοι αποχαιρέτησαν γρήγορα τη διοργάνωση. Μπροστά σε 48.000 θεατές στο «ΑουφΣάλκε Αρένα», η «μπιανκοσελέστε» προηγήθηκε μόλις στο 5΄ με τον Ροντρίγκεζ, διπλασίασε τα τέρματά της με τον Καμπιάσο στο 31΄ και τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του α΄ ημιχρόνου, πάλι ο Ροντρίγκεζ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο για την ομάδα του. Το συγκρότημα του Πέκερμαν δεν σταμάτησε ούτε στην επανάληψη. Πανηγύρισε για τέταρτη φορά στο 79΄ με κοντινό πλασέ του Κρέσπο, έξι λεπτά πριν το τέλος ο Τέβες με ατομική προσπάθεια και εξαιρετικό πλασέ «έγραψε» το 5-0 και ο Μέσι που είχε μπει αλλαγή στο 74΄ , με πλασέ στο 89΄ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο (6-0).

    Στους «16» του παγκοσμίου κυπέλλου της Γερμανίας προκρίθηκε η Ολλανδία. Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της διοργάνωσης, οι «Οράνιε» επικράτησαν 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού στο «Γκότλιμπ Ντάιμλερ» της Στουτγκάρδης και πήραν μαζί με την Αργεντινή το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Οι Φαν Πέρσι (23΄), Φαν Νίστελροϊ (32΄) ήταν οι σκόρερ των Ολλανδών, ενώ για την Ακτή που αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση, μείωσε ο Μπακαρί Κονέ στο 38΄.

    Την έκπληξη έκανε η Ανγκόλα, που στον δεύτερο αγώνα της ιστορίας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πήρε τον πρώτο της βαθμό, αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία από το Μεξικό. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Ανόβερο, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του 4ου ομίλου, παρουσία 43.000 θεατών. Παρά το σημερινό αποτέλεσμα, το Μεξικό έχει πλέον 4 βαθμούς και βρίσκεται πολύ κοντά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 June 2006 - 4:30:19 UTC