Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί η ισότητα των δύο φύλων στο χώρο της εργασίας
  • [02] Από την 1η Σεπτεμβρίου το νέο ωράριο

  • [01] Πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί η ισότητα των δύο φύλων στο χώρο της εργασίας

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας και τη σεξουαλική παρενόχληση, δήλωσε ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    Ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι μέχρι το 2010 θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με διαδοχικές φάσεις, ώστε να ενισχυθεί η αρχή της ισότητας των δυο φύλων στο χώρο της εργασίας.

    Ο Υπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι αύριο στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το διάλογο για το ασφαλιστικό.

    Επίσης, δήλωσε ότι την Πέμπτη - στις 8.30 το πρωί - θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της ΟΤΟΕ, των τραπεζών και της ΓΣΕΕ για τις συλλογικές συμβάσεις και σημείωσε ότι ο διάλογος και η συνεννόηση θα φέρουν καλά αποτελέσματα.

    Ο Υπουργός Απασχόλησης είπε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, όπου θα συζητηθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης του ρόλου των κοινωνικών εταίρων σε θέματα εργασίας και κατάρτισης.

    Η Κυβερνητική Επιτροπή, επίσης, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο νόμου για το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.

    Ενημέρωση από Ντ.Μπακογιάννη

    Η Υπουργός των Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, καθώς και για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που συμφώνησαν στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό της Αμπντουλάχ Γκιούλ.

    Η κα Μπακογιάννη θεωρεί ότι η πρόθεση της ΕΕ είναι να τηρήσει αταλάντευτα τις αρχές της για τα θέματα της Διεύρυνσης.

    Η Υπουργός Εξωτερικών σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, διέψευσε ότι υπήρξε πρόβλημα με τη Λευκωσία και υπογράμμισε ότι υπάρχει πλήρης ενημέρωση και συνεννόηση.

    Η Ελλάδα, υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη, έχει συγκεκριμένη στρατηγική από την οποία δεν αφίσταται.

    Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση περί του αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τη θέση της Λευκωσίας να θέσει βέτο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, δήλωσε πως «ήταν γνωστές οι κυπριακές θέσεις» και τόνισε: «Εξ άλλου, πέραν του πολιτικού επιπέδου και στο επίπεδο των Μονίμων Αντιπροσωπειών η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε στενή συνεργασία».

    Σε άλλη ερώτηση, ο Θ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως η συναίνεση που επιτεύχθηκε στο Συμβούλιο είναι για όλους μας μια θετική εξέλιξη, σε μια εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση». Και πρόσθεσε ότι «σε όλη της διάρκεια της διαπραγμάτευσης, η Ελλάδα στήριξε και συνηγόρησε υπέρ των δικαιολογημένων κυπριακών ανησυχιών», ενώ τόνισε πως τα «ευρωπαϊκά κείμενα των "25" συνδιαμορφώθηκαν από την Ελλάδα και την Κύπρο».

    Ερωτηθείς για το αν υπήρξε επικοινωνία της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή χτες ή προχτές,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «φυσικά, ο/η κάθε υπουργός επικοινωνεί με τον πρωθυπουργό σε τακτά χρονικά διαστήματα για τον χειρισμό θεμάτων».

    Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση έχει αποσυνδέσει το Κυπριακό από τα ελληνοτουρκικά, προτάσσοντας το συμφέρον της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος σημείωσε πως «ισχύει ό,τι έχει ειπωθεί επί του θέματος».

    [02] Από την 1η Σεπτεμβρίου το νέο ωράριο

    Το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, που προσδιορίζει και το νέο ωράριο των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ξεκινήσει να ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ προηγουμένως είχε εγκριθεί και από την Κυβερνητική Επιτροπή.

    Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, μετά και από μακρά διαβούλευση με την ΑΔΕΔΥ, το νέο ωράριο καθορίζεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους ως εξής: Από 7.30 πμ έως 15:00 ή 09.00 έως 16.30 κατ΄επιλογή των υπαλλήλων. Κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 έως 15.00 η παρουσία όλων των υπαλλήλων στο χώρο εργασίας τους είναι υποχρεωτική, ανεξαρτήτως του ωραρίου που έχουν επιλέξει.

    Η επιλογή του ωραρίου εργασίας γίνεται με δήλωση των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Διοικητικού της οικείας υπηρεσίας, η οποία υποβάλλεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κάθε έτους. Η δήλωση αυτή είναι δεσμευτική και ανέκκλητη και ισχύει μέχρι 30 Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά την πρώτη εφαρμογή του ανωτέρου ωραρίου, η δήλωση θα υποβληθεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιουλίου 2006.

    Οπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο κ. Παυλόπουλος με το νέο ωράριο θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το δημόσιο, ενώ θα υπάρξει και η απαραίτητη εναρμόνιση της λειτουργίας των υπηρεσιών με εκείνη των ευρωπαϊκών χωρών, σε συνδυασμό και με το ωράριο λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα, αλλά και τη διευκόλυνση των υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις.

    Από το νέο ωράριο εξαιρούνται οι δημόσιες υπηρεσίες: Τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ, τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα σχολεία και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τα ΚΕΠ, το Εθνικό Τυπογραφείο, η Κρυπτογραφική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, για το προσωπικό που απασχολείται σε βάρδιες εργασίας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για τον κλάδο των οδηγών κλπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 June 2006 - 16:30:16 UTC