Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Γράψαμε Ιστορία»
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 11χρονο Αλεξ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Γράψαμε Ιστορία»

    Ολοκληρώθηκαν σήμερα το βράδυ οι διαδικασίες της Διαβουλευτικής Δημοσκόπησης για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αμαρουσίου.

    Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, στην τελική φάση της Διαβουλευτικής Δημοσκόπησης, τις περισσότερες ψήφους πήρε ο Πάνος Αλεξανδρής, ο οποίος και θα υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές Εκλογές.

    Οι διαδικασίες άρχισαν το πρωί, με τους συμμετέχοντες πολίτες χωρισμένους σε 15 ομάδες διαλόγου.

    Στη συνέχεια οι έξι υποψήφιοι εκλήθησαν να απαντήσουν στην ολομέλεια των συμμετεχόντων πολιτών, σε περισσότερες από 20 ερωτήσεις, οι οποίες είχαν συζητηθεί και διατυπωθεί στην πρώτη φάση, των ομάδων διαλόγου.

    Στο τέλος της διαδικασίας οι πολίτες που συμμετείχαν στη Διαβουλευτική Δημοσκόπηση συμπλήρωσαν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διαδικασίες και ακολούθως ψήφισαν (σε κάλπη) για τον καταλληλότερο υποψήφιο.

    Η ψηφοφορία έγινε σε δύο γύρους, καθώς στον πρώτο γύρο κανείς από τους υποψηφίους δεν συμπλήρωσε ψήφους που να ξεπερνούν σε ποσοστό το 50%

    Συγκεκριμένα στην πρώτη ψηφοφορία οι υποψήφιοι έλαβαν:

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΑΝΟΣ 52

    ΒΕΛΟΥΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 4

    ΒΛΑΧΟΣ ΧΑΡΗΣ 12

    ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ ΜΑΙΡΗ 15

    ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΙΡΗ 16

    ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ 26

    ΑΚΥΡΑ 16

    ΛΕΥΚΑ 1

    Στη δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν οι δύο πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι, το αποτέλεσμα ήταν:

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΑΝΟΣ 65

    ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ 48

    ΑΚΥΡΑ 12

    ΛΕΥΚΑ 6

    Παπανδρέου: «Γράψαμε Ιστορία»

    Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου Δημάρχου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, δήλωσε: «Ουσιαστικά γράψατε, γράψαμε μαζί, αλλά εσείς περισσότερο, ιστορία, σε ότι αφορά την ενδυνάμωση των δημοκρατικών διαδικασιών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Θέλουμε αυτή την εμπειρία να την καταγράψουμε και να την μεταφέρουμε σε πολλές περιοχές της γης, όπως βεβαίως και να αξιοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία σε άλλες πόλεις και για άλλα θέματα. Ελπίζω και είμαι σίγουρος, ότι ο νέος Δήμαρχος του Αμαρουσίου θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτή τη διαδικασία και για τη διαβούλευση που θα συνεχιστεί, για τα θέματα του Αμαρουσίου, ώστε να υπάρχει συνέχεια στη δική σας συμμετοχή πάνω στα μεγάλα προβλήματα και στις λύσεις αυτών των προβλημάτων, με ένα δημοκρατικό τρόπο».

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 11χρονο Αλεξ

    Με απόλυτη μυστικότητα συνεχίζουν οι αστυνομικές αρχές τις έρευνές τους για την υπόθεση της εξαφάνισης του ενδεκάχρονου Αλεξ Μεχισβίλι στη Βέροια.

    Ειδικό συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, παρουσία εισαγγελέως, διενήργησε έρευνα στο υπόγειο του κατεδαφισμένου κτιρίου, στο κέντρο της Βέροιας, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

    Το γεγονός ότι η εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε χθες σε κατεδαφισμένο παλαιό σπίτι στο κέντρο της Βέροιας, στο οποίο, σύμφωνα με καταθέσεις ανηλίκων, μετέφεραν και έθαψαν το πτώμα, ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα, πυροδότησε πλήθος σεναρίων και φημών που σε αρκετές περίπωσεις ξεφεύγουν απο τα όρια της λογικής.

    Οι διωκτικές αρχές ωστόσο αξιολογούν όλες τις πληροφορίες που καταφθάνουν και ερευνούν χώρους που, σύμφωνα με κάποιες απο αυτές, μπορεί να βρίσκεται το πτώμα του ενδεκάχρονου.

    Οι επικεφαλής των ερευνών αισιοδοξούν ότι θα φτάσουν στη λύση του μυστηρίου -γιατί έτσι εξελίσσεται η υπόθεση- με τη βοήθεια και των πολιτών, καθώς αυτή τη φορά πολλοί κάτοικοι της Βέροιας σπεύδουν να καταθέσουν πληροφορίες ή και εικασίες ακόμη, οι οποίες όμως μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

    Το γεγονός πάντως ότι δεν βρέθηκε το πτώμα φούντωσε στη Βέροια τις συζητήσεις για την τύχη του μικρού Αλεξ.

    Ο συνήγορος της οικογένειας του 11χρονου, Πυθαγόρας Ιερόπουλος, μάλιστα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "η μητέρα του και ο πατριός του ελπίζουν ότι είναι ζωντανός και παρακαλούν όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στην αστυνομία".

    Από την πλευρά τους, συνήγοροι των παιδιών που φέρονται να ομολόγησαν εμπλοκή στην δολοφονία του ενδεκάχρονου, υποστηρίζουν στις τηλεοπτικές κάμερες ότι οι πελάτες τους ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση και πως οι καταθέσεις τους ήταν αποτέλεσμα πιέσεων και βίας που, όπως ισχυρίζονται τώρα, άσκησαν στους ανηλικούς οι αστυνομικοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 June 2006 - 20:30:18 UTC