Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθανασάκης για ομιλία Καραμανλή

  • [01] Αθανασάκης για ομιλία Καραμανλή

    Ο πρωθυπουργός θυμάται το ήπιο κλίμα και τη συναίνεση όταν θέλει να κρύψει το κρυφό του πρόγραμμα, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές του Κώστα Καραμανλή στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ.

    Αναφερόμενος εξ άλλου στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι υπάρχουν δύο διακριτές επιλογές για τους πολίτες, η μία του ΠΑΣΟΚ που έχει παρουσιάσει πρόταση για την αποκέντρωση και την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και η άλλη της ΝΔ που προωθεί την περαιτέρω συγκέντρωση της εξουσίας.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες προοπτικές στην ελληνική πολιτική ζωή, τουλάχιστον ως σχεδιασμός που να αφορά το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει σενάριο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο κ. Αθανασάκης και πρόσθεσε ότι μεταξύ των δύο κομμάτων υπάρχουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές.

    Επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι με δεδομένο τον εκλογικό νόμο η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει τον αγώνα της για να κερδίσει τις εκλογές και να πάρει εντολή σχηματισμοού κυβέρνησης.

    Και πρόσθεσε πως όλα τα άλλα είναι θεωρητικές προσεγγίσεις και αναλύσεις.

    Σε ερώτηση αν αναμένονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του κ. Παπανδρέου για ενίσχυση της αντιπολιτευτικής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αθανασάκης απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση καθώς και την προετοιμασία του ώστε να είναι αύριο μια καλή κυβέρνηση για τη χώρα.

    Σχετικά με πρόσφατη δημοσκόπηση ο κ. Αθανασάκης κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματά της ανέφερε ότι κάθε δημοσκόπηση φωτογραφίζει μια πολύ συγκεκριμένη στιγμή και κάθε περίοδος έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.

    Και δεν διαπίστωσε ουσιαστική διαφοροποίηση των τάσεων στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σε ότι αφορά το γενικό πολιτικό κλίμα.

    Βάσω Παπανδρέου: Εξαγορά της Finansbank από την Εθνική τράπεζα

    Ερωτηματικά αναφορικά με την στρατηγική επέκταση της Εθνικής στην Τουρκία μέσω εξαγοράς της τουρκικής Finansbank εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για αναπάντητα ερωτήματα τόσο για το τελικό κόστος της εξαγοράς, όσο και για το επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής τράπεζας.

    Επίσης η κα Παπανδρέου στηλίτευσε το γεγονός ότι ο διοικητής της Εθνικής Τ.Αράπογλου αρνήθηκε να ενημερώσει την ελληνική Βουλή, ενώ ταυτόχρονα αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για αύριο ενημέρωση από τον διοικητή της ΤτΕ κ.Ν.Γκαργκάνα.

    Η κα Παπανδρέου, αφού επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντίθετο με την πρωτοβουλία της Εθνικής να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, ωστόσο ζήτησε το κέντρο λήψης των αποφάσεων να παραμείνει οπωσδήποτε στη χώρα μας. Αναφέροντας ότι το συνολικό κόστος της εξαγοράς υπερβαίνει τα ίδια κεφάλαια της Εθνικής, εξέφρασε αμφιβολία αν η κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής μπορεί να στηρίξει πολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους που θα προέλθουν από την τουρκική πλευρά. Οι πολιτικές και οι οικονομικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές, επεσήμανε η κα Παπανδρέου.

    Όσον αφορά το τίμημα της εξαγοράς της Finansbank από την Εθνική, η κα Παπανδρέου ανέφερε ότι, με βάση δηλώσεις διεθνών οίκων (Merrill Lynch, Ernst & Young, Economist), το κόστος της εξαγοράς είναι ιδιαίτερο υψηλό, εκφράζοντας την απορία για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από καμία άλλη τράπεζα για την απόκτηση της τουρκικής. Επίσης διερωτήθηκε αν ήταν τυχαία η μερική συμμετοχή της Citi Group, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι ο κ.Αράπογλου υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος της Citί Group.

    Η κα Παπανδρέου έκανε ακόμα λόγο για "κρυφή ατζέντα", με στόχο η εξαγορά της Finansbank να αποτελέσει το όχημα για να περάσει η Εθνική πλήρως στον έλεγχο των ξένων συμφερόντων. Για την αποτροπή αυτή της εξέλιξης, ζήτησε τη συμμετοχή των ταμείων στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 May 2006 - 18:30:16 UTC