Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για την ενεργειακή στρατηγική

  • [01] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για την ενεργειακή στρατηγική

    Με θέμα την ενεργειακή στρατηγική συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο,υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 10.30. Το βράδυ ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στην στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Σαουκάτ Αζίζ είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ενώ οι υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία τουριστικής συνεργασίας.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Πακιστανό ομόλογό του καλό φίλο της Ελλάδας, σημειώνοντας οτι ο κ. Αζίζ έχει ζήσει στη χώρα μας για πολλά χρόνια.

    Ο Κ. Καραμανλής τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι διμερείς ελληνοπακιστανικές σχέσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις με τον κ. Αζίζ κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως περιφερειακά ζητήματα, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα, όπως η τρομοκρατία.

    Κοινή διαπίστωση από τις συνομιλίες, είπε ο κ. Καραμανλής, είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων.

    Τόνισε επίσης ότι θα συνέλθει σύντομα η μεικτή Υπουργική Επιτροπή Ελλάδας- Πακιστάν που συντονίζει τις σχετικές προσπάθειες,σημείωσε ότι στον τομέα του πολιτισμού υπάρχει συνεργασία και αναφέρθηκε ειδικότερα στο πρόγραμμα για τους ΚΑΛΑΣ των οποίων οι ρίζες ανάγονται στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Ο Κ. Καραμανλής ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι προϋποθέσεις που τίθενται για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας,τα θέματα της Βαλκανικής, το Κυπριακό και τα θέματα της Μέση Ανατολή,του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

    Ο Πακιστανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο λαοί έρχονται από το 700 π.Χ., σημειώνοντας ότι η άφιξη του Μ. Αλεξάνδρου στη χώρα του άφησε ισχυρά ίχνη στο λαό και τον πολιτισμό της.

    Τόνισε ότι υπάρχει βούληση για διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και αναφέρθηκε ειδικότερα στα θέματα του τουρισμού, των αγροτικών προϊόντων, όπως το λάδι και του εμπορίου.

    Ανέφερε ότι συνοδεύεται από ομάδα επιχειρημάτιών, εκφράζοντας την ευχή στις συναντήσεις που θα έχουν με τους Ελληνες επιχειρηματίες να βρεθούν τρόποι συμφωνίας για να αυξηθεί η συνεργασία.

    Ο κ. Αζίζ σημείωσε ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης παίζει σημαντικό ρόλο και τόνισε ότι στο θέμα του Ιράκ και του Αφγανιστάν η Αθήνα έχει παίξει σημαντικό ρόλο.

    Ο Πακιστανός πρωθυπουργός υπογράμμισε την αφοσίωση της χώρας του στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και ανέφερε ότι συζητήθηκαν και θέματα για την Ινδία και άλλες χώρες στην περιοχή του Πακιστάν.

    Σε ό,τι αφορά στην τρομοκρατία τάχθηκε απερίφραστα υπερ της καταπολέμησής της, σε όλες τις μορφές, ενώ τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία μεγάλη πακιστανική κοινότητα που εισφέρει στην οικονομική ζωή της χώρας και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη φιλοξενία που τους παρέχει.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 May 2006 - 4:30:14 UTC