Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή με Ερντογάν στη Βιένη
  • [02] Ο Γ.Παπανδρέου στη Λωζάνη
  • [03] Αλογοσκούφης ενημερώνει για Γύρο της Ντόχα

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή με Ερντογάν στη Βιένη

    Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα στην Βιένη ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των χωρών της ΕΕ και των χωρών της Λατινικής Αμερικής-Καραϊβικής.

    Το ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί στις 08.30 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας που βρίσκεται στην περιοχή Πράτερ ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής θα έχει συνάντηση (14.40 τοπική ώρα) με τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και λίγη ώρα αργότερα με τον πρόεδρο της Ουρουγουάης Ταμπαρέ Ραμόν Βασκέζ.

    Ο πρωθυπουργός θα είναι επίσης συντονιστής σε ένα από τα "τραπέζια" της συνόδου, όπου από πλευράς ΕΕ συμμετέχει η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ. Ανάμεσα στα θέματα που συζητώνται είναι η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η πολυμερής συνεργασία για την ειρήνη, τη σταθερότητα και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, η τρομοκρατία, τα ναρκωτικά και το οργανωμένο έγκλημα, το περιβάλλον και η ενέργεια.

    Συνταγματική αναθεώρηση ουσίας και προοπτικής

    Τους επτά βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί το κυβερνών κόμμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδρίασε, υπό την προεδρία του, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής. Οι άξονες αυτοί είναι:

    1. Σύγχρονη παιδεία για όλους

    2. Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης

    3. Προστασία του περιβάλλοντος

    4. Προστασία της ιδιοκτησίας συμπεριλαμβανομένης και της πνευματικής

    5. Κράτος δικαίου στην υπηρεσία του πολίτη

    6. Θωράκιση ισχυρής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και

    7. Θεσμικό πλαίσιο που εγγυάται τη διαφάνεια

    Ο κ.Καραμανλής κατά την ομιλία του, αφού έκανε λόγο για αναθεώρηση ουσίας και προοπτικής μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, ανέλυσε τις προτάσεις του κόμματός του οι οποίες, όπως τόνισε, θα εδραιώσουν την επανίδρυση του κράτους.

    Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την απαρρίθμηση των αναθεωρητέων διατάξεων από το άρθρο 14 παράγραφος 9 περί βασικού μετόχου. Με τη νέα διάταξη είπε ο κ. Καραμανλής, που λαμβάνει υπόψιν την Ευρωπαϊκή Ενωση, κατοχυρώνεται η πολυφωνία των ΜΜΕ και επιτυγχάνει αναπροσαρμογή των ρυθμίσεων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς κατά τρόπο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα φαινόμενα διαπλοκής.

    Αρθρο 16: με την καινούργια διάταξη συνδέεται η παιδεία με τον ελληνικό και ευρωπαϊκό πολιτισμό και καθιερώνεται η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημίων υπό την εγγύηση πάντα του κράτους.

    Αρθρο 17: θα προβλέπεται ρητή αναφορά στην έννοια της ιδιοκτησίας και θα προστατεύεται και η πνευματική ιδιοκτησία και πνευματική δημιουργία.

    Παράλληλα, θα καθιερώνονται αυστηρές προϋποθέσεις σε περιπτώσεις απαλλοτριώσεων από το δημόσιο κατ'εφαρμογήν της πολεοδομικής νομοθεσίας.

    Αρθρο 20 : καθιερώνεται εύλογος χρόνος για την παροχή δικαστικής προστασίας στους πολίτες, όταν υπάρχουν προϋποθέσεις.

    Αρθρο 22: καθιερώνεται υποχρέωση του κράτους στην παροχή κοινωνικής μέριμνας στους πολίτες με σκοπό την εμπέδωση της κοινωνικής δικαδιοσύνης.

    Αρθρα 24 και 117: Προβλέπεται διορθωτική παρέμβαση για την αποτελεσματική προστασία των δασών, παράλληλα με την εξασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης. Τα δάση και οι δασικές εκτάσεις προσδιορίζονται με βάση τα ισχύοντα τον Ιούνιο του 1975, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όσα είχαν κριθεί τότε ως δάση κηρύσσονται και παραμένουν αναδασωτέα. Οι δασικές εκτάσεις θα συνδέονται με το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, επεσήμανε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχει αλλαγή προορισμού που υποβάλεται από λόγους δημοσίων οικονομικών.

    Αρθρο 28: Αναδιατυπώνεται η ερμηνευτική δήλωση για τη μεταφορά διεθνών κανόνων στην εσωτερική έννομη τάξη, έτσι ώστε να γίνεται με την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής.

    Αρθρο 29: Καθιερώνεται η χρηματοδότηση των κομμάτων μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό και παράλληλα εισάγεται αυστηρός έλεγχος των οικονομικών και των προεκλογικών δαπανών των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών. Ο έλεγχος θα διεξάγεται από ειδικό τμήμα του Συνταγματικού Δικαστηρίου που θα ιδρυθεί.

    Το Συνταγματικό Δικαστήριο ,πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, που θα ιδρυθεί με αναθεώρηση του άρθρου 100 θα ελέγχει τη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων και των λειτουργικών δαπανών των βουλευτών και των πολιτευτών, καθώς επίσης και το πόθεν έσχες, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι και την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα.

    Αρθρο 54: Καθιερώνεται λελογισμένη αύξηση του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας, δήλωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ότι γνωρίζει πως στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν προσδιόρισε πάντως, τον αριθμό των βουλευτών Επικρατείας.

    Αρθρο 56: Αναθεωρούνται τα κωλύμματα των βουλευτών.

    Αρθρα 57 και 115: Καταργείται το απόλυτο ασυμβίβαστο των βουλευτών και καθιερώνεται σχετικό ασυμβίβαστο.

    Το απόλυτο ασυμβίβαστο των βουλευτών (που δεν είχαν δικαίωμα να ασκούν καμιά επαγγελματική δραστηριότητα) δεν λειτούργησε θετικά, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Αρθρο 58: Η αρμοδιότητα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για τον έλεγχο του κύρους των εκλογών μεταβιβάζεται στο Συνταγματικό Δικαστήριο που θα δημιουργηθεί.

    Αρθρο 62: Οριοθετείται ξανά η βουλευτική ασυλία. Θα υπάρχει μόνο για περιπτώσεις που σχετίζονται με την άσκηση του βουλευτικού αξιώματος και για πολιτικούς λόγους, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

    Αρθρο 78: Αλλάζει ο τρόπος εγγύησης του ελληνικού δημοσίου προς τρίτους που θα γίνεται μόνο με ειδικό νόμο.

    Αρθρο 88: Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα έχει την αρμοδιότητα να αποφαίνεται για θέματα που αφορούν τις αποδοχές των δικαστών.

    Αρθρο 90: Καθιερώνονται αλλαγές για τον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Οι πρόεδροι θα προέρχονται από τους αντιπροέδρους και οι αντιπρόεδροι θα προκύπτουν από τους αρχαιότερους δικαστές, ενώ παράλληλα καθιερώνεται η θητεία των αντιπροέδρων που δεν θα ξεπερνά την εξαετία.

    Αρθρο 95: Ειδικό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα έχει την αρμοδιότητα για την εκδίκαση διαφορών σχετικών με τις δημόσιες συμβάσεις.

    Αρθρο 98: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο καθιερώνεται ειδικό τμήμα για τον έλεγχο στην κατάρτιση μεγάλων συμβάσεων από το δημόσιο.

    Αρθρο 100: Προβλέπεται η μετατροπή του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου σε Συνταγματικό Δικαστήριο που θα έχει ως κύρια αρμοδιότητα τον τελικό έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων.

    Αρθρο 101: Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

    Αρθρο 102: Προβλέπεται άρση αμφισβητήσεων του τρόπου άσκησης των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν εκχωρηθεί από την κεντρική εξουσία.

    Αρθρο 103: Προβλέπεται ότι με εκτελεστικό νόμο θα προσδιορίζεται η σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου για την κάλυψη οργανικών θέσεων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του ανέφερε ότι δεν χρειάζονται μεταρρύθμιση οι διατάξεις για τις σχέσεις πολιτείας - Εκκλησίας, έχουν διακριτούς ρόλους για τα επιμέρους θέματα δεν απαιτείται Συνταγματική Αναθεώρηση, μπορούν να ρυθμίζονται με απλούς νόμους.

    Ανέφερε ακόμη, ότι και οι ισχύουσες διατάξεις για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας λειτουργούν θετικά και δεν χρειάζονται Αναθεώρηση.

    Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι κορυφαία διαδικασία μέσω της οποίας η κυβέρνηση συνεχίζει το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί έναντι των Ελλήνων πολιτών.

    Τέλος, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, όχι αοριστολογίες και επικοινωνιακά παιχνίδια και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μια Αναθεώρηση μακριά από ιδεοληψίες και άγονες αντιπαραθέσεις.

    ΠΑΣΟΚ: Προτάσεις που δεν βλέπουν στο μέλλον

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος εκτίμησε ότι ο Κώστας Καραμανλής "σήμερα προχωρεί χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, εγκλωβισμένος σε ένα συντηρητικό πλαίσιο, με προτάσεις γραμμένες στο παρελθόν, προτάσεις που εξυπηρετούν την εξουσία, όχι τον πολίτη, προτάσεις που δεν βλέπουν στο μέλλον, προτάσεις που δεν διευρύνουν τη δημοκρατία μας, δεν ενισχύουν το ρόλο της Βουλής, τη συμμετοχή των πολιτών, τον κοινωνικό έλεγχο".

    Ο κ. Αθανασάκης σημείωσε πως αν εξαιρέσει κανείς την αναφορά του πρωθυπουργού στην αυτοδιοίκηση "ή κάποια μέτρα για τη διαφάνεια, που φαίνεται να προσχωρεί στις προτάσεις μας, παρέμεινε σε μια πρόταση χωρίς έμπνευση, χωρίς πνοή, σε μια συντηρητική νομικίστικη διεκπεραίωση".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη χθεσινή παρουσίαση από τον Πρόεδρο του κόμματός του "δέσμης προτάσεων, που σηματοδοτούν ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί και πρέπει να έχει ως επίκεντρο τον πολίτη και τα δικαιώματά του" και εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός "άνοιξε τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για επικοινωνιακούς λόγους, για να ξεφύγει από τον Προϋπολογισμό και τα αδιέξοδα της οικονομίας που δημιουργεί η πολιτική του και στη συνέχεια σαν αντιπερισπασμό για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι "οι διαφορές αντίληψης και προτεραιοτήτων μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης είναι απολύτως ορατές: Οι προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται στην πρόοδο και στο μέλλον, αναφέρονται σε μια αναθεώρηση που δίνει δύναμη στον πολίτη σε μια σύγχρονη προοδευτική Ελλάδα.

    Οι προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Καραμανλής έχουν υπόβαθρό τους τη συντήρηση και το χθες, τη συγκέντρωση της εξουσίας και τον έλεγχό της. Ενώ παραμένει, βεβαίως, πάντα υπαρκτό το θέμα της αξιοπιστίας, αφού για να μιλήσει κανείς αξιόπιστα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, πρέπει πρώτα να σέβεται και να τηρεί το ισχύον Σύνταγμα της χώρας".

    Καταλήγοντας ο Νίκος Αθανασάκης είπε: "Τέλος, δεν γνωρίζουμε πώς αποκόμισε την εντύπωση ο κ. πρωθυπουργός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την πρότασή του για την αύξηση των βουλευτών Επικρατείας. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη συζήτηση αυτή προσχηματική. «Πιο πολύ υποκρύπτει μια αγωνία ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον αρχηγό. Είναι οπισθοδρόμηση», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας, ταυτόχρονα, την πρότασή του για μια ουσιαστική παρέμβαση στο πολιτικό μας σύστημα με μια συνολική συζήτηση για το εκλογικό σύστημα".

    ΣΥΝ- Για συνταγματική αναθεώρηση

    Ο Γραμματέας του ΣΥΝ Νίκος Χουντής αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση εκτίμησε ότι ο Κ. Καραμανλής "με την ανακοίνωση της έναρξης διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης, έκανε σαφές ότι η ΝΔ αξιοποιώντας και προτάσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει να προωθήσει συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες επιλογές".

    Σύμφωνα με το Νίκο Χουντή "όλα αυτά που η κυβέρνηση ονομάζει «μεταρρυθμίσεις» και πλήττουν δικαιώματα των εργαζομένων θα επιδιωχθεί να περιβληθούν με συνταγματικό μανδύα. Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, η επίθεση στο περιβάλλον είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των επικείμενων συντηρητικών αλλαγών".

    Ο Νίκος Χουντής τόνισε πως το κόμμα του είναι αντίθετο "με τέτοιες αλλαγές και πιστεύει ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι αναγκαία εφ' όσον έθετε κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές όπως :κατοχύρωση κοινωνικών δικαιωμάτων (πλήρης απασχόληση, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα),Δημοψηφίσματα και νομοθετική πρωτοβουλία με λαϊκή παρέμβαση, καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, χωρισμός Εκκλησίας - Κράτους".

    Καταλήγοντας ο Γραμματέας του ΣΥΝ ανέφερε πως το κόμμα του τις προτάσεις αυτές τις απευθύνει προς άλλες πολιτικές δυνάμεις και τους βουλευτές άλλων κομμάτων, προκειμένου να τεθούν στην αναθεωρητέα ύλη και να συζητηθούν δημόσια.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Ο Γ.Παπανδρέου στη Λωζάνη

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, βρίσκεται στη Λωζάνη, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την ιδιότητα του ως Αντιπροέδρου.

    Στο μεταξύ συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Μαΐου, οι Περιφερειακές Συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ ενόψει των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών, σε πέντε (5) Περιφέρειες της χώρας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, είναι η προβολή και η συζήτηση των θέσεων του Κινήματος για την Αυτοδιοίκηση, την Αποκέντρωση και τη Δημόσια Διοίκηση, όπως και η συζήτηση θεμάτων που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη και ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.

    Επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι, οι Περιφερειακές Συνδιασκέψεις να αποτελέσουν ευρύτερο χώρο διαλόγου και διαβούλευσης. Για τον σκοπό αυτό, η συμμετοχή πέραν των στελεχών του Κινήματος, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υποψηφίων Δημάρχων και Νομαρχών, περιλαμβάνει και τη θεσμική εκπροσώπηση όλων των κοινωνικών, παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της κάθε Περιφέρειας.

    Την Κυριακή 14 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις, και συγκεκριμένα:

    Στερεάς Ελλάδας, στην Λαμία. Η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει με ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

    Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη. Θα μιλήσει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα. Θα μιλήσει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

    Νοτίου Αιγαίου, στην Αθήνα. Θα μιλήσει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Κώστας Σκανδαλίδης.

    Το Σάββατο 13 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Βορείου Αιγαίου, στην Μυτιλήνη, όπου θα μιλήσει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μαρία Δαμανάκη.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Αλογοσκούφης ενημερώνει για Γύρο της Ντόχα

    Ο Υπουργός Οικονομίας&Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης θα ενημερώσει την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για τις εξελίξεις σχετικά με το Γύρο της Ντόχα, μετά την Υπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ.

    Στο μεταξύ κατά 4% αυξήθηκε το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2006 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005 και συνέβαλε στην αύξηση της τελικής ζήτησης της οικονομίας κατά 3,9%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.

    Εξάλλου, αύξηση κατά 5,3% σημείωσαν και οι επενδύσεις και συνέβαλαν στην αύξηση της τελικής ζήτησης της οικονομίας κατά 1,1%.

    Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές και τις εισαγωγές, καταγράφηκαν οι εξής μεταβολές το πρώτο τρίμηνο του 2006 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2005:

    - Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,5% και συνέβαλαν κατά 0,6% στην ποσοστιαία αύξηση της ζήτησης της οικονομίας.

    - Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,2%.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 May 2006 - 4:30:18 UTC