Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [02] Μήνυμα Κ.Παπούλια για την Ημέρα της Ευρώπης
  • [03] Υποχρεωτικός τεχνικός έλεγχος των δικύκλων

  • [01] Νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

    Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία συνήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή.

    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζουν στεγαστικό πρόβλημα το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να επιλύσει. Σημείωσε δε ότι το νομοσχέδιο θα δοθεί στα κόμματα σε μία εβδομάδα.

    Στη συνεδρίαση ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ενημέρωσε για τα δύο έργα της Ιονίας οδού και της οδού Τρίπολης - Καλαμάτας- Σπάρτης, στα οποία αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι.

    Ο Γ. Σουφλιάς τόνισε ότι πρόκειται για στρατηγικής σημασίας έργα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι οι παραχωρησιούχοι θα κατασκευάσουν τα έργα και έχουν το δικαίωμα εκμετάλλευσης για 30 χρόνια.

    Σημείωσε, όμως, ότι για την κατασκευή των έργων συμβάλει και το Δημόσιο και ανέφερε για παράδειγμα την Ιόνια οδό, όπου το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλει 330 εκατ. ευρώ.

    Την Κυβερνητική Επιτροπή ενημέρωσε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για τις συνομιλίες που είχε νωρίτερα με το Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν Αλή Λαριτζανί.

    Τέλος ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ απαντώντας σε ερώτηση για τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το θέμα είναι λήξαν.

  • ** Νωρίτερα, ο κ.Καραμανλής είχε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρα. Τις προτάσεις του κυβερνώντος κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα παρουσιάσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Μήνυμα Κ.Παπούλια για την Ημέρα της Ευρώπης

    "Η πίστη στην ευρωπαϊκή ιδέα και το όραμα για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο μπορούν να οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στον ουσιαστικό προορισμό της, που είναι η δημιουργία μιας Ευρώπης ανθρωποκεντρικής, ενωμένης όχι μόνο με το νόμισμα ή τη σημαία αλλά και με θεσμούς, δράσεις, κοινωνικές πολιτικές και κοινούς στόχους για το αύριο".

    Την επισήμανση κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του για τη σημερινή "Ημέρα της Ευρώπης" και προσθέτει ότι "περισσότερο από μισό αιώνα μετά την ανάληψη της ιστορικής πρωτοβουλίας για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και μιας δεκαπενταετίας από το τέλος της τεχνητής διαίρεσης της Ευρώπης, οι προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολλές και οι αγωνίες των Ευρωπαίων πολιτών δικαιολογημένες".

    Ο Κάρολος Παπούλιας υπογραμμίζει ότι "ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει μία πολιτική και θεσμική καινοτομία, ένα σύστημα αρχών και αξιών που αποτελεί παράδειγμα για την παγκόσμια κοινότητα".

    Και καταλήγει λέγοντας:

    "Η πίστη στην ευρωπαϊκή ιδέα και το όραμα για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο μπορούν να οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στον ουσιαστικό προορισμό της, που είναι η δημιουργία μιας Ευρώπης ανθρωποκεντρικής, ενωμένης όχι μόνο με το νόμισμα ή τη σημαία αλλά και με θεσμούς, δράσεις, κοινωνικές πολιτικές και κοινούς στόχους για το αύριο".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Υποχρεωτικός τεχνικός έλεγχος των δικύκλων

    Σειρά επαφών με τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ΚΟΚ, άρχισε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, στο πλαίσιο του ευρύτερου δημόσιου διαλόγου για το θέμα αυτό.

    Σήμερα ο κ. Λιάπης συναντήθηκε με εκπροσώπους των δικυκλιστών, στους οποίους διατύπωσε τις θέσεις της κυβέρνησης και άκουσε τις προτάσεις των δικυκλιστών.

    Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης είναι η αυστηροποίηση των διοικητικών ποινών για τη μη χρήση κράνους, και των ποινών για επικίνδυνα εξαρτήματα ΙΧ (κοτσαδόροι, πρόσθετοι μεταλλικοί προφυλακτήρες κλπ), o εξορθολογισμός των προστίμων για την παράνομη στάθμευση των δικύκλων, η εκπαίδευση των δικυκλιστών με τη δημιουργία των ειδικών χώρων για τα πρακτικά μαθήματα, οι ειδικές θέσεις στάθμευσης, τα επικίνδυνα σαμαράκια στους δρόμους κ.α.. Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των δικυκλιστών διατύπωσαν το πάγιο αίτημα για μείωση των φόρων για τα κράνη.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι στόχος της αναθεώρησης του ΚΟΚ είναι να αποποινικοποιηθούν οι κυρώσεις και να αυξηθούν τα πρόστιμα για τις παραβάσεις που είναι επικίνδυνες. Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι οι προτάσεις των δικυκλιστών εισακούστηκαν και θα μελετηθούν. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι υποχρεωτικός ο τεχνικός έλεγχος από τα ΚΤΕΟ των δικύκλων, για την προστασία των ίδιων των δικυκλιστών, και για να αντιμετωπιστεί ο θόρυβος που κάνουν οι εξατμίσεις και ενοχλούν τους κατοίκους.

    Ο κ. Λιάπης δεν αποδέχθηκε την πρόταση των δικυκλιστών για μείωση των ορίων ηλικίας για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης σε δικυκλιστές απβ τα 18 στα 16 χρόνια. Πρέπει νβ αποκτήσουμε πλέον συνείδηση σαν κοινωνία του κινδύνου απβ τα δίκυκλα αφού στην Ελλάδα έχουμε το θλιβερό προνόμιο να έχουμε τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα με δίκυκλα σε όλη την Ευρώπη και χρειάζεται πολύς χρόνος ακόμη μπροστά μας, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 May 2006 - 12:30:23 UTC