Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικές οι ενδείξεις για την ελληνική και τη διεθνή οικονομία
  • [02] Θ.Ρουσόπουλος για την κρίση με το Ιράν

  • [01] Θετικές οι ενδείξεις για την ελληνική και τη διεθνή οικονομία

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή, με αντικείμενο την πορεία της οικονομίας.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία και το 2005 κινήθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γίνει και επιτεύχθηκε ανάπτυξη 3,7%, μείωση του ελλείμματος και της ανεργίας.

    Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα του α' τριμήνου για το 2006 είναι θετικά και σημείωσε ότι οι ενδείξεις και για την ελληνική και διεθνή οικονομία είναι επίσης θετικές.

    Κίνδυνοι, είπε ο υπουργός, υπάρχουν από τις τιμές του πετρελαίου και τη συνεχιζόμενη αναταραχή και από ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στην ΕΕ.

    Οι εξελίξεις θα είναι θετικές και για τους μισθωτούς και για τους συνταξιούχους, για τα εισοδήματά τους όπως και το 2005, σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε ότι ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για την προετοιμασία του υπουργείου, σχετικά με την διενέργεια των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε πριν από το καλοκαίρι για τους εκλογικούς καταλόγους και τα εκλογικά τμήματα, είπε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

    Ανέφερε ακόμη ότι εκκρεμεί η έκδοση κανονιστικής πράξης για το όριο των δαπανών που δικαιούται να κάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες, θέμα το οποίο, όπως σημείωσε, βρίσκεται σε διαβούλευση και με την ΕΝΑΕ και με την ΚΕΔΚΕ.

    Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Απασχόλησης

    Πριν τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη..

    Ο κ. Τσιτουρίδης σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που θα κρίνει τον πολιτικό και κοινωνικό πολιτισμό όλων και σημείωσε ότι αναμένεται ο ορισμός της ημερομηνίας που θα συγκληθεί η επιτροπή της Βουλής, όπως έχει ζητήσει με επιστολή της η κυβέρνηση απο την πρόεδρο του Σώματος Αννα Ψαρούδα Μπενάκη.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας στο ασφαλιστικό θα εφαρμοστεί η νομοθεσία, θα αξιοποιηθούν τα αποθεματικά των ταμείων και θα μπουν οι σταθερές με την αναλογιστική αποτύπωση του θέματος.

    Ο κ. Τσιτουρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την τροπολογία σχετικά με τους ανέργους στα Κλωστήρα Ναούσης και την πρόωρη συνταξιοδότησή τους, τόνισε ότι πρόκειται για το έσχατο μέτρο, καθώς τα πράγματα στην περιοχή με τους εργαζομένους είχαν φθάσει σε αδιέξοδο και η ανεργία στον κλάδο έφθανε το 50%.

    Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε, υπογράμμισε πως δεν έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου και πως η ρύθμιση αποτελούσε αίτημα κομμάτων και κοινωνικών φορέων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά "περιμένουμε να δούμε τι θα πούν στη Βουλή όλοι αυτοί που τις τελευταίες ημέρες δημαγωγούσαν"Β¨.

    Σε άλλη ερώτηση ο κ. Τσιτουρίδης είπε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση Επιτροπής που θα εξετάσει τα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ σημείωσε ότι και για τις ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ θα προωθηθεί ρύθμιση όπως έχει ανακοινωθεί.

    Ο υπουργός Απασχόλησης ανέφερε ότι θα συσταθεί Επιτροπή με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδας, το υπουργείο Οικονομικών και του υπουργείου Απασχόλησης που θα διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων.

  • * Το βράδυ ο κ.Καραμανλής, θα μιλήσει στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

  • * Αύριο ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει στις 14.30 για Θεσσαλονίκη, όπου θα προεδρεύσει της συνόδου Κορυφής των χωρών συνεργασίας της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης. Την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Θ.Ρουσόπουλος για την κρίση με το Ιράν

    «Δεν έχει τεθεί θέμα από κανένα» για τη συνδρομή της χώρας μας σε ενδεχόμενες στρατιωτικές αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ σε άλλη ερώτηση για σχετική δήλωση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο κ.Θ.Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι « ο υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας μίλησε για τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας».

    Σε ό,τι αφορά τη στάση της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας επί του θέματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ομάδας των χωρών που πιστεύουν ότι πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ ώστε να μην υπάρχει εξάπλωση των πυρηνικών - διότι προετοιμάζουμε έναν κόσμο ειρηνικό για τα παιδιά μας».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 May 2006 - 12:30:25 UTC