Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Πάσχα των πολιτικών

  • [01] Το Πάσχα των πολιτικών

    Τη φρεγάτα "Κανάρης" επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για να ανταλλάξει ευχές με τους στρατευμένους νέους όπως απαιτεί το έθιμο ανήμερα του Πάσχα.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα είναι η πιο λαμπρή γιορτή του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και συμπλήρωσε "γιορτάζουμε τη νίκη της αλήθειας, τη νίκη της ζωής και την Ανάσταση της ελπίδας".

    Η Φρεγάτα "Κανάρης" λόγω κακοκαιρίας "είχε πιάσει αρόδου" στο λιμάνι της Τήνου και ο κ. Καραμανλής μετέβη το μεσημέρι εκεί με ελικόπτερο.

    Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη της Φρεγάτας αντιπλοίαρχο Γιώργο Μάλφα. Η κόρη του κυβερνήτη μάλιστα έπαιξε μπουζούκι ψυχαγωγώντας και τον πρωθυπουργό και το πλήρωμα. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του πλοίου και τσούγκρισε πασχαλινά αυγά με τους ναύτες. Του χάρισαν μια αναμνηστική πλακέτα και ένα καπέλο με το έμβλημα της φρεγάτας.

    Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και τους ευχαρίστησε, σημειώνοντας τον υψηλό επαγγελματισμό τους, το ήθος και την ετοιμότητά τους.

    Ο πρωθυπουργός όμως στις δηλώσεις του έστειλε και πολιτικά μηνύματα, σημειώνοντας ότι "σήμερα οι Ελληνες και οι Ελληνίδες βρισκόμαστε στο μέσον μιας μεγάλης δύσκολης και επίπονης προσπάθειας που όμως ήδη αποδίδει καρπούς και χειροπιαστά αποτελέσματα.

    Μπορούμε, να διεκδικούμε αποφασισμένοι και ενωμένοι το μέλλον που μας αξίζει για μια καλύτερη Ελλάδα".

    Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει αύριο στην Αθήνα, ενώ την Τρίτη θα προεδρεύσει της Κυβερνητικής Επιτροπής. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για τη συγκέντρωση των μέσων και την αδειοδότηση των σταθμών.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ο οποίος παρακολούθησε χθeς τη λειτουργία της Αναστάσεως, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί, επισκέφθηκε σήμερα στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το αεροδρόμιο της Δεκέλειας, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με μια δευτεροετή της Σχολής Ικάρων. Για πρώτη φορά θα αποφοιτήσουν δυο γυναίκες ιπτάμενοι από τη Σχολή τα επόμενα χρόνια.

    Ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους τους Ελληνες και στους Απόδημους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: "εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες σε κάθε γωνιά της γης και το "Χριστός Ανέστη", υγεία και ευτυχία".

    Στην Πολεμική Αεροπορία η γιορτή έγινε χωρίς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια λόγω της απώλειας την περασμένη εβδομάδα ιπταμένου χειριστή.

    Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέπτεται μέχρι τις 27 του μηνός τις Λαϊκές Δημοκρατίες της Κορέας και της Κίνας.

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος περνά τις ημέρες του Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο, παραβρέθηκε στην αναστάσιμη λειτουργία στη Μητρόπολη Ταξιάρχης. Σήμερα ο κ. Αλαβάνος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γηροκομείο της Τήνου. Στους επίσημους εορτασμούς των Ενόπλων Δυνάμεων εκπροσώπησαν τον ΣΥΝ ο βουλευτής Θανάσης Λεβέντης στο Αεροδρόμιο Δεκέλειας και το μέλος της ΠΓ Πάνος Τριγαζης στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 April 2006 - 14:30:13 UTC