Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική σε υψηλούς τόνους
  • [02] Επαφές Μπακογιάννη με αρχηγούς κομμάτων
  • [03] Προώθηση του ελληνικού ελαιόλαδου
  • [04] Σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας στην Δράμα

  • [01] Κριτική σε υψηλούς τόνους

    Με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, συναντάται το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Η κυβέρνηση απογοήτευσε τον κόσμο, δήλωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες με τους πολίτες του δημοτικού διαμερίσματος Χάβαρι του δήμου Αμαλιάδας,κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στο νομό Ηλείας.

    Έταξε πολλά προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Καραμανλής, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι ο κόσμος πίστεψε πως κάτι παραπάνω θα προσφέρει.

    Αντί γι'αυτά η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τον αγρότη, όλα τα μέτρα που πήρε ήταν εναντίον του αγρότη και είχε ως μόνιμο μέλημά της να δυσφημήσει το έργο του ΠΑΣΟΚ, να μην κάνει τίποτα η ίδια, παρά μόνο να βοηθάει κάποιους λίγους και πλούσιους.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι προωθεί το μοντέλο της φθηνής εργασίας, σε αντίθεση με το επίπεδο που κατέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες.

    Δεν θα πάμε πίσω στα παλιά και θα ρίξουμε το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε το μοντέλο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ως μοντέλο του εξευτελισμού και της εγκατάλειψης. Ανέφερε επίσης ότι στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ένα πολύ συγκεντρωτικό σύστημα το οποίο οφείλεται στην αντίληψη της Δεξιάς, η οποία θέλει να έχει τον πολίτη στο χέρι.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δημόσιο διάλογο με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι αγρότες και ασχολούνται κυρίως με το λάδι και τη σταφίδα.

    Ο διάλογος αποκάλυψε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά και μια τάση αυτοκριτικής από την πλευρά των ίδιων των αγροτών, για λάθη που οι ίδιοι έκαναν τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία των προϊόντων τους αλλά και στη συνεταιριστική τους οργάνωση.

    Αποκαλύφθηκε ότι οι Συνεταιρισμοί αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα, δεν έχουν σήμερα τις δραστηριότητες που είχαν άλλοτε, ενώ ο συγκεκριμένος αγροτικός Συνεταιρισμός του Χαβαρίου αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, δεν μπορεί να πληρώσει τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων του και ο πρόεδρός του ανέφερε ότι ο ίδιος κινδυνεύει με φυλάκιση, λόγω των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία.

    Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στους Συνεταιρισμούς οι αγρότες ανέφεραν ότι έχουν μεγάλες ευθύνες και οι ίδιοι, αλλά και τα κόμματα, και ανέφεραν ότι ο εναγκαλισμός των κομμάτων πνίγει το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα.

    Ως μεγάλο πρόβλημα αναδείχθηκαν και οι μεσάζοντες, οι οποίοι, όπως ειπώθηκε, αγοράζουν τα προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές και τα πωλούν πολύ ακριβά. Αν δεν χτυπηθεί το κύκλωμα των μεσαζόντων, ανέφεραν οι αγρότες- συνεταιριστές, δεν πρόκειται να δοθεί λύση ούτε στις τιμές για τους καταναλωτές, ούτε γενικά στο αγροτικό πρόβλημα.

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι από το διάλογο αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ιδέες, γνώση, κατανόηση και αίσθημα ευθύνης και εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε μία Ελλάδα και ένα μέλλον με ελπίδα, σιγουριά, ασφάλεια και προοπτική.

    Επέκρινε την κυβέρνηση, διότι, όπως είπε, άφησε τον κανονισμό για τη σταφίδα στο έλεος του Θεού και δείχνει να μην ξέρει τι συμβαίνει με το προϊόν αυτό, ενώ ξέχασε και τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αναδιάρθρωσης των συνεταιρισμών, στο μεγάλωμα της ψαλίδας μεταξύ τιμών παραγωγού και τιμών καταναλωτή, τονίζοντας ότι η ψαλίδα πρέπει να κλείσει και ανακοίνωσε ότι σε δύο μήνες θα δοθεί στη δημοσιότητα το αγροτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Επαφές Μπακογιάννη με αρχηγούς κομμάτων

    Με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, συναντάται στις 11 το πρωί, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που θα έχει με τους αρχηγούς των κομμάτων, στις οποίες θα συζητηθούν τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική εξωτερική πολιτική.

    Αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον ηγέτη του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο ενώ εκκρεμεί συνάντησή της με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Προώθηση του ελληνικού ελαιόλαδου

    Κοινή συνέντευξη Τύπου, με αντικείμενο την προβολή και προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου και της ελληνικής ελίας στο πλαίσιο του ορισμού του 2006 ως έτους "ελαιολάδου και ελιάς", θα παραχωρήσουν στις 11.00 οι υπουργοί Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης Δ.Σιούφας, Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Μπασιάκος και Τουρισμού Φ.Πετραλιά, καθώς και του υφυπουργού Εξωτερικών Ευρ.Στυλιανίδη.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας στην Δράμα

    Τέσσερεις είναι οι νεκροί από τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας Ιντερσίτι που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη, με φορτηγό σε φυλασσόμενη διάβαση έξω από την πόλη της Δράμας. Από τους 47 τραυματίες που μεταφερθηκαν στα νοσοκομεία οι 23 παρέμειναν για νοσηλεία.

    Νεκροί είναι ο οδηγός του φορτηγού, Γιάννης Παπαδόπουλος, 40 ετών, και άλλα δύο άτομα τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία.

    Επι τόπου έσπευσαν οι υπουργοί Μακεδονίας- Θράκης Γ.Καλαντζής και ο υφυπουργός Υγείας Γ.Κωνσταντόπουλος καθώς και μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και απεγκλώβισαν τους περίπου 34 τραυματίες.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 April 2006 - 4:30:16 UTC