Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση για τις τηλεφωνικές υποκλοπές
  • [02] Μόλυνση από AIDS λόγω μετάγγισης
  • [03] Συνάντηση κομμουνιστικών κομμάτων στην Αθήνα
  • [04] Γενική απεργία στη Γαλλία

  • [01] Αντιπαράθεση για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

    «Ο κ.Γ. Βουλγαράκης προσδιόρισε ως πηγή συγκεκριμένων διαρροών και ανυπόστατων φημών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε όσους μετέρχονται αυτής της μεθόδου να στείλουν όποια στοιχεία διαθέτουν στη δικαιοσύνη. Διότι αν κάποιος απλώς αξιοποιεί τη μέθοδο της φημολογίας για να πλήξει πολιτικά την κυβέρνηση, θα έπρεπε (όποιοι υιοθετούν αυτές τις φήμες) να δηλώσουν τι γνωρίζουν. Ας πάνε στη δικαιοσύνη ή ας έρθουν στο φώς της δημοσιότητας, για να πούν τι γνωρίζουν».

    Την απάντηση αυτή έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος σε ερώτηση σχετική με τις υποκλοπές.

    «Σήμερα», πρόσθεσε, «το ΠΑΣΟΚ μας εμφανίζει θύτες, ενώ είμαστε θύματα των υποκλοπών. ΄Ε όχι δά! Ο κ. Βουλγαράκης είπε λοιπόν, ότι αν κάποιοι έχουν οτιδήποτε ας το πούν στο φώς της δημοσιότητας και να μην το λένε με διαρροές, δημιουργώντας εντυπώσεις επικίνδυνες για την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

    Αναφορικά, εξ άλλου, με πληροφορίες αποδιδόμενες σε δημοσιεύματα σε "κύκλους της Εισαγγελίας" (σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορούν να παρέμβουν σε δημοσιεύματα, μολονότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο κ. Γ. Βουλγαράκης κάλεσαν τη δικαιοσύνη να παρέμβει για το περιεχόμενο δημοσιευμάτων περί των υποκλοπών) ο κ.Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη δεν συνηθίζει να διοχετεύει φήμες». Όσοι λοιπόν, είπε, επικαλούνται "κύκλους" »οφείλουν να επικαλεστούν συγκεκριμένα πρόσωπα - διότι η δικαιοσύνη δεν κάνει διαρροές».

    Απάντηση Αθανασάκη

    Για διακίνηση ψευδολογιών κατηγόρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο και τον υπουργό Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη και πρόσθεσε ότι όσα αναφέρουν γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών "έχουν ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας".

    Ανέφερε, επίσης, ότι τα δύο κυβερνητικά στελέχη με τον τρόπο αυτό "κάνουν φθηνή και ανεύθυνη αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση", ενώ χαρακτήρισε "απίθανα και απαράδεκτα" όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξή του ο κ. Βουλγαράκης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την δήλωση του υπουργού Πολιτισμού χρησιμοποίησε την παροιμία "Ρώτα τον ξάδελφό μου τον ψεύτη".

    Σημείωσε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των δηλώσεων Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη, καθώς, όπως ανέφερε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει στη δικαιοσύνη ότι στοιχεία διέθετε, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού δηλώνει ότι θα συμβούν πολλά αν μιλήσει. Και κάλεσε τον κ. Βουλγαράκη να μιλήσει και να πει ότι νομίζει, άλλωστε, όπως πρόσθεσε, οφείλει να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

    Ο κ. Αθανασάκης επανέλαβε ότι ο κ. Βουλγαράκης έχει συγκεκριμένες ευθύνες τις οποίες και προσδιόρισε ως εξής: η πρώτη ευθύνη του κ. Βουλγαράκη ανέφερε είναι ότι ως επικεφαλής των υπηρεσιών, που έπρεπε να προστατεύουν και την κυβέρνηση και όποιον άλλο πολίτη της χώρας από υποκλοπές, δεν έπραξε το καθήκον του. Η δεύτερη ευθύνη του, είναι η συμμετοχή του στη συγκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών και την οποία ο ίδιος ο υπουργός παρέπεμψε σε αποφάσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Μόλυνση από AIDS λόγω μετάγγισης

    Πλήρη ηθική και ιατρική κάλυψη στην 17χρονη με μεσογειακή αναιμία, αλλά και στον 76χρονο καρδιοπαθή από τα Τρίκαλα που μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS μέσω μετάγγισης από το αίμα του 38χρονου αιμοδότη, θα παράσχει το υπουργείο Υγείας, το οποίο παράλληλα είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση του προσωπικού απορρήτου των φορέων της νόσου.

    Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με αφορμή το περιστατικό, η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν σε επιστημονικό και ιατρικό επίπεδο ώστε οι άνθρωποι αυτοί να τύχουν της καλύτερης ιατρικής αντιμετώπισης προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας που προέκυψε και για τον οποίο δεν ευθύνονται.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι από τα 14 κέντρα αιμοδοσίας που υπάρχουν σήμερα στην χώρα, στα οχτώ γίνεται μοριακός έλεγχος του αίματος κάτι που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να περάσει μολυσμένο αίμα σε ασθενείς μέσω των μεταγγίσεων. Οπως ανακοίνωσε, σε λιγότερο από δύο μήνες θα τοποθετηθεί σύστημα μοριακού ελέγχου και σε άλλα έξι κέντρα αιμοδοσίας τα οποία βρίσκονται στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου συνέβη και το περιστατικό, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης, στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, στο "Αμαλία Φλέμινγκ" και στο Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα.

    Το κόστος για το μοριακό έλεγχο σε επίπεδο προσωπικού και εξοπλισμού για τα έξι αυτά νοσοκομεία εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ.

    Ανάλογα κέντρα μοριακού κέντρου βρίσκονται ήδη στο Λαϊκό νοσοκομείο, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", στο "Ιπποκράτειο" της Αθήνας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Λάρισας και Ιωαννίνων.

    Οι επιστήμονες που πλαισίωσαν τον υπουργό Υγείας στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή το περιστατικό κατέστησαν σαφές ότι ο αιμοδότης όταν έδωσε αίμα βρισκόταν στην περίοδο του "σιωπηλού παραθύρου", δηλαδή ήταν στις πρώτες 20 ημέρες της μόλυνσης, οπότε είναι πιθανό να μην ανιχνεύεται ο ιός του AIDS στο αίμα του. Η υπεύθυνη του Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης κ. Κ. Πολίτη τόνισε ότι η καθυστέρηση που σημειώθηκε από τον Ιανουάριο που βρέθηκε θετική η 17χρονη κοπέλα με τη μεσογειακή αναιμία μέχρι το Μάρτιο οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να εντοπιστούν και οι 23 αιμοδότες, και να εξεταστούν, ώστε να εντοπιστεί ποιος πραγματικά ήταν υπαίτιος για τη μόλυνση της κοπέλας.

    Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο αιμοδότης, όταν έδωσε αίμα για συγγενικό του πρόσωπο, αν και ήταν φορέας ολίγον ημερών, το αίμα του, όπως προέκυψε και από το δείγμα ήταν καθαρό, όσον αφορά τον ιό του AIDS HIV, είπε χαρακτηριστικά η κ. Πολίτη, η οποία εξήγησε ότι το φαινόμενο του "παραθύρου" διαρκεί τουλάχιστον 20 ημέρες, δηλαδή κάποιος μπορεί να μη φαίνεται στις εξετάσεις οροθετικός για τουλάχιστον 20 ημέρες μετά τη μόλυνση. Στόχος της Πολιτείας είναι με τη μοριακή ανάλυση που θα ενταχθεί πλέον στο σύνολο των αιμοδοτικών κέντρων, το λεγόμενο αυτό "παράθυρο" να μειωθεί στις 11 ημέρες. Η κ. Πολίτη διευκρίνισε επίσης ότι στην ιατρική δεν μπορεί να είμαστε ποτέ 100% σίγουροι, αλλά ήταν κατηγορηματική όσον αφορά τις μολύνσεις, λέγοντας ότι οι ασθενείς που εμπλέκονται με το μολυσμένο αίμα του 38χρονου αιμοδότη είναι μόνο δύο, και είναι η 17χρονη κοπέλα και ο 76χρονος καρδιοπαθής.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μέσω μετάγγισης με τον ιό του AIDS από το 1983 και έπειτα, η κ. Πολίτη είπε ότι πρόκειται για 85 άτομα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την πρώτη δεκαετία από την εμφάνιση του ιού του AIDS στη χώρα μας δεν ήταν εξονυχιστικός ο έλεγχος του αίματος όπως σήμερα.

    Ο αιμοδότης, όπως αναφέρεται σε έγγραφο προς το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) του υπουργείου Υγείας, είχε δώσει αίμα στις 29/8/2005 για συγγενή του. Πρόκειται για παντρεμένο άνδρα ηλικίας 38 ετών, που έδωσε για πρώτη φορά αίμα προκειμένου να βοηθήσει κάποιον συγγενή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα του, που εγκυμονεί, δεν είναι θετική στον ιό. Ο ίδιος δεν γνώριζε ότι ήταν φορέας του AIDS, καθώς όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, είχε μολυνθεί τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την αιμοδοσία

    Σημειώνεται οτι από τις 23 Μαρτίου έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης για το περιστατικό μετάδοσης λοίμωξης με τον ιό του HIV, σύμφωμα με το υπουργείο Υγείας.

    Ηδη από την 23η Μαρτίου 2006 ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αμέσως μετά την ενημέρωσή του, έδωσε οδηγίες να ενημερωθεί άμεσα ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης και να ληφθούν όλα τα νόμιμα και απαραίτητα μέτρα.

    Συγκεκριμένα, απεστάλη εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία επεκτείνεται σε όλα τα νοσοκομειακά κέντρα αιμοδοσίας της χώρας ο μοριακός έλεγχος του αίματος με το σύστημα ΝΑΤ (σε εφαρμογή του νόμου 3204-9-2005, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή και σύμφωνα με τον οποίο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ορίζεται ως κεντρική αρμόδια αρχή διαχείρισης, ελέγχου και διακίνησης αίματος) ο οποίος έλεγχος είναι απόλυτα ασφαλής και στόχο έχει να θωρακιστεί η υγεία των πολιτών.

    Εντός της ημέρας ή έως αύριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διέταξε ο πρόεδρος του Α΄ ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Χατζητόλιος.

    Στην έλλειψη της σύγχρονης μεθόδου ανίχνευσης ΝΑΤ-TMA απέδωσε την μόλυνση με τον ιό HIV, στην πολυμεταγγιζόμενη 17χρονη που πάσχει από μεσογειακή αναιμία και ο διευθυντής αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Παπαγιάννης.

    ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για την υπόθεση

    Το επικίνδυνο κενό που αποκαλύφθηκε σήμερα στο σύστημα αιμοδοσίας είναι η κορυφή του παγόβουνου, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή το περιστατικό μετάγγισης μολυσμένου αίματος, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος είπε ότι "τα θέματα της υγείας δεν έχουν σχέση με την εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση".

    Ειδικότερα, ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι από το 2003 η Ελλάδα είχε αρχίσει να εφαρμόζει την ειδική εξέταση που αποκλείει το λεγόμενο «σκοτεινό παράθυρο» σε περιπτώσεις αιμοδοτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Aids, ενώ την ίδια περίοδο γενικευόταν η εφαρμογή της εξέτασης αυτής σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

    "Αν μετά τις εκλογές του 2004 συνεχιζόταν ο ίδιος ρυθμός, όλα τα κέντρα αιμοδοσίας θα ήταν σε θέση να πραγματοποιούν την εξέταση αυτή. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο τα κέντρα αιμοδοσίας της Θεσσαλονίκης να μην έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αυτή την εξέταση και έτσι οι μεταγγιζόμενοι εκεί να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας", είπε ο κ. Βενιζέλος. Σημείωσε επίσης ότι όταν τον Οκτώβριο του 2005, ο προηγούμενος υπουργός Υγείας προώθησε το νέο νόμο για το σύστημα αιμοδοσίας, το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το ζητούμενο δεν είναι ένας ανεφάρμοστος νόμος, αλλά η κάλυψη των κενών σε εξοπλισμό και προσωπικό. "Επικράτησε όμως, πρόσθεσε, η λογική των φευγαλέων εντυπώσεων, μέσω της δήθεν νομοθετικής υπερπαραγωγής. Τώρα ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στο κορίτσι αυτό και την οικογένεια του";

    Από την πλευρά του, ο Α. Αλαβάνος δήλωσε:

    «Αποδεικνύεται, φοβάμαι, μ΄ αυτό το πολύ πικρό περιστατικό, ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας δεν είναι αυτή που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση. Δεν νοείται σήμερα νοσοκομείο που κάνει μεταγγίσεις, να μην έχει την υποδομή, να μην το έχει στηρίξει το κράτος, ώστε να έχει την υποδομή, για να κάνει την μοριακή εξέταση και να είναι εξασφαλισμένο το αίμα σε σχέση με αυτόν ο οποίος θα το πάρει και του οποίου πάμε να ανορθώσουμε την υγεία και όχι να την καταστρέψουμε.

    Τα θέματα της υγείας δεν έχουν σχέση με την εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση, με αυτά που βιώνει ο απλός πολίτης καθημερινά. Είναι άμεση ανάγκη να στηρίξουμε την προσπάθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, των γιατρών και το δημόσιο τομέα στο χώρο της υγείας».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Συνάντηση κομμουνιστικών κομμάτων στην Αθήνα

    Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι στις 8-9 Απριλίου θα φιλοξενήσει στην Αθήνα ευρωπαϊκή συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων με θέμα: «Η Στρατηγική της Λισσαβόνας και οι αναδιαρθρώσεις στα εκπαιδευτικά συστήματα. Μέτωπα πάλης και η απάντηση του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος».

    Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα από τις χώρες της Ευρώπης, εντός και εκτός ΕΕ, θα συζητήσουν και θα αναλύσουν συλλογικά τις αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της παιδείας στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης, της έντασης των ταξικών φραγμών και της μορφωτικής υποβάθμισης των παιδιών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, στο φόντο της Στρατηγικής της Λισσαβόνας και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων

    Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους: Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας, ΚΚ Αρμενίας, ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, Κόμμα Εργατών Βελγίου, ΚΚ Βουλγαρίας, Βουλγάρικο ΚΚ «Γκεόργκι Δημητρώφ», ΚΚ Βρετανίας, Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας, ΑΚΕΛ, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λιθουανίας, Νέο ΚΚ Ολλανδίας, Πορτογαλικό ΚΚ, Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, ΚΚ Τουρκίας, ενώ έχουν προσκληθεί και θα παρέμβουν και ορισμένοι κομμουνιστές επιστήμονες από Ευρωπαϊκές χώρες, όπως ο Ιταλός μαρξιστής ερευνητής Αντρέα Κατόνε και η Γαλλίδα ιστορικός Αννί Λακρουά-Ρουζ που σύμφωνα με την ανακοίνωση «διώκεται από το πανεπιστήμιό της γιατί δεν αποδέχτηκε το αντικομμουνιστικό γράψιμο της ιστορίας».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Γενική απεργία στη Γαλλία

    Πεντακόσιες χιλιάδες, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες σε πολλές πόλεις της Γαλλίας στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της σύμβασης πρώτης πρόσληψης.

    Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου της Γαλλίας CGT, Μπερνάρ Τιμπό, δήλωσε, από την πλευρά του, ότι στις σημερινές διαδηλώσεις συμμετείχαν περίπου 3 εκατομμύρια άτομα, ένας αριθμός τον οποίο χαρακτήρισε "ιστορικό".

    "Είμαστε σήμερα περισσότεροι από 3 εκατομμύρια στους δρόμους, είναι ιστορικό, είναι αδιανόητο ότι ο πρωθυπουργός (Ντομινίκ ντε Βιλπέν) εμμένει πεισματικά στις θέσεις του", είπε.

    Σε ολόκληρη τη Γαλλία πραγματοποιήθηκαν 135 διαδηλώσεις, καθώς τα συνδικάτα επιδίωξαν με τις κινητοποιήσεις της σημερινής ημέρας να κάμψουν την άρνηση της κυβέρνησης ντε Βιλπέν να αποσύρει το επίμαχο νομοθέτημα.

    Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι την ώρα που ξεκινούσε η πορεία, όταν περίπου 100 μασκοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν σε ένα σούπερ μάρκετ και έσπασαν τα τζάμια ενός καφέ. Η αστυνομία συνέλαβε πολλούς από τους ταραξίες.

    Ο πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν, μιλώντας σήμερα στους βουλευτές του κόμματός του UMP (Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα), απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσύρει το νόμο, όπως ανέφεραν στη συνέχεια πολλοί από τους βουλευτές μεταφέροντας τα λεγόμενά του, πρόσθεσε όμως ότι είναι ανοικτός σε αλλαγές, οι οποίες δεν θα νομοθετηθούν. Η πρότασή του αυτή έχει πάντως ήδη απορριφθεί από τα πέντε μεγαλύτερα συνδικάτα που δεν δέχονται καν να τη συζητήσουν.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί, παίρνοντας αποστάσεις από τον πρωθυπουργό και εσωκομματικό του αντίπαλο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2007, πρότεινε σήμερα μία "αναστολή της εφαρμογής" του νόμου για τη σύμβαση της πρώτης πρόσληψης, προκειμένου να αναζητηθεί ένας συμβιβασμός.

    Μιλώντας στην ίδια κομματική σύσκεψη του UMP, ο Σαρκοζί πρότεινε η αναστολή της εφαρμογής του νόμου να ισχύσει όσο θα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως ανέφερε το περιβάλλον του υπουργού Εσωτερικών.

    Δημοσκόπηση που διοργάνωσε η εταιρία IPSOS δείχνει πάντως ότι το 63% των Γάλλων ζητούν να αποσυρθεί ο επίμαχος νόμος.

    Ο πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν θα έχει αύριο συνάντηση με τους ηγέτες των συνδικάτων σε μια νέα προσπάθεια εξεύρευσης λύσης στο αδιέξοδο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 March 2006 - 19:30:16 UTC