Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν

  • [01] Κ.Καραμανλής: Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι βασικό θέμα ήταν η στρατηγική της Λισαβόνας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η διατήρηση του κοινωνικού μοντέλου της ποιότητας του περιβάλλοντος, μέσα από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ισχυροποίηση των οικονομιών.

    Δεσμευτήκαμε, είπε ο πρωθυπουργός, για την πραγματοποίηση μεγαλύτερης επένδυσης στη γνώση και την καινοτομία, απελευθέρωση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης, για ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού, όπως είναι οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι.

    Ο κ. Κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα σε αυτή την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων ξεκίνησε από σχετικά χαμηλή θέση πρόσφατα.

    "Εχουμε περισσότερο δρόμο να καλύψουμε σε σχέση με άλλους εταίρους μας, γι' αυτό και η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης, όπως αποτυπώνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων είναι για όλους τους Ελληνες ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Οι μεταρρυθμίσεις που ήδη υλοποιήσαμε και υλοποιούμε είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κυβερνητικής πολιτικής", τόνισε.

    Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση ότι υπήρχαν υπαναχωρήσεις για τις μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ είπε χαρακτηριστικά:

    "Εδώ δεν χωρά καμία υποχώρηση και υπαναχώρηση.Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, γιατί υπηρετεί πάνω από όλα τα συμφέροντα του Ελληνα πολίτη".

    Ο κ. Κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η διϋπουργική επιτροπή προχθες στην Αθήνα έστειλε καθαρό μήνυμα για τις μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε ότι σε δύο χρόνια έγιναν πολλά.

    Ο πρωθυπουργός κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις πολιτικές επιλογές του Γάλλου ομολόγου του Ντομινικ Ντε Βιλπέν,σημειώνοντας ότι δεν είναι στις δικές του (σ.σ. του κ. Καραμανλή) επιλογές κριτήριο το πολιτικό κόστος και πως αυτό που είναι καλό για τη χώρα θα γίνει.

    "Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε κατ' ανάγκη σκέψεις που υπάρχουν σε άλλη χώρα. Οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τα εργασιακά είναι ικανοποιητικές και υλοποιούνται. Το κλειδί είναι πώς η Ελλάδα θα γίνει πιο ελκυστική για επενδύσεις, να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες παρά τα βήματα που έχουν γίνει, να παράγει και να εξάγει περισσότερα χωρίς να διαταραχθεί η κοινωνική γαλήνη και συνοχή. Το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να πετύχει αν δεν στηρίζεται από την κοινωνία", είπε.

    Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου δεν περιλαμβάνονται απόψεις για εργασία στους νέους, όπως αυτές που προωθούνται στη Γαλλία και πως εκείνο που σημειώνεται είναι να ενισχυθούν νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ολοκληρώσει την εκπαιδεύσή τους με συγκεκριμένες πολιτικές.

    Ο κ. Κ. Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση για άλλο σημείο των Συμπερασμάτων που προβλέπει την προώθηση μέτρων που θα αποθαρρύνουν την πρόωρη αποχώρηση από το εργατικό δυναμικό, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει άμεσα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση και εκείνο που επιδιώκει είναι να γίνει διάλογος για το ασφαλιστικό, ώστε να αποτυπωθούν και μαθηματικά οι πτυχές του προβλήματος προκειμένου να μην αμφισβητούνται από κανένα.

    Υπογράμμισε, πάντως, πως δεν είναι άμεσα εκρηκτικό το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι μια σοβαρή και ευνοούμενη πολιτεία οφείλει να προγραμματίζει. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι σωστή, τόνισε, και δίνει αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

    Ο κ. Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση για την απογραφή και τον τρόπο ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, με αφορμή και τα περί "πολιτικής απάτης" που είχε πει ο κ. Αλογοσκούφης, κάλυψε τον υπουργό Οικονομίας, λέγοντας: "Αυτά τα ζητήματα έχουν απαντηθεί και θα συνιστούσα να δείτε και τη γνώμη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών το Δεκέμβριο του 2004. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα είχε οξύτατο δημοσιονομικό πρόβλημα. Δεν το αντιμετώπισε όπως έπρεπε, κρύβοντας χρέη κάτω από το χαλί. Πρέπει να λυθεί μία και καλή το πρόβλημα. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι σοβαρή με αξιοσημείωτα αποτελέσματα".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο στόχο του ελλείμματος κάτω από το 3%, ενώ σημείωσε ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει γίνει δεκτό με σχετική ικανοποίηση και βρίσκεται στην 7η θέση.

    Συνάντηση Καραμανλή με πρωθυπουργό ΠΓΔΜ

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συναντήθηκε το πρωί στις Βρυξέλλες με τον ομολόγό του της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι μετά από αίτημα του τελευταίου.

    Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διήρκεσε 20 λεπτά.

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε δήλωσή του ανέφερε ότι είναι η πρώτη φιλική συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές ώστε η χώρα του να πάρει καθεστώς υποψήφιας χώρας στην ΕΕ.

    Ο κ. Μπουτσκόφσκι πρόσθεσε ότι "θα συνεχίσουμε να προωθούμε την υποψηφιότητά μας για το ΝΑΤΟ, ώστε να γίνουμε οριστικά πλήρες μέλος το 2008".

    Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του για την ανάγκη στενών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του, ανέφερε ότι "θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την αμοιβαία κατανόηση για το μοναδικό ανοιχτό θέμα, τη διαφορά που αφορά στο συνταγματικό όνομα. Θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες (challenges) μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα μου".

    Πληροφορίες από ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Kώστας Καραμανλής υπογράμμισε πως "η Ελλάδα ως ευρωπαϊκή χώρα θεωρεί ότι ανάμεσα στα κριτήρια για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί και αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας".

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις γίνονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Κατά τις ίδιες πηγές στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στο Κόσοβο και θέματα της περιοχής, όπου οι θέσεις των δύο χωρών σε ό,τι αφορά στο Κόσοβο είναι σχετικά κοντά.

    Ελληνικές διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα είναι πρώτος εμπορικός εταίρος και επενδυτής στην ΠΓΔΜ και επιθυμεί να συνεχιστούν και να ενισχυθούν οι σχέσεις αυτές με την γειτονική χώρα.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή ελληνική θέση για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της Βαλκανικής.

    Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εάν γίνει με το όνομα FYROM, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, εκτιμούν διπλωματικές πηγές.

    Παρέμβαση Καραμανλή στη Σύνοδο Κορυφής

    Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Κ. Καραμανλής τόνισε ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και την βιώσιμη ανάπτυξη και υπογράμμισε πως "για μας βασική προτεραιότητα είναι η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις γυναίκες και τους νέους, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

    Στην παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι "η νέα συνεργασία για ανάπτυξη και απασχόληση με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί σημείο αναφοράς στην αντιμετώπιση των κοινών ευρωπαϊκών προκλήσεων, που προκύπτουν από την παγκοσμιοποίηση και τη γήρανση του πληθυσμού".

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα των κρατών-μελών αναδεικνύεται η έγκαιρη εφαρμογή των εθνικών προγραμμάτων μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει ξεκάθαρα να προκύπτει από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

    Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό βήμα τον προσδιορισμό επιμέρους δράσεων ως αναγκαίες προτεραιότητες στην πορεία επίτευξης των στόχων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, σημειώνοντας ότι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής θέματα που αφορούν την έρευνα και ανάπτυξη, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης.

    Ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι οι δράσεις προτεραιότητας δεν συνιστούν νέους στόχους, αλλά εντάσσονται στο πλαίσιο της αναθεωρημένης στρατηγικής της Λισαβόνας, όπως αποφασίστηκε πέρυσι.

    Εξέφρασε τη διαφωνία του στην ποσοτικοποίηση των στόχων σε επιμέρους τομείς, κάτι που είχε προτείνει η Αυστριακή Προεδρία, πέραν των συμφωνηθέντων. Σημείωσε, ακόμη ότι οι ποσοτικοί στόχοι εφόσον τίθενται πρέπει να είναι ρεαλιστικοί, ώστε να μη δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της ΕΕ.

    Τόνισε, ακόμη, ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά και ιδιαίτερη η αύξηση της απασχόλησης στους νέους και τις γυναίκες. Στα πλαίσια αυτά, είπε ο κ. Καραμανλής, προωθούμε σειρά ολοκληρωμένων δράσεων, με στόχο την ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και σημείωσε "διαπιστώνουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα με τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% το 2005".

    Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σειρά μεταρρυθμίσεων που ήδη εφαρμόζονται, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε πως η διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης επιτυγχάνεται μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και των νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

    Ανέφερε, ακόμη, ότι πρέπει να δοθεί, σε όλες τις κοινοτικές πολιτικές, προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τη βελτίωση της νομοθεσίας.

    Σε ό,τι αφορά την Οδηγία Μπόλκενσταϊν ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως επιτυχία την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία, όπως τόνισε, πρέπει να υποστηριχθεί. Οι όποιες μελλοντικές συζητήσεις, ανέφερε, θα γίνουν από το Συμβούλιο σε συνέχεια της πρότασης της επιτροπής που θα υποβληθεί τον επόμενο μήνα και που θα λαμβάνει υπόψη τις τροπολογίες που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πρώτη ανάγνωση.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι ηγέτες εκφράστηκαν στη συνεδρίαση τάχθηκαν υπέρ του συμβιβασμού που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Επίσης, ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Κοινή Ενεργειακή Πολιτική, τόνισε ότι η Ελλάδα υιοθετεί το όραμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή στρατηγική.

    Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είπε ο κ. Καραμανλής, να προωθηθεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο συντονισμού μεταξύ των κρατών-μελών. Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία της Κομισιόν για την έκδοση της Πράσινης Βίβλου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της δημιουργίας περιφερειακών ενεργειακών αγορών.

    Έφερε ως παράδειγμα τη συνθήκη για την ενεργειακή κοινότητα με τη δημιουργία αγοράς ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που υπογράφηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Σημείωσε ακόμα, ότι η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε έντονη διαφοροποίηση προμηθειών στον τομέα της ενέργειας και εξελίσσεται σε ενεργειακό διαμετακομιστικό κόμβο με ένα δίκτυο αγωγών πετρελαίου και αερίου, που θα το μεταφέρει στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

    Αναφερόμενος στα σχέδια των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (συζητείται αύριο) τόνισε ότι είναι σκόπιμο να μην αναληφθούν ποσοτικές δεσμεύσεις για στόχους, ενώ ζήτησε η εκπόνηση της στρατηγικής έκθεσης για την ενέργεια που προβλέπεται στο σχέδιο να είναι έτοιμη νωρίτερα έως το τέλος του 2006 αντί για το 2007, ώστε να αξιοποιηθεί έγκαιρα.

    Δείπνο Υπουργών Οικονομίας

    Στο δείπνο των υπουργών Οικονομίας, στο οποίο συμμετείχε ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, έγινε συζήτηση για την αγορά εργασίας. Επί δύο ώρες, όπως ανέφερε ο υπουργός, αναλύθηκε το σκανδιναβικό μοντέλο και ιδίως το μοντέλο που εφαρμόζεται στη Δανία. Επίσης, συζητήθηκε και το σουηδικό μοντέλο.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι το μοντέλο αυτό έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την ευελιξία στην αγορά εργασίας με υψηλή κοινωνική προστασία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε, το μοντέλο στηρίζεται στις μεγάλες δημόσιες δαπάνες - κάτι που υπογράμμισαν οι περισσότεροι ομόλογοί του - στη συνεργασία των εργοδοτών, εργαζομένων και του κράτους.

    Τα συνδικάτα συμφωνούν με την ευελιξία εργασίας, οι εργοδότες προσφέρουν θέσεις εργασίας και η κυβέρνηση εγγυάται για ορισμένο χρονικό διάστημα το εισόδημα των εργαζομένων. Ουσιαστικά, όπως ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, το μοντέλο βασίζεται στην υψηλή φορολογία, ώστε να καλύπτονται οι μεγάλες δημόσιες δαπάνες. Στο άτυπο ΕΚΟΦΙΝ, που θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Αυστρία, η συζήτηση θα συνεχιστεί.

    Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση και δεν συμμερίζεται την πολιτική που προσπαθεί να εφαρμόσει ο Γάλλος πρωθυπουργός ντε Βιλπέν για την απασχόληση των νέων και διευκρίνισε ότι η φράση του σχεδίου Συμπερασμάτων που αναφέρει ότι "έως το τέλος του 2007 κάθε νέος που εγκαταλείπει το σχολείο και είναι άνεργος θα πρέπει να δέχεται προσφορά εργασίας, μαθητείας, συμπληρωματικής επιμόρφωσης ή άλλης δυνατότητας απασχόλησης εντός έξι μηνών", αφορά νέους οι οποίοι δεν ολοκληρώνουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς, επίσης, ότι η ενίσχυσή τους θα γίνει, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την Ελλάδα, με ενεργητικές πολιτικές από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη συζήτηση που είχε με την επίτροπο Ανταγωνισμού Νέλι Κρος για την πρόωρη συνταξιοδότηση στον ΟΤΕ, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αποφανθεί ακόμη, σημείωσε ότι η Ελλάδα ζητά να ληφθεί σύντομα απόφαση και υπογράμμισε πως αν απορριφθεί από την ΕΕ τότε τα χρήματα θα τα δώσει ο Οργανισμός στο ταμείο και όχι το κράτος όπως προβλέπει σήμερα το σχέδιο.

    Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενθαρρύνει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γενικώς - κάτι τέτοιο αναφέρεται και στο σχέδιο των Συμπερασμάτων της συνόδου - ωστόσο είπε ότι τομεακά εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με καθεστώς ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει αποδεκτό.

    Το άλλο θέμα που συζήτησε με την επίτροπο Ανταγωνισμού αφορά τα αφορολόγητα αποθεματικά των επιχειρήσεων των ετών 2003 - 2004, που η Κομισιόν θεωρεί ως κρατική ενίσχυση. Είναι δύσκολη μάχη, ευελπιστώ όμως ότι δεν θα ζητηθεί στο τέλος από τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν χρήματα στο δημόσιο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, τον οποίο ο ίδιος κατήργησε.

    Το τρίτο θέμα αφορούσε την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ενδεχόμενη κρατική ενίσχυση.

    Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου των υπουργών Εξωτερικών το θέμα που κυριάρχησε ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ειδικότερα το τι μέλλει γενέσθαι με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

    Ο Γιάννης Βαληνάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα τάσσεται τόσο υπέρ της διεύρυνσης όσο και της εμβάθυνσης της ΕΕ, υπογραμμίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών.

    Σημειώνεται ότι στο δείπνο αυτό, όπου το κύριο θέμα ήταν το μέλλον της Ευρώπης, η Αυστριακή Προεδρία θεώρησε σκόπιμο να μην απευθύνει πρόσκληση και στον αρμόδιο για τη Διεύρυνση επίτροπο Ολι Ρεν, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε προς τους εκπροσώπους του Τύπου την ενόχλησή του.

    Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή συνταγματική συνθήκη οι περισσότεροι επιθυμούν να συνεχιστεί η πορεία, αλλά τόνισαν ότι χρειάζεται μεγάλη συζήτηση και πρότειναν ειδική συνεδρίαση με περισσότερο χρόνο "είτε σε κάστρο, είτε σε μοναστήρι".

    Συζήτηση έγινε για το "Σχέδιο D" που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το διάλογο με την κοινωνία των πολιτών.

    Στη σύνοδο του Ιουνίου θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για τη συνέχεια της διαδικασίας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 March 2006 - 15:30:33 UTC