Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάδειξη νέου προεδρείου ΚΟ ΠΑΣΟΚ
  • [02] Επαφές Μπακογιάννη στις ΗΠΑ
  • [03] Συνεδριάζει η Διϋπουργική για τις ΔΕΚΟ
  • [04] Συνομιλίες για τις συλλογικές συμβάσεις

  • [01] Ανάδειξη νέου προεδρείου ΚΟ ΠΑΣΟΚ

    Για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζουν σήμερα οι βουλευτές του κινήματος μετά την ολοκλήρωση της διετούς θητείας του προηγούμενου (22 Μαρτίου 2004). Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 10:00 π.μ., και θα ολοκληρωθεί στις 6:00 μ.μ., στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου,συναντάται το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή, με τον πρόεδρο της κυπριακής βουλής Δ.Χριστόφια.

    Στις 11.00 π.μ., ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα παραστεί και θα μιλήσει στη Βουλή στο πολιτικό μνημόσυνο για τον Γεώργιο Ράλλη.

    Β· Στις 7.00 μ.μ., ο κ. Γ.Παπανδρέου, θα μιλήσει στην εκδήλωση για τον Μιχάλη Ράπτη (Πάμπλο) με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Σοσιαλισμός και Αυτοδιαχείριση» (Αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ).

    Επίσης, ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, με τον υπεύθυνο στο Πολιτικό Συμβούλιο, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, και ο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης θα δώσουν σήμερα το μεσημέρι στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος, συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης, για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, και ειδικότερα, για το θέμα του τρόπου εφαρμογής της νέας ΚΑΠ από την κυβέρνηση της Ν.Δ., και της διαχείρισης των δικαιωμάτων των αγροτών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Επαφές Μπακογιάννη στις ΗΠΑ

    Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Αύριο θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις, όπου θα έχει και σειρά επαφών με στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας.

    Την Δευτέρα 27 Μαρτίου, θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με το Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Αναμένεται ότι θα συζητήσουν το Κυπριακό, την κατάσταση στα Βαλκάνια, το Ιράκ και το Ιράν. Καθώς η Ελλάδα δεν είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2005-2006, η παρουσία της κ. Μπακογιάννη στην έδρα του διεθνούς οργανισμού κρίνεται από διπλωματικούς κύκλους ως "ιδιαίτερης σημασίας".

    Πέρα από τη συνάντησή της με την κ. Ράις, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για θέματα εσωτερικής ασφάλειας -με τον οποίον θα συζητήσει μεταξύ άλλων το θέμα των θεωρήσεων για τους Ελληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ- τον υφ. Εξωτερικών αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις Νίκολας Μπερνς και τον γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη. Η κ. Μπακογιάννη θα μετάσχει σε συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αϊτή.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις ΗΠΑ η κ. Μπακογιάννη θα μετάσχει σε εκδήλωση, παρόντος του Αμερικανού προέδρου, για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Επίσης, θα παραστεί στη δοξολογία του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, στη Νέα Υόρκη, για την ελληνική εθνική επέτειο.

    Επίσης, η υπ. Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Κύπρο από τις 4 ως τις 6 Απριλίου προσκεκλημένη του Κυπρίου ομολόγου της Γιώργου Ιακώβου. Ακόμη, θα συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Συνεδριάζει η Διϋπουργική για τις ΔΕΚΟ

    Συνεδριάζει το απόγευμα η Διϋπουργική Επιτροπή για τις ΔΕΚΟ, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και με τη συμμετοχή των υπουργών Μεταφορών Μ.Λιάπη και Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδη.

    Στη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί η συνέχιση του διαλόγου με στόχο την πλήρη εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο οι δημόσιες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν συντάξει σε ολοκληρωμένα σχέδια τις απαιτούμενες αλλαγές για την εξυγίανση των οικονομικών τους έως και το τέλος Απριλίου και να τα έχουν υποβάλει στο υπουργείο Οικονομίας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Συνομιλίες για τις συλλογικές συμβάσεις

    Συνάντηση για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έχουν σήμερα εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ.

    Ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, κάλεσε τους εργοδότες όταν υπάρχουν κέρδη να ανταμείβουν τους εργαζόμενους και να μην προκαλούν με δηλώσεις τους, ούτε την άλλη πλευρά, ούτε ολόκληρη την κοινωνία.

    Τόνισε μάλιστα, οτι εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι ότι είχαν να προσφέρουν το έδωσαν. Για υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 March 2006 - 7:30:19 UTC