Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Ντ.Μπακογιάννη
  • [02] "Να συνεισφέρουν όσοι κερδίζουν"

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Ντ.Μπακογιάννη

    Συνεργασία με τον πρωθυπουργό έχει η υπουργός Εξωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγο αργότερα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη Τσάρλς Ρίς, ενόψει και της επίσκεψής της στις ΗΠΑ.

    Η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου, με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις, στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει και σειρά επαφών με στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας.

    Την Δευτέρα 27 Μαρτίου, η υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να συζητηθούν το κυπριακό, η κατάσταση στα Βαλκάνια, το Ιράκ και το Ιράν.

    Η Ελλάδα είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διετία 2005-2006 και η παρουσία της κ. Μπακογιάννη στην έδρα του διεθνούς οργανισμού κρίνεται από διπλωματικούς κύκλους ως "ιδιαίτερης σημασίας".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] "Να συνεισφέρουν όσοι κερδίζουν"

    Σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, θα μιλήσει το μεσημέρι ο υπουργός Απασχόλησης.

    Εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι ότι είχαν να προσφέρουν το έδωσαν τόνισε χθες από το βήμα της Βουλής ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης.

    «Εργοδοσία και εργαζόμενοι είναι δύο πλευρές αλληλένδετες στην παραγωγική διαδικασία. Γι΄ αυτό και πρέπει ειρηνικά και αρμονικά να συμβιώσουν» είπε ο κ. Τσιτουρίδης, κατά την συζήτηση επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά ζητήματα, και πρόσθεσε:

    «Αυτό προϋποθέτει, όταν υπάρχουν κέρδη, οι εργαζόμενοι να έχουν το μερτικό τους. Και όπου απαιτούνται υποχωρήσεις και θυσίες αυτές να είναι αναλογικές και να γίνονται από αυτές που έχουν περιθώρια. Γιατί κάποιοι δεν έχουν. Σε κάθε περίπτωση στη χώρα μας, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ότι είχαν να προσφέρουν τα έδωσαν σε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι κέρδισαν ή κερδίζουν, ήλθε η ώρα να συνεισφέρουν, χωρίς να προκαλούν με δηλώσεις τους ούτε την άλλη πλευρά ούτε ολόκληρη την κοινωνία».

    Στο σημείο αυτό, ο κ Τσιτουρίδης, διευκρίνισε ότι «δεν είναι παρέμβαση της κυβέρνησης στις συλλογικές διαπραγματεύσεις αλλά η αυτονόητη αντίδραση της, όταν κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από υποχρεώσεις».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία. « Ο υπουργός Απασχόλησης απηύθυνε νουθεσίες προς τον ΣΕΒ. Ποιος όμως τον ενθάρρυνε και του έκλεινε το μάτι όταν υπονόμευε τις συλλογικές συμβάσεις; Η κυβέρνηση του κ Αλογοσκούφη ήταν αυτή που έστελνε μηνύματα αυταρχισμού προς τους εργαζομένους και άφηνε να τις υπονομεύουν. Αντί λοιπόν υποκριτικά η κυβέρνηση να νουθετεί τον ΣΕΒ πρέπει να ανακαλέσει στην τάξη τους τρεις μεγαλοτραπεζίτες και να μην αφήνει να υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις», τόνισε Βενιζέλος.

    Ο υπουργός Απασχόλησης, από την πλευρά του κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για δημαγωγία και λαϊκισμό, ενώ επιτέθηκε και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι δυναμιτίζει το εργασιακό κλίμα με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται. Παράλληλα, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί -όπως είπε- τις προεκλογικές προτάσεις, του αρχηγού του στο Λαύριο, για ανασφάλιστη εργασία, προκαλώντας την αντίδραση του κ Βενιζέλου.

    Στην πολιτική αντιπαράθεση όμως, βρέθηκε και το θέμα της απογραφής. Αφορμή, η επισήμανση του κ. Τσιτουρίδη ότι, «σήμερα στην ΟΝΕ είμαστε με το σπαθί μας με τις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης» και οι κατηγορίες του ότι «το ΠΑΣΟΚ απέκρυπτε τα πραγματικά συστηματικά το πραγματικό ύψος των ελλειμμάτων και παραποιούσε τα δημοσιονομικά στοιχεία».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 March 2006 - 9:30:14 UTC