Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Ρουσόπουλου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Απάντηση Ρουσόπουλου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Αμφιλοχία δήλωσε ότι "πλανώνται οικτρά στο ΠΑΣΟΚ αν νομίζουν ότι οι ανακρίβειες, η διαστροφή της αλήθειας και η μαύρη προπαγάνδα, στην οποία προσφάτως καταφεύγουν θα μένουν αναπάντητες".

    Και πρόσθεσε ότι "ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτοί που συνέδεσαν 20 χρόνια διακυβέρνησης με την αδιαφάνεια και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, αυτοί που εξέθρεψαν την παρασιτική οικονομία, την ολιγαρχία και τους μεσάζοντες, δεν θα καταφέρουν να μεταθέσουν αλλού τις ιστορικές ευθύνες που τους βαραίνουν".

    Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσθεσε ότι "θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτοί που καλούσαν τους αγρότες ?να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους? δεν μπορούν σήμερα να παριστάνουν τους τιμητές. Θα πρέπει να καταλάβει ότι, όταν με δηλώσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου στις 16 και 17 Ιουνίου 2005 το ΠΑΣΟΚ θέτει τον πήχη των διαπραγματεύσεων για τα κοινοτικά κονδύλια στα 19-20 εκ. ευρώ και η Κυβέρνηση τον ξεπερνά, είναι τουλάχιστον φαιδρό να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν πέτυχε τους στόχους της στις Βρυξέλλες. Ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι μπορείς να κοροϊδέψεις κάποιους και για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες και συνέχεια».

    Εξάλλου, ο κ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα όσα υποστηρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πρόταση Παπανδρέου για την εργασία των νέων δήλωσε πως "απέναντι στην αποκάλυψη ότι ο κ. Παπανδρέου πρότεινε προεκλογικά την ανασφάλιστη εργασία των νέων, στήνεται μια ακόμη προσπάθεια παραπληροφόρησης και μαύρης προπαγάνδας από στελέχη του ΠΑΣΟΚ".

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Ευ. Βενιζέλος σε χθεσινές του δηλώσεις επιχείρησε ανεπιτυχώς να διασώσει τα προσχήματα και ερμηνεύοντας τις ρήσεις του αρχηγού του, είπε ότι "η πρόταση του Γ. Παπανδρέου προεκλογικά για την εργασία των νέων δεν ήταν μια πρόταση ανασφάλιστης εργασίας, αλλά μια πρόταση που περιελάμβανε και την πλήρη ασφάλιση των νέων εργαζομένων μέσα από τη δυνατότητα εξαγοράς με κρατική χρηματοδότηση».

    Ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι ο Γ. Παπανδρέου, στις 27 Φεβρουαρίου στη Βουλή "επιχείρησε να αποπροσανατολίσει" λέγοντας τα εξής: «Μας κατηγορούν ότι εμείς προτείναμε, ότι εγώ πρότεινα, ανασφάλιστη εργασία. Κάθε άλλο. Και επιμένω σε αυτή την πρόταση. Δεν θέλατε να καταλάβετε αυτή την πρόταση, γιατί θέλετε μόνο να συκοφαντήσετε τις προτάσεις μας. Εμείς σας καλούμε και τώρα να την υιοθετήσετε, διότι τα χρόνια αυτά, μπορούν να εξαγοραστούν με την ενίσχυση από το κράτος ή κατά τη διάρκεια του συνολικού εργασιακού βίου, όπως είναι και η συνήθης πρακτική σε πολλές άλλες χώρες».

    Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο "η αλήθεια για τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι όμως ξεκάθαρη και σκληρή" και προς τούτο παρέθεσε το απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 20 Ιανουαρίου του 2004 στο Λαύριο: «Όλοι οι νέοι απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ μέχρι ηλικίας 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις για 4 χρόνια με πλήρη μισθό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Για τους αποφοίτους ΤΕΙ και ΑΕΙ το όριο ηλικίας θα μπορούσε να είναι 29 ετών. Με αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνονται οι γονείς, δεν επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις, δεν επιβαρύνεται το κράτος, δεν επιβαρύνεται το ασφαλιστικό μας σύστημα».

    Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος τόνισε πως "είναι προφανές, ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου επιχειρούν να κοροϊδέψουν τους πάντες».

    Νωρίτερα, ο κ.Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ.Παπανδρέου, με τις οποίες προέτρεπε τους νέους για γίνουν «επαναστάτες με αιτία», παρατήρησε ότι όσα είχαν ακουστεί στο Λαύριο «δεν τα είπε ο κ.Ντε Βιλπέν, ούτε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ. Τα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε μια επίδειξη πολιτικού σουρεαλισμού καλεί σήμερα τους νέους να επαναστατήσουν εναντίον του». Απαντώντας, εξ' άλλου, σε συναφή ερώτηση, σημείωσε ότι «ο κ.Παπανδρέου προσπαθεί να αφαιρέσει δικαιώματα αναφαίρετα, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες σε προηγούμενους αιώνες και που στον 21ο αιώνα θα ήταν αδιανόητο να ακυρωθούν. Αντιλαμβάνομαι, ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διορθώσει την προεκλογική του γκάφα και την οποία επανέλαβε πρόσφατα ο κ.Παπανδρέου στη Βουλή. Δεν νομίζω ότι διορθώνεται. Πρέπει να βγεί ευθαρσώς και να πεί ότι έκανε λάθος».

    Απάντηση ΠΑΣΟΚ

    "Δεν συμφωνούμε με κανένα γαλλικό μοντέλο. Δεν συμφωνούμε με το γαλλικό μοντέλο της δεξιάς γαλλικής κυβέρνησης. Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες καλούμε την κυβέρνηση να μην διαστρεβλώνει και να μην συκοφαντεί, αλλά να προσπαθήσει να τις καταλάβει. Καλούμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της ανεργίας των νέων γιατί είναι πρώτο πρόβλημα της χώρας".

    Την δήλωση έκανε, με αφορμή σχετική ερωτηση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ψέματα που, όπως είπε, λένε τις τελευταίες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στελέχη της κυβέρνησης, αναφορικά με τις θέσεις που έχει αναπτύξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ.Αθανασάκης ανέφερε πως το τελευταίο, χρονικά, ψέμα -που, όπως σημείωσε, έχει πάρει διαστάσεις ανεκδότου- που είπε η κυβέρνηση παίρνει τις διαστάσεις ανεκδότου, διότι ο εκπρόσωπός της δήλωσε σήμερα με πολύ σοβαρότητα ότι έχουμε μια κυβέρνηση που λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Το επόμενο ανέκδοτο, είπε, ειναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι να αφαιρέσει αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζομένων που έχουν να κάνουν με την ασφάλιση και στον 21ο αιώνα θα ήταν αδιανόητο να προσπαθεί κάποιος να τα αφαιρέσει.

    Ο κ. Αθανασάκης έκανε λόγο και για «τρίτο ανέκδοτο» που αφορά στην απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ερώτηση γιατί ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί τον όρο "απάτη", όπως είχε πράξει ο κ.Αλογοσκούφης. Ο κ. Ρουσόπουλος, είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε λέγων πως "αν μας αποδίδετε πολιτική ευγένεια και έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό σας ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση", αλλά στο γραπτό κείμενο πρόσθεσε τη φράση "και έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό από αυτόν του ΠΑΣΟΚ».

    «Ας τα βρεί ο κ. Ρουσόπουλος με τον κ. Αλογοσκούφη, γιατί από ότι είδα και στο θέμα της παράτασης ή μή της έναρξης εφαρμογής του νόμου για τις ΔΕΚΟ, άλλα λέει ο κ. Αλογοσκούφης, σχεδόν άλλα λέει ο κ. Ρουσόπουλος και άλλα ο κ. Λιάπης», ανέφερε ο κ. Αθανασάκης και πρόσθεσε ότι «ή δεν καταφέρνουν να συννενοηθούν, ή αφού είπαν ένα σωρό ψέματα στον ελληνικό λαό, αρχίζουν και λένε ψέματα μεταξύ τους».

    Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Ρουσόπουλου ότι η ΝΔ υπηρέτησε το στόχο της ένταξης στην ΟΝΕ με συνέπεια», ο κ. Αθανασάκης υπενθυμισε "τις δηλώσεις της ΝΔ και του κ. Καραμανλή για το αν θα έμπαινε ή όχι η χώρα στην ΟΝΕ, για την "οικονομία-τραβεστί" και άλλα τέτοια αντίστοιχα του πολιτικού πολιτισμού τον οποίο επικαλείται σήμερα ο κ. Ρουσόπουλος».

    Ο κ. Αθανασάκης σημείωσε σημερινή δήλωση της εκπροσώπου του επιτρόπου Χ.Αλμούνια ότι «η Ελλάδα κρίθηκε απο την πρώτη στιγμή ικανή να ενταχθεί στην ΟΝΕ και να υιοθετήσει το ευρώ με βάση σχετικές εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν τις οποίες επικύρωσε το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της Κοινότητας» και κάλεσε να συγκριθούν αυτές οι δηλώσεις με εκείνες του κ. Αλογοσκούφη, «που επιμένει να μιλά για πολιτική απάτη".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως ο κ. Αλογοσκούφης "που είναι υπεύθυνος και αρχιτέκτοντας μαζί με τον κ. Καραμανλή της απογραφής, επιμένει να προσβάλλει την χώρα, τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του, επιμένει να μειώνει ο ίδιος το κύρος της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

    Οταν έχουμε μια κυβέρνηση που κινείται στο επίπεδο της πολιτικής απάτης για ένα τέτοιο θέμα, δεν είναι περίεργο ότι έχουμε έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο που ψεύδεται, ένα Γραμματέα της ΝΔ που συκοφαντεί και ένα υπουργό Οικονομίας που παραχαράσσει τα στοιχεία».

    Αναφερόμενος στην ανεργία των νέων και σε σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η «κυβερνητική και κομματική συγχορδία ανακάλυψε τελευταία το Λαύριο και τις εκεί δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά», ένα θέμα που ο κ. Παπανδρέου επανέφερε σε συζήτηση στη Βουλή.

    «Η κυβέρνηση της ΝΔ, που συστηματικά και αδιακρίτως διαχωρίζει στα νομοσχέδιά της τους νέους εργαζόμενους από τους παλιούς, σε βάρος κάθε φορά των νέων, θέλει να χρεώσει την δική της δεξιά πολιτική, αλλά και την πολιτική της γαλλικής δεξιάς κυβέρνησης στον Γιώργο Παπανδρέου», είπε ο κ. Αθανασάκης. Και τόνισε πως "η ευθύνη της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων, αλλά επιμένει να κρύβεται πίσω από μια πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, διαστρεβλώνοντας τη και συκοφαντώντας την, όπως είπε ο κ.Παπανδρέου στη Βουλή ενώπιον του πρωθυπουργού χωρίς να πάρει απάντηση».

    Ο κ. Αθανασάκης είπε πως "σε λίγο θα μας πουν ότι τις κινητοποιήσεις των νέων στην Γαλλία δεν τις προκαλεί η ομογάλακτη της ΝΔ, δεξιά κυβέρνηση της Γαλλίας, αλλά τις προκαλεί ο Γιώργος Παπανδρέου», είπε ο κ. Αθανασάκης, προσθέτοντας ότι «ήταν 11 χρόνια στην αντιπολίτευση και δεν προετοιμάστηκαν να κυβερνήσουν. Είναι δύο χρόνια στην κυβέρνηση και εξακολουθούν να παριστάνουν την αντιπολίτευση. Ηταν ανεύθυνη αντιπολίτευση και είναι ανεύθυνη κυβέρνηση».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 March 2006 - 19:30:11 UTC