Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Αλαβάνος:«Σημαντική πολιτική δύναμη ο ΣΥΝ»

  • [01] Αλ.Αλαβάνος:«Σημαντική πολιτική δύναμη ο ΣΥΝ»

    Ο Συνασπισμός είναι μια σημαντική πολιτική δύναμη που μπορεί να επηρεάσει τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Α. Αλαβάνος κλείνοντας αργά το απόγευμα τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της ΚΠΕ.

    Η ΚΠΕ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για την προετοιμασία του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 4-7 Μαΐου. Επίσης υπερψήφισε την εισήγηση του κ. Στρατούλη για την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις και την απασχόληση.

    Ο κ. Αλαβάνος στην ομιλία του τόνισε ότι η εικόνα που δόθηκε στο ευρύτερο κοινό αυτές τις μέρες, χθες και σήμερα, ειδικά σήμερα, σε σχέση με τον ΣΥΝ, είναι ότι ο ΣΥΝ πλήττεται από εσωτερικές αντιθέσεις και συγκρούσεις και ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έχει βγει στο μπαλκόνι και κράζει τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΝ δημοσίως, σχολιάζοντας έτσι τον τίτλο συνέντευξής του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «ο Κωνσταντόπουλος είναι ο Μητσοτάκης της Αριστεράς».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι «με τον τίτλο μιας συνέντευξης που δόθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ σε μεγάλη εφημερίδα, που πιστεύω ότι όχι απλώς ξεπερνάει τα όρια της δεοντολογίας, αλλά και τα όρια της δημιουργικής ερμηνείας και τα όρια της παραποίησης και ότι αυτό που έκανε η συγκεκριμένη εφημερίδα, αποτελεί μια πολιτική κακοποίηση».

    Ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι «με αφορμή το γεγονός αυτό, νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε ότι σήμερα υπάρχουν ισχυροί κύκλοι του κατεστημένου, οι οποίοι, μπροστά στις σφοδρές πολιτικές της ΝΔ ενάντια στην κοινωνία, αντί να επιδιώκουν μιαν απελευθέρωση και έναν βηματισμό προς τα μπρος, νοσταλγούν μια επιστροφή προς τα πίσω».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ «οι κύκλοι αυτοί, παίρνοντας υπβ όψιν και τις πολιτικές εξελίξεις και τον εκλογικό νόμο, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια γενική εικόνα αποσάθρωσης και αποσύνθεσης όλου του πολιτικού συστήματος και να ισχυροποιήσουν το ρόλο των εξωπολιτικών δυνάμεων» και πρόσθεσε ότι «σε πολιτικό επίπεδο, νομίζω ότι γίνονται συστηματικές και συνεχιζόμενες παρεμβάσεις που πρέπει να τις πάρουμε υπβ όψιν. Είναι, νομίζω δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος».

    Από τη μια, είπε ο κ. Αλαβάνος , γίνεται μια προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης της ακροδεξιάς, με τη συνεχιζόμενη εμφάνιση του επικεφαλής της σε μια σειρά ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων, αναφερόμενος στον κ. Γ. Καρατζαφέρη

    Η δεύτερη προσπάθεια, πρόσθεσε, είναι να δημιουργήσουν μια εικόνα ρευστοποίησης του ΣΥΝ, μια εικόνα έλλειψης κάθε συνοχής και μια εντύπωση, μιας αδιάκοπης εσωτερικής διαμάχης, την οποία επινοούν, αν είναι ανάγκη, χωρίς να τηρούν καν τα προσχήματα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

    Ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε ότι η διάταξη των πολιτικών δυνάμεων, και ιδιαίτερα των μικρότερων, πέρα από τις δύο δυνάμεις του δικομματισμού, θα επηρεάσουν τα κυβερνητικά σχήματα τα οποία θα αναδειχθούν στις επόμενες εκλογές, γι αυτό, όπως είπε «παίζονται μεγάλα και συνεχή παιχνίδια».

    Ο κ. Αλαβάνος είπε κλείνοντας ότι «ο ΣΥΝ είναι ένα κόμμα, αλλά πέρα από αυτό, εκφράζει ένα μεγάλο ρεύμα ιδεών το οποίο στηρίζεται στις παραδόσεις και στην ιστορία της Αριστεράς, από τότε που μπήκαν στην Ελλάδα οι ιδέες του διαφωτισμού, το σοσιαλιστικό κίνημα, το εργατικό κίνημα, μέχρι το οικολογικό κίνημα στα νεώτερα χρόνια, τα κινήματα για τα δικαιώματα, η αναζήτηση ενός σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία και όλα αυτά δεν μπορούν να τα σβήσουν ή να τα διαστρεβλώνουν με τέτοια ευκολία» και κατέληξε:

    «Είμαστε μια δύναμη σημαντική, μια δύναμη που μπορεί να επηρεάσει, όχι μόνον ένα χώρο που μας ακολουθεί, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις. Δεν μπορούν να ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με το κόμμα μας και με όλο αυτό το απόθεμα αξιών και ιδεών που εκφράζει».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 March 2006 - 19:30:11 UTC