Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 22 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης
  • [02] Αλογοσκούφης για μεταρρυθμίσεις και ανεργία

  • [01] Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης

    Πέθανε σήμερα από καρδιά σε ηλικία 88 χρονών ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης.

    Γεννήθηκε το 1918, στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλούσε Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

    Απόγονος πολιτικής οικογένειας με σημαντική παρουσία στη νεοελληνική πολιτική ιστορία. Ο πατέρας του, Ιωάννης Ράλλης, διετέλεσε πρωθυπουργός το 1943, όπως και ο παππούς του, Δημήτριος Ράλλης, ο οποίος υπήρξε 6 συνολικά φορές πρωθυπουργός της χώρας, με πρώτη θητεία το 1893. Η μητέρα του, Ζαϊρα, ήταν κόρη του Γεωργίου Θεοτόκη και αδελφή του Ιωάννη Θεοτόκη, που υπήρξαν επίσης πρωθυπουργοί της χώρας στα 1903 και 1950 αντίστοιχα.

    Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα και στην Κέρκυρα. Το 1931, για τέσσερα χρόνια, φοίτησε εσωτερικός στην Κοργιαλένειο - Αναργύρειο Σχολή Σπετσών. Το 1934, τελείωσε το Γ' Γυμνάσιο και μπήκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας απ' όπου αποφοίτησε το 1939.

    Το 1940, υπηρέτησε στη Σχολή Εφέδρων του Ιππικού στη Λάρισα και όταν αποφοίτησε κατετάγη στο Α' σύνταγμα ιππικού. Το 1941, στον ελληνοϊταλικό πόλεμο υπηρέτησε στο αλβανικό μέτωπο. Τον ίδιο χρόνο άρχισε τη σταδιοδρομία του ως δικηγόροςστην Αθήνα. Την περίοδο 1946-1949, στον Εμφύλιο, επανήλθε στο στράτευμα καιυπηρέτησε στο Σώμα Τεθωρακισμένων.

    Το 1950, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πολιτική ζωή, όταν εξελέγη βουλευτής στην Αθήνα με το Λαϊκό Κόμμα. Το 1951, εντάχθηκε στον Ελληνικό Συναγερμό. Το διάστημα 1951-1953, υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

    Το 1954, ανέλαβε για πρώτη φορά υπουργικό αξίωμα στην κυβέρνηση του Αλεξάνδρου Παπάγου ως υπουργός Προεδρίας.

    Στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1955 υπήρξε μέλος της πρώτηςτου κυβέρνησης ως υπουργός Προεδρίας, ενώ συνέπραξε, το 1956, στην ίδρυση της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως (ΕΡΕ). Το διάστημα 1956-1958, ανέλαβε το υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Εργων.

    Το 1958, συμμετείχε στην ομάδα των 15 βουλευτών της ΕΡΕ που διαφώνησε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σχετικά με τον εκλογικό νόμο που καθιέρωνε την ενισχυμένη αναλογική, παραιτήθηκε από υπουργός, απέσυρε την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση και έγινε αιτία να προκληθεί κυβερνητική κρίση και εκλογές από τις οποίες απέσχε. Για τη στάση του αυτή διαγράφηκε από την ΕΡΕ.

    Το 1961, επανεξελέγη στην Αθήνα με την ΕΡΕ και υπήρξε ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής, μεταξύ όλων των κομμάτων και ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών μέχριτην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή το 1963. Το 1967, στην τελευταία προδιδακτορική κυβέρνηση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως. Απο τη θέση αυτή προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να προβάλει δυναμική αντίσταση στους συνταγματάρχες πραξικοπηματίες, ζητώντας τη συνδρομή των στρατευμάτων που έδρευαν στη βόρεια Ελλάδα. Συνελήφθη τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967 και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό για ένα δίμηνο. Το 1968, συνελήφθη για δεύτερη φορά τον Απρίλιο και εξορίστηκε στην Κάσο, όπου παρέμεινε ως το ''δημοψήφισμα'' του Σεπτεμβρίου.

    Το 1974, μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας υπήρξε βασικό στέλεχος του νεοϊδρυθέντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανέλαβε υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Το διάστημα 1976-1977, ως υπουργός Παιδείας, θεμελίωσε την επαιδευτική μεταρρύθμιση, επεκτείνοντας, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική εκπαίδευση από 6 σε 9 χρόνια και καθιερώνοντας τη διδασκαλία και χρήση της δημοτικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το 1978, από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών μετέσχε σε όλη τη διαδικασία της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ).

    Τον Μάιο του 1980, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε πρόεδρος τηςΔημοκρατίας, εξελέγη αρχηγός του κόμματος της ΝΔ και ανέλαβε πρόεδρος της Κυβέρνησης. Επί πρωθυπουργίας του η χώρα επέστρεψε στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, απ' όπου είχε αποχωρήσει το 1974, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές του 1981, παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος και αρχηγός της ΝΔ εξελέγη στις 9 Δεκεμβρίου ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Στις 19 Ιουνίου 1987, διεφώνησε με τον αρχηγό της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,αποχώρησε από το κόμμα και ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά την 1η Οκτωβρίου 1989 ανταποκρίθηκε στη δημόσια πρόσκληση του αρχηγού της ΝΔ, δηλώνοντας ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματος.

    Στις 29 Μαρτίου 1993, μία ημέρα πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που είχε υποβάλλει το ΠΑΣΟΚ, παραιτήθηκε από βουλευτής, λόγω διαφωνίας με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο θέμα των Σκοπίων και αντικαταστάθηκε από τον Σόλωνα Γκίκα. Στις 21 Φεβρουαρίου 1994, αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στις 22 Αυγούστου 1994, μετά την ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ επί αρχηγίας, Μιλτιάδη Εβερτ, του παραχωρήθηκε το δικαίωμα έκτακτης συμμετοχής με δική του πρωτοβουλία στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Τον Ιανουάριο του 1997, διετέλεσε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 4ου Συνεδρίου της ΝΔ.

    Συγγραφικό έργο: ''Απολογία του πρωθυπουργού Ιωάννου Ράλλη'' 1946, ''Δυνατότης αυξήσεως γεωργικού εισοδήματος'' 1952, ''Κομμουνισμός και Δημοκρατία'' 1959, ''Η αλήθεια για τους Ελληνες πολιτικούς'' 1971, ''Η τεχνική της βίας'' 1972, '''Ωρες ευθύνης'' 1983, ''Χωρίς προκατάληψη'' 1983, ''Γεώργιος Θεοτόκης'' 1988 (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), ''Πολιτικές εκμυστηρεύσεις 1950-1989'' 1990, ''Κοιτάζοντας Πίσω'' 1993, ''Εις μη ακουόντων ώτα'' 1995, ''Το ημερολόγιό μου τον καιρό της δικτατορίας'', 1997, ''Με ήσυχη τη συνείδηση'', εκδ. Ποταμός, 2002.

    Παράσημα: αριστείον ανδρείας, ανώτερος ταξιάρχης φοίνικος, πολεμικός σταυρός γ' τάξεως, μετάλλιον εξαιρέτων πράξεων, μεγαλόσταυρος Αιθιοπίας, Γιουγκοσλαβίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ταϋλάνδης, Ανώτερος Ταξιάρχης Λεγεώνος της Τιμής (γαλλικό), Χρυσό Μετάλλιο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Συλλυπητήρια

    Συλλυπητήρια για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη εξέφρασαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

    Κ. Παπούλιας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει: "Όλοι μας, σήμερα, θρηνούμε την απώλεια ενός πολιτικού, που πρωταγωνίστησε σε μια εποχή που η Ελλάδα αντιμετώπιζε μεγάλες προκλήσεις. Η πολιτική και προσωπική πορεία του Γεώργιου Ράλλη σφραγίζεται από την αγάπη του προς την πατρίδα και την πίστη του σε μια Ελλάδα με καλύτερο μέλλον. Οι αρετές της σύνεσης, της σωφροσύνης, της αγάπης και της προσφοράς που χαρακτήριζαν τον Γεώργιο Ράλλη, αφήνουν ένα κληροδότημα, που θα αποτελεί για πάντα σε όλους μας σταθερό σημείο αναφοράς. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

    Κ. Καραμανλής

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τον Γ. Ράλλη συνεπή αγωνιστή της Δημοκρατίας, ακάματο υπηρέτη του δημόσιου συμφέροντος και πολιτικό εκφραστή της σύνεσης, του μέτρου και της μετριοπάθειας, που συνέδεσε τη μακρά πορεία του στο δημόσιο βίο με μεγάλες, ιστορικές στιγμές της Πατρίδας μας: Τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, το οικονομικό- αναπτυξιακό θαύμα των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60, την αντίσταση κατά της επτάχρονης δικτατορίας, την ομαλή αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

    "Πνεύμα ανήσυχο και καινοτόμο, ο Γεώργιος Ράλλης έθετε πάντα ως πρώτιστο στόχο του τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας, την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών. Γνήσιος δημοκράτης επεδίωκε σταθερά το διάλογο, τη συνεννόηση και τη συναίνεση στα μείζονα θέματα. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο, συνειδητά, ο Γεώργιος Ράλλης, ως Πρωθυπουργός, επέλεξε να επενδύσει στην εμπέδωση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, σε ώρες όπου οι πολιτικοί του αντίπαλοι προέτασσαν την οξύτητα, την πόλωση και το λαϊκισμό", ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Καραμανλής και κατέληξε:

    "Εκ μέρους της Κυβέρνησης, αλλά και της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, την οποία τίμησε με το έργο και τις ιδέες του, εκφράζω στην οικογένειά του εκλιπόντος ευπατρίδη τα βαθιά μου συλλυπητήρια".

    Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα

    Ο εκλιπών υπήρξε επί μακρά σειρά ετών από τα πλέον επιφανή μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας και αποτέλεσε υπόδειγμα πολιτικού ανδρός, υπογράμμισε η Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, εκφράζοντας τη βαθύτατη οδύνη της ίδιας και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων για την απώλεια του Γεωργίου Ράλλη, μιας "κορυφαίας πολιτικής προσωπικότητας της σύγχρονης Ελλάδας".

    Τη λαμπρή σταδιοδρομία του έχουν σφραγίσει η προσήλωσή του στους δημοκρατικούς θεσμούς, η εντιμότητα στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, η τόλμη στην εφαρμογή πολιτικών καινοτομιών, η παρρησία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, σε οποιαδήποτε θέση και αν κλήθηκε να υπηρετήσει, σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι "η πολιτική διαδρομή, αλλά και η σοβαρή και σεμνή ανθρώπινη παρουσία του Γεωργίου Ράλλη, η πνευματική και ηθική του συγκρότηση, η συνέπεια και η ευθυκρισία του αποτελούν παρακαταθήκη για κάθε πολίτη, αλλά ιδιαίτερα για εμάς τους πολιτικούς".

    Γ.Παπανδρέου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του για το θάνατο του Γεωργίου Ράλλη χαρακτήρισε τον εκλιπόντα σημαντική πολιτική προσωπικότητα, "που συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας ομαλής μεταπολιτευτικής πολιτικής ζωής, έχοντας την εμπειρία των ταραγμένων προδικτατορικών χρόνων, και των επιπτώσεών τους στη χώρα και τον ελληνικό λαό".

    "Η ηπιότητα του χαρακτήρα του, η έμφυτη ευγένειά του, και η πλούσια πείρα του, του έδωσε τη δυνατότητα να εκφράζει με νηφαλιότητα τις πάντα χρήσιμες παρεμβάσεις του για τον τόπο. Υπήρξε ένας άξιος πολιτικός αντίπαλος", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γ. Ράλλη.

    Α. Αλαβάνος

    Ο Γεώργιος Ράλλης υπήρξε μια από τις κεντρικές πολιτικές προσωπικότητες τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, από τη δικτατορία στον κοινοβουλευτισμό, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, προσθέτοντας ότι "παρά τις πολιτικές διαφορές που υπήρξαν, η Αριστερά έχει εκτιμήσει την ειλικρίνειά του, τη δυνατότητά του να υπερβαίνει τις παραδόσεις του συντηρητικού χώρου από τον οποίο προέρχονταν, όπως με την καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας, την πίστη του σε μια πλουραλιστική Δημοκρατία και τη συμβολή του στην εναλλαγή διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση της χώρας".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Αλογοσκούφης για μεταρρυθμίσεις και ανεργία

    Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία θα συνεχιστούν και το 2008, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το έτος αυτό το έλλειμμα θα έχει περιοριστεί στο 1,7% του ΑΕΠ, ενώ το 2007 θα έχει μειωθεί στο 2,3% έναντι του 2,6% το 2006 και του 4,3% του 2005.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν λόγω κάποιων επιφυλάξεων της Eurostat το έλλειμμα θα καταμετρηθεί τελικά σε άλλα επίπεδα, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με τη Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ σε ό,τι αφορά την μεθοδολογία καταμέτρησης στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αναφερόμενος στη θετική αξιολόγηση του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη θετική γνωμοδότηση του ΕΚΟΦΙΝ, είπε μεταξύ άλλων ότι οι αξιολογήσεις αυτές δικαιώνουν τις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής και αποδεικνύουν ότι το πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι αξιόπιστο.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΕΚΟΦΙΝ δεν ζήτησε τη λήψη νέων μέτρων αλλά ζήτησε να εξαλειφθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος, όπως άλλωστε είναι και ο στόχος της κυβέρνησης.

    Σε ό,τι αφορά την πορεία των εσόδων, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση (καταπολέμηση φοροδιαφυγής), τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,4% το 2005 έναντι στόχου 5%, ενώ πολύ θετική είναι και η πορεία των φορολογικών εσόδων στο πρώτο δίμηνο του 2006.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι δεν αναμένει η θετική αυτή πορεία (17% αύξηση των φορολογικών εσόδων και περίπου 19% αύξηση του ΦΠΑ) να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, αλλά οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

    Ο κ. Αλογοσκούφης απέδωσε την αύξηση των φορολογικών εσόδων τόσο κατά το 2005 όσο και το πρώτο δίμηνο του 2006 στους φορολογικούς ελέγχους και υπενθύμισε ότι οι έλεγχοι αυτοί έγιναν κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια οι μικρότερες επιχειρήσεις είχαν προχωρήσει σε περαιώσεις.

    Εξάλλου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και είπε ότι οι αυξήσεις στο Δημόσιο ήταν οι μέγιστες δυνατές που μπορούσαν να δοθούν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού.

    Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά και ότι στηρίζει το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Πάγια θέση μας, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι να πραγματοποιείται διάλογος μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων προς όφελος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

    Είπε επίσης στους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ότι η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να είναι συμβατή με τον προϋπολογισμό και τη σταθερή πολιτική μείωσης του ελλείμματος κάτω του 3%.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Παπανδρέου για την οικονομία, είπε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις παραγόντων του δημοσίου βίου, ότι πρώτα απ'όλα απασχολεί η ανεργία την κυβέρνηση και κατέληξε ότι οι ανοίκειοι και ανεύθυνοι χαρακτηρισμοί δεν αντιπροσωπεύουν την κυβέρνηση αλλά εκείνους που τους εκτοξεύουν.

    Στο 9,7% η ανεργία στο δ' τρίμηνο του 2005

    Στο 9,7% καταγράφηκε η ανεργία στο δ' τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά το έτος 2005 (συνολικά) η ανεργία θα είναι κάτω του 10%.

    Ο υπουργός έκανε ξεχωριστή παρέμβαση για το θέμα της ανεργίας στο συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες και είπε στους εταίρους μας ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες λήφθηκαν όλα τα μέτρα για να αποφευχθεί η ύφεση της οικονομίας και η αύξηση της ανεργίας.

    Το μείγμα της οικονομικής πολιτικής πέτυχε, είπε στους εταίρους μας ο κ. Αλογοσκούφης.

    ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κρύβει την πραγματική πολιτική της

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, επέκρινε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον υπουργό Οικονομίας, αλλά και την κυβέρνηση στο σύνολό της ότι «συνεχίζει να πανηγυρίζει για την μεγάλη, υποτίθεται, επιτυχία της απόφασης του ECOFIN", αλλά "δεν πανηγυρίζουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι".

    Ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι «θέλουν να πουλήσουν ξανά ελπίδα και τα ίδια ψέμματα» και πρόσθεσε οτι «επιβεβαιώνουν την αναξιοπιστία τους και κρύβουν την πραγματική πολιτική τους, με την οποία φορτώνουν κάθε μέρα βάρη στους πολλούς και επιφυλάσσουν δώρα για τους λίγους, τους "ημέτερους"».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι «η οικονομία, η χώρα και οι εργαζόμενοι πληρώνουν καθημερινά την δήθεν απογραφή Αλογοσκούφη-Καραμανλή, την επιτήρηση και τον αδιέξοδο μονόδρομο της ΝΔ».

    «Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομίας, αντί να πανηγυρίζουν χωρίς λόγο, οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Αθανασάκης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «παραμύθι» του υπουργού Οικονομίας, τις αναφορές του τελευταίου για «8,5 δισ. Ευρώ τα οποία κακώς, κατά την αποψή του, δεν ενεγράφησαν ενώ ότι έπρεπε να είχαν εγγραφει» και πρόσθεσε ότι «με το κόλπο της απογραφής η κυβέρνηση της ΝΔ μετέφερε δαπάνες όλων των μελλοντικών παραλαβών των αμυντικών δαπανών, αυτές που θα έπρεπε να καταγραφούν απο το 2003 ως το 2010, στα προηγούμενα έτη, στους προϋπολογισμούς που χειρίστηκαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

    «Οσο κι αν επιμένουν αυτό που έχει γίνει πλέον κατανοητό από όλους, είναι ότι η δήθεν απογραφή με τον τρόπο που έγινε, ήταν μια απογραφή απάτη»,δήλωσε ο κ. Αθανασάκης.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι λογικό να αντιδρούν και να κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι απέναντι στην πολιτική της ΝΔ,εξέφρασε την συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ και χαιρέτισε τη "μεγάλη επιτυχία" των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 March 2006 - 17:30:13 UTC