Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η εκθεσιακή ατζέντα της ΔΕΘ για το 2006

  • [01] Η εκθεσιακή ατζέντα της ΔΕΘ για το 2006

    Στην περιοχή της Βαλκανικής, όπου η Ελλάδα εμφανίζεται ως ένας ισχυρός παράγοντας εμπορικής και οικονομικής σταθερότητας, καθώς πολλές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν διεισδύσει στον συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, είναι προσανατολισμένο το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΔΕΘ ΑΕ).

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας αποτελούν ένα επιπρόσθετο στοιχείο για την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στις εν λόγω αγορές, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής σε οικονομικό, εμπορικό και επιχειρηματικό πόλο.

    Την εκτός συνόρων εκθεσιακή ατζέντα της ΔΕΘ ΑΕ για το 2006, που παρουσίασε, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρίας Νίκος Κασιμάτης, απαρτίζουν έξι διεθνείς εκθέσεις.

    Αναλυτικά, οι δράσεις του εξωτερικού ξεκινούν για τη ΔΕΘ ΑΕ τον Μάιο από τη Βουλγαρία με δύο ταυτόχρονες εκθέσεις: την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων «Foodtech» και την Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών-Επίπλου και Εξοπλισμού «Mebeltech». Και οι δύο εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 13 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο της Φιλιππούπολης, το μεγαλύτερο της Βαλκανικής, με συνολική έκταση 360.000 τ.μ., 24 περίπτερα και 95.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου.

    Στις 17-21 Μαΐου η ΔΕΘ ΑΕ θα ταξιδέψει στη Ρουμανία, οργανώνοντας την ελληνική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογιών, Εξοπλισμού και Δομικών Υλικών, «Construct Expo», στο Βουκουρέστι. Από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΘ ΑΕ θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, «Polagra-Food», στο Πόζναν της Πολωνίας.

    Το εκτός συνόρων εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ ΑΕ συμπληρώνεται με τη δεύτερη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Μεταλλουργίας, Ηλεκτροτεχνίας, Μη Μεταλλικών Προϊόντων και Δομικών Υλικών, Tehnoma, στα Σκόπια (17-21 Οκτωβρίου) και ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων , Ποτών-Εξοπλισμού Γεωργικών Μηχανημάτων- Συσκευασίας, «Indagra-Expodrink-All Pack» στο Βουκουρέστι (8-12 Νοεμβρίου).

    Εξάλλου, ο κ.Κασιμάτης παρουσίασε και το εκθεσιακό πρόγραμμα της εταιρίας στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει τις περιφερειακές εκθέσεις ββΘράκηββ και ββΚρήτηββ.

    Συγκεκριμένα, η 15η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση ?Θράκη 2006?, θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Μαΐου στην Κομοτηνή. Το Νοέμβριο του 2006 θα πραγματοποιηθεί η 6η Πανελλήνια Γενικής Έκθεση ββΚρήτηββ, στο Ηράκλειο.

    Στο μεταξύ, στις τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας -Βουλγαρίας, με έμφαση στους κλάδους τροφίμων - ποτών και δομικών υλικών, αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του ο παριστάμενος στην εκδήλωση εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας στη Σόφια, Δημήτριος Ζώμας. Εξάλλου, η Βουλγαρία αποτελεί τον πρώτο προορισμό της ΔΕΘ στο εξωτερικό για το 2006.

    Το 11μηνο του 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ.Ζώμας, οι ελληνικές εξαγωγές στη Βουλγαρία διαμορφώθηκαν σε 720,1 εκατ. ευρώ (776,3 στο σύνολο του 2004), ενώ οι εισαγωγές σε 535 εκατ. ευρώ (461,8 το 2004).

    Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης και πρόεδρος του ΒΕΘ Σωτήρης Μαγόπουλος, αναφέρθηκε κατά το χαιρετισμό του στην ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κάλεσε τα μέλη του επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στις εκθεσιακές δράσεις της ΔΕΘ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 March 2006 - 19:30:10 UTC