Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανένας αιφνιδιασμός στο ασφαλιστικό
  • [02] Τη Λιβύη επισκέπτεται ο Κ.Παπούλιας
  • [03] Κριτική Παπανδρέου για απογραφή
  • [04] Το ΚΚΕ για τα όρια συνταξιοδότησης
  • [05] Στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας βρεφών

  • [01] Κανένας αιφνιδιασμός στο ασφαλιστικό

    Συνεργασία με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σουφλιά έχει ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στο θέμα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος αναφέρθηκε, χθες, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, στη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε το γραφείο του στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

    «Στόχος της κυβέρνησής μας είναι μια κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά αποτελεσματική μεταρρύθμιση μακράς πνοής. Εντείνουμε την προσπάθειά μας, κατ' αρχήν, για να εφαρμόσουμε την ισχύουσα νομοθεσία. Για να νοικοκυρέψουμε τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Και παράλληλα καλούμε τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους να κάνουμε όλοι μαζί τη διάγνωση του προβλήματος», είπε ο υπουργός και σημείωσε: «Δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν. Δεν υπαγορεύουμε λύσεις. Δεν επιβάλλουμε λύσεις. Δεν συζητούμε για λύσεις τώρα. Οι λύσεις θα αναζητηθούν και θα υλοποιηθούν από τις επόμενες κυβερνήσεις, μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης, συνεννόησης και σύνθεσης των απόψεων. Στο κρίσιμο αυτό θέμα δεν υπάρχουν περιθώρια μικροκομματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων. Επειδή στον τόπο μας πληρώσαμε ακριβά την οξύτητα, τις συγκρουσιακές λογικές και τακτικές, εκφράζοντας τη γενιά μου, θα ήθελα να εκφράσω την αισιοδοξία μου. Θα συνεννοηθούμε. Ξέρω πως όλοι κατανοούμε πως κάτι πρέπει να γίνει. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι μαζί τη διάγνωση για το ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Έτσι θα είναι και πιο εύκολο να βρούμε όλοι μαζί αυτό που πρέπει να γίνει».

    Ο κ. Τσιτουρίδης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για το θέμα του υπολογισμού του ελλείμματος και των αμυντικών δαπανών και παρατήρησε: «Οι πρωτομάστορες των πλασματικών προϋπολογισμών και των ψεύτικων στοιχείων, επιχειρούν από προχθές με μεθόδους μαύρης προπαγάνδας και παραποίηση στοιχείων να μας πουν ότι τάχα δικαιώνονται για τον τρόπο με τον οποίο υπελόγιζαν τις δαπάνες για τους πολεμικούς εξοπλισμούς στο δημόσιο έλλειμμα. Μα το θέμα δεν είναι το πώς τις υπελόγιζαν. Αν δηλαδή τις υπελόγιζαν κατά την παραγγελία ή κατά την παράδοση του οπλισμού ή κατά την πληρωμή. Το θέμα είναι πως εξαφάνιζαν αυτές τις δαπάνες. Δεν τις υπελόγιζαν καθόλου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπολόγιζαν στο έλλειμμα τις δαπάνες των εξοπλισμών. Από το 1997 έως το 2003, δηλαδή επί 7 χρόνια, έκρυψαν πάνω από 8 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 3 τρισ. δρχ. Αυτή είναι η αλήθεια. Και κάποιοι, αντί να ντρέπονται και να σιωπούν, τολμούν να συνεχίζουν την απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

    Σχολιάζοντας τη «μαύρη βίβλο» των δύο χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «Την τακτική της οξύτητας, την καταδίκασε ο ελληνικός λαός μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ανεύθυνες συμπεριφορές και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς προκλητικής παραπληροφόρησης. Χωρίς ντροπή και ίχνος αυτοκριτικής το ΠΑΣΟΚ τόλμησε να εμφανίσει αυτήν την εβδομάδα Βίβλο δήθεν αναξιοπιστίας της Νέας Δημοκρατίας ισχυριζόμενο ότι δεν κάναμε σε δύο χρόνια ό,τι υποσχεθήκαμε για την τετραετία. Να επαναλάβω, αφού δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το καταλάβουν πως σε ό,τι δεσμευτήκαμε, αυτό θα γίνει. Τους επιστρέφουμε λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ τη Βίβλο τους, και τους καλούμε να την βάλουν στις Βιβλιοθήκες με τους τόμους με τα δικά τους ψέματα. Με τα ψέματα μιας ολόκληρης 20ετίας ΠΑΣΟΚ».

    Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις ο υπουργός τόνισε: «Εμείς δεν περιμένουμε τις δημοσκοπήσεις για να δούμε τι θέλει η κοινωνία από εμάς. Οι δημοσκοπήσεις -στο δυσκολότερο σημείο μιας πορείας- είναι καλές. Η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα στο πολιτικό σκηνικό. Ξέρουμε όμως πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Να πάμε ακόμη πιο γρήγορα. Θα προχωρήσουμε λοιπόν αφουγκραζόμενοι την κοινωνία. Γιατί στο τέλος της τετραετίας σ' αυτήν θα λογοδοτήσουμε. Εμείς δεν έχουμε άλλα αφεντικά».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Τη Λιβύη επισκέπτεται ο Κ.Παπούλιας

    Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά από πρόσκληση του ηγέτη της Μεγάλης Τζαμαχιρίας Συνταγματάρχη Μουαμάρ Ελ Καντάφι.

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Πολιτισμού Γεώργιος Βουλγαράκης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γ.Βαληνάκης και Ευρ.Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Οικονομικών Π.Δούκας.

    Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συναντήσεις της Ελληνικής Αντιπροσωπείας με το Λίβυο ηγέτη Muammer El Qadaffi και τον Λίβυο Πρωθυπουργό Elbaghdadi Ali Al-Mahmoudi.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Κριτική Παπανδρέου για απογραφή

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ με θέμα "Ενεργοί καταναλωτές στο κέντρο των εξελίξεων". Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την απογραφή ως μεγάλη απάτη της κυβέρνησης που λειτούργησε σε βάρος της χώρας.

    "Δεν χρειαζόταν η Ελλάδα να μπει υπό την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την αλαζονική της συμπεριφορά μετέφερε το αντιπολιτευτικό μένος της στις Βρυξέλες και εξαπάτησε τους πολίτες" τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι την αποκλειστική ευθύνη για την απογραφή τη φέρει ο κ. Καραμανλής. Και ζήτησε από τον πρωθυπουργό "να έρθει ο ίδιος στη Βουλή για να απολογηθεί για το κακό που έκανε στην Ελλάδα και τους Ελληνες πολίτες", ενώ επισήμανε ότι αυτό που κατάφερε ο πρωθυπουργός με την απογραφή είναι να αποκαλεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση τους Ελληνες απατεώνες.

    "Αυτή η κατηγορία είναι για τον κ. Καραμανλή και όχι για τους Ελληνες" , τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος, παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξίωσε το έργο του ΠΑΣΟΚ για μικροπολιτικούς λόγους και με στόχο όπως είπε, να μην εκπληρώσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. "Εσείς σπαταλήσατε τα χρήματα και το κύρος του ελληνικού λαού, τις δυνατότητες της χώρας. Εξαπατήσατε τους πολίτες όταν ακόμη και το επίδομα θέρμανσης αρνηθήκατε να το δώσετε", πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του στην κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές τονίζοντας ότι: "σύντομα ο ελληνικός λαός θα δώσει τέλος στην περίοδο της νεοδεξιάς και θα ξαναπάνε στα θρανία της αντιπολίτευσης". Επιπλέον είπε ότι η κυβέρνηση φοβάται τις ανεξάρτητες αρχές γιατί αυτές ελέγχουν την εξουσία.

    Στη συνέχεια ανέπτυξε τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την πάταξη της ακρίβειας και του υπερδανεισμού, για την αγροτική πολιτική, την πολιτική για τους νέους και τους καταναλωτές. "Δεν θα υποσχεθούμε όλα σε όλους για να μην κάνουμε τίποτα την επόμενη μέρα", είπε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα από τη διαβούλευση θα προχωρήσει και σε άλλες πρωτοβουλίες ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να συγκρατήσει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και να μην επιβάλει νέους φόρους.

    Ανοίγοντας την εκδήλωση η υπεύθυνη του τομέα Αννα Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στην απογραφή είπε ότι σήμερα αποκαλύπτεται η μεγάλη συνωμοσία της απογραφής την οποία πλήρωσαν οι πολίτες. Σχετικά με τις υποκλοπές είπε ότι "η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την εθνική ασφάλεια και συγκαλύπτει το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έγινε στην Ελλάδα".

    Απάντηση Γ. Αλογοσκούφη

    "Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραμένει προσκολλημένος στο παρελθόν. Στο παρελθόν των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και χρεών, της εικονικής πραγματικότητας, του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου, των 50 νέων φόρων, της αύξησης της ανεργίας και της έξαρσης της ακρίβειας μετά την εισαγωγή του ευρώ", αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας την ομιλία του Γ. Παπανδρέου σε εκδήλωση του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ.

    "Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο. Για να καλύψει τα πολιτικά του αδιέξοδα, προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση χρησιμοποιώντας μαύρη προπαγάνδα. Το πρόβλημα για την οικονομία ήταν τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν η δημοσιονομική απογραφή που τα αποκάλυψε", αναφέρει ο κ. Αλογοσκούφης. Και προσθέτει: "Το πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ψέματα στις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες, στους Ευρωπαίους Εταίρους μας και στον ελληνικό λαό. Το πρόβλημα δεν ήταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που είπε την αλήθεια".

    Ο υπουργός Οικονομίας επισημαίνει ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα περιορίζονται χωρίς νέες φορολογίες, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη και η ανεργία μειώνεται. "Με την πολιτική των μεταρρυθμίσεων θεμελιώνουμε νέα προοπτική για όλους τους Έλληνες. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου είναι ταυτισμένο με το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη. Μένει προσκολλημένο στο παρελθόν. Στην πολιτική που καταδίκασε ο ελληνικός λαός και που θα καταδικάσει και πάλι στην πρώτη ευκαιρία", καταλήγει η δήλωση του κ. Αλογοσκούφη.

    Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου

    "Ο τρόμος του κατήφορου, που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ, δύο χρόνια μετά τις εκλογές, κυρίευσε και τον αρχηγό του. Και τον οδηγεί στο αλήστου μνήμης λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ", ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου.

    Ειδικότερα, στη δήλωση του κ. Ρουσόπουλου αναφέρεται:

    «Για τις κατά συρροήν απάτες των πλασματικών προϋπολογισμών, των κρυφών χρεών, των κρυφών ελλειμμάτων, της κρυφής ανεργίας, του Χρηματιστηρίου, για τη συστηματική εξαπάτηση των πολιτών, για την ανεύθυνη κατασπατάληση του μόχθου τους, ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε απολογήθηκε, παρότι φέρει βαρύτατη προσωπική ευθύνη, ως επί χρόνια μέλος όλων των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

    Ξεπερνά όμως κάθε όριο θράσους να ζητά και τα ρέστα από αυτούς που αποκάλυψαν την πραγματικότητα, φέρνοντας στο φως τις λαθροχειρίες του συστήματος ΠΑΣΟΚ, από αυτούς που, σηκώνοντας τα βάρη του χθες, χτίζουν σήμερα τις ισχυρές βάσεις μιας καλύτερης προοπτικής για όλους. Από αυτούς που έχουν ως αδιαπραγμάτευτη αρχή να λένε μόνο και όλη την αλήθεια στους Έλληνες.

    Ο κ. Παπανδρέου, ως γνήσιος συνεχιστής της πολιτικής ΠΑΣΟΚ, έχει επιλέξει να επενδύσει σε ββφούσκεςββ του χθες: στο ψέμα, στη μαύρη προπαγάνδα, στην οξύτητα και στην πόλωση. Λόγια του αέρα ήταν τα περί μοντέρνας πολιτικής, που έλεγε όταν εξελέγη. Ο τρόμος του κατήφορου, που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ, δύο χρόνια μετά τις εκλογές, κυρίευσε και τον αρχηγό του. Και τον οδηγεί στο αλήστου μνήμης λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Το ΚΚΕ για τα όρια συνταξιοδότησης

    Τις θέσεις του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό παρουσιάζει σε συνέντευξη τύπου η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

    Το ΚΚΕ εμμένει σταθερά στα σημερινά όρια συνταξιοδότησης, καθώς και την υπάρχουσα διαφορά της πενταετίας μεταξύ ανδρών και γυναικών διευκρινίζοντας ότι οι γυναίκες ζουν σε ένα καθεστώς ταξικής και φυλετικής ανισότητας. Την ανωτέρω διαβεβαίωση έδωσε η κ. Παπαρήγα στο προεδρείο της ΟΓΕ που την επισκέφθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

    Τις τοποθετήσεις αυτές της γενικής γραμματέως του κόμματος, τα μέλη του προεδρείου της ΟΓΕ διαβίβασαν στους συλλόγους γυναικών που απαρτίζουν την ομοσπονδία.

    Η γγ του ΚΚΕ, τόνισε ότι οι κοινωνικές συνθήκες αλλά και οι βιολογικές ιδιαιτερότητες των γυναικών είναι τέτοιες που η εξίσωση σημαίνει δυσβάσταχτα βάρη για τις γυναίκες.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας βρεφών

    Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος που πουλούσε παιδιά σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται η Ασφάλεια Λαμίας. Μετά από αιφνιδιαστική έφοδο της Αστυνομίας σε διαμέρισμα-τρώγλη στο κέντρο της Λαμίας εντοπίστηκαν τέσσερις γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Στο διαμέρισμα τις είχαν κλείσει δύο αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής και μια φίλη τους και θα παρέμειναν εκεί μέχρι και τον τοκετό τους. Κατά τη διάρκεια της εφόδου συνελήφθη ένας 35χρονος, ενώ διαφεύγει τη σύλληψη ο αδελφός του και μια ακόμη γυναίκα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το κύκλωμα εντόπιζε νεαρές κοπέλες στη Βουλγαρία που δεν είχαν δυνατότητα να ανταποκριθούν στα χρέη τους. Το κύκλωμα τροφοδοτούσε τις κοπέλες είτε με πιστωτικές κάρτες είτε ακόμη και με δάνεια τα οποία όμως δεν είχαν δυνατότητα να αποπληρώσουν. Έτσι, τις υποχρέωναν σε εγκυμοσύνη και στη συνέχεια τις μετέφεραν στην Ελλάδα, όπου το κύκλωμα είχε στήσει ένα μηχανισμό αγοραπωλησίας βρεφών σε άτεκνες ελληνικές οικογένειες.

    Οι τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 20 έως 28 ετών, που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη πέντε έως εφτά μηνών και έφθασαν στη Λαμία με νόμιμα έγγραφα τον προηγούμενο μήνα.

    Οι δύο από αυτές μπήκαν στη χώρα από τα σύνορα του Προμαχώνα και οι άλλες δύο έκαναν ολόκληρο οδικό ταξίδι από την Αυστρία στην Ιταλία για να περάσουν στην Πάτρα και από εκεί να φτάσουν στη Λαμία.

    Για το συγκεκριμένο κύκλωμα η αστυνομία είχε και άλλες πληροφορίες για διάφορα σημεία μέσα στην πόλη της Λαμίας κατά το πρόσφατο παρελθόν. Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκανε το προηγούμενο διάστημα δεν μπόρεσε να ανακαλύψει κάτι σχετικό, αφού στα διαμερίσματα που ερευνούσε δεν έχει βρει γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Την Παρασκευή το βράδυ, όμως, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις τέσσερις γυναίκες και τον έναν εκ των δραστών που τους παρακρατούσε τα διαβατήρια και δεν τους επέτρεπε να κυκλοφορούν στην πόλη της Λαμίας.

    Από τα στοιχεία της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι οι εγκυμονούσες αμέσως μετά τον τοκετό τους που θα γινόταν στο νοσοκομείο της Λαμίας θα εισέπρατταν 3.000 ευρώ για να παραδώσουν το παιδί, ενώ το κύκλωμα είχε αναλάβει την υποτυπώδη ιατρική τους υποστήριξη, αλλά και τη σίτιση τους για όσο διάστημα έμειναν μέσα στο διαμέρισμα.

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κύκλωμα επεκτείνεται εκτός από τη Λαμία και σε άλλες πόλεις της χώρας μεταξύ των οποίων η Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήδη η Ασφάλεια της Λαμίας είναι σε συνεχή επαφή με ανάλογες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα για να εντοπίσουν τα πλοκάμια του κυκλώματος.

    "Δεν είναι δυνατόν 2-3 Βούλγαροι να έχουν καταστρώσει ένα τέτοιο μηχανισμό αγοραπωλησίας παιδιών. Το κύκλωμα ένα μεγαλύτερο", σημειώνει ο διοικητής της Ασφάλειας Λαμίας κ. Χρήστος Πετρόπουλος.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τις συγκεκριμένες γυναίκες μετέφερε στην Ελλάδα ο αδελφός του 35χρονου συλληφθέντος με ένα μπλε φορτηγάκι. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να έχει ενοικιάσει το διαμέρισμα από το Μάιο του 2005. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν είχαν παρατηρήσει κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις πέρα από το γεγονός ότι έβλεπαν κάποια έγκυο γυναίκα να μπαίνει στο σπίτι. Μέχρι στιγμής από την προανάκριση δεν έχει προκύψει ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη του κυκλώματος έρχονταν σε επαφή με τις ανάδοχες οικογένειες. Αυτό άλλωστε οδηγεί τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας στην εκτίμηση πως τα πλοκάμια του κυκλώματος είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

    Ήδη το τελευταίο 24ωρο εξελίσσεται από τους αστυνομικούς έρευνα για όλες τις γεννήσεις που έγιναν στο νοσοκομείο της Λαμίας τα 2-3 τελευταία χρόνια έτσι ώστε να καταλήξουν στην πιθανή δράση του κυκλώματος.

    Οι τέσσερις γυναίκες φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο στο κτίριο της αστυνομικής διευθύνσης, αφού βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας έτσι ώστε να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα και να μείνουν εκεί μέχρι την ολοκλήρωση της προανάκρισης, ενώ μετά το τέλος της μπορούν να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους αν βεβαίως το επιθυμούν.

    Μέλη του Ερυθρού Σταυρού είχαν πολλαπλές συναντήσεις μαζί τους είτε για να τους στηρίξουν ψυχολογικά είτε για να τους βοηθήσουν με τρόφιμα και ρούχα, αφού η κατάστασή τους περιγράφεται περισσότερο από τραγική.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 March 2006 - 7:30:16 UTC