Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κάθε μέρα αποκαλύπτονται αλήθειες»
  • [02] «Μήνυμα στα Δυτικά Βαλκάνια»

  • [01] «Κάθε μέρα αποκαλύπτονται αλήθειες»

    "Κάθε μέρα αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ, του κ. Καραμανλή. Κάθε μέρα αποκαλύπτονται αλήθειες, θα έχουμε το χρόνο να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τις επόμενες μέρες", δήλωσε ερωτώμενος σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη συνάντησή του με τους γραμματείς της ΠΑΣΠ από όλη την Ελλάδα.

    "Είμαστε εδώ για την ΠΑΣΠ, για το φοιτητικό κίνημα, για να δώσουμε έμφαση σε μια νέα πορεία για την παιδεία στη χώρα μας. Για μας, η παιδεία, είναι το μέλλον και θέλουμε με τη φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ να ανοίξουμε νέους δρόμους, διότι εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα που θα δώσει αξία στον άνθρωπο, που θα επενδύσει σε αυτόν και όχι στη φτηνή εργασία", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. "Πιστεύουμε -πρόσθεσε- ότι η ΠΑΣΠ μπορεί να πρωταγωνιστήσει, γι' αυτό έχουμε ανοιχτό διάλογο με τη φοιτητική παράταξη για να κάνουμε αυτές τις φοιτητικές εκλογές μια μεγάλη τομή στο χώρο του φοιτητικού κινήματος, διότι θέλουμε ένα δημιουργικό φοιτητικό κίνημα που θα αμφισβητεί δημιουργικά, αλλά θα καταθέτει και προοδευτικές προτάσεις".

    "Γι' αυτό είμαστε εδώ, σε έναν ανοιχτό διάλογο με τη φοιτητική παράταξη, είμαστε εδώ για να αλλάξει η ΠΑΣΠ ώστε να αλλάξει και το φοιτητικό κίνημα, να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει η παιδεία και να αλλάξει η Ελλάδα", δήλωσε τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Μ. Δαμανάκη

    "Τώρα θυμήθηκαν τη συνεννόηση; Η συνεννόηση έχει νόημα όταν γίνεται εκ των προτέρων. Εκ των υστέρων οι προτάσεις για συνεννόηση είναι το άλλοθι για την απόκρυψη ευθυνών", δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των υποκλοπών.

    "Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ απλά ότι κυβέρνηση και Vodafone αλληλοκαρφώνονται και αλληλοκαλύπτονται. Εκτός από το πινγκ - πονγκ υπάρχει και η σοβαρότητα. Είναι μια υπόθεση που έχει μειώσει τη χώρα, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες και εμείς να επιμείνουμε μέχρι τέλους να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Ας μην ελπίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκαλύψει οτιδήποτε", ανέφερε η κ. Μαρία Δαμανάκη.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] «Μήνυμα στα Δυτικά Βαλκάνια»

    Ικανοποιημένη από το περιεχόμενο του τελικού ανακοινωθέντος για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, το οποίο εκδόθηκε στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σάλτσμπουργκ, εμφανίστηκε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Το ανακοινωθέν στέλνει ένα καθαρό μήνυμα σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια για την ευρωπαϊκή τους προοπτική, μια θέση σταθερή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, παρά τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν», δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη και συνέχισε: «Το Συμβούλιο των υπουργών έστειλε ένα μήνυμα προοπτικής στους λαούς των Δυτικών Βαλκανίων, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της αυστριακής προεδρίας, που ήρθαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της περιοχής και εξέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους. Η ουσία της υπόθεσης, η οποία κατεγράφη και από το ανακοινωθέν, είναι ότι η πορεία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης μέχρι το Συμβούλιο των υπουργών στο Σάλτσμπουργκ ήταν επιτυχημένη. Πάνω στις αρχές της Θεσσαλονίκης, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης του εκδημοκρατισμού, των σταθερών και καλών γειτονικών σχέσεων, της προοπτικής των Βαλκανίων μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

    Η υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ακόμη ότι οι βαλκανικές χώρες ζητούν από την Αθήνα την προάσπιση της ευρωπαϊκής τους προοπτικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς κάποιοι εταίροι εκφράζουν επιφυλάξεις. «Η Ελλάδα σε αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά καθαρή στις θέσεις της. Για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, τα Βαλκάνια δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ένα περαιτέρω υποχρεωτικό εργαλείο διεύρυνσης, αλλά ως μία προοπτική η οποία θα είναι και προς όφελος της ίδιας της Ευρώπης», σημείωσε και τάχθηκε υπέρ της διευκόλυνσης της επαφής μεταξύ των λαών των Βαλκανίων και της υπόλοιπης Ευρώπης.

    Αναφερόμενη στο θέμα του Κοσόβου, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για ευαίσθητη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι βούληση όλων είναι να στηριχθεί η εφαρμογή των κριτηρίων, ώστε να διασφαλισθούν και τα δικαιώματα των Σέρβων και κάποια στιγμή να προχωρήσουν στην περαιτέρω συζήτηση. «Δεν έχω την αίσθηση ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει απόλυτη ομοφωνία για την ταχύτητα της διαδικασίας», διευκρίνισε.

    Σε ό,τι αφορά την εισήγηση που ζητήθηκε από την αυστριακή προεδρία να καταθέσει στο Συμβούλιο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ για το Διάλογο των Πολιτισμών μετά την κρίση που προκάλεσε η δημοσίευση των γελοιογραφιών για τον προφήτη Μωάμεθ, η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για διαμεσολάβηση της Τουρκίας. «Ήταν σαφής η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ζητείται η διαμεσολάβηση της Τουρκίας, ούτε καλείται η Τουρκία ως διαμεσολαβητής, αλλά ως μία χώρα η οποία έχει να καταθέσει μια άποψη, την οποία ούτως ή άλλως καταθέτει σε διάφορα φόρα».

    Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου η κ. Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Κύπριο ομόλογό της Γιώργο Ιακώβου για τη χθεσινή συνάντησή της με τον κ. Γκιουλ. Ακόμη, γνωρίστηκε με την ομόλογό της της ΠΓΔΜ Ιλίνκα Μίτρεβα την οποία ευχαρίστησε για τη συγχαρητήρια επιστολή που της έστειλε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, ενώ με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Μπέσνικ Μουσταφάι συζήτησε το ενδεχόμενο επίσκεψής της στα Τίρανα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 March 2006 - 15:30:11 UTC