Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάλογος μακράς πνοής για το ασφαλιστικό
  • [02] Επαφές Παπανδρέου με Ευρωπαίους Σοσιαλιστές
  • [03] Στην Επιτροπή Θεσμών καταθέτει ο Γ.Κορωνιάς
  • [04] Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία στο Μενίδι
  • [05] Κρούσμα σε οικόσιτο πτηνό στην Αλβανία

  • [01] Διάλογος μακράς πνοής για το ασφαλιστικό

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών έχει ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα δεχθεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    Χθες, οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδης, μετά από σύσκεψη που είχαν, ανακοίνωσαν τη σύσταση Επιτροπής Μελέτης του ασφαλιστικού συστήματος.

    Οπως ανακοινώθηκε, θα επιδιωχθεί να υπάρξει πρόεδρος κοινής αποδοχής από τα πολιτικά κόμματα, ενώ στην Επιτροπή θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους τα κόμματα και οι φορείς.

    Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι το Ασφαλιστικό είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που αφορά όλους τους πολίτες της χώρας και στόχος του διαλόγου είναι να διαμορφωθούν οι ευρύτερες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, οι οποίες, όπως τόνισε, θα απαιτήσουν χρόνο που εξαντλεί τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης.

    Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί διάλογος μακράς πνοής για το Ασφαλιστικό, ώστε να καθοριστούν όλες οι παράμετροι του συστήματος και να προσδιοριστεί η φύση του προβλήματος. Ετσι θα διαμορφωθεί στέρεο υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα αναζητηθούν οι συναινέσεις, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης.

    Οπως ανακοινώθηκε, η Επιτροπή Μελέτης θα καταρτίσει σχετική έκθεση για το Ασφαλιστικό. Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε στοιχεία που προκύπτουν από παλαιότερες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, οι δαπάνες για συντάξεις θα ανέλθουν από 12,5% του ΑΕΠ, στο 22,5% του ΑΕΠ το 2050, ενώ οι δαπάνες του προϋπολογισμού πρόκειται να αυξηθούν από το 5% του ΑΕΠ σήμερα στο 15% του ΑΕΠ το 2050. Την ίδια στιγμή το αναλογιστικό έλλειμμα των ταμείων υπολογίζεται σε 400 δισ. ευρώ.

    Ανέφερε ότι στο υφιστάμενο καθεστώς υπάρχουν μεγάλες αδικίες μεταξύ επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, αλλά και μεταξύ των γενεών, οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν. Ανακοίνωσε δε ότι ο διάλογος θα προχωρήσει και στη Βουλή, στις δυο Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε το Ασφαλιστικό ως "τη μεγαλύτερη πρόκληση της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια", τονίζοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει "κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά αποτελεσματική μεταρρύθμιση μακράς πνοής". Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε, θα προχωρήσουν η ενοποίηση των ταμείων, την οποία προβλέπει ο νόμος του 2002, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 25% των εσόδων των ταμείων, καθώς και η δημιουργία κεντρικού μηχανογραφικού συστήματος στο οποίο θα υπαχθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Αναφερόμενος στη σύσταση της Επιτροπής Μελέτης του Ασφαλιστικού Συστήματος, ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από όλα τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους να ορίσουν εκπροσώπους. Επανέλαβε ότι δεν θα συζητηθούν λύσεις τώρα, τονίζοντας ότι ισχύουν όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, καθώς και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στο διάλογο, τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να αρνηθεί τη συμμετοχή σε αυτόν. Είπε ακόμα ότι ο διάλογος θα διεξαχθεί χωρίς προϋποθέσεις προκειμένου τα συμπεράσματά του να τα αξιοποιήσουν οι επόμενες κυβερνήσεις.

    Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε διαβούλευση με τα κόμματα προκειμένου να αναζητηθεί πρόεδρος κοινής αποδοχής για την Επιτροπή Μελέτης του Ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Επιτροπή θα είναι 15μελής.

    ΠΑΣΟΚ

    Η κυβέρνηση δημιουργεί σκόπιμα ένα κλίμα ανασφάλειας γύρω από το ασφαλιστικό, ενώ υποσκάπτει ουσιαστικά τα δικαιώματα και των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    "Το ΠΑΣΟΚ έχει καλέσει τον νέο υπουργό Απασχόλησης να έρθει το ταχύτερο στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να μας πει ποια είναι η άποψη της κυβέρνησης", αναφέρει ο κ.Βενιζέλος και δηλώνει ότι το κόμμα του είναι "έτοιμο να διατυπώσει το δικό του πολιτικό πλαίσιο για το ασφαλιστικό, με σεβασμό στους κόπους των εργαζομένων και στις προσδοκίες όλων των Ελλήνων".

    ΚΚΕ

    Ο «κοινωνικός διάλογος μακράς πνοής» που εξήγγειλαν οι υπουργοί, αποτελεί επανάληψη της γνωστής απάτης - παγίδας που έστησε το ΠΑΣΟΚ για να «καλύψει» τα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα του 2003, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη για το ασφαλιστικό.

    "Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να εξαπατηθεί. Η νέα αντιασφαλιστική καταιγίδα είναι προαποφασισμένη και θα πλήξει όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης, όλα τα λαϊκά στρώματα", προσθέτει το ΚΚΕ, που καλεί σε "οργανωμένη και αποφασιστική πάλη για νέα-σύγχρονα δικαιώματα και πολιτική- ριζοσπαστική συνειδητοποίηση", με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 15 Μαρτίου με τα αιτήματα και με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

    ΣΥΝ

    "Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επιδιώκει να ανοίξει «διάλογο» για το ασφαλιστικό προκειμένου να ενισχύσει πολιτικά και οικονομικά την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις και τις παροχές υγείας. Επιδιώκει έναν τέτοιο «διάλογο» για να τρομοκρατήσει τους πολίτες για τη δήθεν κατάρρευσή του ασφαλιστικού, ώστε να δρομολογήσει ευκολότερα τις προαποφασισμένες επιλογές της με μέτρα τύπου Γιαννίτση, για αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για συρρίκνωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης", δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, με αφορμή τη σύσταση επιτροπής μελέτης για το ασφαλιστικό, που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.

    "Ο διάλογος αυτός είναι προσχηματικός και ως ΣΥΝ δεν μας αφορά. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δώσουν την απάντησή τους με τη μαζική συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 του Μάρτη", επισημαίνει ο κ.Στρατούλης.

    ΓΣΕΕ

    Η ΓΣΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρός της Χρήστος Πολυζωγόπουλος μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για δημιουργία Επιτροπής Μελέτης του Ασφαλιστικού, "ήταν και θα είναι υπεύθυνη και σοβαρή σε κάθε συζήτηση που έχει να κάνει με την υποστήριξη του ασφαλιστικού συστήματος". Πρόσθεσε όμως ότι "όσο υπάρχουν αρνητικές κοινωνικές συνθήκες, κανένας διάλογος δεν μπορεί να δώσει θετικό αποτέλεσμα και φυσικά υπάρχει δυσκολία της δικής μας συμμετοχής".

    Οπως είπε, "ο κάθε διάλογος για να αποδώσει απαιτεί να υπάρχουν οι κατάλληλες κοινωνικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή βάλλονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, αμφισβητούνται και ανατρέπονται συλλογικές συμβάσεις επιστρατεύονται οι συνδικαλιστικοί αγώνες και υφιστάμεθα μια γενικότερη επίθεση σε όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα".

    "Θα πρέπει τώρα κυβέρνηση και εργοδότες να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να δοθούν αυξήσεις στους εργαζομένους να υπάρξουν συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων", τόνισε ο κ.Πολυζωγόπουλος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Επαφές Παπανδρέου με Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

    Με τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για τη διεύρυνση Όλι Ρεν, συναντάται το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Το απόγευμα, ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη Τσεχία, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στην Πράγα.

    Πριν από τη συνεδρίαση, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας, Ματίας Πλάτσεκ.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει επίσης κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πόλ Ρασμούσεν, και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μάρτιν Σούλτς.

    Μετά το τέλος των εργασιών της συνάντησης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ.Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας, Γίρζι Πάρουμπεκ.

    Επίσης, σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την γραμματεά του Πολιτικού Συμβουλίου Μ. Ξενογιαννακοπούλου θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Στην Επιτροπή Θεσμών καταθέτει ο Γ.Κορωνιάς

    Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής καταθέτει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς, για την υπόθεση των υποκλοπών.

    Στο μεταξύ χθες, κατατέθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η έκθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, μέσω του δικτύου της Vodafone.

    Το κείμενο της έκθεσης της ΑΔΑΕ έχει ως εξής:

    "Στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, σημειώνονται τα ακόλουθα:

    1. Το παρείσακτο λογισμικό χαρακτηρίζεται ως γενικού σκοπού, αφού περιείχε μέρη σχετιζόμενα με λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούνται από την Vodafone και εν γένει από ελληνικές εταιρείες. Κατόπιν αυτού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε χώρα υπάρχει εγκατεστημένο το αντίστοιχο σύστημα της Ericsson.

    2. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν τρία ψηφιακά κέντρα τα οποία περιείχαν το παρείσακτο λογισμικό, αντί των δύο που ήταν γνωστά έως σήμερα. Το πρόσθετο κέντρο είναι αυτό του Κηφισσού (MEAKF), ενώ τα ήδη γνωστά είναι της Παιανίας (MEAPA) και Κηφισσού 1(MEAKS). Σημειώνεται ότι το γεγονός της ύπαρξης του τρίτου κέντρου, αυξάνει τη γεωγραφική κάλυψη της παρακολούθησης.

    3. Ο εντοπισμός του τρίτου κέντρου το οποίο είχε αναβαθμιστεί σε έκδοση R10 στις 11/2/2005 από την προηγούμενη έκδοση R9.1 (που περιείχε το παρείσακτο λογισμικό στο συγκεκριμένο ψηφιακό κέντρο), βασίστηκε στην ανεύρεση 67 αριθμών υπό παρακολούθηση, αφού το παρείσακτο λογισμικό είχε καταστραφεί αυτόματα με την αναβάθμιση. Η ύπαρξη αυτών των αριθμών οφείλεται στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί ήταν ενεργοί (υπό παρακολούθηση) την χρονική στιγμή της αναβάθμισης.

    4. Από την περαιτέρω ανάλυση προκύπτουν διαφορές στον αριθμό των τηλεφώνων που παραδόθηκαν από την Ericsson στη Vodafone στις 5/3/2005 και 8/3/2005 και μετέπειτα στην ΑΔΑΕ, με αυτόν που παραδόθηκε από τη Vodafone στην ΑΔΑΕ. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που παραδόθηκαν στην Α.Δ.Α.Ε. και από τις δύο εταιρείες, προκύπτει ότι η Vodafone παρέδωσε στην ΑΔΑΕ 3 τηλέφωνα λιγότερα από αυτά που περιέχονται στη λίστα της Ericsson και 2 επιπλέον τηλέφωνα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα της Ericsson. Ενα από τα 3 τηλέφωνα που δεν παραδόθηκαν στην ΑΔΑΕ από τη Vodafone χρησιμοποιείται αποκλειστικά για εσωτερικές λειτουργίες των ψηφιακών κέντρων.

    5. Από την 19:56 της 24ης Ιανουαρίου 2005 έως την 11:00 της 25ης Ιανουαρίου 2005, στο Ψηφιακό Κέντρο της Παιανίας (MEAPA) παρουσιάστηκαν περίπου 8.000 σφάλματα (forlopp errors), τα οποία προκλήθηκαν από την εγκατάσταση μέρους του παρείσακτου λογισμικού. Τα σφάλματα αυτά οφείλονταν στην αποτυχημένη προσπάθεια μετάδοσης γραπτών μηνυμάτων (SMS) συνδρομητών της Q-Telecom μέσω της Vodafone.

    6. Κατόπιν ανάλυσης και σύγκρισης διαφόρων στιγμιοτύπων των ψηφιακών κέντρων της Παιανίας (MEAPA) και του Κηφισσού (MEAKS) προκύπτει ότι έχουν πραγματοποιηθεί προσθήκες και μεταβολές στο παρείσακτο λογισμικό μετά την εγκατάστασή του και κατά τη λειτουργία του. Σημειώνεται ότι το παρείσακτο λογισμικό δίνει τη δυνατότητα μεταβολής της λίστας των υπό παρακολούθηση αριθμών και των τηλεφώνων-σκιών.

    7. Από την ανάλυση των στιγμιότυπων του ψηφιακού κέντρου της Παιανίας (ΜΕΑΡΑ), διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός αριθμού υπό παρακολούθηση και ενός αριθμού-σκιά. Αμφότεροι οι αριθμοί ανήκουν στην Ομάδα των τηλεφώνων-σκιών. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις παρατηρηθείσες αλλαγές του παρείσακτου λογισμικού στο διάστημα 24 Ιανουαρίου 2005 έως και 6 Φεβρουαρίου 2005, και την αποστολή μηνύματος από το τηλέφωνο-σκιά στον εαυτό του, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για το παραπάνω διάστημα, το συγκεκριμένο ψηφιακό κέντρο χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή της "σωστής" λειτουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων του παρείσακτου λογισμικού.

    8. Οι πρόσθετες δυνατότητες αναφέρονται στην προσπάθεια καταγραφής των δεδομένων κίνησης και θέσης των κλήσεων των υπό παρακολούθηση τηλεφώνων.

    9. Σημειώνεται ότι ενώ από την ΑΔΑΕ ζητήθηκαν στιγμιότυπα των ψηφιακών κέντρων της Παιανίας (ΜΕΑΡΑ) και του Κηφισού (MEAKS) για τη χρονική περίοδο από 15/7/2004 έως και 30/9/2004 και από το ΜΕΑΡΑ από 31/1/2005 έως 4/3/2005, παρεδόθησαν προς επεξεργασία μόνο αυτά των ημερομηνιών 4/8/2004, 4-8/3/2005 για το MEAKS και 1/2/2005, 6/2/2005, 4-8/3/2005 για το ΜΕΑΡΑ. Η Vodafone δήλωσε ότι δεν διατηρεί στα αρχεία της τα πλήρη στοιχεία που ζητήθηκαν από την ΑΔΑΕ αναφορικά με αρχεία πρόσβασης στα παραπάνω κέντρα από 20/1/2005 - 10/2/2005".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία στο Μενίδι

    Ένας νεκρός και τριάντα τραυματίες είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης, αργά χθες βράδυ, επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορική που ήταν σταθμευμένη, στον σταθμό του Μενιδίου.

    Νεκρός είναι ο ένας μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας 504 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επιτυχημένη η επιχείρηση απεγκλωβισμού του δεύτερου μηχανοδηγού. Από τη σύγκρουση εκτροχιάστηκαν η μηχανή και δύο βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

    Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον ΟΣΕ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Κρούσμα σε οικόσιτο πτηνό στην Αλβανία

    Εντείνονται τα προληπτικά μέτρα στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της γρίπης των πουλερικών, μετά την εκδήλωση κρούσματος σε οικόσιτο πουλερικό στην περιοχή των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας.

    Με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καλούνται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε αυξημένη επαγρύπνηση στην εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας.

    Στην υπουργική εγκύκλιο επισημαίνεται ότι τα μέτρα βιοασφάλειας περιλαμβάνουν τη διατήρηση των οικόσιτων πουλερικών εντός κλειστών χώρων. Παράλληλα, όλα τα διερχόμενα από τα σύνορα της χώρας μας οχήματα προέλευσης Αλβανίας θα απολυμαίνονται σχολαστικά και οι επιβαίνοντες σε αυτά θα πρέπει να απολυμαίνουν τα υποδήματά τους.

    Ανάλογα μέτρα θα εφαρμόζονται και στα σημεία εισόδου επιβατών (χερσαία, θαλάσσια), ενώ τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που μεταφέρονται για προσωπική χρήση θα κατάσχονται και θα καταστρέφονται.

    Επίσης, τα τέσσερα κτηνιατρικά εργαστήρια που εκτελούν διαγνωστικές εξετάσεις για τη γρίπη των πουλερικών εφοδιάστηκαν με επιπλέον κατάλληλα όργανα και προσωπικό, ενώ δύο από αυτά (Ιωαννίνων και Χαλκίδας) εξοπλίστηκαν για τη διενέργεια και ιολογικών εξετάσεων.

    Στα τελωνεία και ιδιαίτερα της Κακαβιάς που έχει την μεγαλύτερη κίνηση, γίνονται αυστηροί έλεγχοι όχι μόνο στα αυτοκίνητα, αλλά και στις αποσκευές όλων όσων εισέρχονται στην Ελλάδα από την Αλβανία. Ταυτόχρονα στην Κακαβιά, απολυμαίνονται όλα τα αυτοκίνητα που περνούν στο ελληνικό έδαφος. Εισαγωγές πουλερικών από την Αλβανία, δεν γίνονταν στη χώρα μας και απαγορεύεται κάθε εισαγωγή πουλερικού ακόμη και αν βρίσκεται σε αποσκευές ταξιδιώτη. Κλιμάκιο της Κτηνιατρικής πήγε το μεσημέρι στην Κακαβιά και έδωσε επιπλέον οδηγίες για αυστηρότερους ελέγχους, ενώ ελέγχθηκαν και τα μέτρα που ίσχυαν, προκειμένου να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, όπου απαιτούνται.

    Από την πλευρά του, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για την Υγεία, Μάρκος Κυπριανού, διαβεβαίωσε οτι στην ΕΕ δεν γίνονται εισαγωγές πουλερικών και προϊόντων πουλερικών από την Αλβανία και ως εκ τούτου, δεν κρίνεται αναγκαία η λήψη περιοριστικών μέτρων από κοινοτική πλευράς.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 March 2006 - 7:30:18 UTC