Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαύρη Βίβλος απο το ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση

  • [01] Μαύρη Βίβλος απο το ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση

    Συνεδριάζουν, υπό την προεδρία του κ. Γ.Παπανδρέου, οι Συντονιστές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την Ημέρα της Γυναίκας.Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Χθες, η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρουσίασε την "Βίβλο αναξιοπιστίας της κυβέρνησης",με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις τελευταίες εκλογές.

    "Είναι σίγουρο ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση της ΝΔ έχει αρχίσει", δήλωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και τόνισε ότι το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς κοινωνικής διεργασίας, με αποκάλυψη των πολιτικών της ΝΔ, αλλά και της θετικής δράσης του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πορεία σταδιακής ήττας, που θα ολοκληρωθεί στις επόμενες εκλογές, καθώς και ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει περισσότερο παρελθόν και λιγότερο μέλλον.

    Στη "Βίβλιο αναξιοπιστίας", η οποία αποτελείται από 156 σελίδες,όπως ανέφερε η κα Ξενογιαννακοπούλου "αποτυπώνονται τα ψέμματα και ο λαϊκισμός της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά", τονίζοντας ότι "ήρθε η ώρα να τελειώσουν τα ψέμματα".

    Η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια είναι δύο χρόνια χαμένα για τη χώρα και το λαό, σημειώθηκε οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας, η χώρα οδηγήθηκε στο περιθώριο των διεθνών εξελίξεων και επλήγη το κύρος της στο εξωτερικό.

    Η οικονομία, πρόσθεσε , βρέθηκε σε αδιέξοδο και επιτήρηση και τα εισοδήματα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων κλπ. για πρώτη φορά μετά απο 12 χρόνια συρρικνώνονται.

    Αυτά τα δύο χρόνια,πρόσθεσε,αποκαλύφθηκε το πρόσωπο μιας δεξιάς, μονόπλευρης και αυταρχικής πολιτικής, η οποία πλήττει τους πολλούς και ωφελεί τα λίγα και μεγάλα συμφέροντα, κλείνει το μάτι στους ισχυρούς και ανακόπτει την ανάπτυξη της χώρας.

    Επίσης η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το Κίνημα δεν μένει στην καταγραφή των ανεπαρκειών της κυβέρνησης, αλλά προχωρά μπροστά με θετικό τρόπο, αναδεικνύοντας τον "άλλο δρόμο", αφού, όπως τόνισε, ο δρόμος της ΝΔ δεν είναι μονόδρομος.

    Ο κ. Δημ. Ρέππας έκανε λόγο για δύο χρόνια "διαλυτικής πολιτικής" για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών και πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση δεν αξιολογείται από το ψέμμα των λόγων της αλλά από την αλήθεια των έργων της.

    Και έκανε λόγο για ταξική, πελατειακή και αυταρχική πολιτική που χαρακτηρίζει τη ΝΔ , ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως την παράταξη των μεγάλων στερητικών "Α" (της ανεργίας, της ακρίβειας, της ανασφάλειας, της ανικανότητας, της αβεβαιότητας κλπ.).

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χωρίζει τους πολίτες σε ημετέρους και αντιπάλους, διαλύει την κοινωνική συνοχή και εμφανίζει καθεστωτική πολιτική, καθώς ταυτίζει τον εαυτό της με τους θεσμούς και το κράτος ,οπως έκανε στις περιπτώσεις των υποκλοπών και του "Καποδίστρια".

    Ο κ. Ρέππας χρησιμοποίησε έναν νέο όρο,την "εθναμεριμνησία" για να χαρακτηρίσει την απουσία της κυβέρνησης από το διεθνή στίβο, όταν, όπως ανέφερε, όλοι οι γείτονες διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις η κα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής χειροτέρευση της διαβίωσης της πλειονότητας του ελληνικού λαού με πρώτα και μεγαλύτερα θύματα τους νέους.

    Για το ίδιο θέμα, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι την απάντηση τη δίνει κάθε πολίτης αν ρωτηθεί πότε ήταν καλύτερο το βιωτικό του επίπεδο, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή με την κυβέρνηση της ΝΔ.

    Σχετικά με το θέμα των δημοσκοπήσεων, η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε πως αποτυπώνουν όλες πλήρη αντιστροφή του πολιτικού κλίματος,πλήρη διάψευση και απογοήτευση από τη ΝΔ και νέα εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου. Αυτά τα ευρήματα θα αποτυπώνονται όλο και πιο ξεκάθαρα στις επόμενες μετρήσεις, πρόσθεσε.

    Σχετικά με το ασφαλιστικό και αν πρέπει τώρα να ανοίξει, ο κ. Ρέππας, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, απάντησε ότι όποια συζήτηση γίνει χωρίς εισήγηση από την κυβέρνηση για την κατεύθυνση που πρέπει να πάει το ασφαλιστικό θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Ηδη, τόνισε, είναι πολλοί εκείνοι που επιδιώκουν την συνταξιοδότησή τους, καθώς αναμένουν δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι χειρίζεται το θέμα με επιπολαιότητα, καθώς το θέτει με τρόπο που θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ από την άλλη πλευρά ψεύδεται προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ στο οποίο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτκού συστήματος κάτι που, όπως είπε, δεν ισχύει.

    Σε ερώτηση αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα λόγω της κακής κατάστασης στην οποία παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ τη χώρα, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, η κα Ξενογιαννακοπούλου απάντησε ότι και μόνο αυτός ο ισχυρισμός δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της κυβέρνησης και τον πανικό της μπροστά στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

    Για τις δημοτικές εκλογές και αν το αποτελέσμα τους μπορεί να σημάνει και πρόωρες εθνικές εκλογές, η κα Ξενογιαννακοπούλου απάντησε ότι πρόκειται για μια σημαντική πολιτική αναμέτρηση, η οποία, όμως, αφορά πάνω από όλα την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.Ούτως ή άλλως, πάντως,θα στείλουν το δικό τους πολιτικό μήνυμα, είπε.

    Για το θέμα των υποκλοπών και αν προοιωνίζονται ραγδαίας εξελίξεις, η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το ζήτημα αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα μετά την μεταπολίτευση και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σαφείς πολιτικές ευθύνες που αγγίζουν και τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε,υπήρχε γνώση και υπάρχει συγκάλυψη.

    Ζήτησε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης,πλήρης λειτουργία της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής και κάλεσε την πλειοψηφία να πάψει να δημιουργεί προσκόματα στην λειτουργία της επιτροπής.

    Για τη συνεργασία μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων,όπως αναφέρθηκε,η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι ο διάλογος με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις είναι αναγκαίος και χρήσιμος, όχι μόνο για εκλογικές συνεργασίες. Είναι επωφελής γενικότερα για την κοινωνία,είπε και πρόσθεσε ότι προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες και κοινή δράση στη Βουλή, στους κοινωνικούς φορείς και στην Αυτοδιοίκηση.

    Η "Βίβλος αναξιοπιστίας" της κυβέρνησης, όπως ανέφερε η κα Ξενογιαννακοπουλου θα παρουσιαστεί στις 10 Μαρτίου σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών,ενώ στις έδρες των περιφερειών στις σχετικές συνεντεύξεις Τύπου θα πάρουν μέρος και μέλη του Πολιτικού Συμνβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μεγάλη πολιτική συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου,ο οποίος τις επόμενες μέρες, όπως είπε η κα Ξενογιαννακοπούλου,θα έχει πολλές ευκαιρίες να αναφερθεί στο θέμα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 March 2006 - 5:30:09 UTC