Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βολές Αλαβάνου κατά πάντων

  • [01] Βολές Αλαβάνου κατά πάντων

    Την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εφαρμόσει πολιτική αποδήμησης της κοινωνίας, την αξιωματική αντιπολίτευση πως συναινεί σε μεγάλες κυβερνητικές επιλογές και το ΚΚΕ ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κομματικά τους κοινωνικούς αγώνες, κατηγόρησε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος που μίλησε σε ημερίδα του κόμματος του, με θέμα τις πολιτικές ανάπτυξης της Κρήτης.

    Ο κύριος Αλαβάνος σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΝΔ τόνισε ότι συμφωνεί με την άποψη του πρωθυπουργού για διαρκή σύγκρουση με τις παθογένειες που μας κληροδότησε το χθες υποστήριξε όμως ότι η κύρια δύναμη του χθες στη χώρα μας είναι η κυβέρνηση της ΝΔ.

    «Με την κατάργηση του οκτάωρου μας γυρίζει στις αρχές του 20ου αιώνα. Με την στρατικοποιημένη απάντηση της στους κοινωνικούς αγώνες όπως είδαμε πρόσφατα στους ναυτεργάτες, μας γυρίζει στις πιο σκοτεινές στιγμές της νεότερης ιστορίας μας όπου τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα δέχονται στρατιωτική απάντηση από την εξουσία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Ο κύριος Αλαβάνος σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας των ναυτεργατών υποστήριξε ότι υπήρξε προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας με αγρότες να τίθενται αντιμέτωποι με ναυτεργάτες, και υπογράμμισε ότι αντί να καλλιεργεί κηρύγματα μίσους, κάτι που όπως είπε αποτελεί μόνιμη πολιτική της ΝΔ, μπορούσε να εκτονώσει την κρίση αποσύροντας το νομοσχέδιο και ξεκινώντας διάλογο με τους ναυτεργάτες.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας πώς κάνει εσκεμμένη κατάχρηση του όρου μεταρρύθμιση, ενώ αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε πώς συναινεί σε μεγάλες επιλογές της κυβέρνησης σιωπά και πολλές φορές υπερβαίνει και την ίδια την κυβερνητική πολιτική.

    « Εμείς παρά την στάση αυτή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσομε να κάνομε προτάσεις για κοινή δράση. Θα συνεχίσει το κόμμα μας να είναι χώρος προτάσεων κοινής δράσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Ο κύριος Αλαβάνος κατηγόρησε την ηγεσία του ΚΚΕ , λέγοντας ότι είναι δέσμια μιας βαθιάς αιρετικής φιλοσοφίας και την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους κοινωνικούς αγώνες για κομματικούς στόχους.

    O πρόεδρος του ΣΥΝ ανέβαλε το χθεσινό πρόγραμμα των επαφών του στο Ρέθυμνο, καθώς λόγω χαμηλής νέφωσης δεν ήταν δυνατό να προσγειωθεί το αεροπλάνο που τον μετέφερε. Με την ευκαιρία αυτή ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρξει εκσυχρονισμός των αεροδρομίων της Κρήτης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 February 2006 - 15:30:07 UTC