Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία Καραμανλή με υπουργούς Απασχόλησης και Ανάπτυξης
  • [02] Συνέντευξη Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

  • [01] Συνεργασία Καραμανλή με υπουργούς Απασχόλησης και Ανάπτυξης

    Συνεργασία με τους υπουργούς Απασχόλησης, κ. Σάββα Τσιτουρίδη και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για να εκλέξει τον νέο γραμματέα του κόμματος.

    Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο οποίος μίλησε χθες στη Λαμία, σε κομματική συγκέντρωση οπαδών της ΝΔ, έστειλε σαφές μήνυμα στο ΣΕΒ αλλά και τους τραπεζίτες. "Απευθυνόμαστε σε όλους για να τους πούμε ότι τα περιθώρια συνεννόησης δεν έχουν εξαντληθεί. Οφείλουν να συνεισφέρουν και να κάνουν περισσότερες θυσίες αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ευνοημένοι. Και αυτοί βεβαίως δεν είναι οι εργαζόμενοι", ανέφερε ο κ. Τσιτουρίδης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

    Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, επιτέθηκε ευθέως εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας "το παλιό και νέο ΠΑΣΟΚ.", όπως είπε, ότι "ευνόησε με την πολιτική του τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι". "Φυσικά και γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολλοί Έλληνες. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχουν οι μη προνομιούχοι, οι οικονομικά ασθενέστεροι, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι αγρότες, οι άνεργοι. Άλλωστε αυτοί πρωτοστάτησαν για να δημιουργηθεί μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική συμμαχία για τομές και ρήξεις στη χώρα", είπε ο υπουργός Απασχόλησης για να συνεχίσει: "οι βολεμένοι, η εφησυχασμένοι και οι προνομιούχοι ήταν με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.".

    Ο κ. Τσιτουρίδης, στους ίδιους τόνους, έστειλε ένα μήνυμα σε συνδικαλιστικές παρατάξεις, λέγοντας ότι "δεν υπάρχει χώρος για αδιαλλαξία. Είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην ακρη την αδιαλλαξία και αμετροέπεια". Ο κ. Τσιρουρίδης έκανε λόγο για "ένα αξιακό και κοινωνικό μοντέλο που θα βασίζεται σε ένα αποτελεσματικό κράτος" που, όπως είπε, "θα λειτουργεί με αλληλεγγύη για τους ασθενέστερους κοινωνικά και οικονομικά". Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη η οικονομία να ανταποκριθεί σε συνθήκες ανταγωνισμού. "Αυτό το ορθολογικό μείγμα είναι η καρδιά της πολιτικής μας", είπε ο κ. Τσιτουρίδης ενώ προσδιορίζοντας τις επόμενες κινήσεις έκανε λόγο για "ριζοσπαστική μεταρρύθμιση".

    Ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι θα συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του στο υπουργείο, κάνοντας λόγο για μεγάλο έργο ενώ σημείωσε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την υπογραφή της εθελουσίας εξόδου στον Ο.Τ.Ε.. Ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν περισσότερο ουσιαστικές η τριμερείς επιτροπές, αφήνοντας να εννοηθεί ακόμη και το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης.

    Σχολιάζοντας τις ενστάσεις της ΚΕΔΚΕ για την μερική απασχόληση, εκτίμησε ότι υπάρχει περιθώριο διαλόγου που θα εξαντληθεί εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για την αντίδραση της ΚΕΔΚΕ. Ο κ. Τσιτουρίδης ανέφερε επίσης ότι η ανεργία είναι το μεγάλο αγκάθι για την κοινωνία και έκανε λόγο για συγκεκριμένο master plan ανά νομό αλλά και κατά επαγγέλμα έτσι ώστε να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα της ανεργίας αλλά και των πολιτικών που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν. Ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στις επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί μέσα τον αναπτυξιακό νόμο αλλά και μέσα από το υπουργείο Γεωργίας για τον πρωτογενή τομέα τονίζοντας ότι είναι ένα πρώτο δείγμα.

    Τέλος, μίλησε για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην οικονομική πολιτική θα αποδώσουν μετά το 2007.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνέντευξη Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

    Συνέντευξη Τύπου διοργανώνει σήμερα η ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου. Τις θέσεις θα παρουσιάσει η γγ του κόμματος, κ. Αλέκα Παπαρήγα. Συμμετέχουν, επίσης, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

    Την Τετάρτη η κα. Παπαρήγα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και τη Νάουσα.

    Κατά την περιοδεία της θα συναντηθεί με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Νάουσα θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της πόλης, τα ΔΣ των εργοστασιακών σωματείων, τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 February 2006 - 23:30:10 UTC