Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευκρινίσεις για τις πολεοδομικές άδειες
  • [02] Την αναθεώρηση του Συντάγματος ζήτησε ο πρωθυπουργός

  • [01] Διευκρινίσεις για τις πολεοδομικές άδειες

    Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με την οποία εξαιρούνται από την καταβολή ΦΠΑ, οι πολεοδομικές άδειες που θα εκδοθούν μέχρι και 31/12/2005, ανεξαρτήτως αν η πληρότητα φακέλου υπήρχε μέχρι 25/11/2005 ή επήλθε μετά την ημερομηνία αυτή.

    Ειδικότερα, η εγκύκλιος, που εστάλη προς όλες τις Περιφέρεις της χώρας, τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τη Γενική Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει τα εξής:

    "Σε συνέχεια της αριθμ. ΔΙΑΔΠ/24109/28-11-2005 εγκυκλίου μας σχετικά με τη διάταξη του σχεδίου νόμου που κατετέθη στη Βουλή «Φόρος προστιθέμενης αξίας στις νέες οικοδομές, μεταβολές στη φορολογία κεφαλαίου και άλλες διατάξεις» για τη δυνατότητα εξαίρεσης από την εφαρμογή της παρ.4 του άρθρου 6 του Κώδικα ΦΠΑ, και με αφορμή ζητήματα τα οποία τέθηκαν υπόψη μας, διευκρινίζονται περαιτέρω τα εξής:

    1. Εξαιρούνται από την καταβολή ΦΠΑ οι πολεοδομικές άδειες που θα εκδοθούν μέχρι και 31-12-2005, ανεξαρτήτως αν η πληρότητα φακέλου υπήρχε μέχρι 25-11-2005 ή επήλθε μετά την ημερομηνία αυτή.

    2. Φάκελος ο οποίος υπεβλήθη οποτεδήποτε στην πολεοδομία αλλά κατέστη πλήρης μέχρι και την 25/11/05, συντρεχουσών και των λοιπών προϋποθέσεων, εμπίπτει στην εφαρμογή του σχεδίου νόμου για τη δυνατότητα απαλλαγής από το ΦΠΑ".

    [02] Την αναθεώρηση του Συντάγματος ζήτησε ο πρωθυπουργός

    Την κίνηση των αναγκαίων διαδικασιών, ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Τοποθετούμενος επί του κρατικού προϋπολογισμού, που ψηφίστηκε από τη Βουλή (166 υπέρ, 132 κατά) ο κ. Καραμανλής τόνισε την ανάγκη για την απελευθέρωση της δύναμης της Παιδείας, για τη διασφάλιση της πλήρους διαφάνειας στο πολιτικό σύστημα και για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. «Για όλους αυτούς τους λόγους, δρομολογούμε ευρύτατο δημόσιο διάλογο και προετοιμάζουμε την κίνηση των αναγκαίων διαδικασιών, ώστε η επόμενη Βουλή να είναι Αναθεωρητική», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «είναι η ώρα των μεγάλων και υπεύθυνων αλλαγών, που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτεί ο πολίτης. Είναι η ώρα για τομές και μεταρρυθμίσεις».

    Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι διαστρέβλωσε προκλητικά την αλήθεια, ωραιοποίησε το παρελθόν της παράταξής του και προεξόφλησε ότι θα κερδίσει τις εκλογές: «Τρία πράγματα δεν μπορώ να σας απαγορεύσω. Πρώτον το να λέτε ανακρίβειες, δεύτερον το να θυμάστε τον κακό σας εαυτό και τρίτον -και το κυριότερο- το να ονειρεύεστε». Στην αναφορά, δε, του κ. Παπανδρέου σε «παραμύθια», ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι το μόνο επίπεδο που δεν τολμώ να σας συναγωνιστώ. «Είστε άξιος της παράδοσης της παράταξής σας, που τη συνεχίζετε επάξια, είπε ο κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής αντέκρουσε και τη «βαριά κουβέντα περί πολιτικής απάτης»: Επιτρέψετε μου να σας πω ότι έχω διαφορετικό ορισμό της πολιτικής απάτης και να σας δώσω μερικά παραδείγματα από χοντροκομμένες, ανερυθρίαστες, προκλητικές θρασύτατες πολιτικές απάτες, και μάλιστα μακρόχρονης διάρκειας. Στο δικό μου λεξιλόγιο, πολιτική απάτη είναι να παρουσιάζεις επί σειρά ετών ψεύτικούς προϋπολογισμούς, να κοροϊδεύεις συστηματικά το σύνολο των πολιτών για τα δημοσιονομικά πράγματα, να εξαπατάς όλους τους εταίρους σου για δήθεν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς που ήταν βαρύτατα ελλειμματικοί, να κατασπαταλάς τα χρήματα του φορολογούμενου στον πίθο των Δαναΐδων ενός αντιπαραγωγικού κράτους, να παριστάνεις χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ ότι τα αγνοείς όλα και από πάνω να κάνεις και τον τιμητή.

    Εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων ο κ. Καραμανλής ζήτησε την υπερψήφιση του προϋπολογισμού «για να αποτινάξουμε τα βάρη του χτες και να διασφαλίσουμε ένα πιο δίκαιο μέλλον, ως εντολή και δέσμευση για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη και ως ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνική συμμαχία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων».

    Ομιλία Γ. Παπανδρέου

    Προσωπικούς τόνους, περισσότερους από κάθε άλλη φορά στις αναμετρήσεις του με τον Πρωθυπουργό, επέλεξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να αμφισβητήσει την αλήθεια των κυβερνητικών Προϋπολογισμών, να αντιπαρατεθεί στις «θριαμβολογίες» της συμπολίτευσης σχετικά με την εξασφάλιση των 20 δις ευρώ για το Δβ ΚΠΣ και να εκφράσει τη βεβαιότητά του, ότι η «νέα διακυβέρνηση» βαίνει προς το τέλος της.

    Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου διατράνωσε πως «ο Προϋπολογισμός είναι ουσιαστικά υπό αίρεση», «η κυβέρνηση είναι υπό επιτήρηση», «τα παραμύθια τέλειωσαν» και πως το μόνον που έχει να περιμένει ο έλληνας πολίτης, είναι ακόμα μεγαλύτερη «υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε την ομιλία του, υπογραμμίζοντας ότι από κάθε άποψη ο Προϋπολογισμός του 2006, όπως και ο αντίστοιχος του 2005, είναι αναξιόπιστος. Ο τελευταίος απορρίφθηκε από την ΕΕ.

    «Δεν απορρίφθηκε ο Προϋπολογισμός του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο δικός σας. Εσείς δεν κάνετε κουμάντο;» ρώτησε τον Πρωθυπουργό.

    Στη θέση της «οικονομίας υπό επιτήρηση» ο κος Παπανδρέου εισήγαγε την προσέγγιση μιας «κυβέρνησης υπό επιτήρηση»: «Στο παρελθόν, δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο η λέξη επιτήρηση. Υπήρχε η υπερήφανη εξωτερική πολιτική του Α. Παπανδρέου «η Ελλάδα στους Έλληνες» και η εξωτερική πολιτική του Κώστα Σημίτη που έκανε την Ελλάδα ισότιμη χώρα στην Ευρώπη». Και απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ρώτησε: «Πού είναι η ελληνική σημαία που σηκώσατε για την υπεράσπιση του ελληνικού Συντάγματος; Υπάρχουν στιγμές που ο κομματικός πατριωτισμός συγκρούεται με τον εθνικό και μια τέτοια στιγμή είναι η σημερινή».

    «Δεν ήλθατε να παρουσιάσετε έναν σοβαρό Προϋπολογισμό. Ήρθατε να πείτε τα γνωστά παραμύθια. Τα παραμύθια τέλος κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Τέλος το παραμύθι» σημείωσε ο κος Παπανδρέου για να προχωρήσει σε μια αναφορά για την εξασφάλιση των 20 δις ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό λέγοντας: «Μόνον κόκκινη στολή και ψεύτικα γένια δεν έχετε σήμερα γιβ αυτό το θέμα».

    «Είδα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να γιορτάζουν το χριστουγεννιάτικο δώρο από το Βορρά. Είπαμε να μην τους χαλάσουμε το κέφι - στο κάτω, κάτω, το 2008 θα υπάρχει άλλη κυβέρνηση να αξιοποιήσει το Δβ ΚΠΣ σωστά. Με αυτή την προσφορά που μπήκε ο κος Καραμανλής, μβ αυτήν την προσφορά βγήκε (?) Δεν διεκδικήσατε τίποτα, ούτε για τα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας, ούτε για τις νησιώτικες περιοχές, ή τη Βόρεια Ελλάδα που μαστίζεται από αποβιομηχάνιση».

    Αναφερθείς στη φιλολογία για επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος ο κος Παπανδρέου εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ψάχνει «οδούς διαφυγής από το παρόν» και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει έτσι τον προβληματισμό για ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος, τον οποίον - όπως διευκρίνισε - και το κόμμα του συμμερίζεται. «Ένας είναι ο στόχος σας: Να φύγει η συζήτηση από τον Προϋπολογισμό. Αντί για ουσία, ξανά τα επικοινωνιακά τρυκ. Να μην πείτε ότι ο λόγος της αποτυχίας σας είναι ότι έχουμε ένα κακό Σύνταγμα. Δεν φταίει το Σύνταγμα, αλλά η κυβέρνηση η δική σας».

    Παρουσιάζοντας την άποψη του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά μεγέθη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε την οικονομική απογραφή ως «τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη μετά την μεταπολίτευση με στόχο να εγκλωβιστεί το ΠΑΣΟΚ και να κατασκευαστεί άλλοθι για την αθέτηση των δικών σας υποσχέσεων». Θέλοντας δε, να δώσει ένα χειροπιαστό παράδειγμα των συνεπειών του νέου Προϋπολογισμού, ο κος Παπανδρέου σημείωσε ότι «ένας νέος εργαζόμενος με 1000 ευρώ το μήνα καθαρά, θα χάσει περίπου 500 ευρώ το χρόνο από την επιβάρυνση του ΦΠΑ, το πετρέλαιο θέρμανσης, τις απώλειες από τις υπερωρίες, τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας».

    Αναφερόμενος στη διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ, ο κος Παπανδρέου έκανε λόγο για «κερδοφόρες ΔΕΚΟ που μετατρέπονται σε ζημιογόνες», δημιουργία εκατοντάδων νέων «Επιτροπών» στο δημόσιο τομέα, 5500 νέες θέσεις προσωπικού και διορισμούς «εκατοντάδων χιλιάδων γαλάζιων παιδιών». Όσο για τους στόχους της καταπολέμησης της διαφθοράς και εξασφάλισης της διαφάνειας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπενθύμισε τη ρήση του Γιάννη Παλαιοκρασά ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και την αποπομπή, «βασικών στελεχών της ΝΔ» από τα αξιώματά τους, με τον Πρωθυπουργό να παραμένει «αμέτοχος».

    «Ποιος είναι ο ρόλος σας κε Καραμανλή; Πρωτόκολλο εξερχομένων κρατάτε;» ρώτησε ο κος Παπανδρέου.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επεφύλαξε να πλήξει τον Κώστα Καραμανλή στην ιδιότητά του ως υπουργού Πολιτισμού: «Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και ορισμένες φορές ο Πολιτισμός είναι σημαντικότερος από την Οικονομία (?) κε Καραμανλή, δεν κάνετε για υπουργός Πολιτισμού της χώρας μας. Και σύντομα ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ότι χρειάζεστε πράγματι μια ακόμα οκταετία, ως μέρος της συνεχούς εκπαίδευσής σας στα έδρανα της αντιπολίτευσης».

    «Χρόνια πολλά, καλές γιορτές και μετά τις γιορτές, θα σας πει ο λαός, άλλα κάλαντα» κατέληξε ο κος Παπανδρέου.

  • Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, σχολίασε λέγοντας ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε σαν νεοφερμένος στη χώρα, σαν να μην κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια, σαν να μην ήταν υπουργός όλων εκείνων των κυβερνήσεων που σπατάλησε τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που τετραπλασίασε το δημόσιο χρέος, που διπλασίασε το δημόσιο τομέα; Ποιος ευθύνεται που ο κάθε Έλληνας πληρώνει 1000 ευρώ το χρόνο για πληρωμή των τόκων;»

    «Κρίμα - γιατί όταν ανέλαβε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο κος Παπανδρέου υποσχέθηκε κάτι καινούργιο, αλλά μένει προσκολλημένος στο παρελθόν: Στο λαϊκισμό και την κινδυνολογία, που καταδίκασε ο ελληνικός λαός» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    Ομιλία Αλ. Παπαρήγα

    Εντονα επικριτική και για τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού κατηγορώντας τα ότι έχουν την ίδια ταξική και αντιλαϊκή πολιτική. Παράλληλα τόνισε ότι «μόνο με μια πολιτική ρήξης και σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική, με αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων στο πολιτικό πεδίο και στο κίνημα είναι δυνατό να αποσπαστούν κατακτήσεις από τους εργαζομένους και να μπει φρένο στον κατήφορο.»

    Σχολιάζοντας η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την κοινοτική χρηματοδότηση της Ελλάδας, επεσήμανε ότι «με τα κονδύλια αυτά καλλιεργήθηκε ο μύθος ότι όσο και η ΕΕ έχει δυσκολίες κάνει ακόμα και αδικίες και είναι προτιμότερα από το τίποτα γιατί έξω από αυτήν είναι καταιγίδα».

    «Οι πόροι του Γ ΚΠΣ διευκολύνουν την απόσπαση κερδών σε βάρος των εργαζομένων υπέρ του κοινοτικού και ελληνικού κεφαλαίου. Όσον αφορά το Δ ΚΠΣ πήγαν και θα πάνε σε έργα υποδομής για το μεγάλο κεφάλαιο διευκολύνοντας την απελευθέρωση των αγορών» πρόσθεσε.

    «Παρακολουθώντας την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαπίστωσα ότι η μεν κυβέρνηση αντιμετώπισε με ισχυρά επιχειρήματα την κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία επίσης είχε σοβαρά επιχειρήματα. Το πιο όμως σημαντικό ζήτημα είναι ότι η κριτική τους δεν θίγει ούτε στο παραμικρό τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ούτε θέτει σε αμφισβήτηση την γενική γραμμή πλεύσης της Ελλάδας στο διεθνές σύστημα του ιμπεριαλισμού στην πολιτική της νέας τάξης πραγμάτων» υπογράμμισε η κ Παπαρήγα η οποία συνέχισε λέγοντας:

    «Το ζήτημα είναι αν τα επιχειρήματα τους είναι πραγματικά και ειλικρινή απέναντι στα οξυμένα προβλήματα του λαού. Εμείς λέμε ότι τα επιχειρήματα τους δεν έχουν καμία σχέση με το ερώτημα γιατί κάθε χρόνος είναι χειρότερος. Και τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα πιο δραματικά αν δεν μπει φραγμός στα υψηλά ποσοστά των δύο κομμάτων και στην πολιτική χειραγώγησης που κάνουν στο λαό ως κόμματα εξουσίας»

    «Ο Προϋπολογισμός του 2006 έχει τα ίδια ακριβώς βασικά χαρακτηριστικά και διέπεται από τις ίδιες αρχές του περσινού αλλά και των προϋπολογισμών που κατέθετε ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε η κ Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Για μια ακόμα φορά ακούμε την ίδια δικαιολογία από όλες τις κυβερνήσεις ότι θα θέλαμε να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα για το λαό αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε προς το παρών. Ουδέν μονιμότερο δηλαδή επί του προσωρινού».

    «Συμφωνούμε -συνέχισε- ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ ή οποιοσδήποτε άλλος κομματικός συνεταιρισμός που θέλει να διαιωνιστεί το σύστημα, ο καπιταλισμός, ανεξάρτητα από την κριτική που κάνει σε ορισμένες κραυγαλέες συνέπειες, δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Γιατί στηρίζει την κερδοφορία, γιατί στηρίζει την οικονομία που το μαχαίρι και το πεπόνι, δηλαδή την ιδιοκτησία και την εξουσία, την έχει το κεφάλαιο»

    «Το εργατικό κίνημα θα πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση γιατί πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος να του πάρουν πίσω ότι με κόπους και θυσίες απέμεινε. Και αν κάποτε χρειαζόταν κάποιος χρόνος για να υπονομευθούν οι κατακτήσεις, σήμερα είναι δυνατό να γίνει εν μία νυκτί» συμπλήρωσε η κ Παπαρήγα.

    Τέλος, η κ Παπαρήγα αναφέρθηκε στις καταγγελίες για σύλληψη πακιστανών ζητώντας από τον πρωθυπουργό να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

    Ομιλία Αλ. Αλαβάνου

    Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά κατά του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος κάνοντας λόγο για αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. Παράλληλα επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ γιατί -όπως είπε- δεν έχει μεγάλες διαφορές από το κυβερνών κόμμα.

    «Με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που τόσο εκτιμά η κυβέρνηση αυτή, θα έπρεπε να είχε απολυθεί ή παραιτηθεί. Και ας μην προσδοκά ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, ότι, όπως συνηθίζεται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, θα έβρισκε θέση εργασίας σε καμία σοβαρή πολυεθνική. Η μόνη ελπίδα είναι η απασχόληση στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών που τις εντολές του με τόση πειθαρχία εκτελεί», είπε ο κ. Αλαβάνος.

    Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΝ την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και τις χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα μίλησε για ένα μέτριο αποτέλεσμα λέγοντας:

    «Η συζήτηση καταναλώθηκε σε μεγάλο βαθμό ανάμεσα στις αυτοκολακίες της ΝΔ για θρίαμβο και στα μοιρολόγια του ΠΑΣΟΚ για παταγώδη αποτυχία. Στο πλαίσιο που διαμορφώθηκαν οι δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ για το 2007 - 2013 είχαμε ένα μέτριο αποτέλεσμα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δημιουργούνται δύο μεγάλα προβλήματα. Δεν επιτρέπει στην ΕΕ να δραπετεύσει από τον κλοιό της ανεργίας και της μειωμένης ανάπτυξης και οδηγεί χώρες όπως η Ελλάδα να χρηματοδοτούν τελικά το κόστος της διεύρυνσης με τις μειωμένες εισροές τους στο 4ο ΚΠΣ σε σύγκριση με το 3ο ΚΠΣ. Δεύτερο, οι ενισχύσεις του ΚΠΣ είναι δείκτης προόδου για κάθε χώρα. Η Ελλάδα, όμως, με τα πρώτα Μεσογειακά Προγράμματα έχει «κλειδώσει» στην ομάδα των φτωχών».

    Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2006 ο κ. Αλαβάνος επεσήμανε ότι τέσσερα είναι τα χαρακτηριστικά του: Η ασφυκτική πίεση από τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς που αντιστοιχεί περίπου 500 ευρώ κάθε χρόνο για κάθε έλληνα, ενώ δεν αφήνει περιθώρια για κοινωνικές και αναπτυξιακές δαπάνες η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με εξευτελιστικούς όρους.

    Τέλος, ο κ Αλαβάνος ζήτησε να παρέμβει η κυβέρνηση, για το απαράδεκτο -όπως είπε- γεγονός ότι η σύζυγος του βρετανού πρωθυπουργού έχει αναλάβει την υπεράσπιση βρετανών υπηκόων οι οποίοι αγόρασαν, και μάλιστα με εξευτελιστικές τιμές, σπίτια στα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 December 2005 - 22:09:34 UTC