Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Παπανδρέου στην Ηπειρο
  • [02] Υπεγράφη η συμφωνία για τον ελληνο-ιταλικό αγωγό φυσικού αερίου
  • [03] Ομιλία Ρουσόπουλου
  • [04] Εγκαίνια Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου
  • [05] Παπανδρέου: Έτοιμο να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ

  • [01] Περιοδεία Παπανδρέου στην Ηπειρο

    Ο λαός ζητά και πάλι από το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει την χώρα μετά τις επόμενες εκλογές, γιατί η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα τα οποία πρέπει να βρουν την λύση τους, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στον νομό.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα αγροτικά θέματα, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στον αγροτικό κόσμο και πρόσθεσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί με σωστό τρόπο η νέα κοινή αγροτική πολιτική, ώστε να υπάρξει μια νέα μορφή αγροτικής ανάπτυξης.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε την θέση ότι αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας στα επόμενα χρόνια θα είναι η Περιφέρεια και για αυτό, όπως ανέφερε, η κεντρική διοίκηση πρέπει να βοηθήσει ώστε οι διάφορες περιοχές της χώρας να βρουν την αναπτυξιακή τους ταυτότητα.

    Ο κ. Παπανδρέου μετέβη στην συνέχεια στην Ηγουμενίτσα, όπου τον υποδέχθηκαν οι νομάρχες Θεσπρωτίας Ηλίας Λιάκος και Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με εκπροσώπους φορέων της περιοχής και τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου τα προβλήματά τους.

    Σε σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι η Ήπειρος είναι για το ΠΑΣΟΚ μια περιοχή προτεραιότητας για να συγκλίνει με γρήγορο ρυθμό. Γιαυτό, είπε, πρέπει να γίνει επένδυση στον άνθρωπο,στην ποιότητα των προϊόντων τα οποία πρέπει να έχουν ονομασία προελεύσεως, να έχουν αξία και να είναι ανταγωνιστικά.

    Επίσης ανέφερε ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει από την γραφειοκρατία της Αθήνας και η Περιφέρεια πρέπει να αναδειχτεί σε βασικό μοχλό της ανάπτυξης μέσα από ένα νέο κύμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων ώστε να αποκτήσει η αυτοδιοίκηση τον ρόλο που πρέπει.

    Μετά την συζήτηση με τους φορείς της περιοχής, ο κ. Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το δημαρχείο της Ηγουμενίτσας όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο τη πόλης και ακολούθως μετέβη σε τοπικό στέκι νεολαίας όπου παρέμεινε επί μια ώρα συζητώντας με νέους της περιοχής που είχαν κατακλείσει το χώρο.

    Ο κ. Παπανδρέου συνοδεύεται στην περιοδεία του από τα στελέχη του κινήματος Αλέκο Παπαδόπουλο, Βάσω Παπανδρέου, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Μανώλη Σκουλάκη, Γιάννη Μανιάτη, τους τοπικούς βουλευτές Βαγγέλη Αργύρη και Μιχάλη Παντούλα, καθώς και το βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστο.

    Το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας.

    Το επίδομα θέρμανσης είναι θέμα ανθρωπιάς

    Κατά την έναρξη της περιοδείας του στην Ηπειρο, στο δημοτικό διαμέρισμα Δραμεσίου Δωδώνης, ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

    Είναι ένα αίτημα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, των κατοίκων όλων των ορεινών περιοχών της χώρας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το χειμώνα. Θα συμπαρασταθούμε στο αίτημα αυτό, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, γιατί όπως τόνισε, είναι θέμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

    [02] Υπεγράφη η συμφωνία για τον ελληνο-ιταλικό αγωγό φυσικού αερίου

    Στο Λέτσε της Ιταλίας, σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας υπέγραψε με τον Ιταλό υπουργό Παραγωγικών Δραστηριοτήτων Κλαούντιο Σκαγιόλα τη συμφωνία για την κατασκευή του ελληνοιταλικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου. Στην τελετή συμμετείχε και ο Τούρκος υπουργός Φυσικών Πόρων κ. Μεχμέτ Γκουλέρ.

    Μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, εξεδόθη ανακοίνωση στη οποία εκφράζεται η ικανοποίηση για την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών. Οπως αναφέρεται, οι Υπουργοί αναγνωρίζουν τη σημασία της διασύνδεσης των δικτύων φυσικού αερίου των τριών χωρών τους, ως έναν από τους πέντε άξονες προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Ενέργειας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία φυσικού αερίου, προερχομένου από την περιοχή της Μεσογείου και την Κασπία Θάλασσα.

    Αναγνωρίζουν, επίσης, ότι αυτή η διασύνδεση θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας, της διαθεσιμότητας και της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού φυσικού αερίου για την ευρύτερη περιοχή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώνοντας την Τουρκία και την Ελλάδα με το Ευρωπαϊκό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Φυσικού Αερίου. Εκφράζουν ακόμα την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν για την ταχεία εκτέλεση των σχεδίων που αφορούν την διασύνδεση των δικτύων.

    Οι Υπουργοί υπενθυμίζουν ότι οι Κυβερνήσεις τους έχουν ήδη παράσχει τη στήριξή τους και για τη διασύνδεση των δικτύων φυσικού αερίου της Τουρκίας και της Ελλάδος, της οποίας την εκτέλεση έχουν αναλάβει η ελληνική εταιρεία ΔΕΠΑ Α.Ε. και η τουρκική BOTAS, δυνάμει της υπογραφείσης συμφωνίας της 23ης Φεβρουαρίου του 2003 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας και για τη διασύνδεση των δικτύων φυσικού αέριο Ελλάδος και της Ιταλίας, της οποίας την εκτέλεση αναλαμβάνουν η ιταλική εταιρεία EDISON s.p.a. και η ελληνική ΔΕΠΑ Α.Ε., με βάση την υπογραφείσα σήμερα Συμφωνία μεταξύ της Ιταλικής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι οι Υπουργοί αποφασίζουν να συνεργαστούν, στο πλαίσιο των αντιστοίχων αρμοδιοτήτων τους, για την προώθηση όλων των συναφών πτυχών που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της κατασκευής και λειτουργίας των σχεδίων σύνδεσης και συμφωνούν να συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογό τους σε θέματα ενέργειας που σχετίζονται με την ευρύτερη περιοχή.

    [03] Ομιλία Ρουσόπουλου

    Με ομιλία του υπουργού Επικρατείας κ.Θ.Ρουσόπουλου ξεκίνησε το απόγευμα το συνέδριο με θέμα "Ο Περιφερειακός Τύπος και η συμβολή του στην ενημέρωση, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη" που διοργανώνει, από 4 έως 6 Νοεμβρίου, ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων.

    «Σε μια κρίσιμη περίοδο για το παρόν και το μέλλον του Τύπου στη χώρα, συνέδρια όπως αυτό, όπου μετέχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα μεγάλα προβλήματα, αλλά και τις σημαντικές προοπτικές του χώρου, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στον κοινό μας προβληματισμό» ανέφερε ο κ.Ρουσόπουλος στην ομιλία του και τόνισε ότι η προσπάθεια για μια σύγχρονη, ξεκάθαρη και λειτουργική, σφαιρική ρύθμιση των θεμάτων του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού είναι αναγκαία τόσο για τον Τύπο, όσο και ευρύτερα για την κοινωνία.

    Τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός, υπάρχει πλήρης απουσία πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων του Τύπου, γεγονός που διαιωνίζονταν σκόπιμα, όπως είπε, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα και επιδιώξεις ξένα προς τον συνταγματικά ορισμένο ρόλο του Τύπου.

    Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για ασάφεια και αβεβαιότητα στους κανόνες λειτουργίας και στις σχέσεις πολιτείας και επιχειρήσεων Τύπου, αλλά και για πλήρη απουσία ενός θεσμικού πλαισίου, με αποτέλεσμα τη μεγάλη θεσμική κρίση στο χώρο, η οποία εκφράζεται από την έντονη, ισοπεδωτική απαξίωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

    Στη συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στα προβλήματα του περιφερειακού Τύπου, είπε ότι γίνοναι συγκεκριμένα βήματα για την ουσιαστική μεταρρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας του και επεσήμανε τη σύσταση γνωμοδοτικής επιτροπής, στο πλαίσιο της Γραμματείας Επικοινωνίας, η οποία συνεδριάζει κάθε μήνα με τη συμμετοχή των συλλογικών φορέων και ελέγχει αν, όπως προβλέπει ο νόμος, το 30% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης του Δημοσίου διανέμεται στα περιφερειακά μέσα, καλύπτοντας έτσι ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των ενώσεων.

    Ο κ.Ρουσόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στις βασικές παραμέτρους του νομοσχεδίου, το οποίο σύντομα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, για τη συνολική ρύθμιση των θεμάτων του περιφερειακού Τύπου:

    - Ο εκσυγχρονισμός και η κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την καταχώρηση υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα στον περιφερειακό και τοπικό τύπο.

    - Ο σαφής καθορισμός των κριτηρίων που οφείλει να πληροί ένα έντυπο προκειμένου να εμπίπτει στις ρυθμίσεις για τον Τύπο: ρυθμίσεις που αφορούν το είδος, τη μορφή και το μέγεθος της εφημερίδας, τα έτη κυκλοφορίας, την ελάχιστη κυκλοφορία ανά έκδοση και τον αριθμό των απασχολούμενων δημοσιογράφων.

    - Η διασφάλιση του τοπικού χαρακτήρα μέσω περιεχομένου με επίκαιρο τοπικό ενδιαφέρον.

    Ο περιφερειακός Τύπος στη νέα εποχή μπορεί να πάιξει σημαντικό ρόλο, τόσο στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, όσο και με τη συμβολή των περιφερειακών Μέσων στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας, είπε ο κ.Ρουσόπουλος και κατέληξε: «Αυτό που χρειάζεται είναι να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά, αξιοποιώντας το κεφάλαιο εμπιστοσύνης ανάμεσά μας, για να εξασφαλίσουμε στην πράξη τους όρους που θα επιτρέψουν στον Τύπο να αναλάβει το ρόλο του. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε».

    Στο συνέδριο θα μιλήσουν, επίσης, σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού Π.Τατούλης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου, ο γγ Βιομηχανίας Σπ.Παπαδόπουλος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ.Βερναδάκης.

    [04] Εγκαίνια Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου

    Παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η έκθεση που ανοίγει αύριο τις πύλες της για το ευρύ κοινό θα διαρκέσει έως τις 13 Νοεμβρίου και αναμένεται να προσέλθουν, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ, πάνω από 350.000 επισκέπτες.

    Στη φετινή έκθεση μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, θα παρουσιαστούν 50 νέα μοντέλα και σχεδόν άλλες τόσες ανανεωμένες ή νέες εκδόσεις μοντέλων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, καθώς και μία σειρά πρωτότυπων και αγωνιστικών αυτοκινήτων. Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν test drive εντός και εκτός δρόμου, ασκήσεις σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, προσομοιωτές οδήγησης κ.λ.π.

    Μεταξύ άλλων εκθεμάτων θα βρίσκονται τα νέα μοντέλα Daihatsu D-Compact, Skoda Octavia5 RS, Peugeot 407 Coupe, Nissan Tone&Micra C+C, Jaguar XK Advanced Lightweight Coupe, Fiat Grande Punto, Volvo C70, Opel Vectra OPC, Audi Q7, Renault Clio 3, Toyota Yaris και πολλά άλλα.

    Η 6η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου θα έχει 12ωρη λειτουργία καθημερινά από τις 10.00πμ. έως τις 10.00 μμ. ενώ το εισιτήριο θα κοστίζει 9 ευρώ.

    Στο μεταξύ, πραγματοποιείται αύριο το 4ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα το αυτοκίνητο, χορηγός επικοινωνίας του οποίου είναι το ΑΠΕ. Πρωτεύων στόχος του συνεδρίου παραμένει πάντοτε η έγκυρη ενημέρωση γύρω από τα κυριότερα θέματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

    [05] Παπανδρέου: Έτοιμο να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ

    Την ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας από την επομένη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές, διακήρυξε από την Ηγουμενίτσα, όπου μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση φίλων και οπαδών του Κινήματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου συνδύασε την αναφορά του αυτή με την παρουσίαση αφενός 10 σημείων των προτάσεων του κόμματός του αλλά και με μία ακόμη σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού , αναφέροντας ότι η κυβέρνηση φαίνεται να έχει προσβληθεί από τη νόσο των αποδημητικών πτηνών και γι' αυτό σύντομα θα μας αφήσουν να κυβερνήσουμε ξανά τη χώρα. Ανέφερε επίσης ότι το μήνυμα που στέλνει ο λαός της Ηπείρου προς την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία είναι ως εδώ και μη παρέκει.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μεγάλη ήρεμη δύναμη του λαϊκού κινήματος και των προοδευτικών δυνάμεων και ότι στο διάστημα που είναι στην αντιπολίτευση έδειξε ότι μαθαίνει από τα λάθη του και πρόσθεσε ότι σύντομα θα κληθεί να αναλάβει και πάλι τα ηνία της χώρας , όχι για να τα χρησιμοποιήσει για ίδιο όφελος αλλά για να δώσει εξουσία στο λαό.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι μετά από δύο περίπου χρόνια από την εκλογική ήττα του κόμματός του, ο λαός στρέφεται και πάλι προς το ΠΑΣΟΚ από το οποίο προσδοκά πολλά . Αναρωτιέται όμως, πρόσθεσε, αν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αν έχει πρόγραμμα και αν έχει αλλάξει το ίδιο. Απαντάμε ναι και στα τρία, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι η νέα πρόταση του κινήματος βασίζεται στην αξία που λέγεται άνθρωπος, η οποία αποτελεί και τη βασική κατεύθυνση του κόμματος για την επόμενη τετραετία.

    Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου την κατηγόρησε ότι διέψευσε τις ελπίδες που είχε καλλιεργήσει στο λαό με τα μεγάλα λόγια που είχε πει προεκλογικά . Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διέψευσε προσωπικά ο ίδιος τις προσδοκίες του λαού, με όσα σήμερα δεν πράττει και ενώ υποσχέθηκε σεμνότητα και ταπεινότητα οι λέξεις αυτές έγιναν αλαζονεία, αυταρχισμός και αδιαφάνεια σε κάθε τομέα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε εκτεταμένη αναφορά σε θέματα διαφάνειας στα οποία ενέταξε την απογραφή , χαριστικές πράξεις με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τον επαναπατρισμό μαύρου και αδήλωτου χρήματος , την άσκηση εξωτερικής πολιτικής και τις προσλήψεις στο δημόσιο.

    Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 για την οποία, όπως τόνισε, οι διαδικασίες αγοράς είναι αδιαφανείς. Γίνεται, πρόσθεσε, με τεράστιο κόστος για τον ελληνικό λαό και διατύπωσε ερωτήματα σχετικά μέσα από ποιές διαδικασίες έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων αεροσκαφών και με ποιό επιχειρησιακό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι η απόφαση για τη συγκεκριμένη αγορά έγινε χωρίς εισήγηση από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

    Ειδική αναφορά έκανε επίσης ο κ. Παπανδρέου στα θέματα των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα οι οποίες, όπως τόνισε, γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες μέσω της "γαλάζιας συνέντευξης" και κάλεσε τις πολιτικές νεολαίες και ιδιαίτερα την ΚΝΕ και τη νεολαία του ΣΥΝ , χωρίς να αφήσει απέξω την ΟΝΝΕΔ να επαναστατήσουν απέναντι στο εξευτελιστικό όπως το χαρακτήρισε σύστημα προσλήψεων.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του Αχιλλέα Καραμανλή τονίζοντας ότι καλά έκανε ο παραιτηθείς βουλευτής αλλά καθυστέρησε πολύ.Δεν έπρεπε, πρόσθεσε, να δεχθεί να επιστρέψει στη Βουλή από την πίσω πόρτα με ένα πρωτοφανές πραξικόπημα που αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα. Την πόρτα της Βουλής, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την είχε κλείσει στον Αχιλλέα Καραμανλή ο λαός και την άνοιξε η Νέα Δημοκρατία με αντικλείδι. Το θέμα της κλοπής της έδρας από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου, παραμένει και πρόσθεσε ότι όλοι παραμένουν έκθετοι και υπόλογοι.

    Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε ότι προεκλογικά έκανε σημαία της την ηθικολογία και όχι το ήθος, το οποίο είναι στάση ζωής. Η ηθικολογία τόνισε είναι προπέτασμα για τη διαφθορά, την οποία ο κ. Παπανδρέου συνδύασε με τις καθημερινές παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατηγόρησε ότι δεν είχε αντιστάσεις απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα.

    Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο κ. Παπανδρέου τον χαρακτήρισε αναξιόπιστο όπως αναξιόπιστος ,τόνισε, ήταν και ο προϋπολογισμός του 2005 τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει ως τον πρώτο αξιόπιστο προϋπολογισμό της χώρας. Το νέο προϋπολογισμό, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, οι Βρυξέλλες τον πέταξαν από το παράθυρο.

    Ο προϋπολογισμός, πρόσθεσε, δεν είναι ένα απλό θέμα, πρόκειται για τη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού και η διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται ότι δεν είναι ικανή αλλά και σπαταλά σημαντικούς πόρους.

    Τόνισε επίσης ότι η Κυβέρνηση δια του κυρίου Αλογοσκούφη προχωρά σε νέα σκληρή λιτότητα για τον ελληνικό λαό με αυξήσεις μικρότερες από τον πληθωρισμό ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι τιμές των υπηρεσιών των ΔΕΚΟ, μειώνονται περισσότερο οι δημόσιες επενδύσεις και κόβονται τα χρήματα της ανάπτυξης της περιφέρειας παρά τα μεγάλα προεκλογικά λόγια. Επίσης τόνισε, ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση εμμέσων φόρων που χτυπούν το μέσο Έλληνα, ενώ η κυβέρνηση αρνείται να δώσει το επίδομα θέρμανσης την ώρα που δίνει φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις. Και ερμήνευσε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης ως πολιτική υποταγής στα συμφέροντα των λίγων , μιας πολιτικής που υποστηρίζει ότι το δίκιο έχει ο ισχυρός και δεν αναγνωρίζει την ισχύ του δικαίου την οποία υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενος στο κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για την ανάγκη παρουσίας ενός συντονιστή στην κυβέρνηση. Όμως τόνισε, ότι αυτό είναι δουλειά του πρωθυπουργού και αναρωτήθηκε μήπως η ΝΔ χρειάζεται συντονιστή του πρωθυπουργού.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευρισκόμενος στην περιοχή της Ηπείρου , μια περιοχή που έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό μεταναστών αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και επισήμανε τον κίνδυνο να ζήσουμε σκηνές σαν αυτές που ζει η Γαλλία τις τελευταίες ημέρες αν δεν ακολουθήσουμε πολιτική ομαλής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και ακολουθήσουμε την φοβική πολιτική της ΝΔ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις δημοτικές εκλογές τονίζοντας ότι έχουν διπλή σημασία. Πρώτον την αντίσταση στα αυταρχικά σχέδια της ΝΔ για την άλωση της αυτοδιοίκησης και δεύτερον την επιλογή από το ΠΑΣΟΚ άξιων υποψηφίων οι οποίοι θα είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που επαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση με ένα νέο κύμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει άλλο πρότυπο εξουσίας από εκείνο της ΝΔ, ένα πρότυπο που θέλει τον πολίτη να συμμετέχει αλλά και να ελέγχει. Θέλουμε, τόνισε, να μεταφέρουμε εξουσία και όχι να δημιουργήσουμε νέα φέουδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 November 2005 - 22:21:57 UTC