Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ
  • [02] Στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός
  • [03] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή
  • [04] Προεδρείο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
  • [05] Οξεία επίθεση Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση
  • [06] Εγκαινιάσθηκε η Ακαδημία Εργασίας
  • [07] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής
  • [08] Αρχισαν οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ

  • [01] Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση θα αρχίσει με ομιλία του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις βουλευτών.

    Στο μεταξύ χθες, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης επέκρινε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τα όσα ανέφερε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και δήλωσε πως "καθημερινά η πραγματικότητα διαψεύδει όσα λέει".

    Ο κ. Καραμανλής, είπε, "έκανε μια επίδειξη αναξιοπιστίας σε σχέση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αναξιοπιστία σε σχέση με την καθημερινή πρακτική της κυβέρνησής του και των υπουργών του, που κάθε ημέρα φέρνουν στη δημοσιότητα και μια ενέργεια που ξεσηκώνει τη λαϊκή αντίδραση".

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο απολογισμός της μέχρι σήμερα 18μηνης κυβερνητικής θητείας είναι φτωχός: Το να τεντώνεις τον απολογισμό, το να επαναλαμβάνεις τα ίδια από ομιλία σε ομιλία, δεν προσθέτει. Αντίθετα, είπε, κάνει πιο φανερή την έλλειψη έργου. Και το γνωστό παραμύθι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα το είδαμε να συνοδεύεται και με κάτι αγριάδες, δεν περνάει πια. Ας βρούνε κάτι άλλο, πρόσθεσε ο κ.Αθανασάκης.

    Αναφερόμενος στην πρωθυπουργική αποστροφή για "μηδενική ανοχή", ο Νίκος Αθανασάκης είπε ότι "προφανώς ο κ. Καραμανλής απευθύνεται στους υπουργούς του, στους συνεργάτες του,στα στελέχη της διοίκησης" και πρόσθεσε ότι "απβ ό,τι είδα, υποθέτω ότι ο πρώτος που χειροκρότησε τη συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού θα ήταν ο κ. Ρεγκούζας και όλοι μαζί οι υπόλοιποι". "Εξ όσων γνωρίζω ο κ. Ρεγκούζας παραμένει στη θέση του. Ο κ. Τατούλης παραμένει στη θέση του. Ο κ. Αλογοσκούφης παραμένει στη θέση τους. Ο κ. Παλαιοκρασσάς παραμένει στη θέση του. Σε κάποιους άλλους απευθυνόταν ο πρωθυπουργός;", διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    Και πρόσθεσε: "Το ΠΑΣΟΚ τού φταίει; Μπορούν να γράφουν κάθε μέρα όταν ξυπνούν το πρωί σε μια λευκή κόλλα, 100 φορές ο καθένας, ``φταίει το ΠΑΣΟΚ, φταίει το ΠΑΣΟΚ`` και να το φυλάνε σε ένα συρτάρι. Ο λαός πράγματι έχει αρχίσει και λέει το ``ως εδώ και μη παρέκει`` που είπε ο κ. Καραμανλής σήμερα. Ως εδώ και μη παρέκει για την κυβέρνησή του και τα έργα του".

    Ο κ. Αθανασάκης έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο του Γραμματέα του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών, βουλευτή Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος σημειώνει πως στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν είχαν συμπεριλάβει τον αγροτικό τομέα.

    Ο κ.Αθανασάκης επέμεινε στις καταγγελίες του για προσλήψεις από το Γενικό Γραμματέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων κ.Κ.Τσαμαδιά και δήλωσε πως η απάντηση που δόθηκε το Σάββατο συνιστούσε "εμφανή προσπάθεια να κρύψουν τη βελόνα μέσα στα άχυρα".

    [02] Στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός

    «Όποια εποικοδομητική πρόταση προκύψει, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης κατά την επίδοση του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2006, στην πρόεδρο της Βουλής.

    Πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να γίνει μια γόνιμη συζήτηση στο πλαίσιο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και να διαμορφωθεί και το οριστικό σχέδιο του προϋπολογισμού». Η κ. Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα τόνισε πως «από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, θα προκύψει και μια πρόταση για τον προϋπολογισμό που θα ακολουθήσει».

    Νωρίτερα ο κ.Αλογοσκούφης, παρουσιάζοντας τις γενικές γραμμές του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως «οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το 2006 είναι ευνοϊκές, παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον».

    Αναφερόμενος στις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής για το 2006, επισήμανε, πρώτον, την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας και την εξασφάλιση μακροχρόνιας βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών, δεύτερον, την αύξηση της παραγωγικότητας μέσα απο την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, τρίτον, την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, τέταρτον, την αύξηση της απασχόλησης και, τέλος, στοχευμένες δράσεις για τη μείωση του κινδύνου του κοινωνικού αποκλεισμού.

    Στους άμεσους στόχους του προϋπολογισμού ανέφερε τη μείωση του ελλείμματος κάτω απο το 3% του ΑΕΠ, τον περιορισμό του δημοσίου χρέους και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι το έτος που διανύουμε είναι κρίσιμο για την πορεία της οικονομίας, καθώς είναι το έτος στο οποίο έπρεπε να ξεκινήσουν οι μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των προβλημάτων του κοινωνικού κράτους.

    Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό είπε ότι η ελληνική οικονομία ανταποκρίνεται θετικά στις πρωτοβουλίες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και ανέφερε ότι σε μία περίοδο αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και στασιμότητας στην ευρωζώνη, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ικανοποιητικός και διαμορφώνεται στο 3,6%, η ανεργία μειώνεται στο 10,4% απο 11% που ήταν το 2004, ενώ οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 2%.

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής για την αντιμετώπιση των σοβαρών δημοσιονομικών προβλημάτων. Συνέπεια της επιλογής αυτής, ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν ο περιορισμός του ελλείμματος απο το 6,6% το 2004 στο 3,6% το 2005 και η μείωση του δημοσίου χρέους κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες.

    Ειδικότερα στο προσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών,προβλέπεται να αυξηθούν τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά 7,4% το 2006 και να ανέλθουν στα 46.448 εκατ. ευρώ έναντι 43.264 εκατ. ευρώ το 2005. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού προβλέπεται να αυξηθούν κατά 4,8% και να ανέλθουν στα 50.182 εκατ. ευρώ έναντι 47.884 εκατ. ευρώ το 2005.

    Οι πρωτογενείς δαπάνες προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 6,4% και θα ανέλθουν στα 40.582 εκατ. ευρώ το 2006 έναντι 38.154 εκατ. ευρώ το 2005. Οσον αφορά τις δαπάνες για τόκους, προβλέπεται ότι θα παρουσιάσουν μείωση 1,3% και θα ανέλθουν στα 9.600 εκατ. ευρώ έναντι 9.730 εκατ. ευρώ το 2005.

    Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα αυξηθούν κατά 13% και θα ανέλθουν στα 8.700 εκατ. ευρώ έναντι 7.700 εκατ. ευρώ το 2005. Τα έσοδα του ΠΔΕ θα αυξηθούν κατά 13,4% και θα ανέλθουν στα 3.490 εκατ. ευρώ έναντι 3.078 εκατ. ευρώ το 2005.

    Ετσι, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης προβλέπεται ότι θα μειωθεί το 2006 στο 2,8% του ΑΕΠ από 3,6% του ΑΕΠ το 2005 και 6,6% του ΑΕΠ το 2004.

    Επιτάχυνση αναμένεται να παρουσιάσει ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2006. Συγκεκριμένα αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση κατά 3,8% το 2006 από 3,6% φέτος.

    Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της απασχόλησης και την υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας στο 9,8% από 10,4% φέτος. Παράλληλα υποχώρηση προβλέπεται να παρουσιάσει το 2006 και ο πληθωρισμός στα επίπεδα του 3,2% από 3,5% το 2005. Αυτό, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση του πραγματικού μέσου μισθού το 2006 κατά 1,7%.

    "Διαψεύδονται για άλλη μία φορά οι κινδυνολόγοι και όσοι προέβλεπαν καταστροφές στην ελληνική οικονομία", τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στο νέο προϋπολογισμό και στις προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας το 2005 και το 2006.

    Ο υπουργός τόνισε ότι ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει φορολογικά μέτρα και πρόσθεσε ότι θα στηριχθεί στη μείωση της φοροδιαφυγής και στον περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο όπου, όπως είπε, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια.

    Ο κ. Αλογοσκούφης έστειλε μήνυμα προς τους φοροφυγάδες αλλά και προς τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, λέγοντας ότι το υπουργείο θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτική για την περιστολή της φοροδιαφυγής, η οποία θα γίνει πιο δύσκολη στο μέλλον.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, από την οποία έχουν εγγραφεί πρόσθετα έσοδα στον προϋπολογισμό του 2005 και του 2006, τόνισε ότι η διαδικασία αυτή έχει γίνει με βάση τους κανόνες της Eurostat και θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους αν δεν υπάρξει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Αναφερόμενος στους στόχους της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι είναι οι ακόλουθοι:

    -Η τόνωση της επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με τη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στα κέρδη των επιχειρήσεων.

    -Η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με τη μείωση από το 2007 των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, καθώς και με την αύξηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος για ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων. Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι κεντρικός στόχος είναι ο μέσος συντελεστής στη φορολογία εισοδήματος να πέσει στο 25% από 30% που είναι σήμερα.

    -Η πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου με την αντικειμενικοποίηση των φορολογικών ελέγχων.

    Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά έσοδα, ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση του συνόλου των φορολογικών εσόδων κατά 7,4% το 2006, τα οποία θα ανέλθουν στα 44.658 εκατ. ευρώ από 41.595 εκατ. ευρώ το 2005. Ειδικότερα τα έσοδα από άμεσους φόρους προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 6% και θα ανέλθουν στα 19.046 εκατ. ευρώ από 17.975 εκατ. ευρώ το 2005.

    Τα έσοδα από φόρους εισοδήματος θα αυξηθούν κατά 5% και θα ανέλθουν στα 14.734 εκατ. ευρώ από 13.965 εκατ. ευρώ το 2005. Τα έσοδα από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 9,2%, ενώ τα έσοδα από φόρους εισοδήματος νομικών προσώπων θα αυξηθούν κατά 2,5%.

    Οι φόροι στην περιουσία προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 2,8%, ενώ οι άμεσοι φόροι παρελθόντων οικονομικών ετών θα παρουσιάσουν αύξηση 6,4%. Τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 8,4% και θα ανέλθουν στα 25.612 εκατ. ευρώ από 23.620 εκατ. ευρώ φέτος.

    Οι φόροι συναλλαγών προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 8,7% και θα ανέλθουν στα 16.890 εκατ. ευρώ από 15.540 εκατ. ευρώ φέτος. Η αύξηση αυτή αναμένεται να προέλθει από τις αυξήσεις των εσόδων από ΦΠΑ κατά 9,7% και των λοιπών φόρων συναλλαγών κατά 0,3%. Οι φόροι κατανάλωσης προβλέπεται να αυξηθούν κατά 7,6% και θα ανέλθουν στα 7.824 εκατ. ευρώ έναντι 7.274 εκατ. ευρώ φέτος.

    Στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού έχουν προβλεφθεί και έσοδα από την προείσπραξη μελλοντικών εσόδων από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα για το 2005 προβλέπονται έσοδα 1.800 εκατ. ευρώ και 2.000 εκατ. ευρώ για το 2006.

    Οι δαπάνες για αποδοχές και συντάξεις προβλέπεται ότι θα αυξηθούν το 2006 κατά 5,9% και θα ανέλθουν στα 19.642 εκατ. ευρώ έναντι 18.544 εκατ. ευρώ το 2005. Ειδικότερα οι δαπάνες για μισθούς στην κεντρική διοίκηση θα αυξηθούν κατά 6,4% και για συντάξεις κατά 5,5%. Στον προϋπολογισμό προβλέπεται δαπάνη για νέες προσλήψεις 30 εκατ. ευρώ έναντι 70 εκατ. ευρώ το 2005.

    Οι δαπάνες για ασφάλιση και περίθαλψη στο Δημόσιο προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 8,2% και θα ανέλθουν στα 8.530 εκατ. ευρώ έναντι 7.880 εκατ. ευρώ το 2005. Οι δαπάνες περίθαλψης προβλέπεται να αυξηθούν κατά 1% και οι επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 9,2% .

    Ειδικότερα οι επιχορηγήσεις στον ΟΓΑ θα αυξηθούν κατά 7%, οι επιχορηγήσει στο ΙΚΑ κατά 6,3%, στο ΝΑΤ κατά 8%, στο ΤΕΒΕ κατά 3,8%, ενώ οι επιχορηγήσεις για την καταβολή του ΕΚΑΣ (πλην συνταξιούχων του Δημοσίου) κατά 6,7%. Προβλεπονται επίσης δαπάνες για το ΛΑΦΚΑ που ανέρχονται σε 144 εκατ. ευρώ.

    Οι λειτουργικές και άλλες δαπάνες του Δημοσίου θα αυξηθούν κατά 5,5% και θα ανέλθουν στα 8.385 εκατ. ευρώ έναντι 7.946 εκατ. ευρώ το 2005. Ειδικότερα οι επιχορηγήσεις για συγκοινωνιακούς φορείς θα αυξηθούν κατά 3,3%, ενώ οι λοιπές επιχορηγήσεις κατά 8,4%.

    Οι καταναλωτικές δαπάνες προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά 3,5%. Πιο συγκεκριμένα οι δαπάνες για μετακινήσεις θα αυξηθούν κατά 1,1%, οι λειτουργικές δαπάνες κατά 5,9%, οι προμήθειες κατά 2,7%, ενώ οι λοιπές δαπάνες θα μειωθούν κατά 31,9%.

    Σε ό,τι αφορά την κατανομή των δαπανών ανά υπουργείο ο προϋπολογισμός προβλέπει τα ακόλουθα: Αύξηση των δαπανών του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας κατά 7,6%, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά 7%, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 5,5%, Εθνικής Αμυνας 6,1%, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης 8,4%, Δημόσιας Τάξης 5,3%, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 8,8%, Εμπορικής Ναυτιλίας 7,6%, Οικονομίας και Οικονομικών 1,8%, Δικαιοσύνης 5,2%, Εξωτερικών 3,1%, Μεταφορών και Επικοινωνιών 4,7%, Πολιτισμού 4,4%, ΠΕΧΩΔΕ 5,5%, Ανάπτυξης 6,4%, Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης 3,4%, Τουριστικής Ανάπτυξης 7,5%, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής 12,8%, Μακεδονίας-Θράκης 4,9%, Προεδρίας της Δημοκρατίας 7,5%, Βουλή 8,9% και Γενικές Κρατικές Δαπάνες 8%.

    [03] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ.Καραμανλής στην συνέχεια θα προεδρεύσει της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    Στην χθεσινή ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε σε υψηλούς τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι η ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς θα είναι μηδενική, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι έχει επιλέξει πρακτικές άλλων εποχών.

    "Δεν μπορεί να ταλαιπωρούνται οι πολίτες με το φακελάκι απο υπαλλήλους που δεν σέβονται τον όρκο τους. Ως εδώ και μη παρέκει.Το το λέω και το εννοώ", τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα φαινόμενα της διαφθοράς και πρόσθεσε ότι "δεν θα μας σταματήσουν οι δυνάμεις του βολέματος και της αδράνειας, είμαστε σε μετωπική σύγκρουση μαζί τους".

    Επεσήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της σε επίορκους λειτουργούς και σε παράνομες πρακτικές. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, δεν θα βάλει νερό στο κρασί της, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στη σύγκρουση αυτή.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι έχει επιλέξει πρακτικές άλλων εποχών.

    "Το ΠΑΣΟΚ οχυρώνεται στην άρνηση και στην αντίδραση. Αντί για επιχειρήματα επιστρατεύει κραυγές και ύβρεις. Προτάσσει την οξύτητα και την πόλωση, αναπτύσσει ισχυρισμούς που αποδίδουν σε άλλους τα προβλήματα που αυτό δημιούργησε. Επιδιώκουν συμψηφισμό σε υποθέσεις όπως η "Ολυμπιακή", που έχουν ακέραια την ευθύνη, γίνονται τιμητές σε φαινόμενα διαφθοράς που πήραν δραματικές διαστάσεις επί των ημερών τους και ενώ κατάπιναν την κάμηλο τώρα διυλίζουν τον κώνωπα".

    Αναφερόμενος στην πρακτική της δικής του κυβέρνησης ο κ. Καραμανλής είπε "η δική μας πορεία είναι ριζικά διαφορετική, το κόμμα θα κρατηθεί μακριά απο το κράτος, αντιμετωπίζουμε ισότιμα όλους τους Ελληνες πολίτες, οι κομματικές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν θέση".

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη συνέχεια στη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων που, όπως είπε, είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή της κυβέρνησής του, επιλογή που υπηρετεί τους πολλούς και τους μη προνομιούχους.

    Ειδική αναφορά έκανε στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ προκειμένου να ενισχυθεί ο κοινωνικός τους ρόλος, με σεβασμό στο χρήμα των φορολογουμένων και με αύξηση της παραγωγικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού.

    Αναφέρθηκε επίσης στις νέες ιδιωτικοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις, στο νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων και στη δεύτερη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, που περιλαμβάνει, απο τις αρχές του 2007, μείωση των φορολογικών συντελεστών των φυσικών προσώπων.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι παρέλαβε απο την προηγούμενη κυβέρνηση ένα δύσκολο πλέγμα προκλήσεων και προβλημάτων και πρόσθεσε ότι "ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε, έχουμε συγκροτημένο σχέδιο πορείας, προχωρούμε με σύνεση και τόλμη", ενώ έκανε εκτεταμένη αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του σ'αυτούς τους 18 μήνες.

    Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι η χώρα μας στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, έδωσε μάχη μαζί με την Κύπρο για τη διασφάλιση των συμφερόντων μας στο κείμενο που βάζει το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πορείας της γείτονος και κατέληξε λέγοντας ότι εφόσον η Τουρκία καλύψει τις προϋποθέσεις που της βάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, στο τέλος της μακράς πορείας της έχει δικαίωμα να γίνει πλήρες μέλος της Ενωσης.

    [04] Προεδρείο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

    Στην χθεσινή -19η κατά σειρά μετά τις εκλογές της 8ης και 9ης Ιουνίου- συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, συγκροτήθηκε το Προεδρείο του Δ.Σ., στο οποίο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντιπροσωπεύονται όλες οι παρατάξεις που μετέχουν στο Συμβούλιο.

    Το νεοεκλεγέν Προεδρείο έχει ως εξής:

    Πρόεδρος: Πάνος Σόμπολος ψήφοι 8, λευκά 2

    Αβ Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Τσαλαπάτης ψήφοι 6, λευκά 4

    Ββ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Βλαβιανός ψήφοι 8, λευκά 2

    Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Τρίμης ψήφοι 8, λευκά 2

    Ταμίας: Παναγιώτης Ράμμος ψήφοι 8, λευκά 2

    Μέλη: Κώστας Γκοτσίνας

    Δημήτρης Κουμπιάς

    Κώστας Μπετινάκης

    Παντελής Μπουκάλας

    Νανά Νταουντάκη

    Φανή Πετραλιά

    Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται ότι «η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκλεγμένων μελών του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ενώ απουσίαζε δικαιολογημένα, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο συνάδελφος Γιώργος Βλαβιανός».

    Στην συνεδρίαση προήδρευσε ο δεύτερος κατά σειρά πλειοψηφήσας σύμβουλος Δημήτρης Τσαλαπάτης.

    [05] Οξεία επίθεση Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση

    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή άσκησε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

    Ο κ.Παπανδρέου συνέστησε μηδενική ανοχή σε όσα λέει και κάνει η κυβέρνηση και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:"ως εδώ και μη παρέκει". Η κυβέρνηση τόνισε πλήττει τα συμφέροντα της χώρας, την οδηγεί σε λάθος δρόμο και τη γυρίζει πίσω. Ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για κυβέρνηση μειωμένων προσδοκιών και χαμένων ευκαιριών, η οποία όπως είπε, είναι κατώτερη των περιστάσεων. Υπογράμμισε ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος διακυβέρνησης και αυτός, όπως είπε, είναι το ΠΑΣΟΚ.

    Η κυβέρνηση, είπε, διακατέχεται από πελατειακή αντίληψη και από δεξιό αυταρχισμό. Προτεραιότητα, πρόσθεσε της κυβέρνησης είναι να ικανοποιήσει τις πελατειακές της σχέσεις, και γι αυτό καθιέρωσε τη συνέντευξη στις προσλήψεις, ενώ υποβάθμισε το ΑΣΕΠ.

    Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι παρά τη σεμνότητα και ταπεινότητα για την οποία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός έχουν γίνει 200 χιλιάδες προσλήψεις από τον κομματικό, όπως είπε, στρατό. Έκανε λόγο για έλλειψη διαφάνειας στους διαγωνισμούς αυτούς, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ρεγκούζα. Πρόσθεσε ότι τα θέματα διαφάνειας είναι πρώτη προτεραιότητα για το κόμμα του.

    Για την οικονομία, είπε ότι η απογραφή υπονόμευσε το κύρος της οικονομίας διεθνώς και η διαδικασία αυτή όπως είπε, δεν έπληξε το ΠΑΣΟΚ αλλά τη χώρα. Έκανε λόγο για κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης, η οποία όπως ανέφερε, αρνείται να δώσει πεισματικά το επίδομα θέρμανσης στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Αναφερόμενος στο προσχέδιο προϋπολογισμού, είπε ότι είναι ένα κείμενο που βρίσκεται στον αέρα. Τόνισε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης είναι υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών, των εργαζομένων και των μισθωτών. Η πολιτική όπως είπε στις αυξήσεις και στα εισοδήματα είναι μηδενικές. Για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ο κ.Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε και υποστηρίζει την ενταξιακή πολιτική της Τουρκίας, κατηγόρησε όμως την κυβέρνηση για ανύπαρκτη ελληνική φωνή στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, όπου στόχος της δεν ήταν τί θα πάρει, αλλά τί θα δώσει.

    [06] Εγκαινιάσθηκε η Ακαδημία Εργασίας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κήρυξε σήμερα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, την έναρξη των εργασιών της Ακαδημίας της Εργασίας που ίδρυσε η ΓΣΕΕ για να επιμορφώσει τους συνδικαλιστές και να τους δώσει τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να εκπροσωπούν επάξια και αποτελεσματικά τους συναδέλφους εργαζόμενούς τους, παρουσία του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη, του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, καθώς και την παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων.

    Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, ο κ.Παπούλιας, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στην προσπάθεια της ΓΣΕΕ για αναβάθμιση της ποιότητας του συνδικαλισμού στη χώρα, τόνισε ότι "οι Ελληνες εργαζόμενοι χρειάζονται και αξίζουν την καλύτερη δυνατή συνδικαλιστική εκπροσώπηση και πως η Ακαδημία θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση". Σημείωσε δε ότι "περνάμε δύσκολους καιρούς μεγάλης ανεργίας και έντονης ανασφάλειας, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για τη δημιουργία ενός συνδικαλιστικού κινήματος με κατάρτιση, γνώση και πρωτίστως, ήθος και διάθεση προσφοράς, χωρίς ανταποδοτική λογική".

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, στη σύντομη ομιλία του, επισήμανε ότι "σε μία εποχή που η γνώση ανανεώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να εξοπλίζει τα συνδικαλιστικά στελέχη του με αποτελεσματικά εργαλεία διαχείρισης και επίλυσης των προβλημάτων που οι εργαζόμενοι καθημερινά αντιμετωπίζουν".

    Αναφέρθηκε στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο χαρακτήρισε, ακόμη και σήμερα, άνισο και ταξικό "αδυνατώντας να αποβάλει τις στρεβλώσεις που διέπουν τη λειτουργία του". Εκανε λόγο για την παραπαιδεία και τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση της ελληνικής οικογένειας.

    Ο κ.Πολυζωγόπουλος είπε ότι "η ΓΣΕΕ ως ευαίσθητος δέκτης των σύγχρονων αναγκών, προχώρησε στην ίδρυση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ), σε μία προσπάθεια να παρέμβει στα θέματα εκπαίδευσης, να συμμετάσχει ενεργά στον κοινωνικό διάλογο για την παιδεία, να ενισχύσει την κοινωνική διαδικασία ανάδειξης αλλά και επίλυσης των δυσλειτουργιών του εκπαιδευτικού μας συστήματος".

    Στόχος της ΓΣΕΕ, συνέχισε, αποτελεί τη δόμηση σε όλη την επικράτεια ένα σύστημα συνδικαλιστικής εκπαίδευσης, ενώ ευχαρίστησε θερμά τη δήμαρχο Αθηναίων καθώς ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας έδωσε το καλό παράδειγμα και παραχώρησε τις εγκαταστάσεις για τη στέγαση της Ακαδημίας.

    Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, μετέφερε τις ευχές του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και επισήμανε ότι η ίδρυση της Ακαδημίας βρίσκει την κυβέρνηση αρωγό στην προσπάθεια αυτή. Τόνισε ότι πρέπει να τρέξουμε γρήγορα για να προλάβουμε τους Ευρωπαίους οι οποίοι έχουν θεσμοθετήσει τη διά βίου μάθηση εδώ και πολλά χρόνια και χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ απαραίτητη για να γίνει και η Ελλάδα ανταγωνιστική στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε "ιστορική απόφαση" τη δημιουργία της Ακαδημίας, καθώς η γνώση αποτελεί βάθρο της Δημοκρατίας. Τόνισε ότι ο συνδικαλισμός καλείται να παλέψει για ένα διαφορετικό ρόλο, "να ανοίξει ένα εναλλακτικό δρόμο απέναντι στην πολιτική της νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης". Πρέπει να κερδίσουμε "το στοίχημα του εξανθρωπισμού της παγκοσμιοποίησης" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπανδρέου.

    Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τη χαρά της για τη δυνατότητα του Δήμου Αθηναίων να συμβάλει στην πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, φιλοξενώντας την Ακαδημία της Εργασίας, αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ενώ ευχήθηκε το παράδειγμα της Αθήνας να το ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι σε όλη τη χώρα.

    [07] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής

    Τέσσερα νομοσχέδια του υπουργείου Αναπτυξης ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

    Τα δύο νομοσχέδια αφορούν στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, το τρίτο στην παραγωγή βιοκαυσίμων και το τέταρτο στην σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ενέργειας.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας τόνισε ότι τα δύο πρώτα νομοσχέδια προσφέρουν δυνατότητες για ενεργειακές επενδύσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας ενώ το νομοσχέδιο για τα βιοκαύσιμα δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να καλλιεργήσουν ενεργειακά φυτά και για την παραγωγή έως το 2010, 5 έως 6% των αναγκών σε πετρέλαιο προκειμένου να εξοικονομηθούν και πόροι και να υπάρχουν καλύτεροι περιβαλλοντικοί όροι.

    Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο Εθνικής Ενέργειας ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι θα συμβουλεύει την εκάστοτε κυβέρνηση σε θέματα ενέργειας για να μπορεί να αντιμετωπίζει έγκαιρα και να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ενόψει των κινδύνων και των προβλημάτων που θα υπάρχουν στον τομέα αυτό.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο νομοσχέδιο απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ο κ. Σιούφας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο έπρεπε να έχει έλθει εδώ και έξι χρόνια καθώς υπάρχει κοινοτική οδηγία , σημείωσε ότι εχουν γίνει πολλές διαβουλεύσεις με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και έχουν ληφθεί υπόψη τα περισσότερα από τα θέματα που είχε θίξει.

    Στο τέλος, είπε ο κ. Σιούφας, όλοι θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για επιτυχημένη απόφαση.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση εάν θα ισχύσει το μοντέλο του ΟΤΕ και στη ΔΕΗ ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει οτι θα ισχύσει για όλες τις ΔΕΚΟ και ως εκ τούτου και για τη ΔΕΗ. "Τελεία και παύλα", είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για την λεγόμενη άρση της μονιμότητας για όσους προσλαμβάνονται στο εξής στις ΔΕΚΟ και πως δεν τίθεται ζήτημα εθελούσιας εξόδου στη ΔΕΗ.

    Αύριο το πρωί ο πρωθυπουγός θα έχει διαδοχικές συνεργασίες με την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά, τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό Οικονομίας Χρήστο Φώλια. Το απόγευμα ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ

    [08] Αρχισαν οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ

    Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ ξεκίνησαν σήμερα τα ξημερώματα στο Λουξεμβούργο. Η συμβολική τελετή που οργανώθηκε για να σηματοδοτήσει το ιστορικό γεγονός ξεκίνησε λίγο πριν τις 02.00 π.μ. ώρα Ελλαδας, μισή ώρα περίπου μετά την άφιξη του τούρκου ΥΠΕΞ Αμπντουλάχ Γκιουλ και διήρκεσε λίγα λεπτά. Η λιτή δήλωση του κ. Γκιούλ έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους ομολόγους του.

    Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Τζακ Στρό, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ, δήλωσε ενθουσιασμένος. Συγχρόνως, υπενθύμισε πως η Τουρκία έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει μέχρι την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ. «Η διαδικασία ένταξης θα είναι αυστηρή και αποτελεί πρόκληση. Όμως, είμαστε πεπεισμένοι για την αποφασιστικότητά σας και θα συνδράμουμε στις προσπάθειές σας. Είμαστε ευτυχείς που σας υποδεχόμαστε», τόνισε ο κ. Στρο.

    «Ιστορική στιγμή», χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης την επίτευξη συμφωνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. «Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν πετύχει να κατοχυρώσουν πλήρως όλες της επιδιώξεις τους, βάσει νομικά δεσμευτικών και θεσμικών κειμένων» υπογράμμισε ο υπουργός. Ο κ. Μολυβιάτης τόνισε ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, μια εποχή «ειρήνης και σταθερότητας» που θα αποβεί προς όφελος του ελληνικού και του τουρκικού λαού. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να εμποδίσει τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας, χωρίς αυτό να έχει συνέπειες στην πορεία της προς την Ενωμένη Ευρώπη.

    Τι δήλωσε ο Τουρκός υπ. Εξωτερικών

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές τουρκικές θέσεις στους Τούρκους δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, αναφέρθηκε στη μονομερή δήλωση της Αγκυρας της 19ης Ιουλίου και διευκρίνισε ότι η τουρκική υπογραφή στο πρόσθετο Πρωτόκολλο ΕΕ-Τουρκίας δεν σημαίνει αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Το διαπραγματευτικό πλαίσιο δεν είναι κοινό έγγραφο, αλλά έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Τουρκία διατηρεί τις θέσεις της σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις» δήλωσε.

    Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, δήλωσε ότι η στάση της χώρας του θα μείνει απαράλλακτη μέχρι να επιτευχθεί μόνιμη διευθέτηση του προβλήματος. «Δεν υπάρχει αλλαγή στη σημερινή μας θέση. Χώρος επίλυσης του Κυπριακού είναι ΟΗΕ» επισήμανε.

    Σε ό,τι αφορά το κείμενο διαπραγματεύσης σημείωσε ότι «η Τουρκία είναι η μοναδική υποψήφια χώρα που διαπραγματεύθηκε το πλαίσιο. Υπήρχαν σημεία ζωτικής σημασίας για την Τουρκία. (Στο πλαίσιο) αναφέρεται ξεκάθαρα η προοπτική πλήρους ένταξης, δίχως αυτό να επισκιάζεται από οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση».

    Τα ελληνικά κόμματα

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε μια απόφαση ιστορικής σημασίας. Ο ευρωπαϊκός δρόμος της Τουρκίας θα είναι μια μακρά πορεία μεταρρυθμίσεων, αλλαγών και προσαρμογών στο Κοινοτικό κεκτημένο, που θα οδηγήσει στην οικογένεια των λαών της Ευρώπης, με βάση τις αρχές και τις αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της κοινής ασφάλειας και ευημερίας», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

    «Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ξεκινούν χωρίς η Τουρκία να έχει αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Βαριές ευθύνες έχουν όλα εκείνα τα κόμματα που προπαγάνδιζαν πως η ΕΕ έχει δημοκρατικές αρχές και αξίες» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ. «οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως οι υποτιθέμενες αρχές της ΕΕ είναι μύθος.Το θέμα της Κύπρου χρησιμοποιήθηκε για να προωθηθούν συμφέροντα και επιδιώξεις.Ήταν το προκάλυμμα των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.Η ΕΕ δεν διασφαλίζει την Κυπριακή Δημοκρατία από τον κίνδυνο της διχοτόμησης που προωθεί το σχέδιο Ανάν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 October 2005 - 12:43:05 UTC