Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση της Κάπα-Research δίνει προβάδισμα σε ΝΔ και Καραμανλή
  • [02] Οι κηλίδες αίματος στο πιλοτήριο ανήκουν στον αεροσυνοδό Α.Προδρόμου
  • [03] Η εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο World League

  • [01] Δημοσκόπηση της Κάπα-Research δίνει προβάδισμα σε ΝΔ και Καραμανλή

    Προβάδισμα 2,7 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση της Κάπα-Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

    Στην ερώτηση «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» το 36,8% του δείγματος απάντησε ΝΔ, το 34,1% ΠΑΣΟΚ, το 6,8% ΚΚΕ, το 3,6% ΣΥΝ, το 3,9% ΛΑΟΣ ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται στο 14,8%.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανήρχετο στο 2,4% το Μάιο του 2005, και στο 7,6% το Σεπτέμβριο του 2004.

    Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;» το 52% επιλέγει τον πρόεδρο της κυβέρνησης, το 37,4% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 9,1% «κανέναν εκ των δύο» και το 1,5% λέει ότι δεν ξέρει ή δεν απάντησε.

    Τέλος, ερευνήθηκε ο βαθμός ικανοποίησης των ερωτηθέντων για την πορεία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

    Πολύ ικανοποιημένοι ή μάλλον ικανοποιημένοι «από την ως σήμερα πορεία της κυβέρνησης» εμφανίζονται το 38,5% των ερωτηθέντων και «από την ως σήμερα δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» το 26,4%.

    Πολύ δυσαρεστημένοι ή μάλλον δυσαρεστημένοι με την πορεία της κυβέρνησης εμφανίζονται το 60,2% και από τη δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 71,4%.

    Η έρευνα της Κάπα-Research διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Αυγούστου 2005, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και σε πανελλαδικό δείγμα 1.618 νοικοκυριών.

    Μεϊμαράκης: "Η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά η ψαλίδα ανοίγει"

    "Και αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι η πλατιά κοινωνική συμμαχία των πολιτών εμπιστεύεται τον Κώστα Καραμανλή, στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης.

    Η πολιτική υπεροχή της ΝΔ καταγράφεται με συνέπεια και σταθερότητα" , ανέφερε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευ. Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της Κάπα-Research..

    "Η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά η ψαλίδα ανοίγει καθώς αυξάνεται η διαφορά από 2,4, όπως δείχνουν τα στοιχεία της προηγούμενης δημοσκόπησης που διενέργησε η ίδια εταιρεία τον Απρίλιο του 2005, σε 2,7 όπως καταγράφεται σήμερα.

    Οι πολίτες καταδικάζουν τους εκφραστές τού χθες και γυρίζουν την πλάτη σε αδιέξοδες πρακτικές.

    Αυτό αυξάνει το αίσθημα της κοινωνικής μας ευθύνης για να κάνουμε πράξη το στρατηγικό μας στόχο για μία καλύτερη Ελλάδα, για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης στη δήλωσή του.

    [02] Οι κηλίδες αίματος στο πιλοτήριο ανήκουν στον αεροσυνοδό Α.Προδρόμου

    Έγινε η ταυτοποίηση των κηλίδων αίματος που βρέθηκαν μέσα στο πιλοτήριο του μοιραίου Μπόινγκ και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία ανήκουν στον αεροσυνοδό Ανδρέα Προδρόμου που είχε και γνώσεις χειριστή και έτσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι προσπάθησε να θέσει υπό έλεγχο το μοιραίο αεροσκάφος λίγο πριν την πρόσκρουσή του στην πλαγιά του Γραμματικού.

    Επίσης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Φ. Κουτσάφτη, στα μέσα της εβδομάδος θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ενώ σε ένα 15νθήμερο περίπου θα έχουν βγει τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης των μη αναγνωρίσιμων σορών με τη μέθοδο του DNA. Και τούτο γιατί ήδη έχουν έρθει στην Ελλάδα 133 δείγματα βιολογικού υλικού από συγγενείς των τραγικών θυμάτων ενώ έχουν φτάσει και οδοντογράμματα που ανήκουν σε τραγικά θύματα ώστε να είναι πλήρως εξακριβωμένη η ταυτοποίηση των θυμάτων. Για το λόγο αυτό έφτασε από την Κύπρο και ειδική ομάδα οδοντιάτρων που θα επιληφθεί αυτής της διαδικασίας.

    Αποκρυπτογραφήθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί

    Το δεύτερο μαύρο κουτί του κυπριακού Μπόινγκ αποκρυπτογραφήθηκε από τους γάλλους ειδικούς του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας (BEA).

    Τα αποτελέσματα των εργασιών αυτών, που διενεργήθηκαν παρουσία έλληνα ερευνητή, δεν θα κοινοποιηθούν από το BEA, "καθώς η έρευνα είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία της Ελλάδας", αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το BEA.

    Το BEA προσθέτει πως το προστατευτικό κέλυφος που περιέχει τη βάση της ηλεκτρονικής καταγραφής "αποσυντέθηκε από το αρχικό πλαίσιό του κατά τη σύγκρουση" αλλά "δεν παρουσιάζει ίχνη φωτιάς και δεν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές".

    Τα μαύρα κουτιά, που στην πραγμαικότητα είναι πορτοκαλί, είναι δύο διαφορετικοί εξοπλισμοί που καταγράφουν ο μεν πρώτος τις παραμέτρους της πτήσης (FDR - Flight Data Recorder), ο δε δεύτερος τις συνομιλίες και τους ήχους στο πιλοτήριο (Cockpit Voice Recorder, CVR).

    Η ανάγνωση του καταγραφέα των παραμέτρων (FDR), που είχε βρεθεί από τη Δευτέρα, ανατέθηκε από τις ελληνικές αρχές επίσης στο BEA.

    [03] Η εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο World League

    Τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, μαζί φυσικά με το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, πανηγυρίζει η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών. Τα εκπληκτικά κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη κατάφεραν να νικήσουν και τη «γηπεδούχο» Ρωσία 13-10 στον τελικό του 2ου World League και να κατακτήσουν την πρώτη θέση, στη διοργάνωση που διεξήχθη στην πόλη Κίρισι.

    Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-5, 0-4, 4-1.

    Η σύνθεση της εθνικής μας: Ελληνάκη, Μαυρέλου, Κοζομπόλη 1, Μωραϊτίδου 1, Ιωσηφίδου, Καραγιάννη 5, Ασημάκη, Κάντζου 1, Λιόση 1, Οικονομοπούλου 1, Ρουμπέση 3, Λαρά, Τσούρη. Προπονητής: Κούλης Ιωσηφίδης

    Η σύνθεση της Ρωσίας: Βορόντσοβα, Σεπέλινα, Γκόφλερ, Κόνουχ 3, Βισνιάκοβα, Κισέλεβα, Σομπόλεβα, Σάρποβιτς, Φομίτσεβα 3, Σμούροβα 1, Ζούμπκοβα, Γιάινα 3. Προπονητής: Αλεξάντερ Κλεϊμένοφ

    Δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

    «Αυτή η μεγάλη διάκριση, ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έρχεται να δικαιώσει για μια ακόμη φορά τις επίπονες προσπάθειες των αθλητριών μας και την προσήλωσή τους σε υψηλούς στόχους.

    Στις πρωταθλήτριές μας, τον ομοσπονδιακό προπονητή και όλους όσοι εργάστηκαν για τη σημερινή επιτυχία εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο World League από την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών.

    Δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου

    Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στο World League, αποτελεί μια ακόμα μεγάλη επιτυχία, μετά από εκείνη στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Αυτή η διάκριση μας γεμίζει με ικανοποίηση και επιβεβαιώνει ότι, με σοβαρή προσπάθεια και πίστη σε αξίες, οι Ελληνες μπορούν να πετύχουν πολλά.

    Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας, στον ομοσπονδιακό προπονητή και τις ευχές μου για νέες μεγάλες διακρίσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 August 2005 - 19:31:10 UTC