Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο Πειραιά σε ναυτιλιακές εταιρίες
  • [02] Αναβλήθηκε για αύριο η προσγείωση του Discovery
  • [03] Ολοκληρώθηκε η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
  • [04] Την απομάκρυνση του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.

  • [01] Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο Πειραιά σε ναυτιλιακές εταιρίες

    Πρόστιμα τα οποία μερικές φορές θα υπερβαίνουν και τα 528.000 ευρώ επέβαλε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σε ναυτιλιακές εταιρίες και πρακτορεία, για μη έγκαιρη ενημέρωση των επιβατών για αλλαγή των δρομολογίων και καθυστερήσεις σε πλοία τους.

    Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε χθεσινή συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" τόνισε ότι η ναυπήγηση νέων πλοίων για τα δρομολόγια της "άγονης γραμμής" θα λύσει τα προβλήματα τύπου "Ροδάνδης" και "Ρομίλντας".

    Ο κ.Κεφαλογιάννης τόνισε οτι για την απόσυρση των "γηρασμένων" πλοίων που επιβάλλεται από την ελληνική νομοθεσία μετά και την τραγωδία του "Σαμίνα" η Ελλάδα απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν επιμείνει στην αποβολή τους λόγω ορίου ηλικίας στα 35 χρόνια.

    Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση επιδοτεί τη ναυπήγηση νέων πλοίων για τις άγονες γραμμές με δάνειο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δήλωσε ότι μελετάται η θέσπιση ειδικών προνομίων με την παραχώρηση δωρεάν εισιτηρίων για τη μεταφορά των κατοίκων των ακριτικών νησιών. «Η κίνηση φέτος είναι αυξημένη κατά 30%», προσθέτει ο υπουργός και δηλώνει οτι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θά έχουν διακινηθεί από τον Πειραιά, περίπου 2,5 εκατ. επιβάτες για τη νησιά.

    [02] Αναβλήθηκε για αύριο η προσγείωση του Discovery

    Η επιστροφή του Discovery στη γη αναβλήθηκε για αύριο εξαιτίας των δυσχερών μετεωρολογικών συνθηκών επάνω από τη Φλόριντα.

    Οι ασταθείς μετεωρολογικές συνθήκες, με πιθανές ισχυρές βροχοπτώσεις και χαμηλή νέφωση επάνω από την πίστα του διαστημικού κέντρου Κένεντι κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ ανάγκασαν τον επικεφαλής της πτήσης Λιρόι Κέιν να αναβάλει για αύριο την προσγείωση, παρατείνοντας την αγωνία για την πρώτη προσγείωση ενός αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου μετά την καταστροφή του Κολούμπια το 2003.

    [03] Ολοκληρώθηκε η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

    Ολοκληρώθηκε στη 1:30 το μεσημέρι η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

    Η Σύνοδος αποφάσισε:

    α. Την αφαίρεση του δικαιώματος να ψηφίσουν για την εκλογή πατριάρχη οι μητροπολίτες Ναζαρέτ Κυριακός, Σκυθουπόλεως Ιάκωβος, και αρχιμανδρίτης Πανάρετος.

    Στα τρία προαναφερθέντα πρόσωπα καταλογίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ως διφορούμενη η στάση που τήρησαν το προηγούμενο διάστημα ενώ τους καταλόγισαν επίσης ότι απέφυγαν εξ αρχής να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη νέα Ιερά Σύνοδο η οποία προέκυψε στη μετά Ειρηναίου εποχή.

    β. Ορίστηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου πατριάρχη η 22α Αυγούστου.

    [04] Την απομάκρυνση του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.

    Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου. Κύριο θέμα ήταν η υπόθεση του μητροπολίτη Παντελεήμονα ο οποίος από το Φεβρουάριο είχε τεθεί σε 6μηνη διαθεσιμότητα από το θρόνο της μητρόπολης Αττικής.

    Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, αποφασίσθηκε ομόφωνα η οριστική απομάκρυνση του μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και "η περιαγωγή του στην κατάσταση του σχολάζοντος, αφού διαπίστωσε η Ιερά Σύνοδος ότι εξακολουθούν να συντρέχουν οι σοβαροί λόγοι που αφορούν στο πρόσωπό του, στο συμφέρον της Εκκλησίας και στην κοινωνική ειρήνη, ένεκα των οποίων προκλήθηκε βαρύτατος σκανδαλισμός των πιστών".

    Η οριστική απομάκρυνση του ιεράρχη από τον μητροπολιτικό θρόνο έγινε αν και προηγουμένως ο κ. Παντελεήμονας είχε υποβάλει δια του δικηγόρου του αίτημα αναβολής της συζήτησης. Το αίτημα όμως απερρίφθη ομόφωνα. Ο μητροπολίτης Παντελεήμων, αν και προσεκλήθη, δεν προσήλθε κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

    Το απόγευμα θα συνέλθει και πάλι η Σύνοδος προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρου ο οποίος κατηγορείται για σκανδαλισμό των πιστών. Οι έκτακτες αυτές συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 August 2005 - 14:14:33 UTC