Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
  • [02] Αλογοσκούφης:Σύγκλιση όρων εργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
  • [03] Βενιζέλος:Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κομματικά πανίσχυρος.
  • [04] Αλογοσκούφης:Σύγκλιση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
  • [05] Συμβολική Πεζοπορεία της WFP στην Αθήνα
  • [06] Επίσκεψη στην Αυστρία πραγματοποιεί ο Κ.Παπούλιας
  • [07] Την Αυστρία επισκέπτεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [08] Επίσημη διάψευση για τα περί επιβολής ΦΠΑ στα ενοίκια
  • [09] Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
  • [10] Ελεύθερη η Φλοράνς Ομπενά έπειτα από πέντε μήνες ομηρίας στο Ιράκ
  • [11] Επίσκεψη Κάρολου Παπούλια στην Αυστρία
  • [12] Η κυβέρνηση έλαβε εκ νέου την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής

  • [01] Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

    Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και την ονομαστική ψηφοφορία στη συνέχεια επί της προτάσεως για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση , θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, που ξεκίνησε την Παρασκευή. Οι χθεσινές ομιλίες των υπουργών και των βουλευτών των κομμάτων ανέβασαν το "πολιτικό θερμόμετρο" στη Βουλή.

    Πρόσκληση προς Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου να ζητήσει εκλογές απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Για να φύγει μια κυβέρνηση υπάρχουν δύο τρόποι. Μέσω της Βουλής, κάτι που δεν ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου, ή μέσω της ετυμηγορίας του λαού. Ας τη ζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Ο Κ. Καραμανλής είναι μεγαλόκαρδος και μπορεί να του απαντήσει καταφατικά, είπε ο κ.Κακλαμάνης. Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε την επέκταση του νέου συστήματος εφημεριών στη Λάρισα, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη όπου, όπως είπε, τα ράντζα αποτελούν πλέον παρελθόν.

    "Δεν παρέχουμε την εμπιστοσύνη μας σε κάποιον επειδή είναι μεγαλόκαρδος ή επειδή μιλάει ωραία", σχολίασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου την πρόσκληση Κακλαμάνη. Η βουλευτής επέκρινε τον κ. Καραμανλή ότι δεσμεύτηκε αλλά δε υλοποίησε τις υποσχέσεις που έδωσε κατά τη συζήτηση του τρέχοντος προϋπολογισμού και στάθηκε κυρίως στο θέμα του προστίμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κακοδιαχείριση στα δημόσια έργα της περιόδου 2000-2003. Εξάλλου,η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Δαμανάκη είπε ότι «πρώτη φορά βλέπει κυβέρνηση να ζητά την εμπιστοσύνη της Βουλής και να μην αναφέρεται καθόλου στο έργο της και να αναλώνει το χρόνο της για να αντιπολιτευτεί την προηγούμενη κυβέρνηση».

    Ιδιαίτερα επιθετικός εναντίον του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας στη Βουλή, καταγγέλλοντας «λεηλασία του δημοσίου χρήματος» και "φακέλωμα" των αξιωματικών από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Ο υπουργός Άμυνας κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής «φακέλους ντροπής του ΠΑΣΟΚ» στους οποίους προτείνονται μεταθέσεις στην Αθήνα για «καλούς συντρόφους» και δυσμενείς για τους «πολύ δεξιούς», παρουσίασε δείγμα «άχρηστων υπερτιμολογημένων (11.000 δρχ. το αντίτυπο χωρίς έγχρωμες φωτογραφίες) εκδόσεων που σαπίζουν στις αποθήκες», κατήγγειλε την ύπαρξη 193 συνδέσεων κινητών τηλεφώνων στο υπουργείο Αμυνας και έκανε λόγο για «51 έργα με τη μέθοδο της κατάτμησης που πάνε στον εισαγγελέα».

    Τέλος, ο υπουργός, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το έργο του στο υπουργείο, τονίζοντας ότι οι αμυντικές δαπάνες συγκρατήθηκαν από ποσοστό 4,1% επί του ΑΕΠ την προηγούμενη τετραετία, στο 2,96%, είναι έτοιμο το νέο πλαίσιο προμηθειών για την «αποκατάσταση της διαφάνειας στην αγορά», εξασφαλίστηκαν δωρεάν 150 άρματα μάχης δεύτερης γενιάς, επιστράφηκαν 40 εκατ. δολάρια για τις συμβάσεις των "Χοκ", εξασφαλίστηκε η διασύνδεση των ρωσικών πυραύλων ΤΟΡ-Μ1 και με εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης.

    Η ομιλία του υπουργού Άμυνας προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες από πλευράς ΠΑΣΟΚ, τις οποίες εξέφρασε από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλευτής του, Κώστας Γείτονας.

    «Πιστεύω να αντελήφθη ο ελληνικός λαός, τι υπουργό Άμυνας έχει η χώρα. Στο κομματικό σας πάθος, την εμπάθεια, φτάνετε να υποσκάπτετε τη θέση της χώρας. Είναι ντροπή να έρχεστε και να τίθεστε υπεράνω του Συντάγματος και του κανονισμού και να λέτε ότι δεν απαντάτε στις ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ο σεβασμός σας προς τη δημοκρατία. Είστε υπόλογος για νέο κομματισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις - δεν μπορείτε να κατηγορείτε εμάς».

    «Δεν σας συνέτισε, ούτε το Σινούκ, ούτε το φιάσκο της Εξεταστικής Επιτροπής; Σβ αυτόν θα δώσετε αύριο την εμπιστοσύνη σας. Αυτή είναι η πολιτική σας», συμπλήρωσε ο κος Γείτονας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης στην ομιλία του έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα πρέπει να αντανακλάται και στις στρατιωτικές δραστηριότητές της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αυτές οι δραστηριότητες είναι αιτία εντάσεων που δεν αρμόζουν και δεν βοηθούν την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, είπε ο κ. Μολυβιάτης και συνέχισε: Στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο δεν υπάρχει χώρος για πολιτική «κάζους μπέλι», που αποτελεί προφανή αντιπαραγωγικό αναχρονισμό.

    Η υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για τη στάση που τηρεί απέναντι στο διάλογο για την παιδεία. Οι συμμετέχοντες στο διάλογο, είπε, για να περάσουν την άποψή τους, πρέπει να έχουν άποψη. Η θεωρία ``φεύγουμε, επειδή δεν περνάει η άποψή μας`` δεν υφίσταται, πρόσθεσε η κ. Γιαννάκου. Σημείωσε ωστόσο ότι οι πόρτες του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτές, αν και -όπως είπε- η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμποδιστεί να προχωρήσει στο πρόγραμμά της

    Οι τόνοι ανέβηκαν νωρίτερα στη Βουλή, όταν ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης επιτέθηκε εναντίον του υφυπουργού Οικονομίας Χρ. Φώλια σχετικά με τη διαπραγμάτευση του προστίμου της Επιτροπής για τη διαχείριση των δημοσίων έργων της περιόδου 2000-2003.

    Ξεπεράσατε τον αρχηγό σας σε λαϊκισμό, θράσος και παραποίηση της πραγματικότητας είπε ο κ. Αλογοσκούφης στον κ. Φλωρίδη με αφορμή τις ευθύνες που επέρριψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον κ. Φώλια ότι κατήγγειλε ως ευρωβουλευτής την Ελλάδα ότι γίνονταν "σημεία και τέρατα" στα δημόσια έργα, και όταν έγινε υφυπουργός εστάλη να διαπραγματευτεί το πρόστιμο της Επιτροπής. Όταν είδαν στην Επιτροπή τον κ. Φώλια, είπαν καλώς τον μάρτυρα κατηγορίας, ανέφερε ο κ. Φλωρίδης.

    Σε παρέμβασή του, ο κ. Αλογοσκούφης είπε στο βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι απαράδεκτη η προσωπική επίθεσή του κατά του κ. Φώλια. Εμείς, επί μήνες, προσπαθούμε να μαζέψουμε τα τεράστια προβλήματα που αφήσατε πίσω σας και τελικά καταφέραμε να σώσουμε τουλάχιστον ένα δισ. ευρώ επειδή τα δικά σας έργα ήταν υπό αμφισβήτηση, σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε: «Δεν φτάνει που ο κ. Φώλιας έσωσε τα χρήματα για την Ελλάδα, έχει να ακούει και τον Φλωρίδη».

    [02] Αλογοσκούφης:Σύγκλιση όρων εργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

    Στόχος των άμεσων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης είναι η σταδιακή σύγκλιση των όρων εργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησαν με τη συμφωνία στον ΟΤΕ και επεκτείνονται με την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών και με την καλύτερη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των υπερωριών.

    Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Ο κ.Αλογοσκούφης εξηγεί ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές σε συνδυασμό με τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα οδηγήσουν σε μια αποτελεσματική οικονομία και σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

    Ο υπουργός Οικονομίας -παρά την πρόταση μομφής προς τον ίδιο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου-εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η δυναμική των μεταρρυθμίσεων δεν αναστρέφεται πλέον και διατηρεί την ελπίδα ότι η αναγκαιότητά τους θα δημιουργήσει τελικά ένα κλίμα συναινέσεως στην ελληνική κοινωνία.

    [03] Βενιζέλος:Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κομματικά πανίσχυρος.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κομματικά πανίσχυρος και έχει πλήρη συνείδηση του ρόλου των δυνατοτήτων που του παρέχονται, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Βαγγέλης Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος αφήνει αιχμές κατά του κ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με τις δηλώσεις του περί κατάργησης της μονιμότητας, αναφέροντας ότι πίσω από ορισμένες δήθεν εκσυγχρονιστικές θέσεις κρύβεται συχνά ακραία δημαγωγική διάθεση και κάποιοι νομίζουν ότι πιάνουν έτσι το ρεύμα της κοινής γνώμης. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο.

    [04] Αλογοσκούφης:Σύγκλιση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

    Στόχος των άμεσων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης είναι η σταδιακή σύγκλιση των όρων εργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησαν με τη συμφωνία στον ΟΤΕ και επεκτείνονται με την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών και με την καλύτερη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των υπερωριών.

    Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Ο κ.Αλογοσκούφης εξηγεί ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές σε συνδυασμό με τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα οδηγήσουν σε μια αποτελεσματική οικονομία και σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

    Ο υπουργός Οικονομίας -παρά την πρόταση μομφής προς τον ίδιο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου-εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η δυναμική των μεταρρυθμίσεων δεν αναστρέφεται πλέον και διατηρεί την ελπίδα ότι η αναγκαιότητά τους θα δημιουργήσει τελικά ένα κλίμα συναινέσεως στην ελληνική κοινωνία.

    [05] Συμβολική Πεζοπορεία της WFP στην Αθήνα

    Πεζοπορεία για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών και την εξεύρεση πόρων, με σκοπό την εξάλειψη της πείνας για 300 εκατομμύρια παιδιά σ' ολόκληρο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα κάτω και γύρω από τη σκιά της Ακρόπολης, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Πρόκειται για το ελληνικό μέρος της Παγκόσμιας Εκδήλωσης - Πρωτοβουλίας της ανθρωπιστικής οργάνωσης του ΟΗΕ World Food Programme WFP (Παγκόσμια Οργάνωση Σίτισης) που συμμετείχε σήμερα σε μία παγκόσμια πεζοπορεία την ίδια ώρα με 85 ακόμα χώρες και 275 πόλεις ώστε να ενισχυθούν τα ταμεία της Παγκόσμιας Επισιτιστικής Βοήθειας.

    Στην Ελλάδα την πεζοπορεία οργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ελληνικό τμήμα της ΤΝΤ ιδιωτικής επιχείρησης ταχυδρομικού σέρβις με στόχο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος της εκδήλωσης και στέλεχος της ΤΝΤ Κώστας Αδαμόπουλος, "να επισημανθεί η ανάγκη συμμετοχής και ο εθελοντισμός ιδιωτικών επιχειρήσεων σε τέτοιου είδους ανθρωπιστικά προγράμματα".

    Στη συμβολική πεζοπορεία που ξεκίνησε από το σταθμό του Μετρό στην Ακρόπολη και κατέληξε στο Ζάππειο Μέγαρο, εκπροσωπήθηκε η Υπηρεσία Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών με τον κ. Παντρεμένο, η Ελληνική Αστυνομία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δήμων της Αθήνας καθώς επίσης και η Ένωση Ελλήνων Ολυμπιονικών ώστε να επισφραγιστεί το πνεύμα του Εθελοντισμού -όπως τονίσθηκε από τη διοργανώτρια ΤΝΤ- που ξεκίνησε στη χώρα μας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Εκατοντάδες Αθηναίοι πολίτες, υπάλληλοι της ΤΝΤ ακόμα και μικρά παιδιά πορεύθηκαν γύρω από την Ακρόπολη κατευθυνόμενοι στον μεγάλο κουμπαρά της WFP που είχε στηθεί στο Ζάππειο. Πέρυσι η ανθρωπιστική οργάνωση είχε συγκεντρώσει το ποσό των 7.500.000 ευρώ ενώ φέτος στόχος είναι να συγκεντρωθεί ποσό παγκοσμίως άνω των 10.000.000 ευρώ. Το 2004 πάνω από 112 εκατομμύρια άνθρωποι από 80 χώρες είχαν δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση τους και ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθεια της WFP.

    Η ΤΝΤ καλεί όλες της επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να συμβάλλουν και αυτές με κάθε τρόπο στην εξάλειψη της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών που αποτελούν άλλωστε το μέλλον του πλανήτη το μέλλον της ανθρωπότητας.

    Η εκδήλωση - πεζοπορεία καλύφθηκε από τρία δορυφορικά κανάλια και ενώθηκε τηλεοπτικά η χώρα μας, και με τις άλλες χώρες και η Αθήνα με τις πρωτεύουσες πόλεις που ευαισθητοποιούνται στο θέμα της πείνας και του υποσιτισμού των παιδιών.

    [06] Επίσκεψη στην Αυστρία πραγματοποιεί ο Κ.Παπούλιας

    Τριήμερη επίσκεψη στην Αυστρία, προσκεκλημένος του αυστριακού ομολόγου του Χάιντς Φίσερ, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στη Βιέννη συνοδευόμενος από την κόρη του Άννα Παπούλια και υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Λίγο μετά την άφιξή του στην αυστριακή πρωτεύουσα και με τη συνοδεία του κ. Φίσερ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε για το ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ, όπου το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με την τοπική ηγεσία και θα ξεναγηθεί σε ιστορικές τοποθεσίες της περιοχής που συνορεύει με την Ουγγαρία.

    Αύριο οι πρόεδροι της Ελλάδας και Αυστρίας θα έχουν τις κεντρικές επίσημες συνομιλίες τους στο προεδρικό μέγαρο στα πρώην χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ, όπου στη συνέχεια θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου ενώ θα ακολουθήσει το επίσημο γεύμα του Αυστριακού προέδρου προς τιμήν του Έλληνα ομολόγου του.

    Το απόγευμα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένες συναντήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σιούσελ και τον πρόεδρο της Βουλής Αντρέας Κολ.

    Τις συνομιλίες του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βιέννη αναμένεται να απασχολήσουν - πέρα από τις παραδοσιακά άριστες διμερείς σχέσεις - η πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης μετά την περσινή διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που υποστηρίζεται και από τις δύο πρωτεύουσες και ανήκει στις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2006, αλλά και γενικότερα οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις.

    [07] Την Αυστρία επισκέπτεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Τριήμερη επίσκεψη στην Αυστρία, προσκεκλημένος του αυστριακού ομολόγου του Χάιντς Φίσερ, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στη Βιέννη συνοδευόμενος από την κόρη του Άννα Παπούλια και υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Λίγο μετά την άφιξή του στην αυστριακή πρωτεύουσα και με τη συνοδεία του κ. Φίσερ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε για το ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ, όπου το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με την τοπική ηγεσία και θα ξεναγηθεί σε ιστορικές τοποθεσίες της περιοχής που συνορεύει με την Ουγγαρία.

    Αύριο οι πρόεδροι της Ελλάδας και Αυστρίας θα έχουν τις κεντρικές επίσημες συνομιλίες τους στο προεδρικό μέγαρο στα πρώην χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ, όπου στη συνέχεια θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου ενώ θα ακολουθήσει το επίσημο γεύμα του Αυστριακού προέδρου προς τιμήν του Έλληνα ομολόγου του.

    Το απόγευμα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένες συναντήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σιούσελ και τον πρόεδρο της Βουλής Αντρέας Κολ.

    Τις συνομιλίες του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βιέννη αναμένεται να απασχολήσουν - πέρα από τις παραδοσιακά άριστες διμερείς σχέσεις - η πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης μετά την περσινή διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που υποστηρίζεται και από τις δύο πρωτεύουσες και ανήκει στις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2006, αλλά και γενικότερα οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις.

    [08] Επίσημη διάψευση για τα περί επιβολής ΦΠΑ στα ενοίκια

    Δεν υπάρχει καμία σκέψη στην κυβέρνηση για επιβολή ΦΠΑ στα ενοίκια, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με αφορμή δημοσίευμα δύο εφημερίδων για το ίδιο θέμα. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Αλογοσκούφης δεν έχει ζητήσει ποτέ εισήγηση για το θέμα αυτό από τις υπηρεσίες του υπουργείου, όπως ανακριβώς αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Το υπουργείο αποδίδει τα δημοσιεύματα σε διοχέτευση "πληροφοριών" από κύκλους της αντιπολίτευσης, ώστε να στηριχθούν τα έωλα επιχειρήματα τα οποία καταρρίφθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. Τέλος, προστίθεται ότι η αντιπολίτευση αναστατώνει τους πολίτες με κινδυνολογικά σενάρια.

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών τονίζει ότι στόχος των άμεσων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης είναι η σταδιακή σύγκλιση των όρων εργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησαν με τη συμφωνία στον ΟΤΕ και επεκτείνονται με την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών και με την καλύτερη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των υπερωριών. Ο κ.Αλογοσκούφης εξηγεί ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές σε συνδυασμό με τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα οδηγήσουν σε μια αποτελεσματική οικονομία και σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

    [09] Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

    Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και την ονομαστική ψηφοφορία στη συνέχεια επί της προτάσεως για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, που ξεκίνησε την Παρασκευή. Οι χθεσινές ομιλίες των υπουργών και των βουλευτών των κομμάτων ανέβασαν το «πολιτικό θερμόμετρο» στη Βουλή, ενώ και σήμερα δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.

    Συγκεκριμένα, προσωπική επίθεση δέχθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν στην ομιλία του κατηγόρησε την κυβέρνηση για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα και απηύθυνε επτά ερωτήματα, ζητώντας να δοθεί απάντηση μέχρι το τέλος της συζήτησης. Παίρνοντας το λόγο ο κ.Πολύδωρας παρατήρησε ότι «ο κ.Παπανδρέου κατηγορεί τον κ.Βενιζέλο πως διαρρέει τα θέματα από το Πολιτικό Συμβούλιο», υπενθύμισε τις βολές του κου Βενιζέλου κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη και έκανε λόγο για «συνδικάτα και πραιτοριανούς που χρησιμοποιούνται ως λοκομοτίβα για την καταβύθιση του κράτους - για να εκλέγουν 'Βενιζέλους' και ΠΑΣΟΚ». «Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος χρησιμοποιεί τον όρο 'Βενιζέλοι', στη δική μας συνείδηση μού περιποιεί τιμή» απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ωστόσο στον κ.Πολύδωρα, ότι ο «εισαγγελικός ρόλος» που ο ίδιος έχει αναλάβει, έχει οδηγήσει στο παρελθόν την παράταξή του σε αδιέξοδα. Ο Β. Πολύδωρας επέστρεψε υπενθυμίζοντας δημοσιεύματα για «ένα αγγελούδι, σύμβουλο του Βενιζέλου ονόματι Αγγελικούδη, ο οποίος είχε 12 θέσεις» για να απαντήσει ο κ.Βενιζέλος κάνοντας λόγο για «άθλια συκοφαντία».

    Αντιπαράθεση σημειώθηκε και μεταξύ των υπουργών Απασχόλησης Π.Παναγιωτόπουλου και Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ.Πρωτόπαπα με αφορμή τους μισθούς των λιμενεργατών και τη συμφωνία του ΟΤΕ. «Ο υπουργός Ναυτιλίας, σε στιλ Νταντόν και Σεν Ζυστ λέει αριστοκράτες τους λιμενεργάτες και τους κηρύσσει τον πόλεμο για να καλύψει την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με αδιαφανείς διαδικασίες», είπε ο κ. Πρωτόπαπας. «Στηρίζετε τα ρετιρέ; Υπερασπίζεστε τους σύγχρονους 'Σταμουλοκολλάδες';», απάντησε σε παρέμβασή του ο κ. Κεφαλογιάννης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συγκρουστεί μετωπικά με αυτού του είδους τα συμφέροντα. «Πίσω από κάθε κίνησή σας βρίσκεται ένα συμφέρον με ονοματεπώνυμο», είπε επίσης ο κ. Πρωτόπαπας. «Πίσω από τη συμφωνία για τις χρυσοπληρωμένες εξόδους στον ΟΤΕ υπάρχει η Τελεφόνικα. Πίσω από το ασφαλιστικό της Εμπορικής Τράπεζας βρίσκεται η Κρεντί Αγκρικόλ. Πίσω από την απελευθέρωση του ωραρίου είναι τα "Καρφούρ". Έχει όνομα η εκποίηση», τόνισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πράγματι, όταν ακούω τον ΟΤΕ, ένα όνομα μου έρχεται στο νου. Ξέρετε ποιο», σχολίασε ο υπουργός Απασχόλησης, αναφερόμενος στις προμήθειες του οργανισμού κατά τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Χθες, την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Αμυνας, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθετικός εναντίον του ΠΑΣΟΚ καταγγέλοντας «λεηλασία του δημοσίου χρήματος» και «φακέλωμα» των αξιωματικών από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής «φακέλους ντροπής του ΠΑΣΟΚ» στους οποίους προτείνονται μεταθέσεις στην Αθήνα για «καλούς συντρόφους» και δυσμενείς για τους «πολύ δεξιούς». Εκ μέρους της αντιπολίτευσης απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας: «Πιστεύω να αντελήφθη ο ελληνικός λαός, τι υπουργό Άμυνας έχει η χώρα. Στο κομματικό σας πάθος, την εμπάθεια, φτάνετε να υποσκάπτετε τη θέση της χώρας. Δεν σας συνέτισε, ούτε το Σινούκ, ούτε το φιάσκο της Εξεταστικής Επιτροπής;», τόνισε ο κ.Γείτονας.

    [10] Ελεύθερη η Φλοράνς Ομπενά έπειτα από πέντε μήνες ομηρίας στο Ιράκ

    Ελεύθεροι αφέθηκαν η γαλλίδα δημοσιογράφος της «Liberation» Φλοράνς Ομπενά και ο ιρακινός οδηγός της Χουσεΐν Χανούν, έπειτα από ομηρία πέντε μηνών στο Ιράκ. Η Ομπενά απήχθη στις 5 Ιανουαρίου στη Βαγδάτη και έφθασε απόψε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βιλακουμπλέ, κοντά στο Παρίσι, ενώ επίσημη υποδοχή τις επεφύλαξε ο πρόεδρος Ζακ Σιράκ. Η Ομπενά ξεκίνησε από τη Βαγδάτη με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος «Ερκουλες-130», το οποίο δεν έφερε κανένα διακριτικό και στην Πάφο μετεβιβάστηκε σε ένα «Φάλκον» της γαλλικής κυβέρνησης, με το οποίο επέστρεψε στη Γαλλία, συνοδευομένη από τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Φιλίπ Ντουστ-Μπλαζί.

    «Είναι αδυνατισμένη, αλλά εκπληκτικά χαμογελαστή και ζωντανή» δήλωσε ο γάλλος πρεσβευτής στη Βαγδάτη Μπερνάρ Μπαζολέ, που συνόδευσε την Ομπενά στο αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας. «Χαιρετίζω το εξαιρετικό κουράγιο της», τόνισε. Ο κ.Μπαζολέ, που πέρυσι τον Δεκέμβριο διηύθυνε τις επιχειρήσεις απελευθέρωσης των δημοσιογράφων Μαλμπρυνό Ζορζ και Σεσνό Κριστιάν, θύμισε πόσο επικίνδυνο είναι, σήμερα, το Ιράκ για τους δημοσιογράφους. «Αναρωτιέμαι, αν πραγματικά βοηθούν τελικά στην απελευθέρωση των ομήρων οι εκστρατείες στα διεθνή μμε, αν και έχουν ως κίνητρο καλά αισθήματα», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

    Χθες η οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» (RSF) είχε ανακοινώσει ότι οι απαγωγείς της Ομπενά ζητούσαν 15 εκατομμύρια δολάρια για την απελευθέρωσή της και ότι η γαλλική κυβέρνηση είχε βρει «αξιόπιστους διαμεσολαβητές» για την καταβολή των λύτρων. «Οι όμηροι δεν απελευθερώνονται χωρίς ανταλλάγματα και σε αυτά περιλαμβάνονται πάντοτε χρήματα», είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Ρομπέρ Μενάρντ. Ωστόσο το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς της οργάνωσης ως «μη ανταποκρινόμενους στην πραγματικότητα».

    [11] Επίσκεψη Κάρολου Παπούλια στην Αυστρία

    Τριήμερη επίσκεψη στην Αυστρία, προσκεκλημένος του αυστριακού ομολόγου του Χάιντς Φίσερ, πραγματοποιεί από την Κυριακή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος έφθασε στη Βιέννη συνοδευόμενος από την κόρη του Άννα Παπούλια και υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Σήμερα, οι πρόεδροι της Ελλάδας και Αυστρίας θα έχουν τις κεντρικές επίσημες συνομιλίες τους στο προεδρικό μέγαρο στα πρώην χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ, όπου στη συνέχεια θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου ενώ θα ακολουθήσει το επίσημο γεύμα του Αυστριακού προέδρου προς τιμήν του Έλληνα ομολόγου του.

    Το απόγευμα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένες συναντήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σιούσελ και τον πρόεδρο της Βουλής Αντρέας Κολ.

    Τις συνομιλίες του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βιέννη αναμένεται να απασχολήσουν - πέρα από τις παραδοσιακά άριστες διμερείς σχέσεις - η πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης μετά την περσινή διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που υποστηρίζεται και από τις δύο πρωτεύουσες και ανήκει στις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2006, αλλά και γενικότερα οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις.

    [12] Η κυβέρνηση έλαβε εκ νέου την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής

    Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής έλαβε -εκ νέου- η κυβέρνηση της ΝΔ. Επί 285 παρόντων βουλευτών, ψήφο εμπιστοσύνης παρείχαν 165 βουλευτές (164 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αβ Θεσσαλονίκης Στ. Παπαθεμελής). Αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης 120 βουλευτές (112 του ΠΑΣΟΚ, 6 του ΣΥΝ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Επικρατείας Στ. Μάνος και Α. Ανδριανόπουλος). Απείχαν από την ψηφοφορία οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ έλειπαν άλλοι τρεις. Ο Δημήτρης Γαλαμάτης (Ββ Θεσσαλονίκης, ΝΔ) που έλειπε λόγω του γάμου του, έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης. Αντιθέτως, η Βάσω Παπανδρέου (Ββ Αθηνών, ΠΑΣΟΚ) και ο Κώστας Τσίμας (Καβάλας, ΠΑΣΟΚ) που έλειπαν στο εξωτερικό, έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν ότι θα αρνούντο ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του νωρίτερα, αναφέρθηκε στη θητεία της κυβέρνησής του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις 7 Μαρτίου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μας εμπιστεύτηκαν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ζήτησαν αλλαγές, διαφάνεια, εξυγίανση. Ζήτησαν συνεννόηση στα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Επέλεξαν Νέα Διακυβέρνηση. Διακυβέρνηση ευθύνης, διακυβέρνηση τόλμης, Διακυβέρνηση εμπιστοσύνης. Επέλεξαν μεταρρυθμίσεις, λύσεις, αποτελέσματα! Με διάλογο, συνεννόηση, σύνθεση. Χωρίς φοβικά σύνδρομα, χωρίς αναστολές, χωρίς προκαταλήψεις. Αλλά και χωρίς δισταγμούς, όταν αυτό απαιτείται. Οι πολίτες επέλεξαν την πρόοδο, αντί της συντήρησης. Την ανάπτυξη, αντί της στασιμότητας. Τις αλλαγές, αντί της καθήλωσης.

    Αυτόν το δρόμο ακολουθούμε. Το δρόμο της σύνθεσης, της κοινωνικής συναίνεσης. Το δρόμο της συνέπειας, της ενότητας, της συνένωσης δυνάμεων. Το δρόμο της εξέλιξης. Της εμπιστοσύνης στον Έλληνα πολίτη. Το δρόμο που οδηγεί σε μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις των καιρών. Τις απαιτήσεις των πολιτών. Στις επείγουσες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Δεν γυρίζουμε στο παρελθόν.

    Άκουσα με προσοχή την κριτική που μας ασκείται. Άκουσα τις ομιλίες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αναγνωρίζω τα αδιέξοδά του, τις δυσκολίες, την αμηχανία. Καταγράφονται με σαφήνεια στην ασάφεια των λόγων του. Άρνηση της πραγματικότητας! Διαστρέβλωση της αλήθειας! Έλλειψη θέσεων, προτάσεων, πολιτικών επιλογών. Δείχνουν δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά. Δρόμο που είναι αδιέξοδος, είναι παρελθόν, είναι καταδικασμένος από τους πολίτες.

    Μιλάτε σαν να ανακαλύψατε σήμερα την Ελλάδα. Σαν να μην ακούσατε, ποτέ ως τώρα, για τα προβλήματα δεκαετιών. Σαν να μην υπήρχε η Ελλάδα πριν από 15 μήνες. Σαν να μην υπήρχε κανένα πρόβλημα πριν τις 7 Μαρτίου του 2004. Ούτε ανεργία, ούτε ακρίβεια, ούτε χρέος! Σαν να μην υπήρχε ούτε Κυβέρνηση.

    Ανταπαντούμε ξεκάθαρα:

    Δεσμευθήκαμε να εργαστούμε με ευθύνη, με νέα αντίληψη, με νέα νοοτροπία. Για την ενότητα των Ελλήνων και την εθνική ομοψυχία. Αυτό ακριβώς κάνουμε. Το αποδείξαμε και στην επιλογή του κ. Κάρολου Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Δεσμευτήκαμε να υπηρετήσουμε, με αίσθημα ευθύνης, το εθνικό συμφέρον. Αυτό κάνουμε.

    Δεσμευτήκαμε να δουλέψουμε, με νέους ρυθμούς, με μεθοδικότητα και προσήλωση σε συγκεκριμένους στόχους. Το αποδείξαμε από την αρχή, στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ως την τελευταία ημέρα εργαζόμασταν εντατικά να προλάβουμε έργα, που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί προ πολλού. Eνώσαμε τις δυνάμεις μας με όλους τους Έλληνες. Kαι τα καταφέραμε όλες και όλοι μαζί.

    Δεσμευτήκαμε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα και εκκρεμότητες που διαιωνίζονταν, για πολλά χρόνια. Αυτό κάνουμε! Ενδεικτικά και μόνο σας θυμίζω: Από το 1981, οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ δεσμεύονταν να διώξουν τα ράντζα από τα νοσοκομεία. Ύστερα από ένα τέταρτο του αιώνα, τα ράντζα ήταν εκεί. Στο ένα τέταρτο της πρώτης θητείας μας τα ράντζα φεύγουν. Στην αρχή στην Αθήνα, τώρα στη Θεσσαλονίκη, σύντομα στην Λάρισα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο.

    Δεσμευτήκαμε να συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Αυτό κάνουμε. Κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα που άνοιξε το χτες.

    Δεσμευτήκαμε για ένα κράτος που προσφέρει στον πολίτη υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Κράτος που να το εμπιστεύεται ο πολίτης. Η στρατηγική διαφορά μας είναι πλέον ξεκάθαρη. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τομές στο Κράτος.

    Δεσμευτήκαμε για μια Νέα Οικονομική και Αναπτυξιακή Πολιτική. Δώσαμε προτεραιότητα στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους. Στη δημοσιονομική εξυγίανση. Στον περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου, της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης. Στο σεβασμό του δημόσιου χρήματος, των κόπων του πολίτη, του φορολογούμενου. Χτίζουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, φιλικό στην επιχειρηματικότητα.

    Θέλουμε να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Χωρίς αιφνιδιασμούς. Με ρεαλισμό, με σύνεση και προσήλωση στο κοινωνικό αποτέλεσμα. Κάναμε και κάνουμε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, οι τομές στο Κράτος, είναι χρέος μας. Είναι χρέος στον κάθε πολίτη. Είναι υποχρέωση στο παρόν και το μέλλον του Τόπου. Είναι επιλογή ρεαλιστική και αναγκαία για τον Τόπο, που βρίσκεται μακριά από δόγματα και πολιτικές του παρελθόντος.

    Η πρόκληση είναι μεγάλη. Θα την κερδίσουμε, όμως! Διότι οι αλλαγές που σχεδιάζουμε εκφράζουν την κοινωνία! Στηρίζονται από τους πολίτες γιατί υπηρετούν τους πολίτες! Δεν συμβιβαζόμαστε με παλαιές, κατεστημένες νοοτροπίες. Τις αλλάζουμε. Θέλουμε και μπορούμε νβ αλλάξουμε τη Χώρα. Απαντούμε υπεύθυνα στα κοινωνικά αιτήματα, στις σύγχρονες ανάγκες.

    Στους 15 μήνες διακυβέρνησης, διαχειριστήκαμε σοβαρές εκκρεμότητες για τη Χώρα. Κλείσαμε κρίσιμα μέτωπα. Μέτωπα που έμεναν ανοικτά, είτε σκόπιμα, είτε από ανεπάρκεια, είτε από αδιαφορία. Ανοίξαμε, ταυτόχρονα, το δρόμο για το αύριο. Προχωρήσαμε σε επιτακτικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Κάναμε σημαντικό έργο, που δεν μπορεί να αγνοείται από κανέναν. Δεν εφησυχάζουμε, όμως. Δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε, όσο υπάρχουν συμπολίτες μας, που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες: άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αγρότες. Είμαστε κοντά τους. Ακούμε τα αιτήματά τους. Ξέρουμε ότι το μήνυμα που μας στέλνουν είναι να προχωρήσουμε: Σε αλλαγές. Σε ρήξεις με τα προβλήματα. Σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Στο Κράτος. Στην εκπαίδευση.

    Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Οι αναζητήσεις των πολιτών συμπαρατάσσονται με την πολιτική μας. Η κοινωνική πλειοψηφία είναι μαζί μας. Οι πολίτες απαιτούν πολιτικές, που οδηγούν σε μια κοινωνία συνοχής, ισονομίας, αξιοκρατίας. Μια κοινωνία πιο δίκαιη.

    Ασκούμε Διακυβέρνηση που εγγυάται μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, με την κοινωνία. Αυτή είναι η δύναμη μας. Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στην πολιτική μας. Οι πολίτες αξίωσαν σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Θέλουν διαφάνεια και ισότητα ευκαιριών. Απορρίπτουν τις ειδικές σχέσεις με τα κλειστά κλαμπ των προνομιούχων. Οι πολίτες απαιτούν να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο αποφασιστικά. Αυτό ακριβώς κάνουμε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 June 2005 - 9:36:01 UTC