Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Αυστραλό ομόλογό του συναντάται ο Κ.Καραμανλής
  • [02] Νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Σρι Λάνκα
  • [03] Απογειώθηκε για την παρθενική του πτήση το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου
  • [04] Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας στη ΓΑΔΑ, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός
  • [05] Μέτρα της τροχαίας για την έξοδο εκδρομέων του Πάσχα

  • [01] Με τον Αυστραλό ομόλογό του συναντάται ο Κ.Καραμανλής

    Τη ΓΑΔΑ επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το μεσημέρι θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αυστραλό ομόλογό του, Τ. Χάουαρντ, στον οποίο αργότερα θα παραθέσει γεύμα.

    Επίσης, το απόγευμα θα συνεδριάσει στο Ζάππειο Μέγαρο η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός και ο Αυστραλός ομόλογός του.

    [02] Νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Σρι Λάνκα

    Ο απολογισμός των θυμάτων του χειρότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ιαπωνία εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τους 100 νεκρούς την Τετάρτη, καθώς εκπνέουν οι ελπίδες ότι θα ανασυρθούν άλλοι επιζώντες επιβάτες 48 ώρες αφ'ότου το γεμάτο επιβάτες τραίνο εκτροχιάσθηκε και προσέκρουσε σε πολυκατοικία.

    Επισήμως ο απολογισμός βρίσκεται στους 91 νεκρούς, καθώς σωστικά συνεργεία ανέσυραν 18 σορούς από τα συντρίμμια του τραίνου στην διάρκεια της νύχτας.

    Ωστόσο υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες οι τουλάχιστον 10 άνθρωποι που βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα βαγόνι που έχει συνθλιβεί κάτω από όγκους μπετόν του κτηρίου στο οποίο προσέκρουσε να είναι ζωντανοί.

    Σωστικά συνεργεία, με ειδικό εξοπλισμό ανίχνευσης των χτύπων καρδιάς ανθρώπων που ίσως επέζησαν με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, σαρώνουν τα συντρίμμια.

    Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της εταιρίας που λειτουργεί την συγκεκριμένη γραμμή αναζητώντας στοιχεία για το δυστύχημα, που σύμφωνα με ερευνητές μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα που ανέπτυξε ο μηχανοδηγός, που είχε καθυστερήσει 1 λεπτό.

    Η κυβέρνηση Κοϊζούμι, επιχειρώντας να διατηρήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στο σιδηροδρομικό δίκτυο, μέσω του οποίου κινούνται 21 δις επιβάτες ετησίως, ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος στην Οζάκα.

    Εν τω μεταξύ, η σύγκρουση επιβατικού τρένου με λεωφορείο στην κεντρική Σρι Λάνκα προκάλεσε τριάντα τρεις νεκρούς και τριάντα τραυματίες.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το λεωφορείο που άνηκε σε ιδιωτική εταιρία μετέφερε εξήντα επιβάτες ενώ είχε μόνο 45 θέσεις.

    Η σύγκρουση συνέβη τη στιγμή που το λεωφορείο περνούσε ισόπεδη διάβαση κοντά στην πόλη Πολγκαχαουέλα, περίπου 60 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο.

    Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας τόνισε πως το δυστύχημα προκλήθηκε από αμέλεια του οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

    [03] Απογειώθηκε για την παρθενική του πτήση το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου

    Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, το Airbus Α380, απογειώθηκε σήμερα στις 10:29' ώρα Γαλλίας (11:29' ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο του Μπλανιάκ, λίγο έξω από την Τουλούζη, για την παρθενική του πτήση.

    Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για το 600 τόννων αεροσκάφος καθώς αυτό τροχοδρομούσε στον μήκους 3.500 μέτρων διάδρομο από τον οποίο είχε απογειωθεί για την πρώτη δοκιμαστική του πτήση το θρυλικό Concorde, το 1969.

    Δεκάδες χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 10.000 υπάλληλοι της Airbus χειροκρότησαν τη στιγμή που το αεροσκάφος σηκώθηκε στον αέρα για πρώτη φορά.

    Ο επικεφαλής της δοκιμαστικής πτήσης του αεροσκάφους Κλοντ Λελέ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το Α380 είναι πιθανό να κατευθυνθεί προς τα Πυρηναία και ότι επρόκειτο να παραμείνει εντός ακτίνας 300 χιλιομέτρων από την Τουλούζη, όπου βρίσκεται η έδρα της Airbus.

    Πάντως, το αεροσκάφος θα αποφύγει την πτήση πάνω από την πόλη και από όλες τις πυκνοκατοικημένες περιοχές.

    Το αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει περίπου 800 επιβάτες, και στο οποίο επιβαίνει 6μελές πλήρωμα για τη δοκιμαστική του πτήση, αναμένεται να παραμείνει στον αέρα από μια ως πέντε ώρες.

    [04] Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας στη ΓΑΔΑ, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενόψει της εξόδου για το Πάσχα, πραγματοποίησε συμβολική επίσκεψη σήμερα για πρώτη φορά στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Τροχαίας, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

    Ο κ. Καραμανλής έφθασε στις 9.35 το πρωί στη ΓΑΔΑ και - συνοδευόμενος απο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Βουλγαράκη,τον Υπουργό Επικρατείας κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο,τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας -ξεναγήθηκε για περίπου μισή ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Τροχαίας (ΘΕΠΕΚ) και στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης.

    Φεύγοντας ο κ. Καραμανλης έκανε την εξής δήλωση:

    «Επισκεφθήκαμε σήμερα το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Είναι μια νέα υπηρεσία, η οποία με σύγχρονα τεχνικά μέσα, ελέγχει 24 ώρες το 24ωρο την κυκλοφορία, έτσι ώστε να κάνει αποτελεσματικότερη τη ρύθμισή της, αλλά και να γίνεται όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η παροχή βοήθειας σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Παράλληλα, πέρα από αυτή την υπηρεσία, με την ίδρυση της τροχαίας Εθνικών Οδών, με τις παρεμβάσεις σε προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου, με την κατασκευή σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, η Πολιτεία προσπαθεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της για ένα όσο γίνεται πιο ασφαλές περιβάλλον για οδηγούς και ταξιδιώτες. Οφείλω, όμως, να τονίσω ότι πρέπει και ο κάθε πολίτης να αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη, να ανταποκρίνεται στις δικές του υποχρεώσεις. Και το λέω αυτό γιατί, όλες και όλοι μας, γνωρίζουμε τους κανόνες ασφαλείας στο ταξίδι και βεβαίως, ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε και τί πρέπει να αποφύγουμε. Θα έλεγα λοιπόν ότι καλό είναι φέτος, με επικείμενη την έξοδο για το Πάσχα, να βάλουμε ένα στόχο: Όχι άλλες χαμένες ζωές στην άσφαλτο.

    Καλή Ανάσταση σε όλους».

    Στις 12.30 το μεσημέρι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης μετέβη στα Διόδια Αφιδνών για να παρακολουθήσει την έξοδο και να ευχηθεί Καλό Πάσχα στους τροχονόμους.

    Ο κ. Βουλγαράκης με την επίσκεψή του αυτή εγκαινίασε την καμπάνια που ξεκινάει απο σήμερα η Τροχαία, μοιράζοντας φυλλάδια στους οδηγούς στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, καθώς και ένα CD με δημοτικά τραγούδια. Τα φυλλάδια περιλαμβάνουν ευχές και συμβουλές προς τους οδηγούς για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και χάρτη με τα 14 τμήματα των εθνικών οδών,όπου παρατηρείται μεγάλη συχνότητα τροχαίων δυστυχημάτων.

    [05] Μέτρα της τροχαίας για την έξοδο εκδρομέων του Πάσχα

    Αυξημένα μέτρα στο εθνικό, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

    Τα αυξημένα μέτρα λαμβάνουν υπόψιν τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, αλλά και τα σημεία όπου στατιστικά σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα. Ένα από τα μέτρα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, μέτρο που έχει καθιερωθεί ήδη για όλες τις περιπτώσεις αργιών .

    Η κίνηση των φορτηγών απαγορεύεται για διάστημα έξι ωρών την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή στα ρεύματα εξόδου των εθνικών οδών από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη. Οι ώρες απαγόρευσης είναι 3 το απόγευμα με 9 το βράδυ και εκτός των εθνικών οδών, περιλαμβάνουν και τμήματα των επαρχιακών δικτύων που τα γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών.

    Η απαγόρευση ισχύει και για την επιστροφή, δηλαδή τη Δευτέρα του Πάσχα, στο ρεύμα εισόδου των ίδιων δρόμων και από τις 3 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

    Τα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνουν αστυνόμευση με ειδικά συνεργεία τροχονόμων, τα οποία θα ελέγχουν ιδιαίτερα επικίνδυνες παραβάσεις, όπως υπερβολική ταχύτητα, μεθυσμένοι οδηγοί, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ.

    Στα ειδικά συνεργεία θα συνδράμουν και ελικόπτερα της ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τα μέτρα θα αφορούν όλη την εορταστική περίοδο και όλους τους χώρους μαζικής διακίνησης επιβατών, όπως τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι σταθμοί κ.λπ. Για το διάστημα από 23 Απριλίου που θα ισχύουν τα μέτρα αυτά μέχρι 8 Μαΐου θα εργαστούν 2.626 αστυνομικοί, θα διατεθούν 904 περιπολικά, 81 αυτοκίνητα με συμβατικούς αριθμούς, 270 μοτοσικλέτες τροχονόμων και 20 γερανοί.

    Για το εθνικό δίκτυο Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι και στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, θα εργαστούν 290 αστυνομικοί, ενώ θα διατεθούν 96 περιπολικά, 18 αυτοκίνητα με συμβατικούς αριθμούς, 26 μοτοσικλέτες και δύο γερανοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 April 2005 - 11:59:51 UTC