Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα στις πτήσεις σήμερα λόγω απεργίας της ΟΣΥΠΑ
  • [02] Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
  • [03] Τριαντα οχτώ χρόνια από την «μαύρη επέτειο» της 21ης Απριλίου 1967
  • [04] Συνεργασία με τον υφ.Οικονομίας, Χ.Φώλια είχε ο πρωθυπουργός
  • [05] Την Δευτέρα ξεκινά ο διάλογος για ασφαλιστικό και εργασιακό, δηλώνει ο Γ.Αλογοσκούφης

  • [01] Προβλήματα στις πτήσεις σήμερα λόγω απεργίας της ΟΣΥΠΑ

    Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στην εκτέλεση πτήσεων των αεροπορικών εταιριών σήμερα, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

    Έτσι όπως ανακοινώθηκε από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, ματαιώνονται οι προγραμματισμένες πτήσεις από Αθήνα για Σκιάθο, Πάρο, Σύρο, Νάξο, Κύθηρα, Μήλο, Λέρο, Αστυπάλαια, Ικαρία, Σητεία- Πρέβεζα, Μυτιλήνη, Χίο, Σαντορίνη, Μύκονο, Ιωάννινα, Σάμο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Καβάλα.

    Επίσης ματαιώνονται οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Ιωάννινα, Μυτιλήνη - Χίο, Πρέβεζα - Κεφαλονιά και οι πτήσεις από Ρόδο για Κάρπαθο - Κάσο και Λέρο - Αστυπάλαια.

    Σε ανακοίνωσή της η εταιρία εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού για την οποία όμως, όπως αναφέρει, δεν ευθύνεται η ίδια.

    Ακόμη, λόγω της απεργίας ματαιώνονται οι πτήσεις της Aegean Airlines από Αθήνα για Μυτιλήνη (δύο πτήσεις), για Χίο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ιωάννινα και Καβάλα. Οι υπόλοιπες προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρίας θα εκτελεστούν κανονικά.

    [02] Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραστεί, ύστερα από επίσημη πρόσκληση, στα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης MTE που διοργανώνει η TURSAB (Ένωση Τουρκικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).

    Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας Attila Koc, καθώς και με ομολόγους του άλλων χωρών.

    Εξάλλου ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερωτηθείς χθες στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα για το θέμα του βασικού μετόχου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Είναι γνωστό από την αρχή ότι το όλο θέμα έχει την πολιτική και τη νομική του διάσταση. Ως προς την νομική του φύση, ήδη το χειρίζονται οι αρμόδιοι και εντός και εκτός Ελλάδος. Ως προς την πολιτική του όμως διάσταση, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς σε αυτό τον τόπο, ο οποίος δεν θα ήθελε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο κανόνων διαφάνειας για το σημαντικό αυτό θέμα, που έχει άμεση σχέση με τη λειτουργία της Δημοκρατίας και τους θεσμούς. Και νομίζω ότι σε αυτό τελικά θα οδηγηθούμε».

    [03] Τριαντα οχτώ χρόνια από την «μαύρη επέτειο» της 21ης Απριλίου 1967

    Τριαντα οχτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, και τα κόμματα με ανακοινώσεις τους, τονίζουν την ανάγκη δημοκρατικής εγρήγορσης για την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των πολιτών.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος στην ημερήσια διαταγή του αναφέρει τα εξής: « Οι σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με πίστη και αφοσίωση στο δημοκρατικό πολίτευμα, έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του λαού, πειθαρχημένες και αφοσιωμένες στην υψηλή τους αποστολή, αποτελούν σήμερα εγγύηση για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας και των πολιτών, από κάθε εξωτερική απειλή ενώ συμβάλλουν ενεργά στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Διαθέτουμε ένα πολιτικό σύστημα που έχει την ικανότητα να ενώνει και να συνθέτει τις όποιες διαφορές για εθνικό όφελος, εμβαθύνοντας στην προστασία των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».

    Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του αναφέρει:« Το ΠΑΣΟΚ μετά την πτώση της Δικτατορίας πορεύτηκε με το ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους έλληνες πολίτες με στρατηγικό στόχο την Εθνική Ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική απελευθέρωση. Οι στόχοι αυτοί παραμένουν πάντα επίκαιροι μέσα στις σύγχρονες συνθήκες».

    Ο ΣΥΝ καλεί τη νεολαία και τους καταπιεσμένους της εποχής μας, να δυναμώσουν τον αγώνα για να ηττηθούν ο πολιτικός αυταρχισμός, η φτώχεια και ο κοινωνικός συντηρητισμός. Να δυναμωθούν οι προσπάθειες ώστε η πολιτική Αριστερά στον κόσμο και την Ευρώπη, να έλθει ξανά στο προσκήνιο των εξελίξεων μαζί με τις ιδέες και τα ιδανικά που δίνουν νόημα στη ζωή.

    Το ΚΚΕ επίσης, καλεί τον λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν αποφασιστικά την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. «Η μνήμη γίνεται γόνιμη όταν συνοδεύεται από διδάγματα, 38 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας, καθώς η κοινοβουλευτική δικτατορία της ενισχύεται με νέους μηχανισμούς, όπως με το λεγόμενο «ευρωσύνταγμα».

    Ανακοίνωση για τη θλιβερή επέτειο εξέδωσαν και τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο, καταγγέλοντας την κατάλυση της Δημοκρατίας των Ελλήνων το 1967, που οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου, το καλοκαίρι του 1974.

    [04] Συνεργασία με τον υφ.Οικονομίας, Χ.Φώλια είχε ο πρωθυπουργός

    Συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομίας Χρήστο Φώλια είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με αντικείμενο τα κοινοτικά κονδύλια.

    Ο κ. Φώλιας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας κοινοτικών λόγω κακοδιαχείρισης και προβληματικών συμβάσεων στο παρελθόν και αν η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ολοκληρωθεί, είπε ότι μέλημά μας είναι να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ και πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με βάση αυτό το μέλημα.

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο νόμος περί βασικού μετόχου μπαίνει στο ψυγείο, ο κ. Φώλιας είπε ότι ο νόμος είναι σε αναστολή, όπως προβλέπεται, μέχρι τον Ιούνιο και σε σχετικές ερωτήσεις παρέπεμψε στις χθεσινές σχετικές απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Ο Υφυπουργός Οικονομίας ερωτηθείς αν φέρει ευθύνες για την εξέλιξη του θέματος ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι "δεν νομίζω ότι υπάρχουν ευθύνες για κανέναν, όλοι κάνουμε τη δουλειά μας".

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Ρωσίας και πρόεδρο της Ενωσης Επιμελητηρίων της χώρας, Γεβγένι Πριμακόφ.

    Στη συνάντηση στην οποία μετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, συζητήθηκαν θέματα οικονομικής συνεργασίας, καθώς και η πρόσφατη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

    [05] Την Δευτέρα ξεκινά ο διάλογος για ασφαλιστικό και εργασιακό, δηλώνει ο Γ.Αλογοσκούφης

    Ο διάλογος για το ασφαλιστικό και το εργασιακό θα αρχίσει τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομίας, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας μετά τη συνάντηση που είχε με το Γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ κ. Ντόναλντ Τζόνστον.

    Στην συνάντηση του κ.Αλογοσκούφη, στο υπουργείο Οικονομίας με τον γγ του ΟΟΣΑ, στην οποία μετείχαν και οι υφυπουργοί του, συζήτησαν τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και του ελέγχου των δαπανών.

    Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης, η συζήτηση ήταν πολύ αναλυτική προκειμένου να αξιοποιηθεί ο μεγάλος πλούτος πληροφοριών του ΟΟΣΑ.

    Ο Γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ είπε μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του οργανισμού το δημογραφικό πρόβλημα είναι οξύ και σύμφωνα με μελέτες απαιτείται επιμήκυνση του χρόνου εργασίας.

    Επίσης είπε ότι ο Οργανισμός έχει ένα τεράστιο πλούτο γνώσεων, εφόσον διαθέτει στοιχεία για 30 αναπτυγμένες χώρες που είναι μέλη του ΟΟΣΑ, αλλά και για άλλες χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΟΣΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 April 2005 - 11:21:44 UTC