Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Π. Μολυβιάτη στις ΗΠΑ
  • [02] Ο Θ.Ρουσόπουλος διαψεύδει τα περί αποπομπής ή παραίτησης κυβερνητικών στελεχών
  • [03] Με τις καταθέσεις των γονέων των θυμάτων συνεχίζεται η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών

  • [01] Επίσκεψη Π. Μολυβιάτη στις ΗΠΑ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης αναμένεται σήμερα στην Ουάσιγκτον όπου θα έχει επαφές με την κυβέρνηση Μπους οι οποίες θα καλύψουν την διμερή συνεργασία, περιφερειακά και διεθνή θέματα όπως η κατάσταση στα Βαλκάνια, το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, οι διατλαντικές σχέσεις, καθώς και η ειρηνευτική διαδικασία και ο εκδημοκρατισμός στη Μέση Ανατολή.

    Ο κ. Μολυβιάτης θα παραμείνει στην αμερικανική πρωτεύουσα και στη Νέα Υόρκη από 23 έως 28 Μαρτίου. Θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Θα εκπροσωπήσει επίσης την ελληνική κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, αφικνειται στην Ουάσιγκτον από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Θα συναντηθεί αύριο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο όπου θα συζητήσει με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Μπους, Στίβεν Χάντλεϊ (12 τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας). Μετά τις επαφές του στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή 25 Μαρτίου, θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία και δεξίωση για την Εθνική Εορτή.

    Τη Δευτέρα, 28 Mαρτίου, ο κ. Μολυβιάτης θα συναντηθεί το πρωί στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα που απασχολούν τον διεθνή οργανισμό, καθώς η Ελλάδα συμμετέχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την διετία 2005-2006.

    Μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον για να παραστεί ως προσκεκλημένος του Προέδρου Μπους σε ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο, όπου θα τιμηθεί η επέτειος της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

    Αύριο, μετά την συνάντησή του με την κα Ράις, ο κ. Μολυβιάτης θα δώσει συνέντευξη στο CNN International (11:10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας).

    [02] Ο Θ.Ρουσόπουλος διαψεύδει τα περί αποπομπής ή παραίτησης κυβερνητικών στελεχών

    Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς.

    "Οι δήθεν πληροφορίες περί αποπομπής ή παραίτησης κυβερνητικών στελεχών όπως και οι δήθεν εκμυστηρεύσεις του Πρωθυπουργού σε συνεργάτες του που μεταδόθηκαν απόψε σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς είναι παντελώς ανακριβείς" , δήλωσε ο κ.Ρουσόπουλος.

    [03] Με τις καταθέσεις των γονέων των θυμάτων συνεχίζεται η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών

    Με τις καταθέσεις των πρώτων δεκαπέντε από τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στην τραγωδία των Τεμπών, ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, σε βαρύ κλίμα, η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του δημαρχείου του Βόλου.

    Οι γονείς που εξετάστηκαν ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του τροχαίου, ώστε να μην θρηνήσουμε στο μέλλον και άλλα νέα θύματα στην άσφαλτο. Επίσης, εκφράστηκαν αρνητικά για την ενέργεια των έξι κατηγορουμένων να αρνηθούν όλες τις κατηγορίες και να μην ζητήσουν συγνώμη από τους γονείς για το θάνατο των παιδιών.

    «Το φορτηγό με τα νοβοπάν θύμιζε αυτόματο όπλο», είπε στην κατάθεση του ο κ. Γάτος που έχασε την κόρη του στο δυστύχημα, ενώ ο κ. Κανελλόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο με προσωπικά αντικείμενα -μετάλλια και βραβεύσεις- του μονάκριβου γιου του.

    Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα, 28 Μαρτίου, στις 9 το πρωί


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 March 2005 - 14:18:29 UTC