Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τη διαφάνεια στη Δικαιοσύνη
  • [02] Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Κ.Στεφανόπουλος
  • [03] Τι δικαιούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς
  • [04] Συνάντηση Καραμανλή με υπουργό Μεταφορών Μ.Λιάπη
  • [05] Τέθηκε σε ισχύ το πρωτόκολλο του Κιότο

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τη διαφάνεια στη Δικαιοσύνη

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου και τη διαφάνεια στη Δικαιοσύνη. Το σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, τροποποιεί επί το αυστηρότερον τον ποινικό κώδικα αναφορικά με τα αδικήματα της ψευδορκίας και της δωροληψίας δικαστών, ενώ θεσπίζονται επίκουροι Επιθεωρητές και ο θεσμός του επόπτη των ανακριτών για την παρακολούθηση της εύρυθμης λειτουργίας του ανακριτικού έργου, χωρίς ο τελευταίος να υπεισέρχεται στην ουσία των ανακρίσεων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί και η διάταξη που προβλέπει ότι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, σε περίπτωση αποδοχής αιτήματος για έκδοση προσωρινής διαταγής, προσδιορίζεται για συζήτηση εντός 15 ημερών, χωρίς να επιδέχεται αναβολή. Aπό πλευράς αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, αν και εξέφρασαν προβληματισμούς για την αποτελεσματικότητά του.

    Ορίστηκε εφέτης ανακριτής για τους επίορκους δικαστές

    Ο πρόεδρος Εφετών κ. Γιάννης Σίδερης επελέγη από την Ολομέλεια Εφετών ως ειδικός εφέτης-ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση των επίορκων δικαστών και του παραδικαστικού κυκλώματος. Αναπληρωτής του κ. Σίδερη ορίστηκε ο εφέτης κ. Γιάννης Φιοράκης.

    Οι δύο εισαγγελείς Εφετών που θ' ασκήσουν τις διώξεις για την υπόθεση των επίορκων δικαστών αναμένεται να ορισθούν σήμερα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Αντώνη Πλωμαρίτη.

    Στους εισαγγελείς Εφετών θα διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία από την έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη υπόθεση για την οποία θα ασκήσουν δίωξη αφορά την περίπτωση χρηματισμού προέδρου πρωτοδικών.

    Την Πέμπτη, ενώπιον της προέδρου εφετών, κ. Ιωάννας Μίχα, καλείται να δώσει εξηγήσεις η πρόεδρος πρωτοδικών, κ. Αντωνία Ηλία, για μη υποβολή δηλώσεων "πόθεν έσχες" τα έτη 2001, 2002 και 2003

    Η πρώην Πρωτοδίκης Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια κατηγορείται και για παθητική δωροδοκία

    Η πρώην Πρωτοδίκης Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια βαρύνεται, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θηβών και με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, σχετικά με τις υποθέσεις των μετοχών «φούσκες» που χειρίστηκε το 1999.

    Κατά της Μπουρμπούλια είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης και παράβαση καθήκοντος.

    Η δίκη της θα γίνει μάλλον στο Εφετείο Λάρισας.

    Δυο ακόμη δικαστές παραπέμπονται για οριστική απόλυση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

    Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο Εφέτης και πρώην προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών Νεκτάριος Βαζαίος. Ο κ. Βαζαίος, που υπηρετεί στην Κοζάνη, παραπέμφθηκε για απόλυση λόγω ανεπάρκειας.

    Επίσης, για οριστική απόλυση θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και ο Πρωτοδίκης Θηβών Γ. Παπαδουκάκης, που χειρίστηκε ως ανακριτής την υπόθεση της πρώην Πρωτοδίκου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια. Ο κ. Παπαδουκάκης παραπέμπεται για ανεπάρκεια, λόγω καθυστερήσεων στις υποθέσεις που χειριζόταν. Και οι δύο παραπεμπόμενοι δεν έχουν σχέση με παραδικαστικά κυκλώματα.

    [02] Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Κ.Στεφανόπουλος

    Την ευχή για περιστολή σε σύντομο χρονικό διάστημα της "εκτεταμένης διαφθοράς στο χώρο της διοικήσεως και της διαπλοκής πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων" εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στην αποψινή του ομιλία στην Ακαδημία Αθηνών η οποία τον ανεκήρυξε, επίτιμο μέλος της.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την αναγκαιότητα "επιβεβλημένης ταχείας και πλήρους κάθαρσης" στους χώρους της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης και «ανάπτυξης ενός συστήματος αποτελεσματικών κυρώσεων» αλλά και «συνολικής κοινωνικής αποδοκιμασίας των παραβατών, η οποία θα εκφράζει την αμετάκλητη και δίκαιη απώθησή τους εκτός των κοινωνικών τειχών».

    Ανέφερε ακόμη ότι "τα όσα πολύ δυσάρεστα απασχόλησαν όλους τις ημέρες αυτές προκλήθηκαν από την συμπεριφορά προσώπων και όχι από αδυναμία των θεσμών" και τόνισε ότι η ταχεία και πλήρης κάθαρση καθίσταται επιβεβλημένη καθώς "τα πρόσωπα αυτά έχουν την θέση δικαιοδοτικού κριτή και διδασκάλων πίστεως και χριστιανικής συμπεριφοράς και η κρίση την οποία προκάλεσαν αγγίζει πολιτειακούς θεσμούς".

    Ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε ότι αποδέχθηκε την τιμή που του έγινε υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι "το αξίωμα υποχρεώνει αυτόν που το κατέχει να αποδέχεται κάθε τιμή η οποία του γίνεται, διότι δεν απευθύνεται στο πρόσωπό του, αλλά στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας το οποίο εκπροσωπεί και το οποίο είναι άξιο πάσης αναγνωρίσεως και τιμής δια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια".

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι "τα χρόνια αυτά αποτελούν την καλύτερη περίοδο της πολιτικής μας ζωής από συστάσεως του ελληνικού Κράτους" και αναφέρθηκε στη συνεχεία στις πολιτειακές περιπέτειες της χώρας, για να προσθέσει ότι "η δικτατορία των συνταγματαρχών η οποία ήταν η τελευταία και ακραία προσπάθεια συντηρήσεως των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου, αφού προκάλεσε μεγάλα δεινά στην Ελλάδα και την Κύπρο, έδωσε αθελήτως της την αφορμή της προσεγγίσεως όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και εστερέωσε το δημοκρατικό φρόνημα του Λαού".

    Ο κ. Στεφανόπουλος στην ομιλία του, πέραν των προαναφερθέντων προβλημάτων, μνημόνευσε, εν συντομία, άλλες μορφές "κρατικής μειονεξίας", με πρώτη αυτή της Παιδείας -"η οποία πάσχει κατά γενική εκτίμηση σε όλες τις βαθμίδες της"- και ακολούθως «την πληγή της γραφειοκρατίας» και το «χαμηλό επίπεδο της δημόσιας διοίκησης», η οποία, όπως είπε, «θάλπει την διαφθορά ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων».

    Ο κ. Στεφανόπουλος, αναφέρθηκε, επίσης, εκτός των προτερημάτων του ελληνικού λαού, όπως η ευφυΐα του, η επίδοσή του στα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες και ο πατριωτισμός του και στα "εθνικά μας μειονεκτήματα", τα οποία περιέγραψε "ως συμπεριφορές με κοινό στοιχείο την έλλειψη αισθήματος ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο". Στα μειονεκτήματα αυτά συμπεριέλαβε, την υπεροψία, την αλαζονεία, την αγένεια και την δυσφορία που, όπως είπε, επιδεικνύουν υπάλληλοι του Κράτους και των Οργανισμών έναντι των συναλλασσόμενων μαζί τους, την δυσφορία, ή την προσπάθεια αποφυγής, ή εν τέλει την επιδίωξη της πιο άκοπης στρατιωτικής θητείας, την μη προσέλευση δικαστικών αντιπροσώπων και μελών εφορευτικών επιτροπών κατά την ημέρα των εκλογών, την ανυπακοή των πολιτών στους νόμους, τον ελάχιστα ευγενικό τρόπο με τον οποίο απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλον, και την κακή ποιότητα της εργασίας μας.

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφώνησε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Εμμανουήλ Ρούκουνας, ο οποίος τόνισε ότι "ως διεθνής παραστάτης, ενισχύσατε την θέση της χώρας μας, εδείξατε τη φροντίδα για τον απόδημο και τον χειμαζόμενο ελληνισμό (...) ενώ δεν λησμονούμε την παρρησία με την οποία εκφράσατε τις θέσεις της Ελλάδος σε όλα τα ζητήματα που την απασχολούν μέσα στον αντιφατικό και πτωχεύοντα σε αξίες σύγχρονο κόσμο".

    "Πέρα και πάνω απ' όλα όμως, εκείνο που εχαρακτήρισε την δεκαετή θητεία σας ως αρχηγού του κράτους είναι ότι μιλήσατε στις καρδιές των απλών ανθρώπων", υπογράμμισε ο κ. Ρούκουνας.

    Στην ανακήρυξη του προέδρου της Δημοκρατίας, ως επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, ήταν παρόντες, τέλος, εκτός των εκπροσώπων του πνευματικού κόσμου και πολλοί πολιτικοί, μεταξύ των οποίων οι Γ. Αλογοσκούφης, Δ. Ρέππας, Κ. Μητσοτάκης, Φ. Γεννηματά, Ντ. Μπακογιάννη, Γ. Ράλλης, Κ. Στεφανής, και Χ. Πολυζωγόπουλος.

    [03] Τι δικαιούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς

    Από σήμερα τίθεται σε ισχύ ο νέος Κανονισμός της ΕΕ για τη θέσπιση κοινών κανόνων αποζημίωσης των επιβατών αεροπορικών μεταφορών και παροχής βοήθειας σε αυτούς, σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης και ματαίωσης ή μεγάλης καθυστέρησης της πτήσης, όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς, σε τακτικές πτήσεις και πτήσεις τσάρτερ, από αερολιμένα κράτους μέλους ή προς αερολιμένα κράτους μέλους της ΕΕ, εφόσον η πτήση εκτελείται από αεροπορική εταιρία της ΕΕ. Τα βασικότερα σημεία του Κανονισμού είναι τα εξής:

  • Άρνηση Επιβίβασης: Όταν ο αριθμός των επιβατών υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων (overbooking), η αεροπορική εταιρία καταρχάς πρέπει να ζητήσει εθελοντές που είναι πρόθυμοι να παραιτηθούν από τις θέσεις τους έναντι προσυμφωνημένων οφελών. Οι υπόλοιποι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση:

    - 250 ευρώ για πτήσεις που καλύπτουν απόσταση έως και 1.500 χλμ

    - 400 ευρώ για ενδοκοινοτικές πτήσεις άνω των 1.500 χλμ. και όλες τις άλλες πτήσεις μεταξύ 1.500 -3.500 χλμ.

    - 600 ευρώ για όλες τις λοιπές πτήσεις.

    Η αποζημίωση επιτρέπεται να μειωθεί στο μισό, εάν οι καθυστερήσεις δεν υπερβαίνουν τις δύο, τρεις ή τέσσερις ώρες αντίστοιχα. Επίσης, η αεροπορική εταιρεία οφείλει να εξασφαλίσει στους επιβάτες:

    - Επιλογή επιστροφής του αντίτιμου του εισιτηρίου (με δωρεάν πτήση προς το αρχικό σημείο αναχώρησης) ή εναλλακτική δυνατότητα μεταφοράς στον τόπο προορισμού.

    - Γεύματα και αναψυκτικά, κατάλυμα σε ξενοδοχείο (όταν απαιτείται) και επικοινωνιακές διευκολύνσεις.

  • Ματαίωση της πτήσης: Σε περιπτώσεις ακύρωσης της πτήσης, η αεροπορική εταιρία οφείλει να εξασφαλίσει στους ταξιδιώτες:

    - Επιλογή επιστροφής του πλήρους αντίτιμου του εισιτηρίου εντός επτά ημερών ή πτήση επιστροφής στο αρχικό σημείο αναχώρησης το συντομότερο (με δωρεάν πτήση προς το αρχικό σημείο αναχώρησης) ή εναλλακτική δυνατότητα μεταφοράς στον τόπο προορισμού.

    - Γεύματα και αναψυκτικά, κατάλυμα σε ξενοδοχείο (όταν απαιτείται) και επικοινωνιακές διευκολύνσεις.

    - Αποζημίωση (όπως στην περίπτωση άρνησης επιβίβασης), εκτός και αν έχει γίνει έγκαιρη ενημέρωση και έχει δοθεί στους επιβάτες εναλλακτική πτήση που χρονικά δεν απέχει σημαντικά από την ακυρωθείσα πτήση. Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, δεν χορηγείται αποζημίωση.

  • Μεγάλες καθυστερήσεις: Όταν η αεροπορική εταιρεία προβλέπει καθυστέρηση της πτήσης

    - δύο ή περισσότερων ωρών για πτήσεις που καλύπτουν απόσταση μέχρι και 1.500 χλμ.

    - τριών ή περισσότερων ωρών για ενδοκοινοτικές πτήσεις άνω των 1.500 χλμ. και όλες τις άλλες πτήσεις μεταξύ 1.500 -3.500 χλμ.

    - τεσσάρων ή περισσότερων ωρών για όλες τις λοιπές πτήσεις,

    τότε οφείλει να παράσχει στους επιβάτες γεύματα και αναψυκτικά, κατάλυμα σε ξενοδοχείο (αν η πτήση αναχωρεί την επόμενη ημέρα) και επικοινωνιακές διευκολύνσεις. Εάν η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη των πέντε ωρών, η αεροπορική εταιρία έχει την υποχρέωση να προσφέρει δυνατότητα επιλογής είτε επιστροφής του πλήρους αντίτιμου του εισιτηρίου εντός επτά ημερών είτε πτήσης επιστροφής στο αρχικό σημείο αναχώρησης το συντομότερο δυνατόν.

    [04] Συνάντηση Καραμανλή με υπουργό Μεταφορών Μ.Λιάπη

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του διαγωνισμού για την πώληση της Ολυμπιακής, που έχει μπει στη δεύτερη φάση, καθώς και για το σχεδιασμό που έχει γίνει σχετικά με το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

    Ο κ. Λιάπης εξέφρασε συγκρατημενη αισιοδοξία για την πώληση της Ολυμπιακής υπογραμμίζοντας ότι είναι η τελευταία ευκαιρία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές στη δεύτερη φάση από φερέγγυο αγοραστή για την εταιρία. Η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται σε περίπου ενάμιση μήνα.

    Ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για την οδική ασφάλεια μετά από πολύμηνη προετοιμασία και συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και αύριο θα συναντηθεί με τον κ. Σουφλιά για να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

    Είναι θέμα της Κυβερνητικής επιτροπής, είπε ο κ. Λιάπης, να λάβει τις οριστικές αποφάσεις και να ανακοινωθούν.

    Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι προτείνει να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας - πιθανότατα Γενική Γραμματεία- για να συντονίζει τους συναρμόδιους φορείς, ταμείο με σταθερούς πόρους για να προγραμματίζει και να εφαρμόζει το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, καθώς και συστηματική αστυνόμευση.

    Επίσης, μίλησε για αναθεώρηση του ΚΟΚ με περιορισμό των ποινικών αδικημάτων και αύξηση των διοικητικών προστιμων, καθώς και αναδιοργάνωση του συστήματος χορήγησης αδειών για τους οδηγούς (διπλωμάτων οδήγησης).

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Εκκλησία ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι "είμαι βέβαιος ότι η Ιεραρχία την Παρασκευή θα πάρει γενναίες ακόμη και επώδυνες αποφάσεις, ώστε ο λαός να πειστεί ότι δεν υπάρχει αλληλέγγυα συγκάλυψη και για να επιτελέσει η Εκκλησία το έργο της".

  • ** Ακολούθως ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εμπορίου κ. Γιάννη Παπαθανασίου και συζήτησαν για θέματα της αρμοδιότητάς του του υφυπουργού. Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαθανασίου δεν έκανε δηλώσεις.

    [05] Τέθηκε σε ισχύ το πρωτόκολλο του Κιότο

    Μετά από καθυστερήσεις χρόνων, το πρωτόκολλο του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές, τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 7:00 ώρα Ελλάδας και θεωρειται η πιο δεσμευτική από τις 250 διεθνείς συμφωνίες για το περιβάλλον.

    Η ανακοίνωση έγινε στην πόλη του Κιότο, την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, όπου υιοθετήθηκε η συνθήκη στις 11 Δεκεμβρίου 1997.Στην ίδια πόλη θα πραγματοποιηθεί τελετή για την επίσημη εφαρμογή της συνθήκης.

    Την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει η κενυάτισσα οικολόγος Ουανγκάρι Μαατάι, που τιμήθηκε το 2004 με το Νόμπελ Ειρήνης.

    Οικολογικές οργανώσεις και τα Ηνωμένα Έθνη επισημαίνουν πως η συμφωνία αυτή, που την έχουν επικυρώσει 141 χώρες, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, των ακραίων καιρικών φαινομένων και της αύξησης της στάθμης των θαλασσών.Το πρωτόκολλο ζητά από τις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες να μειώσουν μέχρι το 2012 τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων πέντε αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Όμως ορισμένες αναπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, υποστηρίζουν πως το πρωτόκολλο είναι άδικο γιατί εξαιρεί μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία.

    Σε μήνυμά του ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν κάνει έκκληση για παγκόσμια ενότητα.

    "Οι κλιματικές αλλαγές είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και απαιτεί παγκόσμια αντιμετώπιση. Καλώ την παγκόσμια κοινότητα να δείξει θάρρος, να παραμείνει δεσμευμένη στο πρωτόκολλο και να προχωρήσει γρήγορα στα επόμενα βήματα. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο", επισήμανε ο Αναν.

    Το πρωτόκολλο του Κιότο είναι η πιο δεσμευτική από τις 250 διεθνείς συμφωνίες για το περιβάλλον. Στόχος του είναι να σταματήσει η άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία ευθύνεται για την αύξηση της εμφάνισης ακραίων φυσικών φαινομένων, όπως τυφώνες, πλημμύρες και μεγάλες περίοδοι ξηρασίας, που με τη σειρά τους είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν την εξαφάνιση χιλιάδων ειδών ζώων και φυτών μέχρι το 2100.

    "Το Κιότο μας προσφέρει μια πολύ σταθερή βάση για την κλιματική πολιτική μας", τόνισε ο Κλάους Τόπφερ, επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον. "Πρόκειται για ένα μικρό βήμα για την πρόληψη αυτού που μπορεί τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια καταστροφική αλλαγή του κλίματος του πλανήτη", υπογράμμισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 February 2005 - 12:02:28 UTC