Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίτευξη συμφωνίας στην ΕΕ για την "πράσινη γραμμή".
  • [02] Στον Πειραιά το "Πλοίο της Διεύρυνσης".
  • [03] Νεκρός ασθενής ψυχιατρικής κλινικής από πυρκαγιά.
  • [04] Συλλυπητήρια πρωθυπουργού για το θάνατο του Γ.Καραβασίλη.
  • [05] Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ.
  • [06] Ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για υποθέσεις εξοπλιστικών
  • [07] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου και Τ.Παπαδόπουλου.
  • [08] Η οικονομία στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  • [09] Κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ για εκκλησιαστικό
  • [10] Διώξεις για αυθαίρετα κτίσματα στο Μικρολίμανο

  • [01] Επίτευξη συμφωνίας στην ΕΕ για την "πράσινη γραμμή".

    28/04/2004 20:36:49

    Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων της ΕΕ στις Βρυξέλλες και μια επίμονη αντιπαράθεση Ελλάδας και Βρετανίας κυρίως, επιτεύχθηκε απόψε τελικά ουσιαστική συμφωνία για τον κανονισμό ο οποίος θα διέπει το καθεστώς της "πράσινης γραμμής" στην Κύπρο, που ικανοποιεί απόλυτα την ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά και την οποία χαρακτήρισε "θετική εξέλιξη" ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα προϊόντα που παράγονται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και τα οποία υφίστανται αυστηρούς εμπορικούς περιορισμούς από τον καιρό της τουρκικής εισβολής το 1974, θα μπορούν να εξάγονται στην εσωτερική αγορά της ΕΕ, αφού περάσουν από τη λεγόμενη "πράσινη γραμμή". Δηλαδή θα εξάγονται από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [02] Στον Πειραιά το "Πλοίο της Διεύρυνσης".

    28/04/2004 20:18:19

    Στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκεται αγκυροβολημένο αύριο και μεθαύριο το ''Πλοίο της Διεύρυνσης'', όπου και θα παρουσιαστεί έκθεση, ανοιχτή για το κοινό, με αντιπροσωπευτικά περίπτερα των δέκα νέων κρατών μελών της ΕΕ και των υποψήφιων για ένταξη χωρών.

    Η εκδήλωση οργανώνεται με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Διεύρυνσης (1η Μαΐου 2004) από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με τις πρεσβείες των κρατών μελών και των υποψήφιων για ένταξη χωρών, καθώς και με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Το πλοίο θα επισκεφθεί το Σάββατο 1η Μαΐου την Υδρα και τον Πόρο και την Κυριακή 2 Μαΐου την Αίγινα, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους των νησιών επισκεφθούν την έκθεση και να γνωρίσουν τα νέα κράτη μέλη της ΕΕ. Παράλληλα, στο χώρο του λιμανιού των τριών νησιών θα διοργανωθούν, με την αρωγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλλιτεχνικά προγράμματα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος και μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα και τα νέα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [03] Νεκρός ασθενής ψυχιατρικής κλινικής από πυρκαγιά.

    28/04/2004 19:09:04

    Τραγικό θάνατο βρήκε ασθενής της ψυχιατρικής κλινικής "Αγιος Γεώργιος", στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ύστερα από πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ο 44χρονος, Δημήτρης Φουντουκίδης, βρέθηκε δεμένος στο κρεβάτι του δωματίου του, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο ιατροδικαστής, Σαμουήλ Ντούγκου, ήταν απανθρακωμένος.

    Στο χώρο, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς, βρέθηκαν τσιγάρα, αλλά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα προσδιοριστούν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

    [04] Συλλυπητήρια πρωθυπουργού για το θάνατο του Γ.Καραβασίλη.

    28/04/2004 18:58:31

    Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του θανόντος ποιητή Γιώργου Καραβασίλη εκφράζει ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής, σε δήλωσή του.

    "Ο Γιώργος Καραβασίλης έφυγε πρόωρα. Το έργο, όμως, και η προσωπικότητά του σφράγισαν το χώρο των ελληνικών γραμμάτων. Προσέγγισε κάθε πτυχή της ζωής, με την ευαισθησία που προσήκει σ' έναν ποιητή", τονίζει ο κ. Καραμανλής.

    [05] Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ.

    28/04/2004 18:42:06

    Παράνομη κρίθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά η στάση εργασίας την οποία είχε εξαγγείλει για αύριο από τις 12.00 έως τις 17.00 το σωματείο των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ, για το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας του κλάδου, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΗΣΑΠ.

    [06] Ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων

    28/04/2004 18:30:31

    ''Σοβαρές ποινικές υποθέσεις πεπραγμένων προηγουμένων ετών'' αφορούσε η ενημέρωση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ.Παπαγγελόπουλου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής ?μυνας και τον κ.Γ.Ζορμπά.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ενημέρωση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών περιεστράφη γύρω από υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και διαχείρισης για τις οποίες υπάρχει ήδη παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

    [07] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου και Τ.Παπαδόπουλου.

    28/04/2004 18:02:09

    Τη σταθερή προσήλωσή του στο σχέδιο Αναν εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση την οποία είχε σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε ότι ''το ΠΑΣΟΚ άσχετα με την όποια θέση έχει λάβει κανείς στέκεται στο πλάι του κυπριακού ελληνισμού και των δυνάμεων που στηρίζουν το σχέδιο Αναν'' και επισήμανε την ανάγκη συντονισμού κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και Αθήνας-Λευκωσίας για τις περαιτέρω κινήσεις.

    [08] Η οικονομία στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    28/04/2004 17:08:14

    Σοβαρές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης, αναφορικά με το χειρισμό των οικονομικών θεμάτων, διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομική απογραφή την οποία διενεργεί η κυβέρνηση.

    Ο κ.Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, δια της απογραφής, «παίζει παιχνίδια για «μικροκομματικές σκοπιμότητες που αναδεικνύονται προτεραιότητα.

    Στο μεταξύ, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, με σημερινή του δήλωση ύστερα από τον έλεγχο των στοιχείων της Γιούροστατ, άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για το θέμα του δημοσίου ελλείμματος, κατηγορώντας το για τη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης.

    [09] Κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ για εκκλησιαστικό

    28/04/2004 16:17:32

    Την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι «η πολιτεία δεν πρέπει να αναμειγνύεται στα εσωτερικά της εκκλησίας και οφείλει να τηρεί τους νόμους, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τους νόμους για την έκδοση των απαραίτητων προεδρικών διαταγμάτων. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες «με στόχο τη διατήρηση της ενότητας της Ορθοδοξίας, ενώ εκτίμησε ότι μια σύγκρουση «θα έχει βαριές επιπτώσεις για την Ορθοδοξία, για την εικόνα της διεθνώς, αλλά και για τον ελληνισμό. Ανέφερε, τέλος, ότι ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών και ο Π.Ευθυμίου ως υπουργός Παιδείας χειρίστηκαν το θέμα με μεγάλη διακριτικότητα.

    [10] Διώξεις για αυθαίρετα κτίσματα στο Μικρολίμανο

    28/04/2004 15:03:11

    Στο ''στόχαστρο'' της Εισαγγελίας Πειραιά βρίσκονται πλέον 7 ψαροταβέρνες του γραφικού μικρολίμανου που το 2003 είχαν κριθεί απο τις αρμόδιες αρχές -περιφέρεια και Κτηματική Υπηρεσία- ως αυθαίρετες, αφού οι επεκτάσεις που είχαν πραγματοποιήσει οι ιδιοκτήτες τους ήταν αντίθετες με την αιγιαλίτιδα ζώνη.

    Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας Πειραιά Γρηγ. Πεπόνης, που είχε λάβει πολλές καταγγελίες κατοίκων και φορέων της περιοχής, άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του Περιφερειάρχη Αττικής Μιχάλη Κυριακίδη, διότι ανέστειλε εντολή κατεδάφισης επτά κτισμάτων, ενώ με την ίδια δίωξη άσκησε και στον Σπύρο Σκάλτσο διευθυντή ΔΕΣΕ της περιφέρειας Αττικής, ο οποίος σύμφωνα με τον Εισαγγελέα εισηγήθηκε την αναστολη κατεδάφισης.

    Επίσης, ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε και κατά του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά Γιώργου Σιάβου, διότι προέβη στην σύνταξη επτά μόνο πρωτοκόλων κατεδάφισης, ενώ όφειλε αυταπάγγελτα να προχωρήσει στη σύνταξη πρωτοκόλλου κατεδάφισης και για άλλα κτίσματα.

    Τέλος, για ηθική αυτουργία διώκονται οι 7 ιδιοκτήτες των υπό κατεδάφιση κτισμάτων, ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή στο αδίκημα της ηθικής αυτουργίας και άλλων ιδιωτών και φορέων.

    [Φώτο-661272]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 April 2004 - 20:30:19 UTC