Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδήλωση ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη για την Κύπρο.
  • [02] Φάρσα το τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο "Σούπερ Φαστ 12".
  • [03] Επικριτικό δημοσίευμα για τα μέτρα ασφαλείας των Αγώνων.
  • [04] Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
  • [05] Τη Φ.Πετραλιά επισκέφθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ.
  • [06] Τον εορτασμό του Πεζικού σώματος τίμησε ο Κ.Στεφανόπουλος.
  • [07] Εσπευσμένη επιστροφή πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας.
  • [08] Μειωμένες τιμές στα τουριστικά "πακέτα" εν όψει των Αγώνων.
  • [09] Στη φυλακή 7 φίλαθλοι
  • [10] Βιασμός ανήλικης απο τον πατέρα της.

  • [01] Διαδήλωση ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη για την Κύπρο.

    23/04/2004 20:48:51

    Συγκέντρωση συμπαράστασης στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, αλλά και αντίθεσης στους "ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μεσογείου", διοργάνωσε σήμερα η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

    [02] Φάρσα το τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο "Σούπερ Φαστ 12".

    23/04/2004 19:56:41

    Αναχώρησε τελικά, λίγο μετά τις 6 μμ από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας, το φέρι-μπόουτ "Σούπερ Φαστ 12", το οποίο επιθεωρήθηκε από ειδικό κλιμάκιο του λιμεναρχείου.

    Το "Σούπερ Φαστ 12" είχε αναχωρήσει αρχικά από το λιμάνι της Πάτρας στις 2.30 το μεσημέρι με 285 επιβάτες και πλήρωμα 100 ναυτικούς, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στις 3.30 μμ στο κεντρικό λιμεναρχείο και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο σκάφος.

    [03] Επικριτικό δημοσίευμα για τα μέτρα ασφαλείας των Αγώνων.

    23/04/2004 19:27:17

    "Και αν για τις εγκαταστάσεις, από τις οποίες ορισμένες πρέπει ακόμη να ολοκληρωθούν, οι Ελληνες εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τις 13 Αυγούστου, διαφορετική είναι η κατάσταση στο θέμα πρόληψης ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων(...)Αν εσείς δεν είστε ικανοί να εγγυηθείτε την ακεραιότητα των αθλητών μας τότε θα το κάνουμε εμείς. Αυτό είναι το μήνυμα που το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες έστειλαν στον Κώστα Καραμανλή".

    Τα παραπάνω αναφέρονται σε δημοσίευμα του ιταλικού περιοδικού "Πανόραμα", με τίτλο "Επικίνδυνοι Αγώνες", στο οποίο τονίζεται επιπλέον ότι "η επίσημη γραμμή της Αθήνας ήταν η σκληρή γραμμή της εθνικής υπερηφάνειας: δεν θέλουμε ξένους αστυνομικούς στους δρόμους της Αθήνας(...)Η Ελλάδα στην κριτική αντιπαραθέτει αυτό που χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα Ολυμπιακής ασφάλειας που έχει ποτέ εφαρμοστεί. Δυστυχώς, όμως, δεν φθάνει ο καθησυχασμός των φόβων που καταγράφονται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες".

    [04] Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    23/04/2004 19:12:28

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.570,80 -1,80 -0,04%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 4.103,62 +44,47 +1,10%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.894,18 +16,53 +0,57%

    ΠαρίσιCAC-40 3.811,43 +25,88 +0,67%

    ΖυρίχηSMI 5.818,10 +28,50 +0,48%

    [05] Τη Φ.Πετραλιά επισκέφθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ.

    23/04/2004 18:34:07

    Την ικανοποίηση της χώρας του, αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα ληφθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, επανέλαβε σήμερα κατά την επίσκεψή του στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ραμ Αβιράμ.

    Ο πρέσβης του Ισραήλ, το οποίο συμμετέχει στη συμβουλευτική ομάδα των επτά χωρών για την ασφάλεια, ενημερώθηκε για την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [06] Τον εορτασμό του Πεζικού σώματος τίμησε ο Κ.Στεφανόπουλος.

    23/04/2004 18:20:44

    Τον Προστάτη του σώματος Αγιο Γεώργιο τίμησε σήμερα το Πεζικό της χώρας με μία λαμπρή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί, στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο Υπουργός Εθνικής ?μυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

    Στη συνέχεια ο κ.Στεφανόπουλος επιθεώρησε έκθεση με κύρια οπλικά συστήματα του Πεζικού.

    [07] Εσπευσμένη επιστροφή πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας.

    23/04/2004 18:12:53

    Ανώνυμο τηλεφώνημα σε ημερήσια εφημερίδα, το οποίο προειδοποιούσε για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο οχηματαγωγό πλοίο, αποτέλεσε την αφορμή για την επιστροφή του "Σούπερ Φαστ 12", της πλοιοκτήτριας εταιρείας, "Σούπερ Φαστ Φέρις", στο λιμάνι της Πάτρας.

    Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει με 284 επιβάτες από το ελληνικό λιμάνι στις 14.40 και είχε ως προορισμό την Ιταλία, υπόκειται το σχετικό έλεγχο.

    [08] Μειωμένες τιμές στα τουριστικά "πακέτα" εν όψει των Αγώνων.

    23/04/2004 17:48:30

    Φθηνότερες κατά 31%, σε σχέση με το μέσο όρο, εμφανίζονται οι τιμές των ελληνικών τουριστικών "πακέτων" στα διαφημιστικά έντυπα των διεθνών Τουρ Οπερέιτορς, ενώ πέρυσι οι τιμές είχαν καταγράψει μείωση κατά 21%, όπως επισημάνθηκε από τη διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου (ΞΕΕ) στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου.

    Οι ξενοδόχοι αναφέρθηκαν ακόμα μια φορά στο γεγονός ότι δεν υπήρξε έως τώρα επικοινωνιακή εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Αγώνων προς όφελος του τουρισμού.

    [09] Στη φυλακή 7 φίλαθλοι

    23/04/2004 16:03:07

    Με συνολικά 62,5 χρόνια φυλάκισης οδηγήθηκαν στις φυλακές 7 οπαδοί του Ολυμπιακού και ο οδηγός του λεωφορείου που τους μετέφερε, γιατί μετά το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟ-Ολυμπιακού το Μάιο του 1999 είχαν απαγάγει φίλαθλο του ΠΑΟ από την Κηφισιά, τον πήραν στο λεωφορείο τους και μετά από βασανιστήρια τον εγκαταλείψαν σε τραγική κατάσταση λίγο πριν τη Στυλίδα.

    Αργά χθες το βράδυ, όταν άκουσαν την ποινή τους από το στόμα του προέδρου του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων στη Λαμία, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν και η έκπληξη τόσο η δική τους όσο και των υπερασπιστών τους δικηγόρων, έγινε μεγαλύτερη όταν το δικαστήριο αποφάσισε ότι η έφεση δεν θα είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ετσι, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που κατάγονται από το Βόλο και ο οδηγός, φεύγοντας από το Ολυμπιακό Στάδιο όπου τότε διεξήχθη το ντέρμπι, πήραν με το λεωφορείο τους και με κατεύθυνση το Βόλο τον Ιωάννη Ηλιόπουλο, από την Αθήνα.

    Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διαδικασία, έκρινε και τους 8 κατηγορούμενους ενόχους για την απαγωγή του Ηλιόπουλου αλλά και για τις σωματικές βλάβες που του προξένησαν, αφού του επιτέθηκαν μετά την επιβίβασή του στο λεωφορείο με κλωτσιές και γροθιές, ενώ με αναπτήρες τον έκαψαν σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ακόμα, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, τον ξεγύμνωσαν, του έκοψαν τα μαλλιά και τον

    φωτογράφισαν πριν τον εγκαταλείψουν στις 3 τα ξημερώματα στο 218 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας λίγο πριν τη Στυλίδα, αβοήθητο, όπου και βρέθηκε από διερχόμενους οδηγούς.

    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λαμίας επέβαλε ποινή 9 ετών και έξι μηνών στον Γεώργιο Ηγούμενο από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, ο οποίος εκτός των άλλων είχε μαζί του μαχαίρι και όπως αποφάσισε το δικαστήριο, έκανε χρήση. Στον Γρηγόριο Ντάγγαλο από το Στεφανοβίκειο Βόλου επέβαλε ποινή 8 ετών και 9 μηνών, ενώ ποινή 8 ετών και 3 μηνών επέβαλε στον μόνιμο λοχία του στρατού Γεώργιο Βαιόπουλο από τη Νέα Ιωνία Βόλου. Την ίδια ποινή επέβαλε και στους Κωνσταντίνο Πανάγο και Χρίστο Ανατόλη από το Βόλο.

    Στο οδηγό του λεωφορείου Στυλιανό Καριωτάκη επέβαλε ποινή 7 ετών,

    ενώ από 6 χρόνια και 3 μήνες ποινή επέβαλε στον Δημήτριο Τσαγκαρή από τη Νέα Ιωνία Βόλου και τον μόνιμο λοχία του στρατού Βασίλειο Ξέρα από την Αλεξανδρούπολη που υπηρετούσε στο Στεβανοβίκειο Βόλου.

    Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση, αλλά έκπληκτοι άκουσαν οι ίδιοι

    όσο και οι συνήγοροι και οι συγγενείς τους να απορρίπτει το

    δικαστήριο το αίτημα να έχει η ποινή ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι λίγο πριν τα μεσάνυχτα οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Λαμίας και από εκεί θα μεταφερθούν στις φυλακές για να εκτίσουν τι ποινές τους.

    [10] Βιασμός ανήλικης απο τον πατέρα της.

    23/04/2004 15:26:10

    Πατέρας κατηγορείται ότι βίασε την ανήλικη κόρη του, ηλικίας 16 χρόνων. Το περιστατικό συνέβη στην Ξάνθη. Το κορίτσι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές και τελικά αναγκάσθηκε να εξιστορήσει το δράμα που περνούσε στη μητέρα της. Η επόμενη ενέργειά τους ήταν να προσέλθουν στην Αστυνομικό Διεύθυνση Ξάνθης, όπου κατήγγειλαν τον δράστη για τις πράξεις του. Αναζητήθηκε ο πατέρας Γιάννης Φωτέας, ο οποίος εντοπίσθηκε και οδηγήθηκε στην Εισαγγγελία, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό και αιμομιξία κατ'εξακολούθηση. Ακολούθως οδηγήθηκε στην τακτική ανάκριση.

    Κανένας δικηγόρος της Ξάνθης δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του. Στην απαξίωση της κοινωνίας προς το άτομό του αποδίδει τις πράξεις του ο 42χρονος. Χωρίς ίχνος μεταμέλειας ομολόγησε ότι βίασε κατ'εξακολούθηση την κόρη του. Στην απολογία του στην τακτική ανακρίτρια Ξάνθης παραδέχθηκε τα πάντα.

    Τα όσα ανέφερε ο 42χρονος εξέπληξαν τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα σε κάποιο σημείο είπε: ''Αφού δεν έβρισκα γυναίκα, γιατί να μην πάω με την κόρη μου;''

    Χωρίς να δείχνει μεταμέλεια κατέθετε επί δύο και πλέον ώρες. Οι λεπτομέρειες ήταν τόσο ανατριχιαστικές που άφησαν κυριολεκτικά άφωνους όσους άκουγαν την κατάθεσή του.

    Πατέρας και μητέρα, που έχουν χωρίσει, έχουν ένα ακόμα αγόρι, ηλικίας 14 χρόνων. Ο δράστης διέμενε πότε στην Ξάνθη και πότε στο χωριό Λειβαδίτης. Η μητέρα παντρεύτηκε για δεύτερη φορά και ο πατέρας ανέλαβε την εποπτεία των δύο παιδιών τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

    Το κορίτσι φιλοξενείται τώρα από στενούς συγγενείς της οικογένειας και καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ που έχει υποστεί.

    Ο 42χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας. Κρατείται προσωρινά στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και αναμένεται να μεταχθεί στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 April 2004 - 20:30:26 UTC