Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνική καταδίκη στη δολοφονία Ραντίσι
  • [02] Εκστρατεία υπέρ του ΟΧΙ άρχισε ο Ντενκτάς
  • [03] Την ασφάλεια της Κύπρου εγγυάται ο Πάουελ

  • [01] Ελληνική καταδίκη στη δολοφονία Ραντίσι

    18/04/2004 19:01:58

    Καταδικάζει η ελληνική κυβέρνηση τη δολοφονική επίθεση κατά του νέου ηγέτη της Χαμάς. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «καταδικάζεται η έκνομη εκτέλεση του Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι ως πράξη βίας που είναι αντίθετη προς το κράτος δικαίου. Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε πράξεις βίας, από όπου και εάν προέρχονται, που υποσκάπτουν τις προσπάθειες για την ειρήνευση της περιοχής και την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Παλαιστινιακού προβλήματος. Για το ίδιο θέμα, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι η δολοφονία «επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ κινείται βάση σχεδίου που αποσκοπεί να μετατρέψει έναν ηρωικό λαό σε επαίτη της όποιας εξοντωτικής λύσης καθορίσει το Ισραηλινό κράτος για το Παλαιστινιακό. Επικρίνει μάλιστα την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «παρουσιάζεται ως Πόντιος Πιλάτος, κατά τα πρότυπα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα και αυτή με τη στάση της στρέφεται κατά των Παλαιστινίων.

    [02] Εκστρατεία υπέρ του ΟΧΙ άρχισε ο Ντενκτάς

    18/04/2004 18:03:16

    Εκστρατεία υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου άρχισε ο Ραούφ Ντενκτάς. Χθες επισκέφθηκε την περιοχή της Καρπασίας, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σινά Γκιουρέλ. Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων, ο Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι το ΑΚΕΛ ''παίζει παιχνίδι και παζαρεύει με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών'' και ότι τελικά θα πει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Εάν και οι δύο πλευρές πουν ΝΑΙ, επανέλαβε ο Ραούφ Ντενκτάς, τότε θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα. Ο ηγέτης του ψευδοκράτους σχολίασε και την τοποθέτηση του Δημοκρατικού Κόμματος του γιου του Σερντάρ, για ψήφο κατά συνείδηση. Είπε ότι όλα τα κόμματα έχουν μέλη που τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ. Ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι πρέπει να αρχίσει νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων.

    [03] Την ασφάλεια της Κύπρου εγγυάται ο Πάουελ

    18/04/2004 17:31:43

    Την ασφάλεια της ενωμένης Κύπρου εγγυάται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ σε συνέντευξή του προς το "Βήμα της Κυριακής". Σύμφωνα με τον κ. Πάουελ, η Ουάσιγκτον "επιθυμεί όλοι οι Κύπριοι να καταλάβουν πως οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες τους. Θα πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε πλήρως, απολύτως δεσμευμένοι στην πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της λύσης του ΟΗΕ. Δεν επιθυμούμε και δεν θα υπάρξει επιστροφή στα βίαια γεγονότα του 1974 ή του 1967 ή του 1963". Η επιλογή των Κυπρίων ψηφοφόρων, σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι "μεταξύ αυτής της λύσης ή καμιάς λύσης". Σχολιάζοντας το σχέδιο Ανάν επισημαίνει ότι "κανένας δεν πήρε ό,τι ακριβώς ήθελε, αλλά όλοι πήραν σημαντικά πράγματα από αυτά που ήθελαν". Για το ενδεχόμενο αναβολής των δημοψηφισμάτων υποστηρίζει ότι οι Κύπριοι "δεν κερδίζουν τίποτε με το να περιμένουν άλλη μία ημέρα". Τέλος, ερωτηθείς για δηλώσεις συνεργατών του για πιθανή αναγνώριση του ψευδοκράτους δηλώνει: "Είναι πρόωρο να προχωρούμε σε υποθέσεις για το τι θα κάνουμε αν κάποια πλευρά δεν ψηφίσει "Ναι"".-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 April 2004 - 20:30:09 UTC