Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποτροφίες απο την Ακαδημία Αθηνών.
  • [02] Σύλληψη για εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις
  • [03] Δίκη ΕΛΑ:Εξέταση Σ. Κυριακίδου
  • [04] Ο Ι.Πεχλιβανίδης για τη θέση του υποδιοικητή της Εθνικής.
  • [05] Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Ν.Οσβαλντ για πορεία Ολυμπιάδας
  • [06] Συζήτηση στη βουλή για οικονομία και ανάπτυξη ζητεί ο πρωθυπουργός
  • [07] Διαβουλεύσεις στον ΟΗΕ για το Κυπριακό.
  • [08] ΔΗΣΥ: 77,6% υπέρ του ΝΑΙ

  • [01] Υποτροφίες απο την Ακαδημία Αθηνών.

    16/04/2004 14:28:30

    Διαγωνισμό για τη χορήγηση δύο υποτροφιών σε πτυχιούχους της Νομικής Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου Πανεπιστημίου κράτους-μέλους της ΕΕ, για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (Αγγλια, Γαλλία, Γερμανία ή Ιταλία) προκηρύσσει η Ακαδημία Αθηνών.

    Από τις υποτροφίες η μία θα δοθεί για μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο του Διοικητικού Δικαίου και η άλλη για μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου.

    Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται πτυχιούχοι τμημάτων Νομικής Ελληνικών Πανεπιστημίων ή ισότιμων Πανεπιστημίων κρατών-μελών της ΕΕ, με βαθμό τουλάχιστον ''λίαν καλώς'', εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 36ο έτος της ηλικίας τους.

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά λήγει την 17η Μαΐου 2004.

    Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 210 3600207, 210 3600209.

    [02] Σύλληψη για εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις

    16/04/2004 14:28:22

    Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί το απόγευμα ένας 26χρονος ο οποίος συνελήφθη τη νύχτα ενω επιχειρούσε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, στην οδό Ιταλίας, στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται και ένας συνεργάτης του.

    Η ασφάλεια θεσ/κης εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο ο 26χρονος εαν εμπλέκεται και σε άλλες βομβιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη.

    Σημειώνεται οτι απο τις αρχές το χρόνου έχουν σημειωθεί στη θεσσαλονίκη και παραμένουν ανεξιχνίαστες δεκαπέντε επιθέσεις με γκαζάκια σε αυτοκίνητα και γραφεία, τραπεζών,ιδιωτικών εταιριών φύλαξης, κ.λ.π, ενω απο πέρυσι τον Ιουνιο είχαν καταγραφεί δεκάδες άλλες.

    Η τελευταία είχε γίνει τις ημέρες του Πάσχα εναντίον του αυτοκινήτου του υποπροξένου της Κύπρου κ.Παναγιώτη Γεωργιάδη στην παραλιακή λωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    [03] Δίκη ΕΛΑ:Εξέταση Σ. Κυριακίδου

    16/04/2004 14:28:11

    Ερωτήσεις για τους λόγους που την ώθησαν να καταθέσει στον Εισαγγελέα, για θέματα τρομοκρατίας κ. Ιωάννη Διώτη, υπέβαλαν τα μέλη του δικαστηρίου στην μάρτυρα Σοφία Κυριακίδου.Το δικαστήριο ζήτησε απο την κ. Κυριακίδου να διευκρινίσει αν ήταν λόγοι ζηλοτυπίας το κίνητρό της να καταγγείλει τον πρώην συζύγό της Αγγελέτο Κανά μετά την απόφασή του να την χωρίσει και να παντρευτεί μία άλλη γυναίκα.

    Η μάρτυρας απάντησε ότι επεδίωξε απο μόνη της να βρει και να καταθέσει στον Εισαγγελέα Διώτη φοβούμενη τη σύλληψή της. Προηγουμένως, όπως είπε, είχε ενημερωθεί για τις ευεργετικές διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου. Τόνισε, ωστόσο, ότι πλέον έχει μετανοιώσει που μίλησε.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Κυριακίδου υποστήριξε ότι μπορεί να έφθαναν τα 100 τα μέλη του ΕΛΑ και τόνισε ότι η ίδια κατέθεσε στον ανακριτή ό,τι γνώριζε για όσα πρόσωπα γνώριζε.

    Τέλος, η μάρτυρας επισήμανε στο δικαστήριο ότι φοβάται για τη ζωή της και τη ζωή του παιδιού της, γεγονός όμως που, όπως είπε, δεν την εμπόδισε να καταθέσει όσα γνωρίζει.

    Η κ. Κυριακίδου διευκρίνισε ότι δεν έχει δεχθεί απειλές αλλά έχει δει έξω απο το σπίτι της ύποπτες κινήσεις.

    Η διαδικασία συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής προς τη μάρτυρα.

    [04] Ο Ι.Πεχλιβανίδης για τη θέση του υποδιοικητή της Εθνικής.

    16/04/2004 14:00:19

    Εναν υποδιοικητή (αντί τρείς που υπήρχαν μέχρι σήμερα) και αλλαγές στις γενικές διευθύνσεις προβλέπει το νέο διοικητικό σχήμα της Εθνικής Τράπεζας, της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας της χώρας, που ανακοινώθηκε σήμερα και θα τεθεί προς επικύρωση από την γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

    Για τη θέση του μοναδικού υποδιοικήτη προτείνεται ο Ιωάννης Πεχλιβανίδης, ένα από τα πλέον έμπειρα και πετυχήμενα στελέχη στην εγχώρια τραπεζική αγορά, με θητεία και σε μεγαλες διεθνείς τράπεζες.

    Ο κ.Πεχλιβανίδής, μέχρι σήμερα πρώτος αντιπρόεδρος της θυγατρικής τράπεζας της Eurobank (της Βank Post) στη Ρουμανία, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλο της Novabank, αναπληρωτής διευθ.συμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και έχει αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα στην Bank of America στην Αθήνα, στην The First National Bank of Chicago στο Λονδίνο και στο Αμπου Ντάμπι κλπ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προχωρεί στις μεταβολές αυτές στο διοικητικό σχήμα της με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των εργασιών και την εναρμόνισή της με τη διεθνή πρακτική. Θα υποβληθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και στη συνέχεια προς επικύρωση στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων ένα σχήμα που θα αναβαθμίζει τους τομείς Εσωτερικού Ελέγχου, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κινδύνων, το ρόλο των Γενικών Διευθυντών Εργασιών και θα διαχωρίζει τις παραγωγικές από τις διοικητικές Γενικές Διευθύνσεις.

    Οι Γενικοί Διευθυντές θα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: σε Γενικούς Διευθυντές Εργασιών και σε Γενικούς Διευθυντές Διοικητικού και Στήριξης, όλοι προερχόμενοι από τις τάξεις της Τράπεζας ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχεια των εργασιών.

    Στο επίπεδο των Γενικών Διευθυντών Εργασιών, από τη συγχώνευση πέντε Γενικών Διευθύνσεων δημιουργούνται τρεις Γενικές Διευθύνσεις, ως εξής:

  • Η Γενική Διεύθυνση Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής (η οποία θα περιλαμβάνει και το Ναυτιλιακό Τμήμα ). Γενικός Διευθυντής τοποθετείται ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, υπεύθυνος μέχρι σήμερα της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Εργασιών.

  • Η Γενική Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής, η οποία περιλαμβάνει τις Διευθύνσεις Δικτύου με τα Καταστήματα και τις Διευθύνσεις Στεγαστικής, Καταναλωτικής και Επαγγελματικής Πίστης. Γενικός Διευθυντής τοποθετείται ο Ιωάννης Φίλος, υπεύθυνος μέχρι σήμερα της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου Εσωτερικού.

  • Η Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χαρτοφυλακίου Ιδιωτών (Private Banking) με Γενικό Διευθυντή τον Πέτρο Χριστοδούλου. Σημειώνεται ότι η Διαχείριση Διαθεσίμων προβλέπεται να υπαχθεί μελλοντικά στις διοικητικές λειτουργίες της τράπεζας.

    Στο επίπεδο των Γενικών Διευθυντών Διοικητικού θα υπάρχουν επτά Γενικές Διευθύνσεις.

  • Η Γενική Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών με Γενικό Διευθυντή τον Αγησίλαο Καράμπελα.

  • Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού με Γενικό Διευθυντή τον Αβραάμ Τριανταφυλλίδη.

  • Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Λειτουργικής Στήριξης με Γενικό Διευθυντή τον Ανθιμο Θωμόπουλο.

  • Η Γενική Διεύθυνση Δραστηριοτήτων Εξωτερικού με Γενικό Διευθυντή τον Αγι Λεώπουλο.

  • Η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης με Γενικό Διευθυντή τον Παύλο Μυλωνά.

  • Η Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων με Γενικό Διευθυντή τον Μιχάλη Οράτη.

  • Η Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης με Γενικό Διευθυντή τον Γεώργιο Πάσχα.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ζητηθούν από τους νέους Γενικούς Διευθυντές προτάσεις για την αναδιοργάνωση των τομέων τους οποίους εποπτεύουν. ΄Οσον αφορά τους Γενικούς Διευθυντές των οποίων η θέση επηρεάζεται αρνητικά από τη διοικητική αναδιοργάνωση, η Τράπεζα θα ζητήσει την εποικοδομητική συνεργασία τους για εύλογη μεταβατική περίοδο. Θα καταβληθεί προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν ως σύμβουλοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και, σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα θα τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [Φώτο-285733]

    [05] Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Ν.Οσβαλντ για πορεία Ολυμπιάδας

    16/04/2004 12:29:38

    Στην Αθήνα θα βρίσκονται τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Απριλίου 2004 ο πρόεδρος της Συντοντικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ν.Οσβαλντ και κλιμάκιο στελεχών και εμπειρογνωμόνων της διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεών τους, για την πρόοδο των έργων της Ολυμπιακής προετοιμασίας

    [06] Συζήτηση στη βουλή για οικονομία και ανάπτυξη ζητεί ο πρωθυπουργός

    16/04/2004 12:18:10

    Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής κα. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, με την οποία ζητά εκ μέρους της Κυβέρνησης τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης (σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού) με σκοπό την ενημέρωση του Κοινοβουλίου και της κοινής γνώμης για την κατάσταση της Οικονομίας και τις πολιτικές της Κυβέρνησης για την οικονομία και την ανάπτυξη

    [07] Διαβουλεύσεις στον ΟΗΕ για το Κυπριακό.

    16/04/2004 09:31:23

    Εντονες διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό. Οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας επιμένουν στην υιοθέτηση προεδρικής δήλωσης, με την οποία ουσιαστικά θα παροτρύνουν τον Κυπριακό λαό να πει «Ναι στο δημοψηφίσματα.

    Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο διαφωνεί η Ρωσία, ενώ άλλα μέλη του Σώματος δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μονίμων μελών,σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και αμέσως μετά αναμένεται να κοινοποιηθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας βρετανικό σχέδιο δήλωσης. Σκοπός της Βρετανίας και των ΗΠΑ είναι να υιοθετηθεί η δήλωση και να τη διαβάσει ο πρόεδρος του Σώματος, Γερμανός αντιπρόσωπος, Γκούντερ Πλόιγκερ, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε ταχθεί εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας του ΣΑ να επηρεάσει το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο κείμενο αυτό αναφέρεται ότι «οι Κύπριοι βρίσκονται μπροστά σε μία μοναδική ευκαιρία για τη λύση του προβλήματός τους, ενώ επισημαίνεται ότι «από τις δύο πλευρές εξαρτάται το μέλλον τους.

    Επίσης, στο κείμενο τονίζεται ότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι έτοιμο, αν το σχέδιο Ανάν γίνει αποδεκτό στα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου, να υποστηρίξει γρήγορη και πλήρη εφαρμογή του από όλα τα μέρη, και δεσμεύεται να βοηθήσει στη διασφάλιση ότι όλα τα μέρη θα τηρήσουν πλήρως τις δεσμεύσεις τους που απορρέουν από τη συμφωνία.

    Πάντως, οι αμερικανικές πιέσεις φαίνεται να είναι έντονες και ο υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, επικοινώνησε με τους ομολόγους του των περισσότερων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για να τους πείσει να εγκρίνουν τη δήλωση. Στο μεταξύ, την υποστήριξή του στο σχέδιο Ανάν εξέφρασε και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, ο οποίος συναντήθηκε χθες με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Ο κ. Μπλερ εξήρε το έργο και τις προσπάθειες του ΓΓ και των αντιπροσώπων του, χάρη στις οποίες «υπάρχει η καλύτερη ευκαιρία για λύση του Κυπριακού. Από την πλευρά του,ο Κόφι Ανάν ευχαρίστησε το Βρετανό Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «το θέμα είναι τώρα στα χέρια του λαού και ελπίζω ότι θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να επανενώσουν τη χώρα τους και να εισέλθουν μαζί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [08] ΔΗΣΥ: 77,6% υπέρ του ΝΑΙ

    15/04/2004 23:59:15

    Το έκτατο παγκύπριο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού τάχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου. Από τους παρόντες συνέδρους, ψήφισαν υπέρ του ναι 676, ποσοστό 77,6% και υπέρ του όχι 188, ποσοστό 21,3%.

    Υπήρξαν 10 αποχές, δηλαδή ποσοστό 0,01%. Η ψηφοφορία ήταν φανερή, δι ανατάσεως της χειρός, με μπλε ψηφοδέλτια για το ναι και με κόκκινα για το όχι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 April 2004 - 11:30:23 UTC