Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το φετινό τίμημα του Πασχαλινού εθίμου.
  • [02] Θέσεις κυπριακών κομμάτων απέναντι στην πρόταση του ΑΚΕΛ.
  • [03] Εντοπίστηκαν 28 λαθρομετανάστες στο Κουφονήσι της Κρήτης.
  • [04] Φωτιά στο όχημα του υποπρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.
  • [05] Σειρά επισκέψεων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

  • [01] Το φετινό τίμημα του Πασχαλινού εθίμου.

    12/04/2004 17:57:03

    Τέσσερα, συνολικά, άτομα τραυματίστηκαν το βράδυ της Ανάστασης σε τρία διαφορετικά μέρη της χώρας, ως αποτέλεσμα της χρήσης βεγγαλικών.

    Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας ένας 24χρονος έχασε τέσσερα δάκτυλα, προσπαθώντας να ανάψει αυτοσχέδια κροτίδα.

    Στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς τραυματίστηκαν μια νεαρή γυναίκα και, πιο σοβαρά, ένας 80χρονος άνδρας από γυαλιά τα οποία έσπασαν, ύστερα από την έκρηξη δυναμιτών που πέταξαν άγνωστοι στο λιμάνι της περιοχής. Στη Λευκίμη της Κέρκυρας ένας 45χρονος πυροβολούσε με καραμπίνα όταν σημειώθηκε εκπυρσοκρότηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί χέρι και να χάσει ένα δάκτυλο.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο οπωροπώλης Χαράλαμπος Μαυροκόπελος σκοτώθηκε από έκρηξη η οποία σημειώθηκε την ώρα που κατασκεύαζε αυτοσχέδιες κροτίδες, εν όψει του Πασχαλινού εθίμου, σε αποθήκη στο Μαραθόκαμπο Σάμου.

    [02] Θέσεις κυπριακών κομμάτων απέναντι στην πρόταση του ΑΚΕΛ.

    12/04/2004 17:33:12

    Στη δήλωση ότι εάν το ΑΚΕΛ έχει πράγματι διερευνήσει και υπάρχει ενδεχόμενο η εισήγησή του για αναβολή των δημοψηφισμάτων να γίνει αποδεκτή, τότε και το κόμμα του θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, προέβη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

    «Εάν, όμως, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, τότε θα ήταν πιο τίμιο το ΑΚΕΛ να έλεγε το ΟΧΙ από την αρχή, πρόσθεσε ο ίδιος, σχολιάζοντας την απόφαση του ΑΚΕΛ να αναβληθούν τα δημοψηφίσματα προκειμένου, όπως τονίζεται, να υπάρξει αντικειμενική παρουσίαση του σχεδίου Ανάν στο λαό και να δοθεί η δυνατότητα διαπραγμάτευσης για κάλυψη των κενών που υπάρχουν, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η έγκρισή του από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

    Στο μεταξύ, εναντίον της αναβολής των δημοψηφισμάτων τάχθηκαν οι Νέοι Ορίζοντες, εκτιμώντας ότι αυτή "είναι επικίνδυνη και θα οδηγήσει σε χειροτέρευση του σχεδίου Ανάν".

    [03] Εντοπίστηκαν 28 λαθρομετανάστες στο Κουφονήσι της Κρήτης.

    12/04/2004 15:37:50

    Εικοσιοκτώ λαθρομετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με πλωτό του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Αθερινόλακος της Σητείας στην Κρήτη, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στο Κουφονήσι.

    Οι Παλαιστίνιοι, όπως δηλώνουν, λαθρομετανάστες εγκαταλείφθηκαν από δουλεμπορικό το οποίο τους μετέφερε ανοιχτά του Κουφονησίου και στη συνέχεια κολυμπώντας έφτασαν στη στεριά.

    [04] Φωτιά στο όχημα του υποπρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

    12/04/2004 15:02:03

    Στόχος εμπρηστών έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής το αυτοκίνητο του υποπρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, Παναγιώτη Γεωργιάδη.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, λίγα λεπτά πριν από τις 22:00, σημειώθηκε έκρηξη στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη 35, όπου ήταν σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του προξενείου της Κύπρου.

    Η φωτιά η οποία προκλήθηκε από γκαζάκια, τα οποία είχαν τοποθετήσει άγνωστοι κάτω από το όχημα, εξαπλώθηκε και σε διπλανό αυτοκίνητο ιδιώτη με αποτέλεσμα να προκληθούν συνολικά ζημιές ύψους 11.500 ευρώ.

    [05] Σειρά επισκέψεων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

    12/04/2004 14:59:40

    Στο τραγικό περιστατικό του Εβρου, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 5 στρατιώτες, αναφέρθηκε χθες το πρωί, εμφανώς συγκινημένος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο προκεχωρημένο φυλάκιο της Ψιλής Αμμου στη Σάμο, το οποίο βρίσκεται 1.300 μέτρα απο τις τουρκικές ακτές.

    "Σήμερα στεναχωριόμαστε όλοι τόσο πολύ και αυτή τη χαρμόσυνη ημέρα η κατάσταση αυτή θλίβει τα αισθήματά μας γιατί τι να πει κανείς! Είναι η κακή η ώρα ή η έλλειψη προσοχής που έφερε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα", τόνισε ο κ.Στεφανόπουλος και συνέχισε "εύχομαι στις οικογένειές τους η ημέρα του Πάσχα να τους φέρει όσο το δυνατόν περισσότερη παρηγοριά και μεγαλύτερη δύναμη ψυχής".

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε, επίσης, την κανονιοφόρο ''ΤΟΛΜΗ'' και το στρατόπεδο ΠΟΥΛΜΑΝ, καθώς και στρατιωτικές μονάδες στον Εβρο και την Ξάνθη.

    Εκτός από τον κ.Στεφανόπουλο, κοντά στα στρατευμένα νιάτα της χώρας βρέθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές και να τσουγκρίσουν το πασχαλινό αυγό. Ο εορτασμός, όμως, πραγματοποιήθηκε χωρίς καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και χρήση μουσικών οργάνων, λόγω του πρόσφατου τραγικού δυστυχήματος στον Εβρο.

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκαν την αεροπορική βάση στο Τατόι.

    "Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες, ενωμένοι όσο ποτέ, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις που υπάρχουν, αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας για μία Ελλάδα της ειρήνης, της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της ευημερίας για όλους τους πολίτες", δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, τον οποίο υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εθνικής ?μυνας, Βασίλειος Μιχαλολιάκος και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Η πρόεδρος της Βουλής, ?ννα Ψαρούδα Μπενάκη και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.

    Ο υπουργός Εθνικής ?μυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες των Νομών Εβρου και Λήμνου, καθώς και μονάδες των Τριών Όπλων στη Λήμνο και συγκεκριμένα την 130η Σμηναρχία Μάχης, την Κανονιοφόρο ΜΑΧΗΤΗΣ και το στρατόπεδο ΚΑΡΔΑΜHΛΑ όπου έγινε ο επίσημος εορτασμός.

    Ο υφυπουργός Εθνικής ?μυνας, Βασίλειος Μιχαλολιάκος, επισκέφθηκε μονάδες των Τριών Όπλων στην Αίγινα, την Πάρνηθα, το Αιγάλεω, την αεροπορική βάση στο Τατόι, τη φρεγάτα ΥΔΡΑ στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, ενώ ο υφυπουργός Εθνικής ?μυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, επισκέφθηκε την Ελληνική Δύναμη Κοσόβου στο Ουρόσεβατς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 April 2004 - 20:30:14 UTC