Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Παπαθανασίου στην κρεαταγορά του Ρέντη
  • [02] Βουλή-Κυπριακό-Κωνσταντόπουλος
  • [03] Παπαρήγα-Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [04] Κυπριακό-Γ.Παπανδρέου:"Δεν είναι ώρα για κριτική"
  • [05] Απάντηση Παυλόπουλου στη Βουλή για συμβασιούχους.
  • [06] Κατάθεση Μ.Νηστικάκη στη δικη του ΕΛΑ
  • [07] Καραμανλής για εξελίξεις στο Κυπριακό
  • [08] Κηδεύεται ο Γ.Κυράστας
  • [09] Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
  • [10] Ο πρωθυπουργός ενημερώνει την Βουλή για συνομιλίες Λουκέρνης

  • [01] Επίσκεψη Παπαθανασίου στην κρεαταγορά του Ρέντη

    02/04/2004 14:30:13

    Τη δέσμευση του για άμεση έναρξη των εργασιών εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της κρεαταγοράς του Ρέντη διατύπωσε στους χονδρεμπόρους νωπών κρεάτων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψής του.

    Ο υφυπουργός συνομίλησε με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών, καθώς και με τη διοίκηση του Οργανισμού και τόνισε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η χαρτογράφηση της αγοράς με σκοπό να σταματήσει η λειτουργία κυκλωμάτων μεσαζόντων εντός και εκτός Ρέντη.

    Στον κ. Παπαθανασίου επισημάνθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού ότι η κτηνιατρική υπηρεσία Πειραιά έχει λάβει από την ΕΕ τρεις - τέσσερις αρνητικές εισηγήσεις για θέματα υγιεινής και ασφάλειας, ότι στο διάστημα από το 1997 έως το 2003 καταγράφηκε μείωση των διακινούμενων ποσοτήτων έως 41%, καθώς και ότι η φοροδιαφυγή από το παραεμπόριο έχει αυξηθεί σε ποσοστό 30%.

    [02] Βουλή-Κυπριακό-Κωνσταντόπουλος

    02/04/2004 13:59:11

    Ψύχραιμη μελέτη των υπέρ και κατά του τελικού σχεδίου Αναν συνέστησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Νίκος Κωνσταντόπουλος, στη διάρκεια της ομιλίας του κατά την ενημέρωση της Βουλής απο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε οτι ''ο Συνασπισμός θα έχει άποψη,λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις της κυπριακής αριστεράς και τάσσεται υπερ μιας λειτουργικής, βιώσιμης και δίκαιης λύσης''.

    [03] Παπαρήγα-Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    02/04/2004 13:53:03

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε την λύση που προτείνει το σχέδιο 'Αναν για το Κυπριακό ''άδικη και επικίνδυνη''.

    Αναφερόμενη στις θέσεις των δυο μεγάλων κομμάτων της χώρας επέκρινε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, διότι όπως είπε βρέθηκε προ τετελεσμένων,επισημαίνοντας οτι ''ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε το δικαίωμα να παρέμβει''.Επέκρινε επίσης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου,διότι,όπως είπε, υποστήριξε οτι ''επι ΠΑΣΟΚ είμασταν στο παρά πέντε εξεύρεσης λύσης και με τη Λουκέρνη στράβωσε η κατάσταση''.

    [04] Κυπριακό-Γ.Παπανδρέου:"Δεν είναι ώρα για κριτική"

    02/04/2004 13:52:56

    ''Δεν είναι ώρα να ασκήσουμε κριτική στους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και να δημιουργήσουμε κλίμα εθνικής ηττοπάθειας'',δήλωσε στη Βουλή ο Γ.Παπανδρέου και πρόσθεσε οτι το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί με ψυχραιμία επί του 5ο σχεδίου Ανάν για το Κυπριακό.Υπεραμύνθηκε τους χειρισμούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,αναιρώντας υπαινιγμούς από το χώρο της συμπολίτευσης,ότι η ελληνική κυβέρνηση πήγε στην Ελβετία «με δεμένα χέρια.

    [05] Απάντηση Παυλόπουλου στη Βουλή για συμβασιούχους.

    02/04/2004 12:57:54

    ''Ύπάρχει δεσμευτική υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Κοινοτικής Οδηγίας και του ελληνικού λαού για την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, χωρίς χρονοτριβή και εμπόδια, αλλά και με σεβασμό του Συντάγματος'', δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου και τόνισε ότι ''άλλες θέσεις ή δημοσιεύματα δεν απηχούν την κυβέρνηση''. Ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο που θα είναι έτοιμο πριν το τέλος Μαΐου θα πάρει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, γιατί υπάρχει εξουσιοδότηση και θα περάσει απο το Συμβούλιο Επικρατείας, προκειμένου να φανεί αν η λύση της αυτόματης μετατροπής είναι συμβατή με το Σύνταγμα και το Κοινοτικό Δίκαιο. Πρόσθεσε δε ότι ''καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να μην χρειαστεί μοριοδότηση'', τονίζοντας συγχρόνως ότι ''αν το Συμβούλιο Επικρατείας αποφανθεί ότι υπάρχει εμπόδιο τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να δει όλες τις εναλλακτικές λύσεις''.

    [06] Κατάθεση Μ.Νηστικάκη στη δικη του ΕΛΑ

    02/04/2004 12:44:25

    Ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Μιχάλης Νηστικάκης καταθέτει απο το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΕΛΑ. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η ανάγκη των αρχών να μελετήσουν τα αρχεία της Στάζι προέκυψε απο το γεγονός ότι η μυστική υπηρεσία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας είχε σχέσεις με οργανώσεις, όπως αυτή του Κάρλος και τόνισε ότι ο ίδιος δεν πήρε ποτέ έγγραφα της Στάζι αλλά μόνο φωτοτυπίες απο σημειώσεις Γερμανών αξιωματικών σχετικά με την υπόθεση του Κάρλος.

    Σύμφωνα με τον μάρτυρα το πρώην στέλεχος της Στάζι που συνελήφθη στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1993 Χέλμουτ Βόϊγκτ δεν ανέφερε ποτέ στην διάρκεια των ανακρίσεων κανένα ελληνικό όνομα. Είχε πει όμως, σύμφωνα με τον κ. Νηστικάκη, ότι ο φερόμενος ως στενός συνεργάτης του Κάρλος Γιόχαν Βάϊνριχ ταξίδευε συχνά στην Ελλάδα.Ερωτηθείς για την άποψη που εξέφρασε ο μάρτυρας κ. Βασίλης Ζήσης, ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης της τρομοκρατίας απο προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, απάντησε ότι δεν επιθυμεί να κρίνει τους ισχυρισμούς μαρτύρων και ειδικά του συγκεκριμένου.

    Ο κ. Νηστικάκης επισήμανε στο δικαστήριο ότι παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1993 και ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν ο ΕΛΑ σταμάτησε τη δράση του μετά το 1995.

    [07] Καραμανλής για εξελίξεις στο Κυπριακό

    02/04/2004 12:40:24

    Την πρόθεσή του να προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλο τη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του,

    εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη διαδικασία των ανακοινώσεών του στη Βουλή για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και ενόψει των χωριστών δημοψηφισμάτων στη Μεγαλόνησο επί του τελικού σχεδίου

    Ανάν.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χώρος κινδυνολογίας και ότι «δεν ωφελούν εξάρσεις και συναισθηματισμοί.Οι περιστάσεις, πρόσθεσε, «απαιτούν διαρκή προσπάθεια, ωριμότητα και σύνεση.

    Κάλεσε μάλιστα όλους τους Έλληνες και όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνική ομοψυχία και συνένωση των δυνάμεων.

    [08] Κηδεύεται ο Γ.Κυράστας

    02/04/2004 11:39:12

    Κηδεύεται σήμερα στις 4 το απόγευμα από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής ο 53χρονος τεχνικός ποδοσφαίρου Γιάννης Κυράστας, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή, καθώς είχε προσβληθεί απο βαριάς μορφής σηψαιμία. Τα συλλυπητήριά τους για τον Γιάννη Κυράστα εξέφρασαν ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, καθώς και οι ηγεσίες των αθλητικών ενώσεων.

    [Φώτο-737698]

    [09] Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    02/04/2004 10:17:17

    Αρχίζουν, σήμερα το μεσημέρι, οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή περίπου 600 στελεχών του κινήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες,ο Γ. Παπανδρέου θα αναφερθεί στο στόχο των ευρωεκλογών, θα προσδιορίσει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόκειται να εξαγγείλει το Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης και να θέσει το πλαίσιο των αλλαγών για την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

    [10] Ο πρωθυπουργός ενημερώνει την Βουλή για συνομιλίες Λουκέρνης

    02/04/2004 08:29:33

    Την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα ενημερώσει σχετικά με τις συνομιλίες της Λουκέρνης για το Κυπριακό ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στις 10.30 το πρωί. Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του κανονισμού της Βουλής, οι ανακοινώσεις του προέδρου της κυβέρνησης δεν μπορεί να υπερβούν τα 10 λεπτά, ενώ οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν δικαίωμα πεντάλεπτης τοποθέτησης. Ο πρωθυπουργός έχει επίσης δικαίωμα πεντάλεπτης δευτερολογίας την οποία μπορούν να ακολουθήσουν τρίλεπτες δευτερολογίες από τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε χθες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Με την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο τόνισε ότι ''η τελική κρίση ανήκει στον κυπριακό λαό''. Το ενδιαφέρον του για το Κυπριακό εξέφρασε στον κ.Καραμανλή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του νωρίς χθες το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 April 2004 - 12:30:34 UTC