Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας και στην Ελλάδα.
  • [02] Συναντήσεις Κ.Καραμανλή με υπουργούς.
  • [03] Μήνυση Χ.Πάχτα με αφορμή καταγγελίες.
  • [04] Την αντιπολιτευτική τακτική του διασαφήνισε το ΠΑΣΟΚ.
  • [05] "Ναι" του ΠΑΣΟΚ στη βοήθεια του ΝΑΤΟ.
  • [06] Συλλυπητήρια Κ.Καραμανλή στον πρόεδρο της Αλβανίας.
  • [07] ΔΕΗ: Δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας ηλεκτρισμού.
  • [08] Όχι του ΚΚΕ στη συνδρομή του ΝΑΤΟ για την Ολυμπιάδα.
  • [09] Τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για ασφάλεια Ολυμπιάδας ζήτησε η κυβέρνηση
  • [10] Συνάντηση Φώλια με Πάχτα
  • [11] Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα Χανιά
  • [12] Διαπλάτυνση εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου
  • [13] Σύγκληση Βουλής
  • [14] Επίσκεψη Ν.Κακλαμάνη σε Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού
  • [15] Συνάντηση Μ. Λιάπη με υπευθύνους Οργανισμών
  • [16] Επιθεώρηση Σουφλιά σε Ολυμπιακά έργα
  • [17] Δεν μετατίθεται η αργία της 25ης Μαρτίου

  • [01] Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας και στην Ελλάδα.

    12/03/2004 21:50:44

    Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στον ΟΣΕ, στον ΗΣΑΠ και στο μετρό, ελήφθησαν ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση της Μαδρίτης.

    Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, 16 κάμερες στους κεντρικούς σταθμούς και άλλες 17 στις σήραγγες ελέγχουν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

    [02] Συναντήσεις Κ.Καραμανλή με υπουργούς.

    12/03/2004 21:11:37

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας και Παιδείας είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ.Σουφλιάς, μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι συζήτησε μαζί του για τα προβλήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας, αλλά και για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν Οργανισμούς που ανήκουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

    Ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε ότι μέσα από τη συζήτηση των δύο ανδρών, αναδείχθηκε η προτεραιότητα της υγειονομικής θωράκισης της χώρας και της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η κ.Γιαννάκου είπε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της στο χώρο της Παιδείας, "με διάλογο για καινοτόμες ιδέες και αντιλήψεις".

    [03] Μήνυση Χ.Πάχτα με αφορμή καταγγελίες.

    12/03/2004 19:40:30

    Μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε σήμερα ο τέως υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Πάχτας, εναντίον της κ.Χρύσας Τέλια, η οποία, όπως η ίδια υποστηρίζει, εργαζόταν ως γραμματέας του επιχειρηματία, Κ.Στέγκου.

    Η κατηγορία αφορά στις καταγγελίες της κ.Τέλια οι οποίες αναφέρονται σε επαφές του τέως υφυπουργού με στελέχη της εταιρείας ''Τεχνική Ολυμπιακή'' (ιδιοκτήτρια του Πόρτο Καρράς), προκειμένου να προωθηθεί, όπως τονίστηκε από την πλευρά της καταγγέλουσας, το θέμα της τροπολογίας για τη ξενοδοχειακή μονάδα.

    [04] Την αντιπολιτευτική τακτική του διασαφήνισε το ΠΑΣΟΚ.

    12/03/2004 19:25:26

    Σε δύο άξονες θα βασιστεί η αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου, μετά από τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

    Ο πρώτος αφορά στα εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό και η Ολυμπιάδα. Στα ζητήματα αυτά θα προταχθεί, σύμφωνα με τον κ.Παπανδρέου, το εθνικό συμφέρον.

    Ο δεύτερος άξονας θα αφορά στα εσωτερικά θέματα. Εκεί, στα σημεία που θα υπάρχει διαφωνία, αυτή θα εκδηλώνεται "με συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές προτάσεις και με κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Για κάθε πολιτική πράξη της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση θα έχει την απάντηση".

    [05] "Ναι" του ΠΑΣΟΚ στη βοήθεια του ΝΑΤΟ.

    12/03/2004 19:06:13

    Ουδεμία αντίρρηση προβάλλει το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη συνδρομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αρκεί αυτή να εντάσσεται στο πλαίσιο των εγχώριων αρχών και κανόνων, όπως διεμύνησε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη.

    [06] Συλλυπητήρια Κ.Καραμανλή στον πρόεδρο της Αλβανίας.

    12/03/2004 18:54:39

    Συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον πρόεδρο της Αλβανίας, ?λφρεντ Μοϊσίου, για το θάνατο του γιού του, έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    [07] ΔΕΗ: Δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας ηλεκτρισμού.

    12/03/2004 17:01:00

    Στη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες προέβη σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ, κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δ.Σιούφα και τον υφυπουργό, Γ.Σαλαγκούδη.

    Παράλληλα, έγινε απολογισμός της δραστηριότητας των τελευταίων

    ετών, ενώ υπήρξε αναφορά στη μετοχοποίηση, την αύξηση της κερδοφορίας και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

    [08] Όχι του ΚΚΕ στη συνδρομή του ΝΑΤΟ για την Ολυμπιάδα.

    12/03/2004 16:47:37

    Την πλήρη αντίθεσή του στη συνεργασία της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καλώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό "να προβληματισθεί στο φαύλο κύκλο που ξετυλίγεται μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους"

    [09] Τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για ασφάλεια Ολυμπιάδας ζήτησε η κυβέρνηση

    12/03/2004 15:50:40

    Η κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή της Ατλαντικής Συμμαχίας για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά:

    «Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει, η κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από την Ατλαντική Συμμαχία να παράσχει τη συνδρομή της για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, κυρίως στους τομείς της εναέριας επαγρύπνησης, της από κοινού επίβλεψης του θαλάσσιου χώρου και της προστασίας από χημικό, βιολογικό και ραδιολογικό επεισόδιο.

    [10] Συνάντηση Φώλια με Πάχτα

    12/03/2004 15:50:06

    Το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (Γ' ΚΠΣ) είναι εθνική υπόθεση και θα το στηρίξουμε, δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Πάχτας πριν συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομίας Χρήστο Φώλια, αρμόδιο για το Γ' ΚΠΣ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτός της πορείας του "Τρίτου πακέτου" συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την ποιότητα των δημοσίων έργων, δεδομένου οτι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ποιότητας των έργων εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

    [11] Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα Χανιά

    12/03/2004 15:49:58

    Μέσα στις επόμενες ημέρες οι υγειονομικές αρχές των Χανίων, θα έχουν ολοκληρώσει τούς εργαστηριακούς ελέγχους, για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο νοσοκομείο 40 παιδιά, κυρίως ηλικίας έως 5 ετών με κρούσματα γαστρεντερίτιδας που από τις πρώτες ενδείξεις οφείλονται σε σαλμονέλα τύπου Β.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπος Δουλγεράκης μιλώντας στο ΑΠΕ, εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας ωστόσο όπως είπε το νοσοκομείο συνεργάζεται με γιατρούς του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων και αν χρειασθεί θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

    Όπως είπε ο κύριος Δουλγεράκης, τα παιδιά που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο , είτε αναχώρησαν αμέσως αφού τούς δόθηκε φαρμακευτική αγωγή, είτε παρέμειναν για

    νοσηλεία, μία ημέρα.

    Τα περισσότερα κρούσματα, αφορούσαν περιαστικούς δήμους των Χανίων.

    [12] Διαπλάτυνση εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου

    12/03/2004 15:49:49

    Τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα αρχίσουν εργασίες προσωρινής διαπλάτυνσης της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου σε μήκος 250 μ. περίπου στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Κόρινθο, στην περιοχή αμέσως μετά τη γέφυρα του Σχιστού, στο Σκαραμαγκά και μπροστά απο το Δημοτικό Περίπτερο του Δήμου Χαϊδαρίου.

    Οι εργασίες γίνονται για να αποκτήσει η εθνική οδός τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και να αποφορτιστεί ο παρακείμενος παράδρομος (μπροστά στο Περίπτερο) κατά τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας.

    Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

    [13] Σύγκληση Βουλής

    12/03/2004 15:49:38

    Σκέψεις για επίσπευση της έναρξης των εργασιών της νέας Βουλής κάνει η κυβέρνηση εν όψει της «τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό την 22α Μαρτίου. Ζητήθηκε μάλιστα η προετοιμασία Προεδρικού Διατάγματος για τη σύγκληση της Βουλής την 16η Μαρτίου, αντί της 18ης Μαρτίου, όπως όριζε το Προεδρικό Διάταγμα υπ αριθμ. 48 (11/2/2003) για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών της 7ης Μαρτίου.

    Κάτι τέτοιο ωστόσο, είναι δύσκολο, καθώς, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών δεν έχει στείλει κατάλογο με τους εκλεγέντες βουλευτές στο τμήμα Μητρώου της Βουλής. Κι αυτό, επειδή συνεχίζεται σε ορισμένες περιφέρειες όπως η Β Αθηνών- η καταμέτρηση των σταυρών στους υποψηφίους. Επίσης, αναμένεται από τους αρχηγούς των κομμάτων να δηλώσουν ποια από τις δύο έδρες στις περιφέρειες των οποίων εξετέθησαν- θα καταλάβουν στη νέα Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κατέβηκε στην Α Θεσσαλονίκης και στα Δωδεκάνησα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Α Θεσσαλονίκης και στη Λάρισα, η γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη Β Αθηνών και στη Β Πειραιώς, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ επέλεξε την Α Αθηνών από την Α Θεσσαλονίκης.-

    [14] Επίσκεψη Ν.Κακλαμάνη σε Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού

    12/03/2004 14:40:43

    ''Η παροχή ρεύματος από την ΔΕΗ, ώστε να αρχίσει το ταχύτερον δυνατόν η εκπαίδευση των εθελοντών και η πρόσληψη 300, τουλάχιστον, ατόμων από το ΕΚΑΒ για τις πάγιες ανάγκες του αλλά κυρίως για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων'', περιλαμβάνονται σιις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, μαζί με τον υφυπουργό Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

    Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν παρότι η διαδικασία του σχετικού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έχει περάσει.

    ''Υπάρχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που αφορούν την Πολυκλινικη και δεν χρειάζεται να τις πούμε δημόσια'', πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

    Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι αυτά τα προβλήματα, που σχετίζονται και με την εκπαίδευση των εθελοντών, πρέπει να λυθούν άμεσα διότι ''παρά τις διαβεβαιώσεις ότι αριθμητικά οι εθελοντές που θα λειτουργήσουν ειδικώς την Πολυκλινική αλλά και γενικότερα το πρόγραμμα Υγεία 2004, επαρκούν, εγώ διατηρώ συγκρατημένη αισιοδοξία διότι όπου γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες ένας σημαντικός αριθμός εθελοντών μετά την δεύτερη μέρα δεν παρουσιάζεται''.

    ''Για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, ίσως το κακό είναι μικρό, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι για την υγειονομική κάλυψη πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι'', επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση τέτοιου ενδεχομένου ο κ. Κακλαμάνης είπε ''το έχουμε φροντίσει και ας είναι καλά ο ελληνικός στρατός''.

    ''Επειδή είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί η νέα πολιτική ηγεσία, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν και υπάρχουν σε ό,τι αφορά την Πολυκλινική, θέλω να ξεκινήσουμε με θετικό μήνυμα'', ανέφερε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι ''χαιρόμεθα που όταν θ' αρχίσει η λειτουργία της θα είναι πρότυπη και θα μείνει μετά στο ελληνικό κράτος, εξάλλου γίνεται με μικτούς πόρους του ελληνικού δημοσίου και της ΕΕ''.

    Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψής του επισημαίνοντας ότι ''ξεκινήσαμε από εδώ γιατί θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα πως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στο επίπεδο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο τομέα που αφορά το υπουργείο, δηλαδή η υγειονομική κάλυψη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων''.

    Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την μεταολυμπιακή χρήση της Πολυκλινικής καθώς, όπως ανέφερε, χρειάζεται σημαντικός αριθμός προσωπικού, επιστημονικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού.

    Κληθείς να εκφράσει την γενική εντύπωση που αποκόμισε από την Πολυκλινική ο υπουργός Υγείας είπε ότι ''τόσο εγώ όσο και ο κ. Γιαννόπουλος είμαστε ικανοποιημένοι και θέλουμε να μείνουμε στα θετικά. Δεν θέλουμε να σας πούμε ούτε αν υπάρχει καθυστέρηση, ούτε αν υπάρχει υπέρβαση κόστους. Μπροστά μας έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης σε αυτόν τον τομέα, να γίνουν καλοί και ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες και θα γίνουν''.

    Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ξενάγησε στους χώρους της Πολυκλινικής ο κ. Δημήτρης Πύρρος, μάνατζερ της Πολυκλινικής και ο κ. Νίκος Κεντρωτής υπεύθυνος Μηχανολόγος Βιοτεχνολογίας. Παρόντες ήταν επίσης ο επιστημονικός διευθυντής κ. Χαρτοφυλακίδης, ενώ εκ μέρους της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 ήταν ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών, Αντώνης Παρίσης.

    Ο κ. Κεντρωτής στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της παροχής ρεύματος καθώς όπως είπε η Πολυκλινική αυτή τη στιγμή λειτουργεί με εργοταξιακό ρεύμα το οποίο δεν επιτρέπει την λειτουργία του Αξονικού και του Μαγνητικού Τομογράφου.

    Σχετικά με το θέμα αυτό ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Κουρτίδης Α.Ε., αναδόχου της Πολυκλινικής, Κώστας Κουρτίδης, δήλωσε ότι ''το θέμα της ΔΕΗ ταλανίζει γενικότερα το Ολυμπιακό Χωριό. Αν δεν έλθει η ΔΕΗ να συνδέσει τις απαιτούμενες παροχές υπάρχει πρόβλημα για τις δοκιμαστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένουν να ολοκληρωθεί το έργο της Πολυκλινικής.''

    Σε ό,τι αφορά τις δοκιμές ο κ. Κουρτίδης είπε ότι ''φυσιολογικά θα μπορούσαν να έχουν γίνει, ωστόσο υπάρχει κάποιο περιθώριο ακόμα''.

    Τέλος, ο κ. Κουρτίδης διευκρίνισε ότι δεν είναι οικονομικό θέμα, ανέφερε ότι οι υποδομές είναι έτοιμες για τις συνδέσεις, ενώ, επιπλέον, είπε ότι ούτε γραφειοκρατικό είναι το πρόβλημα, αλλά ''γενικότερο πραγματικό πρόβλημα''.

    [Φώτο-726240]

    [15] Συνάντηση Μ. Λιάπη με υπευθύνους Οργανισμών

    12/03/2004 14:40:36

    Συνάντηση με τους υπευθύνους επιχειρήσεων και Οργανισμών, που εποπτεύονται από το υπουργείο του και έχουν σχέση με την Ολυμπιακή προετοιμασία, είχε το πρωί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης.

    Ειδικότερα προήδρευσε σύσκεψης, μαζί με τον υφυπουργό Τάσο Νεράντζη και στην οποία πήραν μέρος οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, του τράμ, του Προαστιακού και της Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Μεταφορών. Ο υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εκτελούμενων έργων και ζήτησε επιτάχυνση του ρυθμού εκτέλεσης των έργων, ώστε αυτά να παραδοθούν έγκαιρα και να λειτουργούν με ασφάλεια.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ολοκλήρωση των έργων, που περιλαμβάνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας, δηλαδή του ΤΡΑΜ, το οποίο πρέπει να παραδοθεί σε περίπου δύο μήνες, καθώς και του Προαστικού, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργήσει στη διαδρομή από το Μενίδι, μέχρι και το Αεροδρόμιο, με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς. Οι υπεύθυνοι των Οργανισμών διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι τα έργα θα παραδοθούν στην ώρα τους.

    Το μεσημέρι ο κ. Λιάπης πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο των επαφών του τελευταίου με τους υπουργούς και με αντικείμενο την ενημέρωσή του, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Εξερχόμενος ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε τη συνάντηση συνήθη, στην οποία συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι το τράμ θα εγκαινιαστεί στην ώρα του, ενώ για το αν θα αλλάξουν οι διοικήσεις των επιχειρήσεων και Οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο επανέλαβε ότι κριτήριο θα είναι η αξιοκρατία και η εντιμότητα.

    [16] Επιθεώρηση Σουφλιά σε Ολυμπιακά έργα

    12/03/2004 14:36:22

    Την αποφασή του να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε το έργο της Μαραθώνιας Διαδρομής εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε άποψη την κατάσταση που επικρατεί στο έργο αυτό 5 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ο κ. Σουφλιάς επιθεώρησε το πρωί τα έργα σε ολόκληρο το μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής όπου διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα και σημαντικές καθυστερήσεις. Τόνισε όμως ότι είναι αποφασισμένος το έργο να τελειώσει στην ώρα του. «Δεν το συζητάω αυτό είπε χαρακτηριστικά.

    Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ μεταξύ του εργολάβου,των μελετητών,των αρμοδίων υπηρεσιών και του δημάρχου Μαραθώνα για να εξεταστεί το όλο θέμα και όποιες αλλαγές χρειαστεί να γίνουν στο έργο, προκειμένου να ολοκληρωθεί στην ώρα του, θα γίνουν με την έγκριση των μελετητών.

    Ειδικότερα για το τμήμα Νέα Μάκρη-Παλλήνη, ( μήκους 17 χλμ) που δημοπρατήθηκε εκ νέου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ απηύθυνε έκκληση στην ανάδοχο εταιρεία, με την οποία δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση, να εγκαταστήσει από αύριο το εργοτάξιο, ενώ κάλεσε, δημόσιως όπως είπε, τις υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρίες που μειοδότησαν να μην υποβάλλουν ενστάσεις και καθυστερήσει το έργο.

    Ο κ.Σουφλιάς διαπίστωσε καθυστερήσεις και στην αφετηρία της Μαραθώνιας Διαδρομής καθώς έπρεπε να έχει γίνει η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και να έχουν προχωρήσει οι προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις.Όλα αυτα θα συζητηθούν στην σύσκεψη της Δευτέρας.

    Παράλληλα ο κ. Σουφλιάς έδωσε την προσωπική του διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί τρόπος να πληρωθούν οι επί τετράμηνο απλήρωτοι εργαζόμενοι της εταιρείας ''Ευρωπαϊκή Τεχνική'' που έχει κηρυχθεί έκπτωτη από το έργο.

    [17] Δεν μετατίθεται η αργία της 25ης Μαρτίου

    12/03/2004 14:36:15

    Μετά απο αποφαση του υπουργείου Εσωτερικών δεν πρόκειται να μετατεθεί η αργία της 25ης Μαρτίου για την επόμενη μέρα.

    Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα διεξαχθεί κανονικά αν και η παρέλαση θα καθυστερήσει κάποιες ώρες (αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 3 μ.μ.) προκειμένου να επιστρέψει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος απο την τελετή της αφής της φλόγας και να παραστεί στην παρέλαση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 March 2004 - 21:30:29 UTC