Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές-Ψήφισε στη Λάρισα ο Γιώργος Παπανδρέου.
  • [02] Εκλογές - Ψήφισε η ΓΓτου ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
  • [03] Εκλογές - Δήλωση Ν. Κωνσταντόπουλου.
  • [04] Εκλογές-Δήλωση πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.
  • [05] Εκλογές-Καρατζαφέρης-Δήλωση.
  • [06] Εκλογές- Τσοβόλας- Δήλωση
  • [07] Εκλογές-Χανιά- Δήλωση Κ. Μητσοτάκη μετα την ψηφοφρία.
  • [08] Τροχαίο με θύμα 72χρονο στη Θεσσαλονίκη.
  • [09] Εκλογές-Πάτρα-Ψήφισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [10] ΔΙΟΡΘΩΣΗ-Εκλογές-Αλιβιζάτος-Ομαλά η ψηφοφορία
  • [11] Εκλογές-Αλεβιζάτος-Ομαλά η ψηφοφορία
  • [12] Εκλογές-Θεσσαλονίκη-Δήλωση Κ.Καραμανλή ,προέδρου ΝΔ.
  • [13] Εκλογές-Ανοιξαν οι κάλπες χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία.

  • [01] Εκλογές-Ψήφισε στη Λάρισα ο Γιώργος Παπανδρέου.

    07/03/2004 12:48:31

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α.Παπανδρέου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Λάρισα, όπου κατέρχεται άλλωστε και ως υποψήφιος. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως "ήρθα εδώ στη Λάρισα,στην καρδιά της αγροτιάς να ασκήσω το δικαίωμά μου" και πρόσθεσε ότι "είναι το ύψιστο δικαίωμα και καθήκον του κάθε πολίτη η ψήφος,είναι βασικό συστατικό στοιχείο της συμμετοχικής δημοκρατίας". Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως "είμαστε όλοι αισιόδοξοι σ' αυτή την πολύ ωραία και ηλιόλουστη μέρα και με τον ενθουσιασμό που υπάρχει". Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε πως είναι "πολύ αισιόδοξος" και πρόσθεσε ότι "τα μηνύματα απ' όλη την Ελλάδα είναι πολύ θετικά"."Πάμε για ένα πολύ αισιόδοξο αποτέλεσμα", συμπλήρωσε.-

    [02] Εκλογές - Ψήφισε η ΓΓτου ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    07/03/2004 12:48:24

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ψήφισε το πρωί στο 11ο εκλογικό διαμέρισμα της Νίκαιας. Μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος δήλωσε ότι ''από τη Δευτέρα έχουμε αγώνες. Γι αυτό, πρόσθεσε, χρειαζόμαστε γερό ΚΚΕ και δυνατό ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στην πόλη και την ύπαιθρο, των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που δεν βολεύονται με την πλουτοκρατία, τις Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ''.

    [03] Εκλογές - Δήλωση Ν. Κωνσταντόπουλου.

    07/03/2004 12:08:52

    Ψηφίζοντας στο 5ο Ενιαίο Λύκειο της Νεάπολης Εξαρχείων ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Νίκος Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι η ψήφος στο κόμμα του ''είναι αντίσταση σε νεοφιλελεύθερες , συντηρητικές και δικομματικές πολιτικές''.

    Ειδικότερα ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε:

    «Να πάνε όλα καλά. Η ψήφος στο Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι ψήφος συνείδησης και ελπίδας για μια δικαιότερη κοινωνία, για μια διαφορετική Ελλάδα. Είναι ταυτόχρονα αντίσταση σε νεοφιλελεύθερες, συντηρητικές, δικομματικές πολιτικές. Και είναι και δύναμη ενότητας για μια μεγάλη παράταξη της Αριστεράς. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

    [04] Εκλογές-Δήλωση πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

    07/03/2004 11:54:56

    ''Μέχρι στιγμής οι εκλογές διεξάγονται κανονικά'', δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ψηφίζοντας στο 154ο εκλογικό τμήμα Πειραιά.

    Ειδικότερα, ο κ. Σημίτης δήλωσε: '' Οι πολίτες έρχονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως επιβάλει ο νόμος. Οι πολίτες αποφασίζουν για το αύριο. Επιλέγουν για τους χειρισμούς σε σχέση με την οικονομία, σε σχέση με το Κυπριακό, σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα χρειάζεται πρόοδο με ασφάλεια, πρόοδο, με εμπειρία και γνώση''.

    [05] Εκλογές-Καρατζαφέρης-Δήλωση.

    07/03/2004 11:47:02

    Ψηφίζοντας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαλήρου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ''το βράδυ αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας'' και ότι το κόμμα του θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών.

    Ειδικότερα είπε''μετά από εμπόδια και παγίδες φθάσαμε όρθιοι και δυνατοί στις κάλπες. Το βράδυ αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ας πιστέψουμε ότι ανοίγει μια νέα εποχή για την Ελλάδα. Πριν κλείσουν οι κάλπες άρχισαν να λένε ότι είμαστε η έκπληξη των εκλογών, όπως και στις Νομαρχιακές. Θα είμαστε η έκπληξη''.

    [06] Εκλογές- Τσοβόλας- Δήλωση

    07/03/2004 11:46:56

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας ψηφίζοντας στο 5ο δημοτικό σχολείο Αργυρουπόλεως δήλωσε ότι ''είναι σίγουρο ότι έχουμε κερδίσει την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή μας''.

    Ειδικότερα ο κ. Τσοβόλας δήλωσε ''κάνουμε κατάθεση ψυχής. Είναι σίγουρο ότι έχουμε κερδίσει την αξιοπρέπειά μας και τη συνείδησή μας. Γι αυτό είμαστε βέβαιοι. Για τα υπόλοιπα ο λαός αποφασίζει. Ο αγώνας συνεχίζεται''.

    [07] Εκλογές-Χανιά- Δήλωση Κ. Μητσοτάκη μετα την ψηφοφρία.

    07/03/2004 11:46:48

    Στο 248 εκλογικό τμήμα του Δήμου Χανίων, άσκησε στις 10.40 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος ο κύριος Μητσοτάκης δήλωσε.

    « Ψήφισα, σήμερα στα Χανιά, όπου θα ψηφίζω από εδώ και πέρα, όσο ο θεός μου δώσει ζωή, σε όλες τις εκλογές.

    Αυτό , που ήθελα να πω εγώ σήμερα, είναι το εξής.Ο τόπος μας, περνά σήμερα μια βαθιά και πολύπλευρη κρίση.Για αυτό οι εκλογές πού γίνονται είναι πάρα πολύ σημαντικές.Ο λαός προσδοκά και απαιτεί, μια πολιτική αλλαγή, η οποία νομίζω ότι θα είναι, το αποτέλεσμα αυτής της εκλογής.Για αυτό, άλλωστε μαχόμαστε.

    Ελπίζω ότι και η Κρήτη, θα ακολουθήσει την ιδια πορεία, που θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη Ελλάδα.

    Για τα Χανιά,κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, εγώ εκφράζω την ελπίδα η Νέα Δημοκρατία, να πάρει από την πρώτη κατανομή τις δύο έδρες, τις οποίες ούτως η άλλως θα πάρει, από την δεύτερη ή την, τρίτη, κατανομή.

    [08] Τροχαίο με θύμα 72χρονο στη Θεσσαλονίκη.

    07/03/2004 11:25:19

    Ένα άτομο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο 32ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών.

    Νεκρός είναι ο Αθανάσιος Χατζηπαναγιώτης, 72 χρόνων, κάτοικος στη ζωή Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής. Το δυστύχημα συνέβη όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος Παναγιώτης Νικήτας, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε στηθαίο και στη συνέχεια «καρφώθηκε σ΄αυτό, άλλο ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό την Μαρία Παλιόκα, 47 χρόνων και συνοδηγό τον 72χρονο ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα.

    [09] Εκλογές-Πάτρα-Ψήφισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

    07/03/2004 11:02:37

    Να πάνε καλά τα πράγματα και πιστεύω οτι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα πάνε καλά, ευχήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 295 εκλογικό τμήμα της περιοχής Αγίας Σοφίας της Πάτρας.

    Για δεύτερη φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ψήφισε στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα όπου στεγάζεται το 2ο ΤΕΕ,καθώς επί σειρά ετών ψήφιζε όπως είναι γνωστό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, στο οποίο ήταν και μαθητής. Η αλλαγή του εκλογικού τμήματος έγινε μετά την σχετική ανακατανομή στο δήμο Πατρέων και το νομό Αχαϊας.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προσερχόμενος στο εκλογικό τμήμα έτυχε θερμής υποδοχής από πολίτες που προσέρχονται να ψηφίσουν.

    Στο εκλογικό τμήμα χαιρέτησε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και έδωσε την ταυτότητά του προκειμένου να παραλάβει τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια όπως απαιτεί ο νόμος.

    [10] ΔΙΟΡΘΩΣΗ-Εκλογές-Αλιβιζάτος-Ομαλά η ψηφοφορία

    07/03/2004 10:38:50

    Στο τηλεγράφημα απο Αθήνα με τίτλο ''Εκλογές-Αλιβιζάτος-Ομαλά η ψηφοφορία'' παρακαλούμε στην τελευταία παράγραφο να διαβάσετε ''τους ένστολους'' αντί ''τους ένοπλους''.

    Ακολουθεί ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ το τηλεγράφημα:

    Ομαλά διεξάγεται σε όλη τη χώρα η ψηφοφορία από τις 7 το πρωί οπότε άνοιξαν οι κάλπες.

    Το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επαφή με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

    Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Νίκος Αλιβιζάτος δύο ώρες μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας με δήλωσή του διαβεβαίωσε οτι ''ξεκινήσαμε με λιακάδα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι όλοι στις θέσεις τους, ενώ ένα μικρό πρόβλημα που υπήρξε με 3-4 αντιμετωπίστηκε και προσήλθαν τελικά''.

    Υπενθύμισε οτι τα έγγραφα με τα οποία μπορεί κάποιος να ψηφίσει είναι η αστυνομική ταυτότητα ή το ελληνικό διαβατήριο.

    Διευκρίνησε οτι εάν το διαβατήριο έχει λήξει, δεν ισχύει και οτι εάν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει αστυνομική ταυτότητα τότε ο πολίτης θα πρέπει να προσέλθει στο Δήμο όπου ανήκει για να παραλάβει τη σχετική βεβαίωση.

    Με αυτή και πέντε φωτογραφίες θα πρέπει να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα ώστε να του εκδοθεί προσωρινή ταυτότητα.

    Ανέφερε οτι ισχύει η κομμένη αστυνομική ταυτότητα όπως και η στρατιωτική για τους ένστολους.

    [11] Εκλογές-Αλεβιζάτος-Ομαλά η ψηφοφορία

    07/03/2004 10:17:35

    Ομαλά διεξάγεται σε όλη τη χώρα η ψηφοφορία από τις 7 το πρωί οπότε άνοιξαν οι κάλπες.

    Το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επαφή με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

    Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Νίκος Αλεβιζάτος δύο ώρες μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας με δήλωσή του διαβεβαίωσε οτι ''ξεκινήσαμε με λιακάδα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι όλοι στις θέσεις τους, ενώ ένα μικρό πρόβλημα που υπήρξε με 3-4 αντιμετωπίστηκε και προσήλθαν τελικά''.

    Υπενθύμισε οτι τα έγγραφα με τα οποία μπορεί κάποιος να ψηφίσει είναι η αστυνομική ταυτότητα ή το ελληνικό διαβατήριο.

    Διευκρίνησε οτι εάν το διαβατήριο έχει λήξει, δεν ισχύει και οτι εάν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει αστυνομική ταυτότητα τότε ο πολίτης θα πρέπει να προσέλθει στο Δήμο όπου ανήκει για να παραλάβει τη σχετική βεβαίωση.

    Με αυτή και πέντε φωτογραφίες θα πρέπει να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα ώστε να του εκδοθεί προσωρινή ταυτότητα.

    Ανέφερε οτι ισχύει η κομμένη αστυνομική ταυτότητα όπως και η στρατιωτική για τους ενοπλους.

    [12] Εκλογές-Θεσσαλονίκη-Δήλωση Κ.Καραμανλή ,προέδρου ΝΔ.

    07/03/2004 09:04:05

    Την εμπιστοσύνη του στην κρίση των πολιτών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Θεσσαλονίκη.

    «Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία. Σήμερα το λόγο έχουν οι πολίτες. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους είπε εξερχόμενος του 410ου εκλογικού τμήματος στον Άγιο Ελευθέριο της Θεσσαλονίκης όπου ψήφισε.

    Η ψηφοφορία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης κεντροδυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες διεξάγεται απολύτως ομαλά.

    [13] Εκλογές-Ανοιξαν οι κάλπες χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία.

    07/03/2004 07:57:01

    Από τις 7 το πρωί και χωρίς σοβαρά προβλήματα άρχισε η εκλογική διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ και οι περίπου 9,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, καλούνται να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά και δεν έχουν αναφερθεί ουσιαστικά προβλήματα. Ο κρατικός μηχανισμός και κυρίως οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εκλογική διαδικασία, όπως νομαρχίες, δήμοι, αστυνομικές και δικαστικές αρχές, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να δώσουν λύσεις σε τυχόν προβλήματα που παρουσιαστούν.

    Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους για να μπορέσουν να ψηφίσουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 March 2004 - 12:30:15 UTC