Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Είμαστε οι νικητές".
  • [02] Κινητοποιήσεις στον Τύπο.
  • [03] Σύγκρουση πλοίων στο Ρίο.
  • [04] Σιγουριά στο ΔΗΚΚΙ για την είσοδό του στη Βουλή.
  • [05] Την ''πολιτική αλλαγή'' περιέγραψε ο Κ.Καραμανλής στο ΑΠΕ.
  • [06] Παράνομη κρίνει απόφαση του ΔΙΚΑΤΣΑ το ΣτΕ.
  • [07] Τηλεφώνημα Ερντογάν στο Γ.Παπανδρέου.
  • [08] Το ρόλο της τουριστικής ανάπτυξης εξήρε ο Κ.Καραμανλής.
  • [09] Την "αποσιώπηση σημαντικών εθνικών θεμάτων" παρατηρεί το ΚΚΕ
  • [10] "?νοιγμα" προς το ΚΚΕ εξαγγέλει ο ΣΥΝ.
  • [11] Συνάντηση Τσοβόλα με προεδρείο ΑΔΕΔΥ.
  • [12] Περιοδεία Α. Παπαρήγα στη Νίκαια
  • [13] Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Καραμανλή
  • [14] Ανακρίσεις για υβριστικά φυλλάδια
  • [15] Δοκιμή μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων.

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Είμαστε οι νικητές".

    05/03/2004 22:16:31

    "Είμαστε οι νικητές", ήταν η φράση με την οποία ξεκίνησε την αποψινή, τελευταία της προεκλογικής περιόδου, ομιλία του, στο Πεδίο του Άρεως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο λόγος του κ.Παπανδρέου κινήθηκε πάνω σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας ήταν το όραμα, ο δεύτερος η επίθεση εναντίον της ΝΔ και ο τρίτος στο "άνοιγμα" στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

    Ο υποψήφιος πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, τις θέσεις του για τη νέα διακυβέρνηση, "διλήμματα που πρέπει να απαντήσουν οι ψηφοφόροι την Κυριακή", αλλά και δεσμεύσεις και εγγυήσεις για την εφαρμογή των όσων εξήγγειλε.

    [02] Κινητοποιήσεις στον Τύπο.

    05/03/2004 21:05:34

    Απεργιακές κινητοποιήσεις, στις εφημερίδες ''Ο Κόσμος του Επενδυτή'', ''Αυριανή'', ''Ο Φίλαθλος'' και το ραδιοσταθμό

    ''Flash'', αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), καταγγέλλοντας την ''αντεργατική στάση των ιδιοκτητών των μέσων αυτών, που επιμένουν να μην εφαρμόζουν τις Συμβάσεις Συλλογικής Εργασίας (ΣΣΕ), να καθυστερούν αλλά και ν' αρνούνται την καταβολή δεδουλευμένων, να καταστρατηγούν τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας''

    [03] Σύγκρουση πλοίων στο Ρίο.

    05/03/2004 20:48:19

    Το λιμάνι στο Ρίο προσέγγιζε απόψε το επιβατηγό πλοίο, ''Νικόλαος Α'', όταν προσέκρουσε στο ''δεμένο'' στην προβλήτα, επίσης, επιβατηγό πλοίο, ανοιχτού τύπου, ''Κέρκυρα''.

    Σύμφωνα με το ΥΕΝ, από την πρόσκρουση ουδείς από τους επιβάτες του ''Νικόλαος Α'' δεν έπαθε τίποτα, ενώ τραυματίσθηκε ο λοστρόμος Νικ. Μάνεσης, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πάνω στον καταπέλτη του πλοίου.

    Και στα δύο πλοία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    [04] Σιγουριά στο ΔΗΚΚΙ για την είσοδό του στη Βουλή.

    05/03/2004 20:25:20

    Τη βεβαιότητά του ότι "ο λαός θα ξαναβάλει το ΔΗΚΚΙ στη Βουλή" εξέφρασε απόψε, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο πρόεδρος του Κινήματος, Δημήτρης Τσοβόλας, τόσο κατά τη συνέντευξη που έδωσε όσο και κατά την ομιλία του σε στελέχη και οπαδούς του κόμματος στην αίθουσα "Ανδρόγεω".

    Ο κ. Τσοβόλας αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους είναι υποψήφιος στο Νομό Ηρακλείου, κάνοντας λόγο για στενούς πολιτικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με την Κρήτη.

    Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στα διαπλεκόμενα, όπως είπε, συμφέροντα, αλλά και στο δικομματισμό.

    [05] Την ''πολιτική αλλαγή'' περιέγραψε ο Κ.Καραμανλής στο ΑΠΕ.

    05/03/2004 19:48:43

    Την εκτίμηση ότι ''στην καθημερινότητα θα συνειδητοποιήσουν οι πολίτες την πολιτική αλλαγή'', εξέφρασε μέσ' από συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος υπογράμμισε ότι ''δεν πρόκειται για ένα σύνθημα''.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε ως προτεραιότητες για το κόμμα του τη ''νέα οικονομική πολιτική'', την ''άρση των εμποδίων για τις επενδύσεις'', την αντιμετώπιση της διαφθοράς, καθώς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων και των αγροτών, δεσμευόμενος για τη δημιουργία ενός κράτους φιλικού προς τον πολίτη, με κυρίαρχο το ρόλο της Παιδείας και του Πολιτισμού.

    Ο κ.Καραμανλής, έκανε λόγο για ''προπαγάνδα'' του ΠΑΣΟΚ η οποία ''επιβεβαιώνει τον πανικό τους'', αναφερόμενος στα περί διώξεων και μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων τα οποία του αποδώθηκαν από το κυβερνών κόμμα.

    Ο ίδιος τόνισε ότι ''όποιος είναι ικανός και έντιμος, όπου και αν ανήκει, ό,τι και αν ψηφίζει, θα μας βρει συμμάχους. Είναι έγκλημα ο διαχωρισμός των Ελλήνων και θλίβομαι γιατί το ΠΑΣΟΚ με το νέο ηγέτη του κατατρέχεται από το σύνδρομο του σκληρού ροκ''.

    Επιπλέον, ο υποψήφιος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι οι¨''πόρτες'' του θα είναι ανοικτές στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων για διάλογο σε κρίσιμα θέματα.

    Ο κ.Καραμανλής είπε ότι ''οι Έλληνες αγρότες δεν θα μείνουν ξανά χωρίς ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, ενώ αναφέρθηκε στην πολιτική την οποία θα ακολουθήσει για την ενίσχυση της περιφέρειας και την αναπτυξιακή προτεραιότητα που δίνει, σημειώνοντας πως ''το πρόβλημα δεν είναι η ανυπαρξία πόρων, αλλά η κατασπατάλησή τους, η διαφθορά και η γραφειοκρατία''.

    [06] Παράνομη κρίνει απόφαση του ΔΙΚΑΤΣΑ το ΣτΕ.

    05/03/2004 19:21:43

    Παράνομη έκρινε το Γ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ), με την οποία αρνήθηκε να αναγνωρίσει ως ισότιμο των ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) πτυχίο αμερικανικού Πανεπιστημίου (Ατλάντα).

    [07] Τηλεφώνημα Ερντογάν στο Γ.Παπανδρέου.

    05/03/2004 19:11:35

    Τις ευχές του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέχθηκε τηλεφωνικώς πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ.Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον κ.Παπανδρέου ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και από τη Δευτέρα και στο εξής, απ' όποια θέση κι αν βρίσκεται, ενώ ο κ.Παπανδρέου του επανέλαβε την πρόταση για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών από τις δύο χώρες.

    [08] Το ρόλο της τουριστικής ανάπτυξης εξήρε ο Κ.Καραμανλής.

    05/03/2004 18:27:19

    Ειδική μνεία στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών, έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, από την Κεφαλονιά, υπογραμμίζοντας ότι η τουριστική πολιτική έχει ξεχωριστή θέση στη νέα διακυβέρνηση με επανασυγκρότηση του υπουργείου Τουρισμού και εκσυγχρονισμό του ΕΟΤ.

    Ο κ.Καραμανλής έδωσε έμφαση στην ενίσχυση αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα βρίσκεται δίπλα τους. Επίσης, έκανε λόγο για "αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για όλους".

    [09] Την "αποσιώπηση σημαντικών εθνικών θεμάτων" παρατηρεί το ΚΚΕ

    05/03/2004 18:15:21

    Για "αποσιώπηση των μεγάλων θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα" επέκρινε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της σημερινής περιοδείας της στη Νίκαια.

    Η κα Παπαρήγα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τα ελληνοτουρκικά, για τα οποία εξέφρασε και την ανησυχία της.

    [10] "?νοιγμα" προς το ΚΚΕ εξαγγέλει ο ΣΥΝ.

    05/03/2004 18:09:57

    Σειρά δεσμεύσεων, οι οποίες αφορούν την επόμενη ημέρα των εκλογών, ανέλαβε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Μεταξύ των όσων δήλωσε ο κ.Κωνσταντόπουλος, εντάσσεται η άσκηση "συνεπούς αντιπολίτευσης στο νεοφιλελευθερισμό" και το "άνοιγμα" προς το ΚΚΕ και προς τους ανένταχτους αριστερούς πολίτες με σκοπό την "ανασυγκρότηση της Αριστεράς" στην Ελλάδα.

    [11] Συνάντηση Τσοβόλα με προεδρείο ΑΔΕΔΥ.

    05/03/2004 15:31:31

    Συνάντηση με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων και τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

    Σε δηλώσεις του ο Δ. Τσοβόλας τόνισε ότι θα πρέπει οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, όταν οι εργαζόμενοι παρέχουν εργασία που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με την σχετική Κοινοτική οδηγία, την οποία, πρόσθεσε, απαραδέκτως δεν υλοποίησε η κυβέρνηση επί τόσα χρόνια.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι η πραγματική δημοσκόπηση θα γίνει σε δυο μέρες. "Νομίζω, θα μιλήσουν οι Έλληνες πολίτες και θα στείλουν και πάλι το ΔΗΚΚΙ δυνατό στη Βουλή, γιατί την επόμενη μέρα κάποιος πρέπει να νοιαστεί, αφού όποιο εκ των δυο κομμάτων και αν εκλεγεί είναι νεοφιλελεύθερο και αντιλαϊκό".

    [12] Περιοδεία Α. Παπαρήγα στη Νίκαια

    05/03/2004 15:23:48

    Επικρίσεις κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για αποσιώπηση των μεγάλων θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα διατύπωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της σημερινής περιοδείας της στη Νίκαια. Ιδιαιτερη αναφορά έκανε η κ. Παπαρήγα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τα ελληνοτουρκικά για τα οποία εξέφρασε και την ανησυχία της. «Λίγες ώρες πριν από την κάλπη και σε μια σχετικά μακρόχρονη προεκλογική περίοδο εμείς βλέπουμε ότι τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ελάχιστα πράγματα είπαν για μεγάλα ζητήματα τα οποία θα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση και βεβαίως η αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξαγγελίες των δυοι κομμάτων δήλωσε: «Ποιες παροχές; Να με συγχωρείς, εγώ δεν είδα ουσιαστικές παροχές. Εμείς αμέσως μετά τις εκλογές όποια κι αν είναι η κυβέρνηση θα διαμορφώσουμε ένα πιο ισχυρό μέτωπο πάλης διεκδίκησης και πίεσης.

    [13] Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Καραμανλή

    05/03/2004 15:13:49

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή είχε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Ερντογάν τηλεφώνησε στον κ. Καραμανλή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη για τις εκλογές και έκλεισε τη συνομιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ''θα τα πούμε τη Δευτέρα''. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Τούρκο πρωθυπουργό για τις ευχές του.

    [14] Ανακρίσεις για υβριστικά φυλλάδια

    05/03/2004 15:12:36

    Κατάθεση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ε.Σωτηροπούλου, που διερευνά τις καταγγελίες για αποστολή και διακίνηση φυλλαδίων υβριστικών για τον Γ.Παπανδρέου, έδωσε ο διευθυντής γραφείου διανομής του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Κουκακίου Χρ.Αγγελόπουλος. Οπως έχει δηλώσει ο κ. Αγγελόπουλος, είναι αυτός που παρέλαβε ανοιχτό φάκελο και είδε τα επίμαχα φυλλάδια. Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει και ο συνάδελφος του κ. Αγγελόπουλου που γνωρίζει την υπόθεση των φυλλαδίων Β.Κοτσιαντής. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην διοίκηση των ΕΛΤΑ να παραμείνουν στο κέντρο διανομής στην Λένορμαν οι 1.200 φάκελοι με τα φυλλάδια που τα ΕΛΤΑ ειδοποίησαν χθες ότι βρίσκονται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Η εισαγγελική εντολή, αναφέρουν οι πληροφορίες, διευκρινίζει ότι οι επίμαχοι φάκελοι πρέπει να παραμείνουν μέχρι και την Κυριακή και μετά να αρχίσει η αποστολή τους. Το μεσημέρι η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κα Αννα Διαμαντοπούλου κάλεσε και πάλι τη ΝΔ να απαντήσει στα τέσσερα ερωτήματα που έθεσε εχθές, σημειώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αποδειχθεί η ενοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για την Αστυνομία η κα Διαμαντοπουλου ανέφερε οτι το ΠΑΣΟΚ τιμά την Ελληνική Αστυνομία και το έχει αποδείξει. Τέλος η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε οτι το ΠΑΣΟΚ περιμένει απο τις ηγεσίες των αριστερών κομμάτων τουλάχιστον να καταδικάσουν το συγκεκριμένο φυλλάδιο.

    [15] Δοκιμή μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων.

    05/03/2004 15:07:52

    Σε πλήρη ετοιμότητα για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών, βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έχει και την ευθύνη της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαρτίου. Σήμερα το πρωί έγινε η τελική δοκιμή των συστημάτων συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, η λειτουργία των οποίων στηρίζεται από την εταιρία Πληροφορικής ΔΕΛΤΑ-Singular.

    Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Ν. Αλιβιζάτος, ο ΓΓ του υπουργείου Βασ. Βαλασσόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ-Singular, Ανδρέας Δριμυώτης ξενάγησαν τους δημοσιογράφους σε όλους του ορόφους του υπουργείου, όπου 600 υπάλληλοι θα παραλαμβάνουν τα τηλεγραφήματα που θα καταφθάνουν από τις Νομαρχίες και αφού θα ελέγχονται από τους επόπτες θα περνούν στο κεντρικό σύστημα της ΔΕΛΤΑ. Εκεί θα γίνεται η καταχώρησή τους από 70 έμπειρες χειρίστριες της εταιρίας.

    Ο κ. Αλιβιζάτος είπε πως αύριο το μεσημέρι έχει καλέσει τεχνικούς εκπροσώπους από όλα τα κόμματα προκειμένου να τους παρουσιαστεί η διαδικασία και να αποτραπούν δυσάρεστα φαινόμενα αμφισβήτησης από κάποια πρόσωπα, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν.

    Εξάλλου, το βράδυ των εκλογών οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα μπορούν να παρακολουθούν, εφόσον το επιθυμούν, τη διαδικασία των εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο επειδή απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο όπου συγκεντρώνονται τα αποτελέσματα, θα συνοδεύονται από τον υπουργό ή από συνεργάτες του.

    Νωρίτερα το πρωί ο κ. Αλιβιζάτος επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση του νομάρχη Αθηνων, Γ. Σγουρού την κεντρική υπηρεσία της Νομαρχίας Αθηνών προκειμένου να τον ενημερώσει για την προετοιμασία των εκλογών και την εγκατάσταση του δικτύου τηλεδιάσκεψης που για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε αυτές τις εκλογές. Τέλος υπενθυμίζεται πως η Νομαρχία Αθηνών θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ειδική υπηρεσία πληροφόρησης του κοινού από σήμερα στις 8 πμ έως την Κυριακή στις 7 μμ.

    Οι ετεροδημότες μπορούν να πληροφορούνται για το πού ψηφίζουν καλώντας το τηλεφωνο: 210-6984000, όπως άλλωστε και στο 1564, αλλά και στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας: www.nomarxia.gr.

    [Φώτο-722307]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 March 2004 - 21:30:22 UTC