Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Καραμανλής: Ομιλία στη Μυτιλήνη
  • [03] Περιοδεία Σημίτη στο νομό Ευρυτανίας.
  • [04] Κύπρος: Ενημέρωση Εθνικού Συμβουλίου
  • [05] Τσοβόλας: Καταψηφίστε τα νεοφιλελεύθερα κόμματα

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ

    28/02/2004 18:56:09

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε σε συγκέντρωση στη Ζάκυνθο, απ΄ όπου ζήτησε μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε οτι το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα προχωρήσουμε με δημοκρατία και συμμετοχή ή θα πάμε σε επανίδρυση του κομματικού κράτους. Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε οτι το 2004 είναι μια κρίσιμη χρονιά για τη χώρα καθώς θα πρεπει να επιλυθεί το Κυπριακό, θα αρχίσει η εφαρμογή της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής και θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για το 4-ο Κοινοτικο Πλαισιο Στήριξης. Ολα αυτά, τόνισε, μπορεί να τα εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ.

    [02] Καραμανλής: Ομιλία στη Μυτιλήνη

    28/02/2004 17:21:42

    Σε συγκέντρωση στη Μυτιλήνη μίλησε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι δεν είχε συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιφέρειας και οτι νοιάστηκε για τη συντήρηση του κομματικού κράτους. Τόνισε οτι ματαιοπονούν όσοι επιχειρούν και πάλι να προκαλέσουν πόλωση, οξύτητα και φανατισμό. Δεσμεύτηκε για μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και τόνισε οτι προσωπικό του όραμα είναι η επένδυση στον Πολιτισμό, την Παιδεία και τις Νέες Τεχνολογίες. Εκανε λόγο για σταδιακή αύξηση των κρατικών δαπανών για την Παιδεία στο 5%. Ο κ. Καραμανλής είπε οτι το κόμμα του στοχεύει σε ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω απο το 5% και μείωση της ανεργίας κατά 3 μονάδες. Το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    [03] Περιοδεία Σημίτη στο νομό Ευρυτανίας.

    28/02/2004 16:14:01

    Τη μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης μετέβη το πρωί στο νέο δημαρχείο στο δήμο Φραγκίστας, από εκεί αναχώρησε για τη Βίνιανη όπου επισκέφθηκε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (οι εργασίες επισκευής του οποίου μόλις ολοκληρώθηκαν) και στη συνέχεια έλαβε μέρος σε προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι, στο Συνεδριακό Κέντρο.

    Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε πως το δίλημμα των εκλογών είναι αν ο λαός θα επιλέξει να προχωρήσει ο τόπος μπροστά ή να ακινητοποιηθεί απο τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης.

    Ο κ. Σημίτης υπενθύμισε πως η ΝΔ κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για ''καμένη γη'', μιλούσε για ''οικονομία τραβεστί'' και προέβλεπε πως η Ελλάδα ''δεν θα μπει ποτέ στην ΟΝΕ''. Ωστόσο, τόνισε, ''η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ και το ευρώ το έχετε στην τσέπη σας. Η ΝΔ προσπαθεί με επιπολαιότητα, προχειρότητα, ανευθυνότητα και επικίνδυνους πειραματισμούς να τρομάζει τον κόσμο''.

    Αναφερόμενος εξάλλου στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, ο κ.Σημίτης έθεσε το ακόλουθο ερώτημα: ''Ποιός μπορεί καλύτερα να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών; Απο τη μια μεριά είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που υπήρξε ο πρωτεργάτης της επιτυχούς πολιτικής που ακολουθήσαμε. Και από την άλλη βρίσκεται ένα κόμμα που μας καταγγέλλει για οσφυοκαμψία. Το κεντρικό δίλημμα επομένως είναι αν θα επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για περισσότερη συνοχή, ανάπτυξη και ευημερία, ή αν θα οδηγήσουμε τον τόπο προς τα πίσω, προκρίνοντας μία ηγεσία που χειρίζεται με επιπολαιότητα τα ζητήματα''.

    Ο κ. Σημίτης εξάλλου υπενθύμισε οτι η οικονομική πολιτική της ΝΔ είναι γνωστή απο το '60 και το '90-'93, είχε δε οδηγήσει σε πολύ χαμηλή ανάπτυξη και σε προβληματική απασχόληση. Αντίθετα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μια θεαματική βελτίωση, ενώ αναφερόμενος στα θέματα της διοίκησης κατήγγειλε τη ΝΔ για την πρόθεσή της να καταργήσει το ΑΣΕΠ που υποκρύπτει την επιθυμία ''προώθησης ημετέρων''.

    [04] Κύπρος: Ενημέρωση Εθνικού Συμβουλίου

    28/02/2004 16:02:42

    Ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, προέβη σε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία διήρκεσε πέντε σχεδόν ώρες.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι δόθηκαν διευκρινήσεις από τον Τ. Παπαδόπουλο και ανταλλάχθηκαν απόψεις και πρόσθεσε ότι δεν ορίστηκε νέα συνεδρίαση του Σώματος, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξαν διαφωνίες, απέφυγε να απαντήσει.Εξάλλου, ο Αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, που αναμένεται νωρίς το απόγευμα στην Κύπρο, δήλωσε ότι οι πιθανότητες μιας διευθέτησης στο Κυπριακό έχουν αυξηθεί με το νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο, αλλά το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων παραμένει αβέβαιο. Ο Τόμας Γουέστον μιλούσε στο Κέντρο Δυτικής Πολιτικής στην Ουάσιγκτον με θέμα τη διευθέτηση του Κυπριακού μέσα στο 2004 και τις πολιτικές επιπτώσεις για την Τουρκία, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με τον Αμερικανό συντονιστή για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η απάντηση τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων στα δημοψηφίσματα θα κριθεί από τη στάση που θα τηρήσουν οι πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο. Ο κ. Γουέστον επεσήμανε επίσης τις ανησυχίες για την οικονομική πτυχή και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει οικονομικά τη λύση, ώστε οι δύο πλευρές να το λάβουν υπόψη στα δημοψηφίσματα.Στο μεταξύ, ο Ραούφ Ντενκτάς διέψευσε ότι η τουρκική πλευρά ζήτησε αναβολή της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Διέψευσε επίσης τις φήμες για εξαμερή διάσκεψη για το Κυπριακό με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε δηλώσεις που προβάλλει σήμερα ο τουρκοκυπριακός Τύπος, ο Ραούφ Ντενκτάς απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν άρχισαν οι συζητήσεις για το εδαφικό. Είπε επίσης ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος στη διαδικασία του "πάρε-δώσε".

    [05] Τσοβόλας: Καταψηφίστε τα νεοφιλελεύθερα κόμματα

    28/02/2004 15:49:05

    Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε από την Καβάλα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας. Όποιος κι αν κερδίσει, είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ, θα υλοποιήσει αντιασφαλιστική πολιτική είπε ο κ. Τσοβόλας και αναρωτήθηκε που είναι οι 300.000 θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε το κυβερνών κόμμα.Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ζήτησε από τους ανθρώπους της μικρής και της μεσαίας τάξης, «όταν θα πάνε πίσω από την κάλπη, που δεν θα τους βλέπει κανείς, να κάνουν την δική τους ειρηνική δημοκρατική επανάσταση. Να αφήσουν τους συναισθηματισμούς από την παραδοσιακή κομματική τους τοποθέτηση και να καταψηφίσουν τα δύο αυτά νεοφιλελεύθερα αντιλαϊκά κόμματα της διαπλοκής, της διαφθοράς και της παρακμής, που τους έστειλαν στο περιθώριο της ζωής.Ακολούθως ζήτησε από τους Έλληνες ψηφοφόρους να βάλουν το ΔΗΚΚΙ στη Βουλή και μάλιστα δυνατό στη Βουλή «για να αγωνιστεί από την επόμενη μέρα, να αντισταθεί και να διεκδικήσει για τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 February 2004 - 21:30:11 UTC