Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακό - Ικανοποίηση Γιαννίτση
  • [02] Αναντιστοιχία λόγων και έργων καταλογίζει η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Ομιλία Γ.Παπανδρέου στη Μυτιλήνη.
  • [04] Διαμάχη ΚΚΕ και ΣΥΝ.
  • [05] MRB - Αμείωτη η διαφορά της ΝΔ.
  • [06] Μέτρον Ανάλυσις - Τον Γιώργο Παπανδρέου προτιμούν οι νέοι.
  • [07] Άνοιξε ο δρόμος στο Αίγιο.
  • [08] Δεσμεύσεις Γ.Παπανδρέου για την Οικονομία.
  • [09] VPRC - Μεγάλο προβάδισμα η ΝΔ.
  • [10] American Research - Σταθερά μπροστά η ΝΔ.
  • [11] Αγροτικά μέτρα ως συνέπεια της κακοκαιρίας.
  • [12] Ξεκίνησαν οι εργασίες Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ.
  • [13] Εκλογική ετοιμότητα στο υπ.Εσωτερικών
  • [14] Συνελήφθη ο 45χρονος που πυροβόλησε αστυφύλακα
  • [15] Αργος-Κάτοικοι έκλεισαν την Εθνική

  • [01] Κυπριακό - Ικανοποίηση Γιαννίτση

    19/02/2004 22:09:04

    Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, για το γεγονός ότι η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις στη βάση του σχεδίου Αναν και εξέφρασε την προσδοκία για την επίλυση του ζητήματος με ένα τρόπο που θα προσιδιάζει στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ τόνισε ότι "θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει μια τέτοια λύση" συνεργαζόμενοι και στηρίζοντας την κυπριακή ηγεσία.

    Ο κ. Γιαννίτσης μιλούσε μετά από συνομιλίες που είχε με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαάπ ντε Χουπ Σίφερ, με τον οποίο συζήτησε την ατζέντα της συνάντησης κορυφής του Ιουνίου της Συμμαχίας στην Κωνσταντινούπολη.

    [02] Αναντιστοιχία λόγων και έργων καταλογίζει η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ.

    19/02/2004 21:43:28

    Σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας ότι υπάρχουν προβλήματα στη νέα εποχή που αφορούν την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατίας της πολιτικής και τον πολιτικό πολιτισμό.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για αναντιστοιχία λόγων και έργων, τονίζοντας ότι ''όταν οι πολίτες βλέπουν εδώ και χρόνια να ανακυκλώνονται τα ίδια προβλήματα και να επανέρχονται οι ίδιοι πολιτικοί με τις ίδιες υποσχέσεις, στις ίδιες ή σε άλλες συσκευασίες, είναι φανερό ότι δημιουργείται κρίση αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Τι σημαίνει να ξεκινάς πριν από 14 χρόνια επανάσταση στην παιδεία και να λες τώρα ότι θέλεις να ξαναξεκινήσεις γιατί απέτυχες; Πόσες φορές μπορεί να εμπιστευτεί κανείς ένα σύστημα που συστηματικά αποτυγχάνει; Τι σημαίνει να μοιράζεις μπροστά στην κάλπη υποσχέσεις για αποζημιώσεις στους αγρότες, όταν ποτέ δεν νοιάστηκες και τους χρωστάς ακόμη τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές των τριών προηγούμενων χρόνων;''

    [03] Ομιλία Γ.Παπανδρέου στη Μυτιλήνη.

    19/02/2004 21:25:29

    Πρόσκληση σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό ''να δουλέψουμε εθνικά τη νέα τετραετία'' και ''να κάνουμε την Ελλάδα μια χώρα νέα ξανά'' απηύθυνε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από τη Μυτιλήνη, την πολιτική πατρίδα του Γέρου της Δημοκρατίας, όπως είπε, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο νησί ως ένα προσκύνημα στη μνήμη του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου ήταν για μια ακόμη φορά πολύ σκληρός στην επίθεσή του κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο ανέφερε ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών που θα αλλάξει τα πάντα στην Ελλάδα.

    Μιλάμε για πολιτική αλλαγή αλλά εμείς θέλουμε αλλαγή παντού, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και έθεσε το δίλημμα ποιός θέλει και ποιός μπορεί να φέρει αυτές τις αλλαγές.

    [04] Διαμάχη ΚΚΕ και ΣΥΝ.

    19/02/2004 19:50:17

    Κόντρα ανέκυψε μεταξύ ΚΚΕ και Συνασπισμού, καθώς η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε στα Γιάννενα ότι "ο δικομματισμός δεν αντιμετωπίζεται από εκείνους που επικυρώνουν την πολιτική της ΕΕ, επικυρώνοντας το Μάαστριχ, την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ, τη διεύρυνση της ΕΕ και το Ευρωσύνταγμα", προσθέτωντας ότι "κακά τα ψέματα,στην πρόταση περί ενότητας της αριστεράς πουθενά δεν είδαμε τι αντιπροσωπεύει η πρόταση σε κυβερνητικό επίπεδο", για να λάβει ως απάντηση, μεταξύ άλλων, από τον ΣΥΝ ότι: "Η επιμονή της κας Παπαρήγα να επιτίθεται καθημερινά κατά του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει ήδη καταγραφεί αρνητικά από τους αριστερούς πολίτες. Σήμερα,όμως,στα Γιάννενα ξεπέρασε κάθε όριο κατηγορώντας τον Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για ασάφειες στο πρόγραμμά της κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας!!!Η κα Παπαρήγα προφανώς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.Κάποιος πρέπει να της πει ότι από τις εκλογές στις 7 Μαρτίου δεν προβλέπεται κυβέρνηση της Αριστεράς. Ότι κυβέρνηση θα είναι είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Και ότι το πρόβλημα είναι πώς η Αριστερά θα αντισταθεί αποτελεσματικά στη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους".

    [05] MRB - Αμείωτη η διαφορά της ΝΔ.

    19/02/2004 19:23:49

    Προβάδισμα 3,3% δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ η πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB.

    Συμφωνα με την έρευνα ''ΤΑΣΕΙΣ'',που διεξήχθη από τις 10 ως τις 16 Φεβρουαρίου,σε δείγμα 1.619 ατόμων με τη μέθοδο της κάλπης και του ερωτηματολογίου,τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου είναι: 36,3% για το ΠΑΣΟΚ,39,6% για τη ΝΔ, 5,3% για το ΚΚΕ, 3% για τον ΣΥΝ, 1,9% για το ΔΗΚΚΙ και 1,8% για το ΛΑΟΣ.

    Στην ερώτηση ''ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό'', ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 45,2% και ο Κώστας Καραμανλής 41,7%.

    [06] Μέτρον Ανάλυσις - Τον Γιώργο Παπανδρέου προτιμούν οι νέοι.

    19/02/2004 19:18:48

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πολιτικός αρχηγός ο οποίος εκφράζει περισσότερο τους νέους, σε ποσοστό 44,6% έναντι 27% του Κώστα Καραμανλή, όπως προκύπτει από έρευνα της Μέτρον Ανάλυσις που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού Φλας σε ψηφοφόρους ηλικίας 18 έως 34 ετών. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 49,7% και διαφορά 16,4 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει ποσοστό 33,3% ενώ το 17% των ερωτηθέντων δεν θέλει να τοποθετηθεί.

    Το 73,3% των νέων δηλώνει, ήδη, απόλυτα ή μάλλον βέβαιο για το τι θα ψηφίσει στις εκλογές της 7ης Μαρτίου.

    Μεγάλο προβάδισμα έχει το ΠΑΣΟΚ στα ερωτήματα για το ποιό κόμμα εμπιστεύονται οι νέοι για να κυβερνήσει τη χώρα, ποιό κόμμα είναι πιο κοντά στη σημερινή εποχή και τους νέους και ποιο εγγυάται τα προσωπικά τους σχέδια στην εργασία και την απασχόληση.

    Στο ερώτημα ποιό κόμμα εμπιστεύονται το 39,2% δηλώνει το ΠΑΣΟΚ, το 31,5% δηλώνει η ΝΔ, 2,5% λέει το ΚΚΕ, 1,8% λέει ο Συνασπισμός και 0,8% το ΔΗΚΚΙ.

    [07] Άνοιξε ο δρόμος στο Αίγιο.

    19/02/2004 19:06:46

    Ανοιχτοί είναι οι εθνικοί δρόμοι (παλαιός και νέος) μεταξύ Πατρών - Αθηνών στο ύψος του Αιγίου.

    Οι ελαιοπαραγωγοί που είχαν καταλάβει για μισή περίπου ώρα σήμερα το απόγευμα το οδόστρωμα αποχώρησαν υπό την πίεση των αστυνομικών δυνάμεων. Οι ελαιοπαραγωγοί ζητούν την καταβολή του υπολοίπου 40% από την επιδότηση του λαδιού.

    Ομάδες αγροτών προσπάθησαν πολλές φορές από χθες τη νύχτα και σήμερα το πρωί να αποκλείσουν την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Σε διάφορα σημεία είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ. Μάλιστα, χθες τη νύχτα σημειώθηκαν επεισόδια στην εθνική οδό στο ύψος της Αβύθου, όταν ομάδα ελαιοπαραγωγών επιχείρησε να αποκλείσει το δρόμο πετώντας κορμούς δέντρων.

    Οι αστυνομικοί καταδίωξαν την ομάδα των ελαιοπαραγωγών μέχρι το γειτονικό χωριό και μπήκαν μέσα σε καφενείο όπου κατέφυγαν οι νεαροί αγρότες. Προκλήθηκαν ζημιές στο κατάστημα και ανησυχία στους θαμώνες. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και γκλομπς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ηλικιωμένος αγρότης.

    [08] Δεσμεύσεις Γ.Παπανδρέου για την Οικονομία.

    19/02/2004 18:10:33

    Πέντε προσωπικές δεσμεύσεις, οι οποίες αφορούν την οικονομία και ειδικά το φορολογικό σύστημα, ανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, για την οικονομική πολιτική που θα ασκήσει ως κυβέρνηση εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 7ης Μαρτίου.

    Ο κ.Παπανδρέου άσκησε, επίσης, έντονη κριτική στη ΝΔ για επαναφορά της αποτυχημένης ''συνταγής'' του 1990-1993 με αιχμή τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό.

    Ειδικότερα, δεσμεύτηκε για επιτάχυνση της πραγματικής σύγκλισης, για τη δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος, για φορολογική σταθερότητα, για πρόσβαση όλων των πολιτών στο δικαίωμα της μόρφωσης και της απασχόλησης, καθώς και για δικαιότερη διανομή υπέρ των νέων μη προνομιούχων και των περιφερειών.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετα τις εκλογές, θα κινηθεί ώστε να χτίσει ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα. "Θα επιδιώξουμε μια πλατιά συμφωνία φορέων και πολιτικών κομμάτων, ώστε να εξασφαλιστεί μια δεκαετής φορολογική νηνεμία", τόνισε ο κ.Παπανδρέου.

    [09] VPRC - Μεγάλο προβάδισμα η ΝΔ.

    19/02/2004 17:50:36

    Το εκλογικό βαρόμετρο της VPRC, που έγινε για την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, καταδεικνύει σταθερό το προβάδισμα της ΝΔ. Η εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου δείχνει διαφορά 5%.

    Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του εκλογικού βαρόμετρου, που είναι τηλεφωνικό, πανελλήνιο, με δείγμα 1200 ατόμων και έγινε στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, δείχνει τα εξής αποτελέσματα:

    Πρόθεση ψήφου: ΠΑΣΟΚ 29,3%, ΝΔ 33,5%, ΚΚΕ 3,7%, ΣΥΝ 2%, ΔΗΚΚΙ 0,4%, ΛΑΟΣ 1,1%, Αναποφάσιστοι 13,9%, άλλο 0,4%.

    Εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, με βαση τις διευκρινισμένες απαντήσεις: ΠΑΣΟΚ 42%, ΝΔ 47%, ΚΚΕ 5%, ΣΥΝ 3%, ΔΗΚΚΙ 1%, ΛΑΟΣ 1, Αλλο 1%.

    Στο ερώτημα ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές (Παράσταση νίκης), οι απαντήσεις είναι: ΝΔ 47%, ΠΑΣΟΚ 25%, κανένα, άλλο, δεν απαντώ 25%.

    Για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό: Γ. Παπανδρέου 45%, Κ. Καραμανλής 40%, κανένας 15%.

    [10] American Research - Σταθερά μπροστά η ΝΔ.

    19/02/2004 17:47:33

    Τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας ''American Research'', για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ''Σταρ'', εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 3,4% και τον Γιώργο Παπανδρέου να προηγείται του Κώστα Καραμανλή κατά 2,7% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

    Η δημοσκόπηση έγινε από τις 16 ως τις 18 Φεβρουαρίου με δείγμα 1.200 άτομα από όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της:

    Η ΝΔ συγκεντρώνει 37,7%, το ΠΑΣΟΚ 34,3%, το ΚΚΕ 5%, ο ΣΥΝ 2,6%, το ΔΗΚΚΙ 0,3% και ο ΛΑΟΣ 2,3%.

    Στο ερώτημα ''ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός'', ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 38,4% και ο κ. Καραμανλής 35,7%.

    Στην ''παράσταση νίκης'', η ΝΔ συγκεντρώνει 48,5% και το ΠΑΣΟΚ 32,8%.

    Η συσπείρωση της ΝΔ είναι 85,8% και του ΠΑΣΟΚ 78,7%. Το 13,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2000 ''μετακινείται'' προς τη ΝΔ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι 2%''.

    [11] Αγροτικά μέτρα ως συνέπεια της κακοκαιρίας.

    19/02/2004 17:34:58

    Πρόσθετα μέτρα υπέρ των αγροτών, των οποίων η παραγωγή ή το φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιό τους υπέστη ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία, αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Γεωργίας Γ. Δρυ και του διοικητή της ΑΤΕ Πέτρου Λάμπρου.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ρυθμιστούν τα χρέη των αγροτών, να χορηγηθούν πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και μάλιστα με την εγγύηση του Δημοσίου και παράλληλα να επιδοτηθεί το επιτόκιο δανειοδότησής τους κατά δύο μονάδες.

    [12] Ξεκίνησαν οι εργασίες Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ.

    19/02/2004 17:19:35

    Ξεκίνησαν το μεσημέρι στο Κτήμα Νάσιουτζικ οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος με οικοδεσπότη τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, παρουσία έξι κεντροδεξιών πρωθυπουργών.

    Ανάμεσα στα θέματα της ατζέντας ήταν το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα αλλά και το Κυπριακό ενώ η Σύνοδος έχει και μια συμβολική διάσταση, αυτή της υποστήριξης των κεντροδεξιών κομμάτων, ενόψει των εκλογών, στη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υποδέχθηκε έναν-έναν τους ξένους επισήμους οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές, ενώ ο κ. Μπερλουσκόνι δήλωσε οτι βρίσκεται στην Αθήνα για να υποστηρίξει το κόμμα το οποίο είναι μέλος του ΕΛΚ.

    Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ντουράο Μπαρόζο.

    Το "παρών" δίνουν, μεταξύ άλλων, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο Ολλλανδός πρωθυπουργός Πέτερ Γιαν Μπαλκενέντε, ο Σλοβάκος Μίκουλας Ντζουρίντα και ο Μαλτέζος Εντουαρντ Φένες Αντάμι.

    [13] Εκλογική ετοιμότητα στο υπ.Εσωτερικών

    19/02/2004 15:10:09

    «Σκοπός όλων και ιδίως ο δικός μου είναι να οργανώσουμε τις φιλικότερες προς τον πολίτη και ίσως και προς το περιβάλλον εκλογές είπε σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Αλιβιζάτος. Ο υπουργός σημείωσε ότι η όλη διαδικασία για την ετοιμασία των υπηρεσιών του Υπουργείου ενόψει των εκλογών της 7ης Μάρτη προχωρά κανονικά, ενώ σε εντατική μορφή εργασιών βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΥΠΕΣΔΔΑ, τόσο μέσω internet, όσο και του τηλεφωνικού αριθμού 1564, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για το πού θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Επίσης, την προσεχή Κυριακή με ειδικό ένθετο στον Τύπο θα υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση για το πού ψηφίζει το εκλογικό Σώμα. Συνολικά υπάρχουν 404 εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότες, ενώ ως ετεροδημότες ψηφίζουν στην πρωτεύουσα του νομού διαμονής τους 140.651 άτομα. Σημειώνεται πως το εκλογικό Σώμα ανέρχεται συνολικά σε 9.794.594 άτομα, από τα οποία 4.717.549 είναι άνδρες και 5.077.045 γυναίκες. Οι νέοι εκλογείς που ψηφίζουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές ανέρχονται σε 548.404 άτομα, ενώ έχουν επισημανθεί 48.137 διπλοεγγεγραμμένοι.

    [14] Συνελήφθη ο 45χρονος που πυροβόλησε αστυφύλακα

    19/02/2004 14:45:36

    Συνελήφθη το μεσημέρι απο άνδρες των ΕΚΑΜ στο σπίτι του στην οδό Υπερίδου 2 στην Ηλιούπολη,ο 45χρονος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος το πρωί πυροβόλησε και τραυμάτισε με καραμπίνα τον αστυφύλακα Κωνσταντίνο Μπόζιο, ο οποίος πήγε με συνάδελφό του για να του επιδώσουν δικόγραφο που αφορούσε καταδίκη του για αντίσταση κατά της αρχής.

    Ο Παναγιωτόπουλος στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο σπίτι, ενω αξιωματικοί της αστυνομίας και ειδικοί διαπραγματευτές προσπάθησαν να τον πείσουν να παραδοθεί αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

    Ετσι έγινε επέμβαση ανδρών των ΕΚΑΜ, οι οποίο κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν

    [Φώτο-560184]

    [15] Αργος-Κάτοικοι έκλεισαν την Εθνική

    19/02/2004 14:35:36

    Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκίνησε απο σήμερα ο δήμος του Αργους, ζητώντας απο το υπουργείο Παιδείας, δέσμευση για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στο Αργος απο το Σεπτέμβριο.

    Το πρωϊ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων και πολιτών στο δημαρχείο του Αργους. Αποφάσισαν και προχώρησαν στο κλείσιμο της παλαιάς εθνικής οδού και της νέας εθνικής οδού στον κόμβο της Στέρνας, κατι που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά.

    Επίσης είχε αποφασιστεί το κλείσιμο των καταστημάτων στην πόλη του Αργους, κάτι όμως που δεν έγινε αφού οι καταστηματάρχες δεν συμφώνησαν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες χωρίς όμως ο δήμος και οι φορείς να κάνουν γνωστή την μορφή των κινητοποιήσεων.

    [Φώτο-713653]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 February 2004 - 21:30:20 UTC